Jump to content
BulForum.com

За Живота, Вселената и всичко останало

omega_ko

Recommended Posts

Често чуваме различни теории, на които просто се лепи щампа "учените са го доказали" и се смята тази теория за 100% вярна без дори да се дават доказателства за това.

В тази тема може да предложите различни шантави теории за Вселената, Живота и всичко останало. Колкото и да е шантава дадената теория подкрепете я с факти и ще я обсъдим. Може дори някой от нас дори да направи революционно откритие.

Звучи наивно и невъзможно (това за революционното откритие), но защо пък да не пробваме!? Нали ние българите, уж, сме били умни!?

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Ами какво да ти кажа има интересен, че даже и български форум за конспирацията, извънземните и евентуално от къде произлизаме, но са много филосовски настроени хора и само хора които са със здрави нерви, чист мозък и философски настроени могат да ги изтържат. Форума е интересен де :) http://xnetbg.com/

Za men vsichkite tezi matematiki koito vlizat v razdela visscha matematika sa mi shantavi i neponqtni.Po prostata prichina che v tqh chisla nqma vsichko se smqta s X i Y....i ne go proumqvam.

Това е отговорът! Обяснението на Д. Адамс е най-логичното и приемливо за мен :)

Za men vsichkite tezi matematiki koito vlizat v razdela visscha matematika sa mi shantavi i neponqtni.Po prostata prichina che v tqh chisla nqma vsichko se smqta s X i Y....i ne go proumqvam.

X и Y могат да бъдат и числа ;)

Често чуваме различни теории, на които просто се лепи щампа "учените са го доказали" и се смята тази теория за 100% вярна без дори да се дават доказателства за това.

В тази тема може да предложите различни шантави теории за Вселената, Живота и всичко останало. Колкото и да е шантава дадената теория подкрепете я с факти и ще я обсъдим. Може дори някой от нас дори да направи революционно откритие.

Звучи наивно и невъзможно (това за революционното откритие), но защо пък да не пробваме!? Нали ние българите, уж, сме били умни!?

Математиката за математиците, теорията за теоритиците.Теоритика предлага математика доказва и респективно отхварля>За една добра теория не е нужна толкова математика колкото логика.Заменяте по следният начин Х = "становище на NASA", Y= "неоспорими факти", Z= "предположения" прибавяте малко сол, черно пиперче и копър варите 5 мин. и бъркате, бъркате докато получите логичните изводи. :wir

Математиката не е толкова точна наука, колкото някои хора си мислят.

Нали казваме, че 1 пикане=1/2 ебане. Но 2 пиканета не са= на 1 ебане.

Всичко е относително...

--

Съществува една теория, според която ако някой някога открие точно какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

Съществува и една друга неория, според която това вече се е случило.

:D Намирам темата за страхотна...Идеята е размазваща....в дълбочина.."Научно доказано" - за някои е разбираемо да приемат подобно твърдение за правомерно...само защото сами не искат да чуят "СЕБЕ СИ",какво това ВЪТРЕ иска да каже...и не дай си Боже да е ВЯРНО... :D :D Самата поставена тема е безкрайно разширена,неподлежаща на затваряне в някакви определенийца,според мен....Тъй като виждам,че повечето хора са се насочили към числата...или според Питагор...абстрактното виждане за света...който е изграден от числа...искам да споделя едно негово виждане с вас...то ми е ценно по някакъв начин....

"Вселената е изградена от точки...движението на тези точки поражда линии...съвкупността от тези линии - плоскости... ,а припокриването или пресичането на тези плоскости - тримерното пространство..."..говорим за нещо непознаваемо поради своята необхватност....но дали наистина е така??? :D

Смятам,че не би било трудно да се "пообходи"...има си техники за всичко...ето и една съвсем проста такава - Всеки един от нас(според учението кабала) има предпоставки да се доизгради под формата на хексаграмче...т.е. два равностранни триъгълника -един с връх сочещ нагоре...другият - надолу(олицетворяват като цяло Равновесието в Природата и ИЗВЪН нея)...Този сочещ нагоре е ВЯРАТА на човек,а този надолу - НАДЕЖДА...съвкупността от двата..образува ЛЮБОВТА...Идеята е в завъртането на тези тернери в противоположна един на друг посока(напомням -намират се вътре,а не извън НАС :D )...в резултат на което човек се превръща в "машина на времето" - грубо казано....т.е. безпроблемно може да осъществява движение от точка до точка,независимо от необхватността на пространството или с прости думи започва да си играе с ВРЕМЕ и ПРОСТРАНСТВО,които престават да съществуват....Надявам се,че звучи достатъчно шантавоооо :D :D :D

А вече,който иска нека си чака 'лудите" учени да решат вместо него...но е тъпо според мен... :D

А вече,който иска нека си чака 'лудите" учени да решат вместо него...но е тъпо според мен... :D

Кое е казал че така наречените луди учени имат по-голям шанс да разгадае вселената от някои с по-неопетнено от теория съзнание. Замислете се над този въпрос. :excl:

Никой нищо не казва по този въпрос,но много го мислят и това е факт...за съжаление...за мен ТЕ са ограничени ...в някакви си техни измислени идейки..и нека е така,проблема обаче е в това,че не приемат нещо различно от своето... :D Това е ТО!!!

