Bai Ganio Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 ПЪРВО:Емигрантите не са галени чеда ,на България защото ако бяха такива те нямаше да са имигранти . ВТОРО:Емигрантите си скъсват задниците от работа и като си дойдат за няколко дни няма нищо лошо в това да разпуснат . ТРЕТО: това че някой си е останал тук не не го прави герой нито пък това че си купува български продукти вместо вносни . ЧЕТВЪРТО:Емигрантите изпращат пари на близките си и тези пари помагат на българската икономика (за миналата година според статистически данни парите изпратени от имигранти са много повече от всичките чуждестранни инвестиции взети заедно. ПЕТО :ВСИЧКИ КОИТО ОПЛЮВАТ ЕМИГРАНТИТЕ ДА ОТИДАТ ДА ПОЖИВЕЯТ ГОДИНА ДВЕ КАТО ТАКИВА И ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 ПЕТО :ВСИЧКИ КОИТО ОПЛЮВАТ ИМИГРАНТИТЕ ДА ОТИДАТ ДА ПОЖИВЕЯТ ГОДИНА ДВЕ КАТО ТАКИВА И ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ. <{POST_SNAPBACK}> А като им е толкова трудно защо отиват? Който иска да работи и да печели пари може да го прави и тук,стига да не го мързи и да не чака някой да дойде и да го покани и да му даде кинтите в ръцете.Инициативните хора успяват навсякъде.Идеята беше,че са галени чада,защото излиза че се дава мило и драго да се прикотка някой обратно(виж поста където споменавам визитата на Соломон Паси). Никога не съм искал от властите да ме подкрепят затова че съм останал,но все пак всички българи сме равни пред българските законите,независимо къде живеем.Не трябва да има толериране на една група за сметка на друга.Аз не искам спец.отношение от държавата,а само да не ми се пречи.Правителството може да помогне на т.нар.хора в неравностойно положение. А ако тръгнем да издребняваме защо не се замислиш за това не колко пари пращат,а колко остават там?Да не говорим че са гръбнака на чуждите икономики и носят всички западни пенсионери на гърба си. И им слугуват като пълни анонимници.Нека да разпускат,лошо няма,но не и да парадират,защото при нас купона е 365 дни в годината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 А като им е толкова трудно защо отиват? Който иска да работи и да печели пари може да го прави и тук,стига да не го мързи и да не чака някой да дойде и да го покани и да му даде кинтите в ръцете.Инициативните хора успяват навсякъде.Идеята беше,че са галени чада,защото излиза че се дава мило и драго да се прикотка някой обратно(виж поста където споменавам визитата на Соломон Паси). Никога не съм искал от властите да ме подкрепят затова че съм останал,но все пак всички българи сме равни пред българските законите,независимо къде живеем.Не трябва да има толериране на една група за сметка на друга.Аз не искам спец.отношение от държавата,а само да не ми се пречи.Правителството може да помогне на т.нар.хора в неравностойно положение. А ако тръгнем да издребняваме защо не се замислиш за това не колко пари пращат,а колко остават там?Да не говорим че са гръбнака на чуждите икономики и носят всички западни пенсионери на гърба си. И им слугуват като пълни анонимници.Нека да разпускат,лошо няма,но не и да парадират,защото при нас купона е 365 дни в годината. danielcho, някъде беше писал, че си живял във времената преди 10.11.1989, но с този пост направо "изби рибата". Дори деветгодишният ми син не "размишлява" толкова повърхностно. Ако са те обзели някакви вътрешни терзания, това е друг въпрос. Към всички останали: многократно съм повтарял в различни теми, че е крайно смешно и глупаво да се правят плоски обобщения за неща, които не познаваме и още повече за толкова разнообразни социални групи. Как, по дяволите, можете да слагате в един кюп бай-мангал, отишъл да обира горките пътници на летище Схипхол в Амстердам и професионален мениджър, продължаващ кариерата си в Сиско системз. Това е смешно и нелепо. Темата, поставена така няма никакъв смисъл и води само до крайно противопоставяне без капка конструктивизъм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 danielcho, някъде беше писал, че си живял във времената преди 10.11.1989, но с този пост направо "изби рибата". Дори деветгодишният ми син не "размишлява" толкова повърхностно. Ако са те обзели някакви вътрешни терзания, това е друг въпрос.Към всички останали: многократно съм повтарял в различни теми, че е крайно смешно и глупаво да се правят плоски обобщения за неща, които не познаваме и още повече за толкова разнообразни социални групи. Как, по дяволите, можете да слагате в един кюп бай-мангал, отишъл да обира горките пътници на летище Схипхол в Амстердам и професионален мениджър, продължаващ кариерата си в Сиско системз. Това е смешно и нелепо. Темата, поставена така няма никакъв смисъл и води само до крайно противопоставяне без капка конструктивизъм. <{POST_SNAPBACK}> А аз винаги съм мислил че трябва да се чете не само първото изречение от всеки пост.Както и да е.Радвам се за сина ти,дано направи след време нещо велико за страната си,щом отсега е толкова умен,а не "избивач на риба" като мен.Но не съм убеден,че ти не си чел "повърностно",доколкото аз си спомням по едно време разделихме бай Мангал от мениджъра.