danielcho Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Емигрантите-галените чада на България Незнам дали ще се съгласите,но за мен около 90% от сънародниците ни в чужбина са мекерета.Може би се изсилвам с процента,но наблюдението ми е сравнително ограничено и се надявам да ми помогнете да определим процента.Както и да е.Ето каква ми е идеята. И на мен ми се е искало някога да замина и да зарежа цялата простотия тук,а тук има наистина доста простотия,но поради една или друга причина реших да бъда част от прехода.Реших че, колкото и трудно да е, по-интересно е да бъдеш тук,в Родината си.Не съм болен шовинист,но обичам България.И така реших да не я напускам.Над 1млн.души заминаха обаче.Аз ги намирам за слаби и страхливи.нали знаете,има една група от населението,която винаги е недоволна,но никой не си мърда пръста,не протестира,а стяга куфари за Чужбината.(Като малък си мислех че ЧУЖБИНА е някаква държава като Германия например). Първото ми разочарование и гняв беше,когато обявиха Българския Великден.Платиха се самолетни билети и т.н. за да си дойдат няколко лигльовци,не казвам че не са умни.Но нека само за момент да се замислим с чии пари се случи това нещо.С моите,с вашите.Аз лично работя и печеля пари вече малко повече от 10г. и всяка стотинка я харча тук,по възможност избирам само български стоки т.н.Дето се вика само от акцизи и ДДС за алкохол и цигари съм внесъл доооста данъци.И за толкова години никои не каза:"Здрасти пич,обаждаме се да ти благодарим че остана,че гласуваш на всички избори и т.н. Превеждаме ти 20лв.да пиеш една ракия за здравето на министър-председателя." ХАХАХХАХА Коя година?И не съм само аз,доста хора сме тук дето чакаме тайно за такъв жест.Февруари 2000г. излезе Егоист 37 с корица посветена на 700 000 млади българи,чиито дом и раб.място са някъде зад граница.Тогава ми стана доста кофти за тея хора,защото бяха заминали и мои приятели.Но... Започнаха да се връщат и се започна.Събрали сме се една вечер пред блока и развъртаме една бутилка,защото се беше родило дете на едно приятелче,и се появява мой съсед,току що завърнал се за малко от Лондон,и започва да ни казва че ние българите !!!! сме били големи простаци дето пием на пейките.А ти к'ъв си бе отворен? Сър Посерко Лондонски.Дето не си ми нито на годините,нито на...знаете какво.А съм го виждал да се търкаля пиян като прасе същия.Идва си друг от Испания и той ми ги пляска некви,а той беше супер готин пич преди да замине.ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ВРЪЩАТ ТОТАЛНО ПРОМЕНЕНИ?ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА. Не ми се разправя за обаждания,за да пратя БГ сирене и луканка,домашна юфка,защотото ТАМ нямало такива.Ми като искаш БГ храна стой си тук бе,дрисльо.И пътува хуманитарната помощ от България за ЕС? Защо тогава в рекламата на Western Union дъщерята от чужбина праща подкрепа т.е. мощна пачка евроси? Обаче аз не съм получил и един скапан евроцент. Статията ми се получи доста несвързана,но я написах,защото днес вече не издържах.Обадиха ми се двама души,които тук не са се дипломирали дори,но искали да почват работа в евроадминистрацията.От българската квота естесвено,вие какво си помислихте.А тези,които завършиха тук,а тези които очакваха ТУК този момент. Не мога да се съглася,че сме по-тъпите,по-страхливите,и по-непредприемчивите.Просто има хора,които винаги търсят най-лесното,а ние,българите в БЪЛГАРИЯ не сме от тях !!! П.С. Поздрав за бате Ицо в Париж,който си остана голем пич и скоро си идва,и пак ще осъмваме!Също така и за тези,които не се промениха! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Както и да е.Моля, някой модератор да ми затрие поста. danielcho извинявай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tal Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 podkrepqm te no tezi koito sa si hora si ostavat hora i tyk i navyn ako se ogledash okolo teb i 90% ot bylgarite deto si jiveem v bg sme typaci taka che ne e rabotata dali e v chujbina ili v bg prosto takava ni e naaciqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted March 29, 2005 Author Share Posted March 29, 2005 Аре стига сте крали от e-bane-то,де!!То бива,бива!!!