Така така....Нулата от астрологична и нумерологична гледна точка олицетворява началото на всичко - змия захапала опашката си;Бог;начало на началата;съвкупност от 6-женското и 9-мъжкото начало;Вселената;едно ЦЯЛО....-завършен цикъл....

А 1,според нумерологията - Бог,мъжко начало..водач...и т.н.

Ако го разглеждаме от този ъгъл.....а не нещо ала МАТРИЦАТА....например

:D :D :D А Живота - относително кратък и все пак - несъществуващ....Смъртта също...Една Смърт може да бъде майка на хиляда живота...или ново раждане...Животът може да бъде Смърт - зависи от гледната точка... :D

Когато осъзнаем какво всъщност сме ние - пътници в безкрайното и необятно за Ограничения Ум - открития и видимо за непроявеното у нас ...ще разберем вероятно,че сме се въртели в омагьосан кръг през вековете и те са Тъмни поради това...когато се научим да се движим в права линийка...възходяща или нискодяща...независимо от избора...той за всеки си е индивидуален...смятам,че ще ВИДИМ ...нещо неописуемо по своята природа..непознаваемо за нас - смъртни и слепи...което не би се вместило в никакво определение...макар да се изкушавам да го опиша,според чувството което се пробужда в мен...като ОГЪН - Топъл и Изгарящ...Пречистващ и Унищожителен...за всички..ВСИЧКО...по равно :D

С Огън пречистващ и зареждащ от мен....... :D :D :D

Хах, темата е гениална!!! Гениален е също този филм, който обяснява много неща...

AuReOluS, откъде ги измисляш тия... да не би случайно да са те отвлекли от земята малко преди нейното разрушение в жълт космически кораб? :lol: Сериозно, прав си!

Мнеееееее прав не СЪМ...,но ПРАВА .......ДА...ЗНАМ!!! :devil

Шегичка!!!Всеки може да приема или неприема това,което говоря...

С поздрав.... :blowup:

Вселената е любов, в момента дооформям в главата си теорията, която го доказва.

Вселената е изградена изцяло от енергия в най-ралични видове, които у нас, елементарните същественца наречени хора създава илюзията за материя. Виждаме и вярваме в една илюзия. Всичко е толкова просто, че не можем да го възприемем.

"За Живота, Вселената и всичко останало"

Всичко е относително (дори теорията на Айнщайн за относителността). Всичко си има граници и може би цел. Не искам да си повтарям постовете но това е моето мнение.

Често философите представят човека и целия материален свят като енергия и енергии, но дали наистина е така.

Ще ви задам един философски въпрос: "Какво е НИЩОТО"

Интересен въпрос, а?

Нека го обясним по математически!

X е нищо, т.е. X=0

Нека разгледаме внимателно уравнението "X=0". Тук всичко е нищо и е "невъзможно" да съществува каквото и да е защото накрая излиза нищо, т.е. 0. Какво ще стане ако прибавим, да кажем, 2 и извадим 2. Ще стане "X+2-2=0". Това практически е вярно и еквивалентно на "X=0". Но тук се пявяват и числа които вече не са нищо.

Досега говорих прекалено математически, а сега да се върнем на въпроса за Живота, Вселената и всичко останало. Учените са установили, чрез изследвания (не чрез теории само), че съществува материя и антиматерия. Материята се движи напред във времето, а антиматерията наобратно. Също така каквото е характерно за материята е характерно и за антиматерията, но наопаки.

Как всъщност се получава материята и антиматерията?

Смята се, че на "нищото" му е нужна енергия за да се раздели на материя и антиматерия, които взаимно се уравновесяват и без наличието на енергия са просто нищо.

И сега отново се връщаме на уравнението "X+2-2=0".

Значи за да съществува нещо(2) от нищото(0) трябва за да прибавим още веднъж нещото, но с обратния знак(-2), но е и нужна енергия.

Според тази теория Вселената е била нищо. Някой е внесъл енергия и нищото се е разделило на материя (ние) и антиматерия.

Това малко ми напомня за историята за божественото сътворение.

"Бог каза..." и то стана. Ей така от нищото стана нещо.