А повърхностните ми разсъждения можеш да обсъдиш с някой от хилядите инвалиди и да им обясниш защо държавата плаща самолетните билети на избрани,а за тях все не достигат средствата.Но това е друга тема.Айде че ме чака още риба... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 А аз винаги съм мислил че трябва да се чете не само първото изречение от всеки пост.Както и да е.Радвам се за сина ти,дано направи след време нещо велико за страната си,щом отсега е толкова умен,а не "избивач на риба" като мен.Но не съм убеден,че ти не си чел "повърностно",доколкото аз си спомням по едно време разделихме бай Мангал от мениджъра.А повърхностните ми разсъждения можеш да обсъдиш с някой от хилядите инвалиди и да им обясниш защо държавата плаща самолетните билети на избрани,а за тях все не достигат средствата.Но това е друга тема.Айде че ме чака още риба... Обясни тогава, какво общо имат емигрантите с това? Ето къде ти се губи мисълта. Как така емигрантите ще са "галените чеда" на България. Това, приятелю мой, е пълна смехотворна теза, прикриваща истината за наистина съществуващия проблем - управлението на въпросната държава. Ако мислиш, че инвалидите в България са пренебрегнати (а аз мисля, че не са само те), тогава защо, по дяволите, насочваш емоциите си в посока, която няма нищо общо с причините за проблемите. Дори напротив - емигрантската вълна е следствие, уважаеми, а не причина. Причината е на съвсем друго място. И ако тези, кото твърдят, че са родолюбци, че милеят за държавата, че не им е безрачлично, тогава защо, по дяволите, не се справят с причината - "управлението" на България? Въпросът, уважаеми, очевидно си е чисто риторичен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bai Ganio Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 ПЕТО :ВСИЧКИ КОИТО ОПЛЮВАТ ИМИГРАНТИТЕ ДА ОТИДАТ ДА ПОЖИВЕЯТ ГОДИНА ДВЕ КАТО ТАКИВА И ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ. <{POST_SNAPBACK}> А като им е толкова трудно защо отиват? Който иска да работи и да печели пари може да го прави и тук,стига да не го мързи и да не чака някой да дойде и да го покани и да му даде кинтите в ръцете.Инициативните хора успяват навсякъде.Идеята беше,че са галени чада,защото излиза че се дава мило и драго да се прикотка някой обратно(виж поста където споменавам визитата на Соломон Паси). Никога не съм искал от властите да ме подкрепят затова че съм останал,но все пак всички българи сме равни пред българските законите,независимо къде живеем.Не трябва да има толериране на една група за сметка на друга.Аз не искам спец.отношение от държавата,а само да не ми се пречи.Правителството може да помогне на т.нар.хора в неравностойно положение. А ако тръгнем да издребняваме защо не се замислиш за това не колко пари пращат,а колко остават там?Да не говорим че са гръбнака на чуждите икономики и носят всички западни пенсионери на гърба си. И им слугуват като пълни анонимници.Нека да разпускат,лошо няма,но не и да парадират,защото при нас купона е 365 дни в годината. <{POST_SNAPBACK}> Момче,ти наистина си пълен комплекср. По отношение на парите които оставали там и тези които изпращат знай мой човек че това е съвсем нормално дължи се на разликите в стандартите . Също много важно е да осъснаеш че тези хора са отишли в други държави за да търсят по добър живот за себе си и децата си и че ако тук беше много добре никой нямаше да ходи никъде . Също е важно да осъзнаеш че ако всички са расъждавали като теб още щяхме да сме в пещерите . Защото емиграцията е започнала от там първо са имигрирали от пещерите в махалите после в селата ,а от там в градовете след това някои са имигрирали от по малките в по големите градове а по стечение на обстоятелствата се оказва че междувременно някои привлекателни градове са се оказали в различни държави . Също така искам да ти кажа че ако под купон 365 дни ти разбираш половинка сирене седмично +1-2 кисели млека дневно 2-3 биренки или нещо подобно +някакви миризливи смотани цигари и менте пиячка (така я кара голяма част от населението ) то има хора които това не ги Удовлетворява и са предпочели да отидат да слугуват както ти се изрази защото един метач в някоя развита евро страна взима повече от президента на България и защото с мизерната си заплата според западните стандарти може да си осигури такъв стандарт на живот който не може да си позволят 80 % от българите ,които работят в големите градове на страната и които от своя страна взимат повече от хората в малките градове и селата . И престани да расъждаваш толкова елементарно а вземи да си разшириш малко мирогледа . най накрая ако не те е срам би ли споделил с нас възраста си ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 Обясни тогава, какво общо имат емигрантите с това? Ето къде ти се губи мисълта. Как така емигрантите ще са "галените чеда" на България. Това, приятелю мой, е пълна смехотворна теза, прикриваща истината за наистина съществуващия проблем - управлението на въпросната държава. Ако мислиш, че инвалидите в България са пренебрегнати (а аз мисля, че не са само те), тогава защо, по дяволите, насочваш емоциите си в посока, която няма нищо общо с причините за проблемите. Дори напротив - емигрантската вълна е следствие, уважаеми, а не причина. Причината е на съвсем друго място. И ако тези, кото твърдят, че са родолюбци, че милеят за държавата, че не им е безрачлично, тогава защо, по дяволите, не се справят с причината - "управлението" на България? Въпросът, уважаеми, очевидно си е чисто риторичен. <{POST_SNAPBACK}> Няма значение! Прав си и ти.