haha Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Искам да сканирам документи написани на български обаче това нe става с Microsoft Office .Това добре препоръчаха ми FineReader- незнам си к'во си тегля го , но има проблем с инсталацията което сами разбирате вече е кофти.Ако някой може да ми препоръча такава програма и от куде мога да я сваля ше съм много Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Az polzvam finereader veche nqkolko godini i nqmam problem kaji kade imash problem s instalaciqta i shte ti obqsna kak da go preudoleesh do kolkoto znam druga programa koqto da razpoznava 99% ot skaniranoto nqma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Това е програмата (finereader) . Ако имаш проблеми с нея, дръпни я от друго място. Сканираш на 300 точки и си готов! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf4e Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 ABBY FineReader 7.0 se kazva programata, ima ya v wareza, zaedno s dopalnitelniya paket za chetene na bulgarski. Do kolkoto si spomnyam ne sam imal problemi s instalaciyata, instaliral sam go na pone 4-5 PC-ta. Puskal sam go i pod Win95 i 98. Spomnyam si che imashe niakakva vratka s crack-a, ama si ima fail s obiasnenie na ruski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haha Posted March 30, 2005 Author Share Posted March 30, 2005 Проблема ми при инсталация е - тегля Fine Reader (пробвал съм го и от warez-а и от data-ta) започвам да инсталирам но реално се инсталира една друга програмка Serials 2000 7.1+ когато приключи инсталацията просто излиза от setup-a без да се инсталира Fine Reader.???? И всъщност What's the f**k up??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haha Posted March 30, 2005 Author Share Posted March 30, 2005 Тези проблеми са с версия 7.0.Инсталирах си по старата 6.0 без проблем ,но дава някой грешки при разчитането и винаги греши при думи написани на латиница в оригиналния текст , което предполага мъчително ръчно поправяне особено ако се сканират много страници ТАКА ЛИ Е ПО ПРИНЦИП Това поправено ли е в по-новата весия и има ли смисъл да продълважам да се мъча да я инсталирам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Тези проблеми са с версия 7.0.Инсталирах си по старата 6.0 без проблем ,но дава някой грешки при разчитането и винаги греши при думи написани на латиница в оригиналния текст , което предполага мъчително ръчно поправяне особено ако се сканират много страници ТАКА ЛИ Е ПО ПРИНЦИП Това поправено ли е в по-новата весия и има ли смисъл да продълважам да се мъча да я инсталирам? <{POST_SNAPBACK}> И аз съм с 6.0 и съм доволен от нея. Когато имаш думи на латиница в текст на кирилица, след SCAN и преди READ избираш от лентата с инструменти (Select multiple languages) и маркираш езиците, които искаш да ти разпознава - освен български маркираш english и digits ако имаш цифри в текста. Така грешките ще ти намалеят. Е, не очаквай 100% разпознаване, разбира се Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ CyberGod Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 finereader e programata!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 finereader e programata!!! <{POST_SNAPBACK}> Аз си имам програмка към драйверите която като сканира записва в текст, но определено смятам, че finereader може да свърши по добра работа като работих преди с нея май нямаше български, но руски имаше и така и направих и работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Да сканираш документи, написани на български, можеш с всяка програма. Но оптично разпознаване на символи,... това е друг въпрос. Друго известно OCR приложене е OmniPage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 И аз нямам по добро предложение "ABBY FineReader "! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.