Т.е. Той е вложил енергия и нищото се е разделило на материя и антиматерия.

Всико което виждаме около нас не е енергия, а плод на нея.

Интересна теория, а? Дано да сте имали търпение да я прочетете и не ви е заболяла главата от мислене :-)

Ти го обясни добре аз го обяснявам по-просто без да навлизам в подробности. Преди е били Нищо+Нищо=Нищо

По-късно е станало Нищо+Нищо=Нещо

И накрая Нищо+Нещо=Нещо

И като гледам пътя на логиката Нещо+Нещо=Нищо

Последното го измислих сега тъй като ти винаги изкарваше 0 и така получаваше един и същ резултат е и аз получих същия резултат само че по малко по различен начин. И според мен не е възможно да сме почнали от нещо след като в началото е нямало нищо и как ще има след като трябва да се създаде. С други думи кръговрата на живота се върти, всяко нещо си има граници или всяко нещо си има начало и край, но след края обикновено почва друго начало и пак така до кога незнам. Това е така навсякъде един се ражда друг умира това е и при хората и животните и при звездите. Само звездните дупки не са изследвани какво точно правят и имали някаква полза от тях това според ще бъде голямо откритие.

Ако приемем уравнението X=0 и Х+2-2=0 като изначални, то макар и да съм доста далеч вече от математиката(от ужасно много време не съм решавала задачи :)), ще кажа какво за мен е нищото. За мен нищото в случая е мисълта. Тя не е материална до момента, в коъто не бъде материализирана от нас, но дори и тогава тя не може да бъде изцяло материализирана. човек непрекъснато мисли и в повечето случаи мислите му отиват там и от където са дошли. Та така. Нищото за мен това са мислите и усещанията-те никога не могат да бъдат материализирани цялостно и всеобхватно. Тогава уравнението Х+2-2=0 би станало такова 2-2= -X, т.е. колкото и да сме сладкодумни и да умеем да се изразяваме, никога няма да успеем да предадем усещанията си такива каквито са, защото думичките са едни гадни малки рамчици, които много ограничават. Пък нека има изречения -то колкото и дълго уравнение да бъде съставено, след знака за равенство пак ще си е -X

Позволявам си да изкажа несъгласието си по отношение на природата на мислълта(миличка JUJI не го приемй лично,нали все пак сме тук за да намерим отговорите,които търсим :D )

Мисълта преди всичко е енергия,както повечето неща около нас и ние самите включително....Какво например е Магията - тя е мисъл-форма... :D и нищо повече от това...насочвайки мисълта си в определена посока,с нужната концентрация за да я пратим точно там където трябва,т.е. искаме...и Готово... :D

Ако тя не е стигнала там,където е трябвало да стигне...това означава,че имаме проблем с пренасочването...но тази енергия непременно е стигнала някъде...затова е много важно да внимаваме за какво мислим...защото много лесно една мисъл се материализира...за добро или лошо е така.... :D :D :D

А думите...принципно рядко можем да обрисуваме нещата,които подчертавам,чувстваме...защото те наистина не са дотам изразителни,освен че можем да се забием набързо да търсим съществуващи и несъществуващи смисли...относително е!

Но тези знаци са ни дадени с определена цел...и е неизбежно тяхното ползване по предназначение... :D

Усещанията не се предават с думички...те се усещат!!!

Т.е. заряда не идва от думите,той протича ЧРЕЗ и ПРЕЗ ТЕБ!!! :D :D :D

Човекът,на който се предава въпросното усещане го получава съзнателно или несъзнателно...но при всички случаи ТИ СИ ВЪТРЕ!!! ;)

С поздрав.... :D

Сега малко ще продължа с по-горната су теория.

Значи за да се създаде нещо от нищото трябва чрез енергия нищото да се раздели на нещо сега и антинещо, но в бъдещето. Нещото (ние) се движим напред във времето, а антинещото от бъдещето към нас. Когато двете се съберат би трябвало отново да се получи нищо и да се отдели внесената енергия. Т.е. Вселената не е безкрайна. Просто има дълговременен таймер на живот.

Пояснявам, че обяснявам максимално подробно за да бъда разбран по-добре, а не за да ви обърквам или да звучи "много умно". Това важи най-вече за предния ми пост.

аз пък си мислех че момента на разделяне е сегашния и със самото си преминаване през него, внасяме енергия и мятаме антинещо в миналото и нещо в бъдещето. това е доста антропоцентричен възглед, но поне аз така схванах теорията за внасяне на енергия в нищото и разделянето му на нещо и антинещо. и така се "доказва" схващането, че всеки е Бог и всеки един момент прави нещо значимо за Вселената и всичко останало, т.е. на мен ми е по-удобно така да си го мисля :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...