Jump to content
BulForum.com

как да си направя сайт?

filip

Recommended Posts

Открай време съм решил да си направя някакъв аматьорски сайт,но не зная добра и лесна програма с която да го направя .Ще съм ви благодарен ако ми препоръчате нещо или ми дадете линк към него л :blowup:

• 2 weeks later...

Извинявам се за позакъснялото мнение, но наскоро и един приятел зададе подобен въпрос, при което дръпнахме DW MX 2004. Да, но колкото и да му беше добър компа се наложи доста да почакаме, докато се заредят всички "екстри". Затова препоръчвам Dreamweaver само MX, не 2004, който дори като за моята барака ;) направо лети.

Извинявам се за позакъснялото мнение, но наскоро и един приятел зададе подобен въпрос, при което дръпнахме DW MX 2004. Да, но колкото и да му беше добър компа се наложи доста да почакаме, докато се заредят всички "екстри". Затова препоръчвам Dreamweaver само MX, не 2004, който дори като за моята барака  ;)  направо лети.

Това не е вярно.

Работя с Dreamweaver още от версия 4 като се появи, до съвсем скоро бях с MX (6) поради това че нямах време да инсталирам и настройвам 2004, но като го направих, останах много доволен, махнали са 1-2 нещица (които така или иначе не ползвах почти, и без тях мога), но от друга страна е много по-добър от MX, макар че по 'документи' са вкарали уж само 3-4 нови неща, но са пипнали добре и доста други неща. И поне аз не видях никаква разлика в скоростта на зареждане и работа.

Така че препоръчвам горещо MX 2004.

А някой забелязал ли е един бъг в интерфейса на МХ2004, отнасящ се до CSS уизърдите? По-специално редактирайки или създавайки ново CSS, в диалога трябва първо да се натисне Apply, после ОК, ако се натисне направо ОК, всички промени се губят, странно, но факт. Е, свиква се, но не би трябвало да е така.

Всичко друго е 6 обаче. :D

А иначе ето една примерна тема по въпроса, на по-подходящо място:

http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=29449

mmm tyka moje dosta da posporim po vyprosa eto saityt mi 1 viqt po to4no sys MX www.cityclan.hit.bg

a eto i edin koito sym go pravil dva dena sys Edit+ www.booksfan.hit.bg dobra no ne hubava za amatiori programa za tova prepory4cam MX zza kompiutri po po bavni ot 1,5 Gb ako iska6 DW MX togava bydi s karta 126 Mb ili G-force 4 FX nai malko 256 Ram i tn.

e enjoy pi4 ti izbira6 :rolleyes: i dvamata po gore ste pravi no ^ :sayjin

Това не е вярно.

Работя с Dreamweaver още от версия 4 като се появи, до съвсем скоро бях с MX (6) поради това че нямах време да инсталирам и настройвам 2004, но като го направих,  останах много доволен, махнали са 1-2 нещица (които така или иначе не ползвах почти, и без тях мога), но от друга страна е много по-добър от MX, макар че по 'документи' са вкарали уж само 3-4 нови неща, но са пипнали добре и доста други неща. И поне аз не видях никаква разлика в скоростта на зареждане и работа.

Така че препоръчвам горещо MX 2004.

А някой забелязал ли е един бъг в интерфейса на МХ2004, отнасящ се до CSS уизърдите? По-специално редактирайки или създавайки ново CSS, в диалога трябва първо да се натисне Apply, после ОК, ако се натисне направо ОК, всички промени се губят, странно, но факт. Е, свиква се, но не би трябвало да е така.

Всичко друго е 6 обаче.  :D

А иначе ето една примерна тема по въпроса, на по-подходящо място:

http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=29449

Pri mene takyv problem nema u kakvo po to4no sa pipnali :ghost

mmm tyka moje dosta da posporim po vyprosa eto saityt mi 1 viqt po to4no sys MX www.cityclan.hit.bg

a eto i edin koito sym go pravil dva dena sys Edit+ www.booksfan.hit.bg dobra no ne hubava za amatiori programa za tova prepory4cam MX zza kompiutri po po bavni ot 1,5 Gb ako iska6 DW MX togava  bydi s karta 126 Mb ili G-force 4 FX nai malko 256 Ram i tn.

Компютри по-бавни от 1,5 Gb, карта с 126 Мб?, G-Force 4 FX?! :confused

И все пак какво искаше да кажеш, минималните изисквания на Dreamweaver ли?!

Ще ми кажеш, че Dreamweaver иска 128 МБ видеокарта ли?! :confused поне така се разбира от казаното. Това е меко казано смешно. Както и да е.

Тези сайтове, които си цитирал какво трябва да събудят у нас? Не, просто питам.

Pri mene takyv problem nema u kakvo po to4no sa pipnali  :ghost

Ако проеблема го нямаш, радвам се, явно Уиндоуса ми нещо се е бозясал и затова се появява проблема, тук не споря, освен ако и друг не изпищи от него.

Какво са пипнали ли- ами то се вижда, ползвай поне малко новата версия и ще разбереш. ;)

:bgrin: никое мнение не е закасняло ! :D все пак има и други които искат да питат . ;)

Това не е вярно.

Работя с Dreamweaver още от версия 4 като се появи, до съвсем скоро бях с MX (6) поради това че нямах време да инсталирам и настройвам 2004, но като го направих,  останах много доволен, махнали са 1-2 нещица (които така или иначе не ползвах почти, и без тях мога), но от друга страна е много по-добър от MX, макар че по 'документи' са вкарали уж само 3-4 нови неща, но са пипнали добре и доста други неща. И поне аз не видях никаква разлика в скоростта на зареждане и работа.

Така че препоръчвам горещо MX 2004...

Абе казвам ви, така е. И аз се кефих като преминах от 4 към МХ - почти не затормозяваше в повече компютърчето ми. Но нали нашият човек се определя като начинаещ - за какво му е дъ бест ъв дъ бест :P

Иначе в 2004 ме кефи автоматичното показване на клетките от стандарт в лейаут view.

• 4 months later...

Някой може ли да ми каже как да сложа на сайта си място за коментари, да не е форум :confused Примерно както за филмите има място за коментари :D

Някой може ли да ми каже как да сложа на сайта си място за коментари, да не е форум :confused Примерно както за филмите има място за коментари  :D

Трябва да го направиш с PHP/MySQL или нещо подобно, и сървъра, където ти е сайта да поддържа такова програмиране, и база данни.

Друг вариант е да инкорпорираш безплатна услуга за целта, например www.bravenet.com имаха (имат) доста разнообразни услуги, до които имаш достъп след регистрация на акаунт. Това е в общи линии.

Guestbook Generator

Wizard за генериране на книги за гости. Сърварът на който е трябва да подържа ASP.

Инсталирах я, но като се опитам да я стартирам и дава следния еррор:

"Component 'MSCOMCTL.OCX' or one of its dependencies not correctly registred: a file is missing or invalid"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...