Jump to content
BulForum.com

Търся програма за сканиране

haha

Recommended Posts

Искам да сканирам документи написани на български обаче това нe става с Microsoft Office :( .Това добре препоръчаха ми FineReader- незнам си к'во си тегля го , но има проблем с инсталацията :unsure: :wacko: което сами разбирате вече е кофти.Ако някой може да ми препоръча такава програма и от куде мога да я сваля ше съм много :woot :woot :woot

Az polzvam finereader veche nqkolko godini i nqmam problem kaji kade imash problem s instalaciqta i shte ti obqsna kak da go preudoleesh do kolkoto znam druga programa koqto da razpoznava 99% ot skaniranoto nqma.

ABBY FineReader 7.0 se kazva programata, ima ya v wareza, zaedno s dopalnitelniya paket za chetene na bulgarski. Do kolkoto si spomnyam ne sam imal problemi s instalaciyata, instaliral sam go na pone 4-5 PC-ta. Puskal sam go i pod Win95 i 98. Spomnyam si che imashe niakakva vratka s crack-a, ama si ima fail s obiasnenie na ruski.

Проблема ми при инсталация е - тегля Fine Reader (пробвал съм го и от warez-а и от data-ta) започвам да инсталирам но реално се инсталира една друга програмка Serials 2000 7.1+ :wir когато приключи инсталацията просто излиза от setup-a без да се инсталира Fine Reader.???? И всъщност What's the f**k up???

Тези проблеми са с версия 7.0.Инсталирах си по старата 6.0 без проблем ,но дава някой грешки при разчитането и винаги греши при думи написани на латиница в оригиналния текст :blink: , което предполага мъчително ръчно поправяне особено ако се сканират много страници ТАКА ЛИ Е ПО ПРИНЦИП :confused Това поправено ли е в по-новата весия и има ли смисъл да продълважам да се мъча да я инсталирам?

Тези проблеми са с версия 7.0.Инсталирах си по старата 6.0 без проблем ,но дава някой грешки при разчитането и винаги греши при думи написани на латиница в оригиналния текст  :blink: , което предполага мъчително ръчно поправяне особено ако се сканират много страници ТАКА ЛИ Е ПО ПРИНЦИП :confused  Това поправено ли е в по-новата весия и има ли смисъл да продълважам да се мъча да я инсталирам?

И аз съм с 6.0 и съм доволен от нея. Когато имаш думи на латиница в текст на кирилица, след SCAN и преди READ избираш от лентата с инструменти (Select multiple languages) и маркираш езиците, които искаш да ти разпознава - освен български маркираш english и digits ако имаш цифри в текста. Така грешките ще ти намалеят. Е, не очаквай 100% разпознаване, разбира се :rolleyes:

finereader e programata!!!

Аз си имам програмка към драйверите която като сканира записва в текст, но определено смятам, че finereader може да свърши по добра работа като работих преди с нея май нямаше български, но руски имаше и така и направих и работи.

Да сканираш документи, написани на български, можеш с всяка програма.

Но оптично разпознаване на символи,... това е друг въпрос.

Друго известно OCR приложене е OmniPage.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...