Но имам познати,които си бяха тук по време на "Българския Великден".Защото са искали да помогнат нещо ли?Ще ти кажа-защото имаше БЕЗПЛАТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ.Само не ми излизай с номера че не е луд този,който яде баницата...Но може да се опиташ да си спомниш хора,които се отказват от държавната "баница",защото знаят че винаги има някой по нуждаещ се.От одеве се опитвам да ти обясня,че се хвърлят средства за връщането на хора,повечето от които са плюли на тази държава.Или визитата на Паси и тя не значи нищо?Прекрасно разбирам мисълтата ти че емигрантите нямат вина за управлението,но защо не казаха: "Ние не искаме да харчите държавни пари за нас,нека ви платим престоя" или "Не ви искаме тук,нали заради вас се махнахме".Но те не протестират да им се дават преференции ако се върнат.Е,тогава аз ли съм галеното чедо?Сигурно аз не мога да ти обясня ясно тезата си или пък ти просто не искаш да ме разбереш и говориш за управлението и т.н. Хрумна ми един битовизъм,дано ти помогне да ме разбереш. Ако имаш 2ма сина и единия не иска да живее с теб,буен е и накрая се изнася.Ти обаче като родител правиш всичко,за да си го върнеш.Пращаш му пари,ходиш да го видиш,обещаваш да му дадеш апартамент кола само за да си дойде и той знаейки слабостта ти продължава да иска още и още.И накрая все пак си идва и получава обещаното. Другият ти син в това време си расте,някак си завършва средно,после висше,казарма,работи,дори се изнася на квартира,за да не пречи на брат си,който е заел и работното място на втория,понеже все пак е учил в Европа.Втория си е градил живота без да те притеснява,гледайки как се тормозиш че първия не се връща,защото те обича и не иска да те товари с това,което се случва около него.Как според теб трябва да наречем първия син освен гален? И според теб вината да не би да е в бащата? Сетих се,според теб е виновен No2 защото си е мълчал и не се скарал с баща си. Случката е напълно измислена,не се налага да ти обяснявам кой герой от моята история какво символизира. П.С. Я аз да взема да измисля нещо по-подробно,става идеален сапунен сериал от около 2000 серии.Все пак да свършим някоя работа покрай диспута Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 Също е важно да осъзнаеш че ако всички са расъждавали като теб още щяхме да сме в пещерите . Защото емиграцията е започнала от там първо са имигрирали от пещерите в махалите после в селата ,а от там в градовете след това някои са имигрирали от по малките в по големите градове а по стечение на обстоятелствата се оказва че междувременно някои привлекателни градове са се оказали в различни държави . Също така искам да ти кажа че ако под купон 365 дни ти разбираш половинка сирене седмично +1-2 кисели млека дневно 2-3 биренки или нещо подобно +някакви миризливи смотани цигари и менте пиячка (така я кара голяма част от населението ) то има хора които това не ги Удовлетворява и са предпочели да отидат да слугуват както ти се изрази защото един метач в някоя развита евро страна взима повече от президента на България и защото с мизерната си заплата според западните стандарти може да си осигури такъв стандарт на живот който не може да си позволят 80 % от българите ,които работят в големите градове на страната и които от своя страна взимат повече от хората в малките градове и селата . И престани да расъждаваш толкова елементарно а вземи да си разшириш малко мирогледа . най накрая ако не те е срам би ли споделил с нас възраста си ? <{POST_SNAPBACK}> Много си падам по личните нападки! Процеса,който описваш май му се вика УРБАНИЗАЦИЯ !!! За пръв път чувам че някой е емигрирал от пещерите в махалите. Толкова е смешно и абсурдно да наричаш това емиграция,че чак още не мога да осъзная това с комплексара. За мен не се безпокой,имам мозък и ръце и крака,които ми вадят повече от твоето меню,което обширно си описал по-горе.Колкото до мирогледа...уморих се да ти обяснявам глупости.Нека бъде както казваш ти.Аз знам че съм бил тук,знам че сум бил едно от малките зъбни колелца на промяната.Знам какво съм изстрадал и на какво съм се радвал.А на 1.1.2007 ,когато България влезе в ЕС си спомни,че хората с тесен мироглед като мен са помогнали най-много на страната си,защото не са я изоставили.И добре че е имало комплексари като мен да останат,защото ако бяхме напуснали всички досега нямаше да е останало нишо дори и за крадене тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Няма значение! Прав си и ти.