GUI Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Става дума кой тип интерфейс Ви подхожда най-много - този на Adobe, или може би на Macromedia? Имам предвид подредбата на елементите в менютата, използването на плаващи или фиксирани прозорци... {edit} ЗАБЕЛЕЖКА: Ако използвате само IE, Word и PowerPoint (продукти само на една компания), няма нужда да гласувате! Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Гласувах за Corel, ама ако имаше възможност за два отговора, щях да бутна и Macromedia Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 31, 2005 Author Share Posted March 31, 2005 Лоши наистина няма. И аз съм за Корел и Макромедия. Но например има фирми, в чийто интерфейс не виждам нищо особено. Например Майкрософт. Но както и да е. Всеки е различен ЕДИТ: В момента работя с InDesign и ми прави впечатление, че в новата версия прозорчетата се подреждат в лента дори вертикално, което е доста добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Гласувах за Corel, понеже интерфейса им откакто се помня, най ми допада. До версия 4 Макромедиа бяха като Photoshop, но от MX версиите, ги поставям на едно ниво с Corel. За Майкрософт, какво да говоря, ако говорим за IE (всеки визира него струва ми се) или MS Office, и там нямам оплаквания, лесно си работя с Оффис. Относно Adobe, интерфейсът на Photoshop например никога не ми е допадал особено, става дума за плаващите прозорци, ако можеха да се докват, щеше да е супер, а не постоянно да ги местя насам натам. Както и да е, въпреки това предпочитам фотошоп пред корел фотопейнт, само плаващите прозорци да можеха да се докват, това искам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 31, 2005 Share Posted March 31, 2005 Аз гласувах за други.Всеки си има плюсове и минуси,но мен най-ме кефи Jasc Software - напълно интуитивен,има огромни помощни документи,към кажи-речи всеки продукт има и многообзорен самоучител. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Гласувах за Microsoft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Не виждам какво трябва да се сравнява и като цяло въпроса е тъп. Еднакво добре си работя с всичките изброени (само с Autodesk/Discreet не работя). Едно е Corel - DRAW, а друго е Discreet - 3D Studio и няма какво да се сравнява?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ CyberGod Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 glasuvah za Adobe, no haresvam i microsoft-skite design-i i interface, kakto i na corel... za macromediq se dvoumq ama vsashtnost i tehnite mi dopadat gore dolu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 @tedy, за какво ти е да докваш прозорците, ако ти липсва място натисни "ТАB"Иначе аз предпочитам интерфейса на PSPad Не става въпрос за мястото, искам като максимизирам примерно документа, и да мога да работя с целия без да натискам Tab постоянно, а и искам да виждам постоянно прозорците, без да ми закриват част от документа, именно затова харесвам интерфейса повече на Корел. А Макромедия се усетиха навреме, и от MX версията и те вече докват, това е да имаш избор, можеш да докваш, или да са плаващи, сам избираш. Аз предпочитам докващи, като разбира се ако не ми трябват, скривам наведнъж цели групи от прозорци, докато други стоят на екрана, докато с ТАВ във фотошопа се скрива всичко. Това ми беше идеята. Не виждам какво трябва да се сравнява и като цяло въпроса е тъп. Еднакво добре си работя с всичките изброени (само с Autodesk/Discreet не работя). Едно е Corel - DRAW, а друго е Discreet - 3D Studio и няма какво да се сравнява?? Става въпрос за принципно сравнение на интерфейси, няма нищо общо коя програма за какво служи. За мен лично въпросът не е тъп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 8, 2005 Author Share Posted April 8, 2005 Microsoft = 1/3 от всички гласове??? Странно! Само с Word ли бачкате Link to comment Share on other sites More sharing options...