И още повече,че се повтаря темата <{POST_SNAPBACK}> Незнам дали се повтаря-току що я ПИСАХ. Това са лични наблюдения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 на мен ми е още по-забавно, когато някои от преуспяващите ми зад граница приятели ми се обадят да изпратя по спешност 200-300Евро по Уестърна, щото ги ударили с незнам си кви данъци и здравни осигуровки и могат всеки момент да изгорят тотално и с бачкането ако не платят. за връщането приказката е съвсем друга - там вече няма спешност. на практика се явявам спонсор на 3-4 емигранта другия забавен момент ми е когато хора, които са нямали пари да си купят връзки за обувки, кат се върнат тука за 2 седмици се разцепват от лайф, пиене на маркови алкохоли, пушене на скъпи цигари и чукане на елитни курви. а после отиват да бачкат зад граница за да си върнат заемите, които са изпукали току що на родна земя и да натрупат лек запас за следващия 2седмичен лайф. А той ще е най-рано след година естествено, дотогава - 12-14 часа на ден бачкане и пиене на ефтин спирт за да се упоят достатъчно та да не им пука.... но замълчи сърце..... та мисълта ми е: "всеки с вкуса си" казало кучето и си облизало г.за... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Емигрантите-галените чада на България Незнам дали ще се съгласите,но за мен около 90% от сънародниците ни в чужбина са мекерета. Може би се изсилвам с процента,но наблюдението ми е сравнително ограничено и се надявам да ми помогнете да определим процента.Както и да е.Ето каква ми е идеята. И на мен ми се е искало някога да замина и да зарежа цялата простотия тук,а тук има наистина доста простотия, но поради една или друга причина реших да бъда част от прехода....... <{POST_SNAPBACK}> Аз гледам по друг начин на нещата - просто хората не искат да се злоупотребява с техния труд и затова търсят чуждите страни. Не може в Европа за една и съща работа да се взема примерно десет пъти по-голямо заплащане, а цените да са сходни с тези у нас. Даже и да приемем, че европейците работят повече от нас, не може един европеец да работи десет пъти повече от един българин - чак толкова мързеливи не сме . Така че докато заплатите не станат сходни с тези в Англия или Германия примерно не виждам какъв е проблема който има възможност да отиде да работи там. Който иска да остане пък в България - въпрос на личен избор. Тези, които заминават също не виждам защо да са "мекерета" - все пак е непозната обстановка и едва ли повечето от тези които успяват там са случайни хора. По-скоро точно те са хората, които са силните и трябва да останат тук, но биват изгонени заради лошите условия в нашата страна. Danielcho, много се радвам че ти си решил да бъдеш част от прехода и да стискаш зъби, но не мислиш ли че този преход продължи много дълго и ще продължава тепърва още доста време? Аз мисля, че ние ще сме в "преход" още дълги години.... Според мен за успял в живота трябва да се счита човек, който сам си осигурява достатъчно средства за да живее. И няма значение дали е успял тук или в някоя друга страна - навсякъде си има и лесните, и трудните моменти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted March 29, 2005 Author Share Posted March 29, 2005 наистина ми харесва страхотно написаното от теб.но донякъде исках да акцентирам,че много от тях забравят кои са и откъде са тръгнали.убеден съм,че дори и без грам мозък там е 10 пъти по-лесно да изкараш пари,но това не те прави по-умен например.ами да споменем и тарикатите,крадците и т.н.хора заради които бяха въведени визи за нас.дето се вика не можеше да идеш да гледаш един концерт или мач или пък формула ако щеш.и мен ми омръзна прехода,но се радвам че бях част от този процес.влизането в нато,преговорите с ЕС и така.Сега вече се надявам само на частично повторение на Американското лято догодина в Германия.Но това е друга тема )) вижте ТУК .става дума за Италия,но май има доста сходни моменти и с нашата деиствителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
play_me Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 на мен ми е още по-забавно, когато някои от преуспяващите ми зад граница приятели ми се обадят да изпратя по спешност 200-300Евро по Уестърна, щото ги ударили с незнам си кви данъци и здравни осигуровки и могат всеки момент да изгорят тотално и с бачкането ако не платят. за връщането приказката е съвсем друга - там вече няма спешност. на практика се явявам спонсор на 3-4 емигранта другия забавен момент ми е когато хора, които са нямали пари да си купят връзки за обувки, кат се върнат тука за 2 седмици се разцепват от лайф, пиене на маркови алкохоли, пушене на скъпи цигари и чукане на елитни курви. а после отиват да бачкат зад граница за да си върнат заемите, които са изпукали току що на родна земя и да натрупат лек запас за следващия 2седмичен лайф. А той ще е най-рано след година естествено, дотогава - 12-14 часа на ден бачкане и пиене на ефтин спирт за да се упоят достатъчно та да не им пука.... но замълчи сърце..... та мисълта ми е: "всеки с вкуса си" казало кучето и си облизало г.