Но имам познати,които си бяха тук по време на "Българския Великден".Защото са искали да помогнат нещо ли?Ще ти кажа-защото имаше БЕЗПЛАТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ.Само не ми излизай с номера че не е луд този,който яде баницата...Но може да се опиташ да си спомниш хора,които се отказват от държавната "баница",защото знаят че винаги има някой по нуждаещ се.От одеве се опитвам да ти обясня,че се хвърлят средства за връщането на хора,повечето от които са плюли на тази държава.Или визитата на Паси и тя не значи нищо?Прекрасно разбирам мисълтата ти че емигрантите нямат вина за управлението,но защо не казаха: "Ние не искаме да харчите държавни пари за нас,нека ви платим престоя" или "Не ви искаме тук,нали заради вас се махнахме".Но те не протестират да им се дават преференции ако се върнат.Е,тогава аз ли съм галеното чедо?Сигурно аз не мога да ти обясня ясно тезата си или пък ти просто не искаш да ме разбереш и говориш за управлението и т.н. Хрумна ми един битовизъм,дано ти помогне да ме разбереш. Ако имаш 2ма сина и единия не иска да живее с теб,буен е и накрая се изнася.Ти обаче като родител правиш всичко,за да си го върнеш.Пращаш му пари,ходиш да го видиш,обещаваш да му дадеш апартамент кола само за да си дойде и той знаейки слабостта ти продължава да иска още и още.И накрая все пак си идва и получава обещаното. Другият ти син в това време си расте,някак си завършва средно,после висше,казарма,работи,дори се изнася на квартира,за да не пречи на брат си,който е заел и работното място на втория,понеже все пак е учил в Европа.Втория си е градил живота без да те притеснява,гледайки как се тормозиш че първия не се връща,защото те обича и не иска да те товари с това,което се случва около него.Как според теб трябва да наречем първия син освен гален? И според теб вината да не би да е в бащата? Сетих се,според теб е виновен No2 защото си е мълчал и не се скарал с баща си. Случката е напълно измислена,не се налага да ти обяснявам кой герой от моята история какво символизира. П.С. Я аз да взема да измисля нещо по-подробно,става идеален сапунен сериал от около 2000 серии.Все пак да свършим някоя работа покрай диспута danielcho, пак отиваш твърде в страни от основната идея. "Българският Великден" беше и си остава едно смешно и нескопосано политическо мероприятие. То обаче няма нищо общо с българската емиграция. Процента кретени сред емигрантите е почти същия, като този сред оставащите и това изобщо не е важно. Насочи енергията си срещу създателите на тази пошлост, а не срещу потърпевшите. То впрочем иронията на съдбата се стовари с пълна сила точно върху създателя на идеята за "Българския Великден" - Иван Костов, като му "изяде главата", но нали нашите политици не гледат по-далече от носовете си, сега "наследниците" на кормилото на властта правят същите маймунджулъци. Жалкото е, че народа продължава да им се връзва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 danielcho, пак отиваш твърде в страни от основната идея. "Българският Великден" беше и си остава едно смешно и нескопосано политическо мероприятие. То обаче няма нищо общо с българската емиграция. Процента кретени сред емигрантите е почти същия, като този сред оставащите и това изобщо не е важно. Насочи енергията си срещу създателите на тази пошлост, а не срещу потърпевшите. То впрочем иронията на съдбата се стовари с пълна сила точно върху създателя на идеята за "Българския Великден" - Иван Костов, като му "изяде главата", но нали нашите политици не гледат по-далече от носовете си, сега "наследниците" на кормилото на властта правят същите маймунджулъци. Жалкото е, че народа продължава да им се връзва. <{POST_SNAPBACK}> Абе на път сме да си сближим позициите с теб.Чудя се вече как да обясня на всеки по отделно какво точно съм имал вредвид.Но нали това е идеята,всеки да си каже какво мисли и другия да се опита го разбере.Пък на края току виж измислили нещо полезно за обеществото.Досега май трябваше всеки да е разбрал,че с конфронтация и нападки не става работата,защото това само втвърдява позициите на опонента и се хаби енергията,вместо да се канализира за нещо добро. А теб ще те направя копродуцент,когато завърша сагата за двамата братя.Това не го казвам с лоши чувства,а за разведряване малко на обстановката Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 Също е важно да осъзнаеш че ако всички са расъждавали като теб още щяхме да сме в пещерите . Защото емиграцията е започнала от там първо са имигрирали от пещерите в махалите после в селата ,а от там в градовете след това някои са имигрирали от по малките в по големите градове а по стечение на обстоятелствата се оказва че междувременно някои привлекателни градове са се оказали в различни държави . Също така искам да ти кажа че ако под купон 365 дни ти разбираш половинка сирене седмично +1-2 кисели млека дневно 2-3 биренки или нещо подобно +някакви миризливи смотани цигари и менте пиячка (така я кара голяма част от населението ) то има хора които това не ги Удовлетворява и са предпочели да отидат да слугуват както ти се изрази защото един метач в някоя развита евро страна взима повече от президента на България и защото с мизерната си заплата според западните стандарти може да си осигури такъв стандарт на живот който не може да си позволят 80 % от българите ,които работят в големите градове на страната и които от своя страна взимат повече от хората в малките градове и селата . И престани да расъждаваш толкова елементарно а вземи да си разшириш малко мирогледа . най накрая ако не те е срам би ли споделил с нас възраста си ? <{POST_SNAPBACK}> Нека ти кажа нещо за последно.