Jump to content
BulForum.com

Трябва да събера конфигурация

Recommended Posts

Такаа една позната ме засили да и събирам компютърче.

И трябвад а се вместя в скромната сума от... 1000 евро!!

Та ето на какво съм се спрял след днешното ми проучване на разните му сайтове с тестове:

-Gigabyte K8NF9, NFORCE4, S939, DDR400/Dual/, PCI Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, USB2.0, 1394

-K8 AMD64 3200+ Socket 939 с радиатор Thermaltake, CL-P0019 но ако не може да се сложи на сокет 939 тогава нещо на Zalman

-2х512MB DDR 400MHZ (мисля си за Geil :D )

-2х120.0, SerialATA, 7200, 8192k, HITACHI (ще трябва ли отделен райд контролер?)

-RADEON X800, 256MB Asus EAX800/2DTV PCI Express DDR3 ViVo(Или GF 6800GT. На приблизително същата цена е)

-За кутията нямам идеи а и предложете други добри захранвания освен фортрон

- Гъзарски клавиатура и мишка (например Logitech Desktop)

- и за монитор това е първото което си избрах(но несъм чел):Samsung 710N 17”, TFT

Обаче!

Лееко минавам сумата от 2 хиляди лева та помогнете и по въпросната конфигурация ако имате забележки, и ако имате предложения които ще са по ценово оправдани.

Благодаря

Такаа една позната ме засили да и събирам компютърче.

И трябвад а се вместя в скромната сума от... 1000 евро!!

Та ето на какво съм се спрял след днешното ми проучване на разните му сайтове с тестове:

-Gigabyte K8NF9, NFORCE4, S939, DDR400/Dual/, PCI Express, SB7.1, Lan1000, ATA133, Serial ATA, USB2.0, 1394

-K8 AMD64 3200+ Socket 939  с радиатор Thermaltake, CL-P0019 но ако не може да се сложи на сокет 939 тогава нещо на Zalman

-2х512MB DDR 400MHZ (мисля си за Geil :D )

-2х120.0, SerialATA, 7200, 8192k, HITACHI (ще трябва ли отделен райд контролер?)

-RADEON X800, 256MB Asus EAX800/2DTV PCI Express DDR3 ViVo(Или GF 6800GT. На приблизително същата цена е)

-За кутията нямам идеи а и предложете други добри захранвания освен фортрон

- Гъзарски клавиатура и мишка (например Logitech Desktop)

- и за монитор това е първото което си избрах(но несъм чел):Samsung 710N 17”, TFT

Обаче!

Лееко минавам сумата от 2 хиляди лева та помогнете и по въпросната конфигурация ако имате забележки, и ако имате предложения които ще са по ценово оправдани.

Благодаря

Гигабайта май го няма.Вземи Chaintech VNF4 Ultra

Памет:2*512(Ако се клоква А-дата Витеста 500$) ако не някой прост PQI

Процесор:А64 3000+ ще и го клокнеш и става доста добър(клоква се колкото 3200+)

Радиатор Zalman 7000AL-CU

Тоя райд ще ти трака на ушите.Райд има смисъл при NCQ.Вземи едно 200ГБ.

Видеото това Х800 е доста бавничко за цената си.По-добре Х800ХЛ което си има 16 работещи тръбички.

Захранване >350В защото това Х800 дърпа като не видяло

Може да спестиш някой лев от мишка и клавиатура.А мониторчето Benq с 12мс

Гигабайта май го няма.Вземи Chaintech VNF4 Ultra

Памет:2*512(Ако се клоква А-дата Витеста 500$) ако не някой прост PQI

Процесор:А64 3000+ ще и го клокнеш и става доста добър(клоква се колкото 3200+)

Радиатор Zalman 7000AL-CU

Тоя райд ще ти трака на ушите.Райд има смисъл при NCQ.Вземи едно 200ГБ.

Видеото това Х800 е доста бавничко за цената си.По-добре Х800ХЛ което си има 16 работещи тръбички.

Захранване >350В защото това Х800 дърпа като не видяло

Може да спестиш някой лев от мишка и клавиатура.А  мониторчето  Benq с 12мс

Мдаа и аз съм на такова мненние , само вместо PQI (ако не се клоква ) май е по- добре МДТ да се вземе (МДТ -даже носи и на малко клок на това дъно ) :)

забелязах си се ориентирал кам AMD 64

мойто мнение е ,че в момента за тези процесори няма реализация защото приложенията са предимно 32 битови. наистина има и 64 битови но това е да кажем само операционна система - например WINDOWS XP 64 bit

http://warez.ru:8083/OS/Windows/Microsoft....64.Bit.Edition/

но погледнато реално за какво ти е 64 битов компютър, който в момента ще работи на емулация в 32 битов режим. сега погледнато от страната на защо да не го взема сега 64 битов и за в бъдеще да съм подготвен - да но сигурно си забелязал че и Intel и AMD смениха цоклите. за 64 битовите машини са други цоклите. ми погледнато така докато излязат 64 битови приложения може отново да сменят цоклите и после да не може да си подновяваш машината.