за... <{POST_SNAPBACK}> Перфектно казано-Голям си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 на мен ми е още по-забавно, когато някои от преуспяващите ми зад граница приятели ми се обадят да изпратя по спешност 200-300Евро по Уестърна, щото ги ударили с незнам си кви данъци и здравни осигуровки и могат всеки момент да изгорят тотално и с бачкането ако не платят. за връщането приказката е съвсем друга - там вече няма спешност. на практика се явявам спонсор на 3-4 емигранта другия забавен момент ми е когато хора, които са нямали пари да си купят връзки за обувки, кат се върнат тука за 2 седмици се разцепват от лайф, пиене на маркови алкохоли, пушене на скъпи цигари и чукане на елитни курви. а после отиват да бачкат зад граница за да си върнат заемите, които са изпукали току що на родна земя и да натрупат лек запас за следващия 2седмичен лайф. А той ще е най-рано след година естествено, дотогава - 12-14 часа на ден бачкане и пиене на ефтин спирт за да се упоят достатъчно та да не им пука.... но замълчи сърце..... та мисълта ми е: "всеки с вкуса си" казало кучето и си облизало г.за... <{POST_SNAPBACK}> Малиии, май имаме общи познати! Виждал съм я 100% същата история. Един Гошо, работещ като BUILDER в UK..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirrro Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 вижте ТУК .става дума за Италия,но май има доста сходни моменти и с нашата деиствителност. <{POST_SNAPBACK}> Ха-ха Клипчето е много яко.Заслужава си да се види.На някои места доста се смях.И наистина има сходни моменти Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 @danielcho съгласен съм с теб, но и поста на @Rex е доста силен, затова смятам че процента е 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 И аз обичам България, ама мисля, че малко преиграваш. В смисъл...ти СУПЕР радвам се, че си тук и си плащаш данъците и т.н., обаче...не всички са ТИ Ся...представи си, че си разведена жена, бившият ти бегал , имаш 2 деца, на 30-40 годинки си, пък и повече и работиш за по 250лв. на месец. Да не говорим, че ако вземат да те уволнят на тия години никъде не ти дават работа. И да ти кажа, доста такива хора сменят набързо приоритетите и айде навън, щото като децата са ти гладни не те ебе България, Франция и т.н. Кофти е да го казвам, ама си е така. Просто....има си различни ситуации човек и ....какво да ти кажа, от твоята позиция може да е лесно да си в тук, ама за други да не е толкова. Хора разни...нали знаеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 И аз обичам България, ама мисля, че малко преиграваш.В смисъл...ти СУПЕР радвам се, че си тук и си плащаш данъците и т.н., обаче...не всички са ТИ Ся...представи си, че си разведена жена, бившият ти бегал , имаш 2 деца, на 30-40 годинки си, пък и повече и работиш за по 250лв. на месец. Да не говорим, че ако вземат да те уволнят на тия години никъде не ти дават работа. И да ти кажа, доста такива хора сменят набързо приоритетите и айде навън, щото като децата са ти гладни не те ебе България, Франция и т.н. Кофти е да го казвам, ама си е така. Просто....има си различни ситуации човек и ....какво да ти кажа, от твоята позиция може да е лесно да си в тук, ама за други да не е толкова. Хора разни...нали знаеш. <{POST_SNAPBACK}> @danielcho не си единствен който си плаща данъците. Аз пък оставам с обратното впечатление че има хора които стават повече българи след като се върнат от чужбина. Така че мненията тук ни се различават. Българи сме си и характера ни е по особен от другите държави по ред причини затова на някои им е трудно а други искат да се махнат от тук най-вече(може би основна причина или оправдание) заради пари. Истинските българи остават тук . Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted March 29, 2005 Author Share Posted March 29, 2005 А защо политиците започнаха предизборно да се подмазват на българите в чужбина?Соломон Паси беше в Чикаго и ги призоваваше да се върнат и да станат депутати. Никой не ми е длъжен,но аз ако поискам среща с него колко време ще чакам?Дааа,но аз съм тук и не съм интересен. Нека не забравяме,че повечето хора са вън по собствено желание,нито аз съм ги изгонил,нито вие,за да ги събират сега "пастирите на нацията"!Всички българи сме равни по права според конституцията.Но ще се съглася и с това,че сме равни пред глада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 А защо политиците започнаха предизборно да се подмазват на българите в чужбина?