Докато ти разширяваш кръгозора си,(извинявай че използвам изразите ти,но искам да ме разбереш) аз ще се опитвам да правя България по-чиста,по-цивилизована и истинска Европейска държава.Аз ще се опитам да живея европейски ТУК и не виждам на теб какво ти пречи това.Ако ти заминеш някъде,трябва да има хора тук,които да се грижат държавата да функционира,да изплаща пенсиите на родителите ти и т.н.Надявам се да ме разбираш.Мисли малко преди да напишеш нещо,защотото ми писна от глупости.Инфото ми е попълнено и не е тайна за никой. Колкото до ника ми,ще ти дам жокер че е игра на думи от името и фамилията ми.Само толкова успях да измисля с моя тесен мироглед.Съжалявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
{{Nati}} Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Според мен тези, които заминават за чужбина са по-скоро хора, които рискуват всичко за да преуспеят и в никакав случай не са страхлици. На емигрантите за един доста дълъг период от време им е почти непосилно да свързват двата края. В чужбина положението никак не е толкова розово, колкото ни се иска да е. Там не те посрещат с отвпрени обятия, не ти дават работа веднага, не ти позволяват да се приобщиш към обществото преди да си доказал качествата си и това, че можеш да допринесеш за развитието на даената страна. Ако все пак си достатъчно кадърен и упорит можеш да постигнеш това, което пожелаеш,но ако не се справиш си принуден да се върнеш в България при мама и тати, които да те "гледкат". Друг е въпросът, че за да намериш хубава работа в България не ти е нужен толкова ум колкото връзки и известна прилична сума, която да елиминира останалите (може би по-квалифизирани кандидати за обяеното място). Така че да останеш в България да работиш за малко пари, които да не ти стигат, да бъдеш смачкван непрекъснато от некадърността на някои управляващи никак не е геройство, а по-скоро някаква много странна форма на мазохизъм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 Според мен тези, които заминават за чужбина са по-скоро хора, които рискуват всичко за да преуспеят и в никакав случай не са страхлици. На емигрантите за един доста дълъг период от време им е почти непосилно да свързват двата края. В чужбина положението никак не е толкова розово, колкото ни се иска да е. Там не те посрещат с отвпрени обятия, не ти дават работа веднага, не ти позволяват да се приобщиш към обществото преди да си доказал качествата си и това, че можеш да допринесеш за развитието на даената страна. Ако все пак си достатъчно кадърен и упорит можеш да постигнеш това, което пожелаеш,но ако не се справиш си принуден да се върнеш в България при мама и тати, които да те "гледкат". Друг е въпросът, че за да намериш хубава работа в България не ти е нужен толкова ум колкото връзки и известна прилична сума, която да елиминира останалите (може би по-квалифизирани кандидати за обяеното място). Така че да останеш в България да работиш за малко пари, които да не ти стигат, да бъдеш смачкван непрекъснато от некадърността на някои управляващи никак не е геройство, а по-скоро някаква много странна форма на мазохизъм. <{POST_SNAPBACK}> Извинете,но никъде не съм споменал че работя за мизерна заплата и нещо се гордея с това.Напротив,дори мисля че имам около или над средния стандарт на живот тук,открил съм своята ниша,но това няма НИКАКВО значение. Защо всеки ме обвинява че се чувствам добре в родината си?Искам да бъда камъка,които тежи на мястото си,искам след време да разказвам с гордост на внуците си че съм бил пряк участник,а не наблюдател на всичко което се случва около евроатлантическата интеграция на България. Някой дава ли си сметка от къде започнаха промените и къде сме сега???? Припомнете си тази песен Камен Воденичаров - Не съм избягал Не усещаш ли, че слънце, вяра и звезди само в локвите под теб проблясват? Не усещаш ли сега, където и да си, че ти си тук - не си избягал?! Дадоха ти тъпа роля в нечия игра, искат да си вечно сив и мрачен... Спомняш ли си откога навън не си крещял, че ти си тук - не си избягал, нали, не си избягал... Припев: Няма, няма да вървя с наведена глава, ще намеря смисал да остана, Няма, няма да вървя с наведена глава, нали сам тук - не сам избягал... Някой построи за тебе свят от сив бетон и ти съчини мечти безцветни Трябва да оставиш смело някаква следа че ти си тук - че не си избягал, нали, не си избягал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 ПЪРВО:Имигрантите не