мойто мнение е че е по-добре да земеш нещо добро сега което е TOP

давам ти примерна конфигурация от която аз сам доволен лично :

MB Gigabyte 8IPE1000/800FSB/Dual DDR 400

CPU Intel P4 3.00 GHz 800 FSB

RAM 2x256 (2x512- ако ти се дават повече пари :P) DDR 400 A-data/MDT/или някоя друга само да не е PQI или V-data защото са боклуците на пазара в момента

HDD 80-120 Seagate 8mb cache 7200 rpm IDE/SATA - SATA е новия интерфейс казват че е по бърз но не е така аз сам с SATA имам приятели с IDE и разлика не сме видяли освен че ако си нося харда у някой който няма SATA не мога да го вържа :)

VGA Gigabyte Ati Radeon 9550/9600 128 mb 128 bit

DVD-RW - това просто е задължително щом се търси хубав компютър - за марка не мога да те ориентирам кои са най добрите защото не сам ползвал много иначе аз ползвам CD-RW още тъй като нямам излишни пари за другото :)

мойто е ASUS и сам много доволен затова може ASUS ili NEC - каквато и марка да избереш гледай да поддържа дву слойни дискове като тази

DVD+/-RW ASUS DRW-1608, DLayer, Retail

и останаха кутия мишка клавиатура оставям ги на твой избор само поне 300W кутия и гледай да е по голяма :) и честит комп :)

............

Ами твоят ТОП е май по- скъп ..ако не то поне на една цена с А64 конфигурацията посо4ена по-горе .

4айника е около 115$ и А64 3000+ 150$

а твоето дъно е поне 75-80$ и П4 сигурно удря 200$

така 4е не виждам при4ина да не предпо4ете А64 (даже и да няма още приложения ) той се справя 4удесно и с 32-битовите приложения :)

другите елементи на конфигурацията (VC,HDD....) nqma da komentiram :)

забелязах си се ориентирал кам AMD 64

мойто мнение е ,че в момента за тези процесори няма реализация защото приложенията са предимно 32 битови. наистина има и 64 битови но това е да кажем само операционна система - например WINDOWS XP 64 bit

http://warez.ru:8083/OS/Windows/Microsoft....64.Bit.Edition/

но погледнато реално за какво ти е 64 битов компютър, който в момента ще работи на емулация в 32 битов режим. сега погледнато от страната на защо да не го взема сега 64 битов и за в бъдеще да съм подготвен - да но сигурно си забелязал че и Intel и AMD смениха цоклите. за 64 битовите машини са други цоклите. ми погледнато така докато излязат 64 битови приложения може отново да сменят цоклите и после да не може да си подновяваш машината.

RAM 2x256 (2x512- ако ти се дават повече пари :P) DDR 400 A-data/MDT/или някоя друга само да не е PQI или V-data защото са боклуците на пазара в момента

VGA Gigabyte Ati Radeon 9550/9600 128 mb 128 bit

Нямат реализация , но ще смачкат като муха твоят процесор , хайде стига с подобни мнение ,че говорите глупости .Не се захващайте с тези 64 бита , те са + за по-нататък , сега този процесор мачка и при 32битовите приложения , лошото е ,че няма SSE3 инструкции , които ще дойдат с Venice и San Diego. Хората са малоумни и затова си взимат масово 3к+ winnie , нали ? Твоят Топ не е много топ като го гледам , пък и с това дъно кой знае колко клок ще направи .

Та winnie-то 3к+ да го закрепи на 2.2-4 на default волтаж (ако има късметлийска бройка .. може и по-надалече да стигне ) с Чайника .

Рам ... Ти говориш така за PQI ,но явно не си виждал Turbo серията на PQI с TCCD

чиповете , ти ми дай такава , нека са боклуци .

Незнам дали има Витеста още някъде , ако има 2х512 ,ако не .. може да се помисли за Geil (справка си направи с @little ) ,мисля че той беше пробвал от тях .

Видеото - еми с 9550/9600 едва ли ще пусне както трябва новите игри , в примерната конфигурация той е задал 2-3пъти по-мощна карта , ти предлагаш карти от долната част на листа . Още повече ,че тоя 9600 чист не се знае точно какво ще го прави като няма да се клокне хич .. Видеото х800ХL на Сапфир , мисля има в Мост .

@koliozepenizata , не искам да те обиждам ,но найстина пишеш пълни глупости .

Благодаря на ShitHappen за сериозното отношение.

След още няколко часа четене на сайтове с тестове ето го текущия вариант:

AMD64 3200+ - $202

Gigabyte K8NF9, NFORCE4 - $118 (Все пак да седи засега това дъно че има още малко време преди реално да почна с покупките)

2х512MB DDR А-Дата ВИТЕСТА 500МHz (202$ по цената на мост ако имат)

2х120 SATA HITACHI - $172 (наистина ли толкова много шуми?А и ако парите не стигнат ще се мине на един 160/200ГБ)

SAPPHIRE X800XL PCI-E/256M - $368

Кутия със захранване - 70-80$ (още не съм се спрял на нещо конкретно)

Обикновени клавиатура и мишка - $20

ДВД NEC 3520A - $66

А монитор BENQ 17 LCD FP71G/12MS/T99 $293 (защо DVI са толкова отвратително по скъпи ;) )

и пак стана $1500+ което е над 2000 лева, но просто сърце не ми дава да отрежа каквото и да е от горните...единствено процесора но тя нама да ми даде да го клоквам :(

Амииии първо няма да го ползвам аз :(

Иначе ще се ползва за домашен компютър и естествено и игрички ще се играят на него.