GHOST Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Кой с каквото е свикнал, но на Корел менютата като че ли са организирани по-интуитивно от останалите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 На Adobe продуктите най ми пасват и съм си свикнал с тях и като клавишни комбинации и като подредба не менютата. Може би щеше да е хубаво да може да се Докват ама ще си мечтаем за някоя следваща версия Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Corel ми пасва, ама можеше да сложите и Borland, макар че колко съм се нервил докато им свикна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Microsoft = 1/3 от всички гласове??? Странно! Само с Word ли бачкате <{POST_SNAPBACK}> А ти само за Word ли си чувал къде останаха FrontPage, Visio, Visual Studio, .NET, че дори и Paint Обаче си прав - резултатът беше повече от предвидим от самото начало - поне за мен: водят Microsoft, щото малките го учат в училище и щото си върви с Windows. След това са Adobe, защото 2/3 от тези, които ползват техни (и по-точно техен) продукт, са си инсталирали Acrobat Reader по необходимост, а Photoshop само, защото навсякъде се тръби "с Фотошопа може всичко". По-нататък са Macromedia - главно заради Dreamweaver, защото стана модерно с него да си правиш сайт. И към края на звездната поредица идват Corel и малкото хора, които работят с Painter, Graphics Suite и т.н.. Autodesk не смятам да ги коментирам, надали има повече от 15 човека във форума, който да са ги чували и още повече да са работили с техен продукт. П.П. Малко субективен пост стана, тъй като съм запален фен на Corel, така че приемам известна градивна критика Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 аз преди бачках само на corel но напоследък предпочитам продуктите на адобе особено illustrator за това гласувах за адобе но и autodesk е много добър интерфайс Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 Хехе, сори. Word е нарицателно за "първия интерфейс, с който се сблъскваме веднага след като си вземем комп". Иначе ползвам и ASP .NET Web Matrix, който има съвсем приличен интерфейс, сходен с всички инструменти за програмиране на Microsoft. c0ld_phusi0n, наистина си прав, обяснил си точно аномалията с резултатите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Незнам колко е вярно, но четох някъде че Майкрософт ги е било яд че не са измислили по-бързо това което са направили Macromedia. Мраза квадратните бутони и изглеждащите заоблени, но пак квадратни по областта на действие на мишката(такива обикновено са Майкрософтските) Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_one Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 as li4no zalagam na microsoft.te pravqt mn olesneni za rabota interfeisi s prosto menu i si4ko ostanalo.za men tova e nai dobroto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf4e Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Corel-ските менюта са организирани най-добре според мен, но всичко е въпрос на навик и конкретна задача която се изпълнява на определена програма. Аз ползавм всички изброени. Въпроса е глупав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Corel-ските менюта са организирани най-добре според мен, но всичко е въпрос на навик и конкретна задача която се изпълнява на определена програма. Аз ползавм всички изброени. Въпроса е глупав.Как бе , цял свят се крепи върху професионалния софтуер , интерфейсът не е съвсем нищо! Въпрос на стил... Все едно да те попитат каква музика обичаш най-много и кво - въпросът бил тъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Въпроса е глупав Хах, че как ще е глупав? Първо всяка голяма софтуерна компания хвърля луди пари за проектиране и съответно създаване на възможно най-удобен, лесен за научаване и същевременно ефективен интерфейс. Една програма може да бъде с гениални функции и алгоритми, ама ако може да ползва програмистът, дето я е писал, какъв е смисълът тогава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Не виждам какво трябва да се сравнява и като цяло въпроса е тъп. Еднакво добре си работя с всичките изброени (само с Autodesk/Discreet не работя). Едно е Corel - DRAW, а друго е Discreet - 3D Studio и няма какво да се сравнява?? <{POST_SNAPBACK}> Напълно съм съгласен Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 гласувах за adobe ...мноо ми е удобна работата с фотошоп и imageready за графики тва използавам сичко се намира бързо и лесно ...дори човек да не е работил преди се оправя иначе бих гласувал и за макромедиа но вота ми е само 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted April 22, 2005 Share Posted April 22, 2005 Всъщност смятам интерфейса на апъл за най-готин, нищо, че малко прилича на майкрософтския. Примерно айТюнс е много по-удобна и полезна от Уинамп (или поне така ми се струва) На адоуб пък продуктите им са с толкова много менюта и опции, че просто се обърквам, не знам, може ми аз съм тъп... А колкото до майкрософт... Много е квадратен, въпреки, че му лепнах готин заоблен скин, той упорито продължава да е квадратен... Ами да си квадратничи, аз гласувам за "друг"! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 30, 2005 Author Share Posted April 30, 2005 Ако интерфейсът на програмите под Win 98, дори и XP, мноого ви писнат, горещо препоръчвам да използвате StyleXP (ще видите защо ). Themes и други щуротии можете да изтеглите от Theme XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.