са галени чеда ,на България защото ако бяха такива те нямаше да са имигранти . ВТОРО:Имигрантите си скъсват задниците от работа и като си дойдат за няколко дни няма нищо лошо в това да разпуснат . ТРЕТО: това че някой си е останал тук не не го прави герой нито пък това че си купува български продукти вместо вносни . ЧЕТВЪРТО:Имигрантите изпращат пари на близките си и тези пари помагат на българската икономика (за миналата година според статистически данни парите изпратени от имигранти са много повече от всичките чуждестранни инвестиции взети заедно. ПЕТО :ВСИЧКИ КОИТО ОПЛЮВАТ ИМИГРАНТИТЕ ДА ОТИДАТ ДА ПОЖИВЕЯТ ГОДИНА ДВЕ КАТО ТАКИВА И ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ. Това е един от най-глупавите и неверни постове които съм прочел в този форум за 3-те години откакто съм регистриран! Преди да даваш "компетентни" мнения вземи тълковния речник и виж какво е Емигрант и Имигрант. Защото има разлика! За това 4-тото /върха на абсурда/ покажи ми ги тия статистически данни да ги видя. Да не са от вестник Шок? най накрая ако не те е срам би ли споделил с нас възраста си ? едит: Даниел е на 30 аз съм на 28, ами ти като си толкова открит защо в профила ти не виждам ни снимка ни възраст? А? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 2, 2005 Author Share Posted April 2, 2005 Това е един от най-глупавите и неверни постове които съм прочел в този форум за 3-те години откакто съм регистриран! Преди да даваш "компетентни" мнения вземи тълковния речник и виж какво е Емигрант и Имигрант. Защото има разлика! За това 4-тото /върха на абсурда/ покажи ми ги тия статистически данни да ги видя. Да не са от вестник Шок? Даниел е на 29 аз съм на 28, ами ти като си толкова открит защо в профила ти не виждам ни снимка ни възраст? А? <{POST_SNAPBACK}> Поправка,Даниел е на 30,но както написах затова има профили и някои си ги попълваме,за да може да се гледат от интересуващите се от нашите скромни персони. И още нещо,което не е свързано с годините ни.В-к 24 часа от 29 март пише: "Раздават по 39 млн.лв.кредити на ден" Спомням си че някой не можеше да изтегли 500лв.Само за сравнение 39 млн.лв е това число: 39 000 000.НА ДЕН.Някой май не се е пробвал скоро да тегли кредит Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bai Ganio Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Това е един от най-глупавите и неверни постове които съм прочел в този форум за 3-те години откакто съм регистриран! За това 4-тото /върха на абсурда/ покажи ми ги тия статистически данни да ги видя. Да не са от вестник Шок? <{POST_SNAPBACK}> Глупав и неверен си ти уважаеми господин Умни Умнев . Преди да пишеш подобни глупости не е зле да погледнеш из търсачките но аз ще ти спестя това усилие вестник е не "Шок", а "КАПИТАЛ" ако си чувал за този вестник (“Тема на броя” от 22-28 февруари; виж специално статията, “Емигрантските пари надхвърлиха чуждите инвестиции”). Направен е опит да се погледне на емигрантската вълна от положителната страна: Емигрантите не напускат България безвъзвратно, а изпращат обратно парите си на своите близки. Цифрите говорят ясно: “емигрантските преводи” са нараснали от 177 млн. долара през 1998 до 402 млн. долара през 2001. Това е повече от всякакви преки чуждестранни инвестиции в страната. И ако си направиш труда да прочетеш цялата статия ще научиш и за други "абсурди"на тази тема . Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 2, 2005 Author Share Posted April 2, 2005 (“Тема на броя” от 22-28 февруари; виж специално статията, “Емигрантските пари надхвърлиха чуждите инвестиции”). Направен е опит да се погледне на емигрантската вълна от положителната страна: Емигрантите не напускат България безвъзвратно, а изпращат обратно парите си на своите близки. Цифрите говорят ясно: “емигрантските преводи” са нараснали от 177 млн. долара през 1998 до 402 млн. долара през 2001. Това е повече от всякакви преки чуждестранни инвестиции в страната. И ако си направиш труда да прочетеш цялата статия ще научиш и за други "абсурди"на тази тема . <{POST_SNAPBACK}> Обаче има и още нещо,което пропускаш.Добре че е останал някой тук,за да усвоии тези невероятни "инвестиции". А защо не коментираш факта ,че явно има хора,които не си дават зор да си намерят работа,защото явно има кой да им прати някое друго евро за сметките. Кога най-после някой ще осъзнае,че не може да се чака цял живот на готово, а всеки трябва малко да се понапъне и поизпоти,за да живее по-добре. Пич,искам ти да ми обясниш какво точно се опитваш да кажеш 2дни и ако може да формулираш някой от идеалите в живота си. Омръзна ми от някакви дребни спорове на парче,всеки да се хваща за част от репликата на другия и т.н. Така и така четеш в-к "Капитал",за който ние чухме едва днес,защо не си припомниш брой 10 12-18 март.Отвори го и прочети написаното на 28 и 29стр. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 (“Тема на броя” от 22-28 февруари; виж специално статията, “Емигрантските пари надхвърлиха чуждите инвестиции”). Направен е опит да се погледне на емигрантската вълна от положителната страна: Емигрантите не напускат България безвъзвратно, а изпращат обратно парите си на своите близки. Цифрите говорят ясно: “емигрантските преводи” са нараснали от 177 млн. долара през 1998 до 402 млн. долара през 2001. Това е повече от всякакви преки чуждестранни инвестиции в страната. И ако си направиш труда да прочетеш цялата статия ще научиш и за други "абсурди"на тази тема . Смях в залата. Какво ми показваш данни от 2001-ва които абсолютно съм сигурен са неверни и спекулативни, да не говорим и колко далече от настоящата действителност??? Я ми обясни ти тези "емигрантски пари" как ги сметнаха? Да не би да следят всички частни трансфери в страната??? Или преджобват тези, които носят пари на близките си??? То от 100км личи спекулацията в случая! "Споко бе, те напускат ама пари докарват" - поредна серия от филма "Глупости без край". Те такива като тебе са му фенове на тоя сериал. Инвестициите в страната растат с всеки изминал ден и то в ЕВРО, не в долари. Пределно ясно е на всички интелигентни хора защо и как. Много хитри предприемачи вече изнасят производството си тук, защото продукцията им поевтинява - българинът работи за стотинки. Примери бол - като си толкова осведомен трябва да си ги видял. Лично аз ги виждам всеки ден. Но нямам намерение баш не теб да обяснявам. Не дай си боже хората в тази страна да останата да разчитат на "емигрантски пари". Хептен от глад ще измре народа. А защо не се публикува една лека сметка /невъзможно е да бъде точна, но поне фигуративна/ на парите, които пращат българите за издръжка на децата им, които учат в чужбина? Малко неловко ще се получи а? Или мислиш че само лютеница отива в оная посока? Няма да употребявам квалификации, но ти си май от тия дето виждат това което им се иска да видят и нищо повече. Ама си много далече от истината, адски далече Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamenR Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Изчетах всички постове по темата за да не се повторя с някой.Струва ми се че това което куца на всички постове е че спора се води на основата- тук е по добре , а те са по зле и обратно. Стига с тези сравнения, стига с тази завист. В живота Човек се оправя както можe и това че ще го направи в друга държава не го прави по-малко българин.За мен човек е българин когато се чувства принадлежност към определена нация и култура. Пасивното стоене в България не прави никой по-голям българин. Заради това че търпим,страдаме,понасяме тежестта на прехода може само да ни е срам. Качват ни тока 10000 пъти и плащаме 16 стотинки докато американците плащат 5 цента. Бензина им е малко по-евтин от нашия.Но не съм видял народно недоволство защото нямаме гражданско общество нито мнение. Нека хората си работят където могат да се реализират най добре,а сигурен съм всеки рано или късно влага парите си в България под формата на визити или купуване на имоти и т.н. Излезте навън и вижте как спазват българските традиции хората извън страната. Не мисля че е повод за подигравка , че някой навън нямал пари и ето на отиде навън и мизерства-хахаха нека му,а аз дето си останах му пращам пари. Браво бе.......не мисля че такъв тип разсъждения трябва да са присъщи на обективен човек. Нека спрем да гледаме в манджата на другите, да се обединим и като гражданско общество да моделираме България такава каквато я искаме. С чакане се постига НИЩО!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamenR Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Важното е човек да е щастлив и да е доволен от себе си. Няма значение дали е в чужбина или в България. Може да си доволен на ххх лева в България, може да си доволен на хххх кинта в чужбина, зависи какви цели си си поставил. В България и в чужбина, нашите сънародници винаги гледат в канчето на другия и мрънкат че оня имал с една лъжица повече, щото взимал повече пари. Ако си кадърен с образование, ако не си смушкан, задръстен, има бол свободни работни места във всички сектори, стига да имаш нужните познания и кетапи, не виждам проблем да си квалитетен кадър за тази специалност. Ако нямаш обазование невиждам разлика дали ще носиш тухли на строеж тук, или където и да е било. Хубавото е че като идеш в чужбина можеш да се превъзпиташ поне малко, независимо на колко години си, като започнем от хвърлянето на билетчето в коша, селските напивания пред блока и стигнем до изхвърлянето на боклука през терасата. Това че хората са възпитани и кулурни за разлика от нас, не ни дава основание да ги псуваме и да им завиждаме колко пари взимат и колко са добре. <{POST_SNAPBACK}> Относно хвърлянето на билета в коша, нареждането на опашка, нормалното отношение в магазина към клиента, мисля че това може да се постигне и без пари. Трябва ни малко повече желание и пример.Аз лично използвам всяка възможна трибуна да агитирам хората да изхвърлят боклука си на "определените за това места". Даже е имало случаи съм се карал с хора които на спирката между две кошчета за боклук са си изхвърляли хартииката на земята.И интересното е че това се прави не от младите а от възрастните хора и от циганите.Прави си извода :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