Соломон Паси беше в Чикаго и ги призоваваше да се върнат и да станат депутати. Никой не ми е длъжен,но аз ако поискам среща с него колко време ще чакам?Дааа,но аз съм тук и не съм интересен. Нека не забравяме,че повечето хора са вън по собствено желание,нито аз съм ги изгонил,нито вие,за да ги събират сега "пастирите на нацията"!Всички българи сме равни по права според конституцията.Но ще се съглася и с това,че сме равни пред глада. <{POST_SNAPBACK}> Дам това е интересно. Да предлага на емигрирали българи в чужбина да стават депутати(като играта не "стани богат" а "стани депутат"). Ами който иска да става депутат да заминава за чужбина(е аз и без това не искам нито да ставам депутат нито да емигрирам,но....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Хм, започвам да си променям мнението, че по форумите няма теми worth writing... @Danielcho За много неща си прав, но не мислиш ли, че не трябва да поставяме толкова много хора под общ знаменател? Май по-скоро опира до характер и личност, както вече се каза, отколкото до някакъв вид "тенденция" да отиваш в EU/USA и да се връщаш разлигавен боклук... Имам познати, които заминаха в европейски страни за да учат, за да получат не ПО-ДОБРО образаование, а образование, което ще се зачита в европейските страни, което ще им позволи да получат работа. Много тъжен факт е това за заплатите, но е така - не може в България да взима човек тройно и четворно по-малко пари за труда си (особено професии като учителската примерно). Не е въпрос на избор тук, понеже такъв нашата страна трудно предоставя понякога Лично аз много трудно бих се разделил с България, защото всичко, което имам, е тук. Не мисля, че трябва да обвиняваме хората за това, че търсят по-лесния начин в живота, нека те си го получат, но тези, които останат тук и се борят, получават своята собствена гордост в това, че са станали част от прехода, не са се преклонили пред трудностите... Нека всеки сам прецени кое е по-важно, но надявам се в бъдеще хората да могат да оценят какво са направили за тях тези, които са останали в България въпреки всичко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Да се поставят всички под един знаманател е неправилно. Това че си останал в БГ е гот май само за политиците, които само това трабят. Много, ама много хора заминаха и продължават да заминават защото не искат да са част от този преход, който тук върви ама адски бавно за разлика от другите източно европейски страни. Личното ми мнение е че стандарта на живот все още в БГ продължава да пада камо ли да върви към нещо по-добро. Относно емигрантите мога да кажа че както си писал 90% от хората забравят от къде са тръгнали просто защото манталитета на хората с които живеят както и стандарта е доста по-висок. С хубавото лесно се свиква. Една колежка сега емигрира за Канада. Къде от зор къде по други лични причини. От нея имам впечатления за хора в Канада които все разправят там колко много се работило, а пък тук ние за нищо не ставаме, като че ли и той до вчера не е бил един от нас. Това е, не е лесно да си имигрант , ама като пък си дойдат в БГ са като цигани с бял г.з . Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 не мисля,даже никак че на българите в чужбина им е лесно и че е по-лесно да си хванат куфарите и да ги няма изключвам в случая онази малка част ,които по някаква причина са 'успели',така да се каже по-голямата част се мъчат там ,като грешни дяволи,защото работят 5 пъти повече от местните туземци,за 5 пъти по-малко пари не забраявайте че там няма с кой 2 лафа на кърст да си обелят,нямат нито нормална среда в която да се развиват-всеки има лепнат етикет 'емигрант',гледат го от високо,държат се пренебрежително и т. н. и т.н. това не ги оправдава по никакъв начин,всеки е напуснал поради някаква причина,главната е безпаричието,но не мисля че там са набарали големите кинти дрзни ме факта ,че като си дойдат тук и буквално се осират,показват непрекъснато промитите си мозъци и като започнат да ходят на горе на долу и да се правят на големите баровци,за не повече от 2 седмици,а иначе кво-харчат си 'парите' тук,защото там с тези пари нищо не могат да направят добре ама да не ми разправят те колко са иначе добре,а пък ние-видите ли тънем в мизерия и като си отидат там,кво-мишки,едни големи Мишки,но на приказки го докарват имам един познат,който вече 10 год. е в Германия и познайте кво ба4ка-pizzaboy tva sa celi 10 godini be hora ama ina4e tuka e nai-golemiq,nqma problemi преход или не,не смятам да ходя да върша черната работа на хората по света,к'вото и да е положението Link to comment Share on other sites More sharing options...