А и каката каза че иска най доброто...щом има пари да си ги троши аз ще и спретна конфигурацията

Благодаря на ShitHappen за сериозното отношение.

След още няколко часа четене на сайтове с тестове ето го текущия вариант:

AMD64 3200+  - $202

Gigabyte K8NF9, NFORCE4 - $118 (Все пак да седи засега това дъно че има още малко време преди реално да почна с покупките)

2х512MB DDR А-Дата ВИТЕСТА 500МHz (202$ по цената на мост ако имат)

2х120 SATA HITACHI -  $172 (наистина ли толкова много шуми?А и ако парите не стигнат ще се мине на един 160/200ГБ)

SAPPHIRE X800XL PCI-E/256M  - $368

Кутия със захранване - 70-80$ (още не съм се спрял на нещо конкретно)

Обикновени клавиатура и мишка - $20

ДВД NEC 3520A  - $66

А монитор BENQ 17 LCD FP71G/12MS/T99 $293 (защо DVI са толкова отвратително по скъпи ;) )

и пак стана $1500+ което е над 2000 лева, но просто сърце не ми дава да отрежа каквото и да е от горните...единствено процесора но тя нама да ми даде да го клоквам :(

Ами ти не 4етеш ли какво ти пишат , аз и сигурно доста други съфорумци не искаха да пишат подробно защото знаем ,4е каквото и да пишем вие се вашта си знаете и пак си вземате това което сте си наумили !

Изрежи ги тези райд и земи един , не знам цените от де си ги гледал ,но тези ценио доста трудно ще намериш някой неща , не забравяй ,4е има и ДДС- понякога ...а и Х800ХЛ- Сапфир до миналата седмица нямаше в Мост , съмнявам се и сега да има , казаха ти също 4е 3000+ е достатъ4ен а ти държиш да се набуташ на 3200, който е с около 50$ по- скъп ...ако кажеш пък ,4е няма да клокваш и за това .... тогавеа пък за кво са ти Витеста 500........

@ShitHappen - напълно съм съгласен ....просто не исках да влизам в подробности , 4е ми писна да пиша за тоя дет духа !

Само да питам защо казвате, че от Raid нямало идея ???

Нека да кажа, че да мачкам с Dub -а 10Gb -ов Mpeg-2 файл, да копирам DVD от оптичното устрйство към харда и да си пускам TV -то и да си ползвам РС -то в това време без да се усеща особено забавяне - без RAID НЕ става.

@ShitHappen - напълно съм съгласен ....просто не исках да влизам в подробности , 4е ми писна да пиша за тоя дет духа !

Офф :

Така е , и аз затова не бях писал до сега в тази тема , защото .. казваме му 3-4ма човека , той .. "Взех си конфигурацията " ,а тя е съвсем различна от предложената от нас . После тръгват да се оплакват и т.н.

Ти отделиш 10-15 минути само да пишеш и накрая за кой ... за никой ..

Офф .

Искам само да кажа, че монитора, който си избрал е супер. Не се лъжи да се взимаш Benq, не са добри. За кутия си вземи Delux, от 3 години имам от тази марка и съм изклъчитено доволен, и си има и екстри :D .

Добрее когато има критика я приемам!!! ;)

Не че си знам на моето, просто не исках така наведнъж да орежа конфигурацията която си бях харесал :cry :P

-AMD64 3000+ - $161 (разумният вариант като цена)

-Chaintech, NFORCE4 - $120? сега бързам и нямам време да проверя на каква цена е

-2х512MB DDR А-Дата ВИТЕСТА 500МHz (202$ , все пак може и да я убедя че маалко клок няма да и скапе компа а за по-малко пари ще получи повече скорост.А и все още подлежи на промяна)

-200ГБ SATA Баракуда - $132 (мадамата няма да конвертира филми определено ;) )

-SAPPHIRE X800XL PCI-E/256M - $368 (щом казвате че няма в наличност какви са алтернативите?)

-Кутия със захранване - 70-80$ (още не съм се спрял на нещо конкретно)

-Обикновени клавиатура и мишка - $20

-ДВД NEC 3520A - $66

-А монитор BENQ 17 LCD FP71G/12MS/T99 $293 (Ilko_Rock каза че не били особенно добри...не съм имал възможност наистина да ползвам но са ми казвали и тук във форума:ShitHappen и другаде че са доста сполучливи.А като гледам ShitHappen се ползва с доста авторитет тук)

И вече се събира доволно в 2000 лева...че и за ддс тук таме остава място.

Та кажете сега как ви се струва?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...