90125 Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Изчетах всички постове по темата за да не се повторя с някой.Струва ми се че това което куца на всички постове е че спора се води на основата- тук е по добре , а те са по зле и обратно. Стига с тези сравнения, стига с тази завист. В живота Човек се оправя както можe и това че ще го направи в друга държава не го прави по-малко българин.За мен човек е българин когато се чувства принадлежност към определена нация и култура. Пасивното стоене в България не прави никой по-голям българин. Заради това че търпим,страдаме,понасяме тежестта на прехода може само да ни е срам. Качват ни тока 10000 пъти и плащаме 16 стотинки докато американците плащат 5 цента. Бензина им е малко по-евтин от нашия.Но не съм видял народно недоволство защото нямаме гражданско общество нито мнение. Нека хората си работят където могат да се реализират най добре,а сигурен съм всеки рано или късно влага парите си в България под формата на визити или купуване на имоти и т.н. Излезте навън и вижте как спазват българските традиции хората извън страната. Не мисля че е повод за подигравка , че някой навън нямал пари и ето на отиде навън и мизерства-хахаха нека му,а аз дето си останах му пращам пари. Браво бе.......не мисля че такъв тип разсъждения трябва да са присъщи на обективен човек. Нека спрем да гледаме в манджата на другите, да се обединим и като гражданско общество да моделираме България такава каквато я искаме. С чакане се постига НИЩО!!! <{POST_SNAPBACK}> Нека тока го качат още 100000000000000 пъти.Хак ни е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Качват ни тока 10000 пъти и плащаме 16 стотинки докато американците плащат 5 цента. Бензина им е малко по-евтин от нашия.Но не съм видял народно недоволство защото нямаме гражданско общество нито мнение. <{POST_SNAPBACK}> Какво се сравняваш с американците? Тока, бензина? А жизненото равнище? По жизнен стандарт сме на последно място в Европа, даже и след Албания!!! Това ли му е хубавото на държавата.Това май забрави да го сложиш. Тук минималната заплата е 110лв, там мизерното заплащане от 7-8 долара на час. Няма народно недоволство защото българина е търпеливо говедо, чака някой да дойде да го освободи... Девиза на българина е : "важното е да се оплакваш" Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 Ще се позволя да публикувам едно мнение за статията от e-bane Re: Емигрантитеееее! Хакам ви го в лайняните усти лъжливи! (рейтинг: 1) от ProFan на Monday, April 11 @ 16:03:28 HKT (инфо за юзър | изпрати съобщение) Не'нам вече коя статия подред е тази, засягаща БГ емигрантите! Значи колкото емигранти има, толкова са и мненията за живота зад граница. Но единственото общо нещо за всички бегАли е, че когато си дойдете у дома "на гости", не ви се връща след това!!! И още преди да сте заминали за на-майната-си вече мислите как ше грухате боб с грах за да спастрите манги за лятото при аверчето на морето, че парата стига само за билета и подарък сувенирна запалка, спечелена от събирани станиоли на Марлборо! Е те т'ва е истината! Коментарите кво-що било, че некой си телефонист-досадник нарича себе си консултант на застраховки, че сума ти бг-та там се занимават с измами, да не кажа и по-силна дума, изобщо не ме ебе! П.П. И си правете зъбите там или джъст шът дъ фък ъп! Компренде? Всички коментари са ТУК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Хм, започвам да си променям мнението, че по форумите няма теми worth writing...@Danielcho За много неща си прав, но не мислиш ли, че не трябва да поставяме толкова много хора под общ знаменател? Май по-скоро опира до характер и личност, както вече се каза, отколкото до някакъв вид "тенденция" да отиваш в EU/USA и да се връщаш разлигавен боклук... Имам познати, които заминаха в европейски страни за да учат, за да получат не ПО-ДОБРО образаование, а образование, което ще се зачита в европейските страни, което ще им позволи да получат работа. Много тъжен факт е това за заплатите, но е така - не може в България да взима човек тройно и четворно по-малко пари за труда си (особено професии като учителската примерно). Не е въпрос на избор тук, понеже такъв нашата страна трудно предоставя понякога Лично аз много трудно бих се разделил с България, защото всичко, което имам, е тук. Не мисля, че трябва да обвиняваме хората за това, че търсят по-лесния начин в живота, нека те си го получат, но тези, които останат тук и се борят, получават своята собствена гордост в това, че са станали част от прехода, не са се преклонили пред трудностите... Нека всеки сам прецени кое е по-важно, но надявам се в бъдеще хората да могат да оценят какво са направили за тях тези, които са останали в България въпреки всичко... <{POST_SNAPBACK}> Най-смисленото мнение, което съм чел във форума от доста време! Поздравления! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.