idolmind Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Защо пък емигрантите да са галените чада не мога да разбера???Всеки сам избира как да се развива живота му.По-добре да си бачкатор в чужбина отколкото в България.Кои сте вие и какво ви дава право да давате генерални оценки за тези хора и да ги съдите.Това,че вие стоите тук и мизерствате ли???Образованите хора в чужбина са добре платени и оценени за разлика от тези в България.Като казвам образовани имам предвид можещите и знаещите,а не всеки малоумник изкарал диплома за висше с преписване по изпитите.Чужбина дава възможност за развитие.В България тези възможности са ограничени до минимум. А не са ли галените чеда децата на псевдобизнесмените, които окрадоха държавата по времето на прехода, носещи скъпи дрешки от малки получващи всичко на готово и демонстриращи превъзходство по заведенията все едно са безсмъртни като имат телефони за по 1000лв??? Защо трябва един млад човек да си остане в България???Защото ще получи добро образование,защото ще се реализира според ценза си,защото ще може да си позволи да пътува???ДА остане тук и да плаща данъци за да храни мангалите, да се вози в студен и нередовен градски транспорт и да го залива чалга и мръсотия от всякъде. И после ми говорете,че "било най-лесно да избягаш в чужбина".Тук остават само истинскиет "мъже" нали???А някой от вас работил ли е в чужбина за да говори?Видял ли е как се работи там???Българина е изключително мързелив.Всеки гледа да скатава, но в чужбина този номер не минава, никой не ти дава пари ако не си вършиш съвестно работата. Лишаваш се от приятели и родители, но получаваш възможност да живееш като бял човек стига да можеш да реализираш тази възможност! Лесно ли е на българските студенти в чужбина???А кой от вас е бил студент в чужбина??? Омръзна ми да слушам как младите хора били бъдещето на България.Кои млади хора???Малкото кадърни оставащи да учат тук или "МЕКЕРЕТАТА" записали се студенти за "абе да взема диплома пък..." дето всяка вечер са по чалга дупките. Да си емигрант е трудно.Но е по добре отколкото да си роб в собствената си държава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 ....................Да си емигрант е трудно.Но е по добре отколкото да си роб в собствената си държава! <{POST_SNAPBACK}> въпрос на избор и разбиране. аз не се виждам като роб на държавата си, а като неин гражданин. и ще си я направя тази държава по мой вкус и по вкуса на другите, които остават. ти бягай щом там ти е по-добре, но ако смяташ да ми говориш колко зле сме тук и какви сме некадърници понеже сме останали, моля те спри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idolmind Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 въпрос на избор и разбиране. аз не се виждам като роб на държавата си, а като неин гражданин. и ще си я направя тази държава по мой вкус и по вкуса на другите, които остават. ти бягай щом там ти е по-добре, но ако смяташ да ми говориш колко зле сме тук и какви сме некадърници понеже сме останали, моля те спри. <{POST_SNAPBACK}> Като не си роб мислиш ли, че заплатата която получаваш съответства на труда който полагаш?И какво можеш да промениш по вкуса си в тази държава.Кой ще ти даде възможност??Можеш ли да промениш манталитета на хората.Можеш ли да оправиш дупките по улиците, можеш ли да изчистиш мръсотията?Можеш ли да превъзпиташ циганите?Можеш ли да промениш порочната образователна система?Можеш ли да спреш чалгата и простотията? НЕ казвам, че в България няма кадърни хора - напротив! Просто те нямат никаква възможност да разкрият потенциала си и да работят за държавата.Не ме разбирай погрешно и аз искам да живея тук и децата ми да се родят тук, но цялата тази наша действителност е отблъскваща и по тази причина не мога да съдя хората решили да потърсят по-добро съществуване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted March 30, 2005 Author Share Posted March 30, 2005 въпрос на избор и разбиране. аз не се виждам като роб на държавата си, а като неин гражданин. и ще си я направя тази държава по мой вкус и по вкуса на другите, които остават. ти бягай щом там ти е по-добре, но ако смяташ да ми говориш колко зле сме тук и какви сме некадърници понеже сме останали, моля те спри. <{POST_SNAPBACK}> това ми харесва много.явно тук всеки чете и разбира написаното според собствените си преживявания и наблюдения.и това е идеята. ако искате да се изнесем всички от България и да оставим да си я поделят мутрите и циганските барони.а ние ще идем да поддържаме с труда си застаряващите нации на Запад,да идем и да им слугуваме.а през отпуските ще идваме на море за 2 седмици и ще мрънкаме че нищо не се е променило. ИЛИ така и така сме тук,щом сме равноправни граждани, да се опитваме да променим живота си.всеки като даде по малко от себе си и току виж се получило нещо.една хартийка да вдигнеш от земята и да я хвърлиш в кошчето е от полза.или защо да не спрем да си хвърляме фасовете по улиците и т.н. и т.н. всичко опира до съзнание и отговорност,а не всеки да я кара през просото. и бой по псевдобизнесмените и техните деца,навсякъде където се крият. ако ние самите им го позволяваме,те ще ни тъпчат и ще стават все по нагли. всичко зависи от нас-обикновенните хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idolmind Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 това ми харесва много.явно тук всеки чете и разбира написаното според собствените си преживявания и наблюдения.и това е идеята. ако искате да се изнесем всички от България и да оставим да си я поделят мутрите и циганските барони.а ние ще идем да поддържаме с труда си застаряващите нации на Запад,да идем и да им слугуваме.а през отпуските ще идваме на море за 2 седмици и ще мрънкаме че нищо не се е променило. ИЛИ така и така сме тук,щом сме равноправни граждани, да се опитваме да променим живота си.всеки като даде по малко от себе си и току виж се получило нещо.една хартийка да вдигнеш от земята и да я хвърлиш в кошчето е от полза.или защо да не спрем да си хвърляме фасовете по улиците и т.н. и т.н. всичко опира до съзнание и отговорност,а не всеки да я кара през просото. и бой по псевдобизнесмените и техните деца,навсякъде където се крият. ако ние самите им го позволяваме,те ще ни тъпчат и ще стават все по нагли. всичко зависи от нас-обикновенните хора. <{POST_SNAPBACK}> И как ако не е тайна ще превъзпитащ Бай Ганьо да си хвърля фаса и опаковката в кошчето ??? Това е манталитет, а той се изгражда,респективно променя, с векове.Какво да очакваме от поколение, което се възпитава от телевизия "Планета"?НЕ разбирате ли, че това се прави умишлено.Цели се да се създаде простолюдие.Нация от шивачки,сервитьорки и шофьори.Какво можем да направим ние "обикновените хора"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 И как ако не е тайна ще превъзпитащ Бай Ганьо да си хвърля фаса и опаковката в кошчето ??? Това е манталитет, а той се изгражда,респективно променя, с векове.Какво да очакваме от поколение, което се възпитава от телевизия "Планета"?НЕ разбирате ли, че това се прави умишлено.Цели се да се създаде простолюдие.Нация от шивачки,сервитьорки и шофьори.Какво можем да направим ние "обикновените хора"? <{POST_SNAPBACK}> ще ти отговоря и на този и на предишния пост. като начало погледни подписа ми. и искам да ти кажа, че точно ние обикновените хора можем всичко. а можем и нищо да не направим. можем да седим и да си мрънкаме и накрая като ни писне да мрънкаме да си стегнем куфарите. заплатата засега ми е достатъчна, макар и далеч да не е съизмерима с тази на западен мияч на чинии. като почне да не ми стига ще си дам още зор и ще работя още повече и ще си я увелича по един или друг начин. ако пък продължи да не ми стига ще търся начини да си развия собствен бизнес и пак ще оцелея. дори и само с това променям микроикономическия климат в страната. относно байганьовщината - не искам да я изкоренявам. бай Ганьо може да ти е смешен и противен, но ако се спънеш и паднеш пръв ще ти подаде ръка. ако се веселиш с приятели няма да се обади в полицията да се оплаче от теб, а ще се присъедини към купона. и ако за българското розово масло французите дават луди пари той ще пропътува цяла Европа, за да им го продаде. мога да продължавам с примерите на нещата, които харесвам в бай Ганьо, но ще спра дотук. някои от дупките по улиците точно аз ги оправям. и то точно с някои представители на малцинствата, които са доказали, че могат и искат да работят. какво порочно видя в образователната ни система не разбрах. аз си я използвах и продължавам да използвам по предназначение - образовам се. чалгата може да не я спра, но мога да я игнорирам и да поощрявам интереса на малолетните си роднини към какъвто и да е друг вид музика. какво още искаш да ти оправя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielcho Posted March 30, 2005 Author Share Posted March 30, 2005 Ти си човека!!! Предпочитаме да мрънкаме и да намираме оправдания,а не начини. Подписът ти казва всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.