Jump to content
BulForum.com

hi za Knigata dnes

SSS

Recommended Posts

Zdraveite koi uspia da si kupi vestnik 24 4asa i da mu dadat kniga

za6toto v 8 4asa ve4e nqma6e vestnici i vsi4ki 24 4asa biaha svar6ili

Ami ako nqkoi si e vzel 2 knigi moje da se dogovorim za nqkakva suma

Това,което ме учуди,беше,че на доста места книгите са били пуснати още в събота,противно на това,което се пишеше по вестниците .

Иначе успях да се сдобия с една бройка !

Това,което ме учуди,беше,че на доста места книгите са били пуснати още в събота,противно на това,което се пишеше по вестниците .

Иначе успях да се сдобия с една бройка !

Absolutno si prav.Vchera bashta mi beshe q nameril po nqkakav nachin :D .Inachepriqtelkata mi me pomoli da i namerq edna i na neq i dnes sutrinta kato otivah kam daskalo(stava vapros za 6.30-6.45) na nqkolko mesta veche nqmashe,na drugi mi otgovoriha,che gi pazqt za redovni klienti,no vse pak namerih.........abe i tova otnoshenie trqbva da imash vrazki......

Absolutno si prav.Vchera bashta mi beshe q nameril po nqkakav nachin :D .Inachepriqtelkata mi me pomoli da i namerq edna i na neq i dnes sutrinta kato otivah kam daskalo(stava vapros za 6.30-6.45) na nqkolko mesta veche nqmashe,na drugi mi otgovoriha,che gi pazqt za redovni klienti,no vse pak namerih.........abe i tova otnoshenie trqbva da imash vrazki......

Да,на мен на няколко места също ми отказаха да ми запазят бройка под предлога,че вече били запазени за "техни" хора,въпреки,че бях готов да предплатя вестника .

Да пуснаха ги в Събота , майка ми отива до магазина и казва на продавача на вестници : "ето ти 70ст. , моля запази ми един вестник за промоцията с книгите" , а той вика : "Ей ти книгата , вестника ако искаш си го земи" :blink:

а какв'а е книгата ??

Имиту на розътъ

а какв'а е книгата ??

Името на розата-от Умберто Еко,спред мнозина е истински шедьовър,който трябва да се прочете от всеки !

Аз я почвам тази вечер.

da,a ako znaete kvo izkazvane 4uh dnes po toq povod :angry1 prodava4a obqsnqva na edin kupuva4:

"tva bulgarite sa prost narod,knigi nqma da si kupqt,nqma da gi 4etat,ama nA sq nali e bez pari se butat da q zemat,ne 4e 6te q pro4etat ama...prosti hora sme nie bulgarite"

i v sledva6tiq moment kak da mu kaje6 na toq "mil" dqdo 4e ti si tam to4no za tva :)v kraina smetka v 8 sutrinta dnes ima6e,i toq 'miliq' ze 4e q dade :bgrin:

Името на розата-от Умберто Еко,спред мнозина е истински шедьовър,който трябва да се прочете от всеки !

Аз я почвам тази вечер.

Naistina e shediovar-neveroqten stil,koito se otkriva i v "Mahaloto na Fuko".Preporachvam vi i filma-"Imeto na rozata"

Въпреки, че не успях да се сдобия с нея по безплатния начин, разбрах, че се намира някъде у нас и след толкова много шум около нея реших скоро да започвам да я чета.

P.S. Добър начин за помпане на постове :P :

Имиту на розътъ

Книгата не е нищо особено-филма по нея също не предизвика кой знае какъв интерес.

И трябваше да раздават книги безплатно,че да се сетите за ( в случая ) Умберто Еко. :angry:

Апропо,същата книга я има в повечето книжарници,така че който иска да я има,няма проблем да си я купи.

Сутринта хората се бутаха като добичета да си купят вестник-отстрани изглеждаше трагикомично.

Най-тъжното е че 5 мин след като си купиха вестник,някои хора вече предлагаха томчето за 5 лева...

P.S. Добър начин за помпане на постове  :P :

Не си помпам постове,а отговарям на момчето,което попита коя е книгата.Това,че и още някой е отговорил преди мен е отделен въпрос,нямам вина,че не си написах поста 10 секунди по-бързо! :huh:

Колкото до тази работа с книгита-аз лично се възмущавам какви авантаджии са българите.Ми тази книга я има по книжарниците за 10 кинта,като някой толкова държи на нея-да иде да си я вземе.И какво стана сега-и куцо и сакато ще чето Умберто Еко,защото си взе негова книга за 70 стотинки,хех :P Просвещението на българския народ! :sick

МИ какво да ви кажа пълна тъпотия ако българина досега не е чел мислете че това ще се промени?

Има форум вестник Труд и там обсъждат защо някой си не можел да намери вестник с книгата на пазара в последствие се разбира, че продавачките имали предварителен списък на редовни клиенти а другите да му мислят. След това нещо ме съмнява да има чак толкова "голям наплив" или поне така го описва в."Труд". Потърсете и дайте линк, че на мен ся не ми се търси къде е този форум.

Някой знае ли останалите заглавия, които ще излезнат?

Борис Пастернак - "Доктор Живаго"

Вл. Набоков - "Лолита"

Н. Хайтов - "Диви разкази"

Уилям Фокнър - "Врява и безумство"

Дж. Стайнбек - "На изток от Рая"

Юкио Мишима - "Златният храм"

Чарлз Буковски - "Пощенска служба"

Ивайло Петров - "Хайка за вълци"

Пърл С. Бък - "Източен вятър, западен вятър"

Фр. Форсайт - "Денят на чакала"

Томас Ман - "Йосиф в Египет"

Жозе Сарамаго - "Взъпоминание за манастира"

Маргьорит Дюра - "Любовникът"

Джак Керуак - "По пътя"

Джеймс Елрой - "Черната далия"

Уилям Бъроуз - "Голият обяд"

Дейвид Хърбърт Лоурънс - "Любовникът на лейди Чатърли"

Виктор Пасков - "Алилуя"

Уилям Голдинг - "Повелителят на мухите"

Рей Бредбъри - "451 градуса по Фаренхайт"

Марсел Пруст - "Една любов на Суан"

Блага Димитрова - "Лавина"

Майкъл Ондатджи - "Английският пациент"

Хенри Милър - "Тропикът на Рака"

Джоузеф Конрад - "Линията на сянката"

Жан Пол Сартр - "Погнусата"

Джон Дос Пасос - "Манхатън трансфер"

Херман Хесе - "Сидхарта"

Антон Дончев - "Време разделно"

Някой знае ли останалите заглавия, които ще излезнат?

Следващото , което ще излезе е "Доктор Живаго" на Б. Пастернак

опс не видях , че вече са ти отговорили , извинявам се .

@Demandred благодаря. Повечето ги имам така че бая пари ще си спестя:)

Истината е, че за българинът и х♚й да е на аванта - ще го лапне.

Тъжно, но факт!

Относно поредицата - има някои добри книги в поредицата, но ми писна от хвалбите на "Часовете" (щото това се купува вкъщи), как те били накарали хората да четат, как всички се биели за книгите...

Ще видим другата седмица като е с пари дали ще се изтрепе народът за "Доктор Живаго".

Дразни ме фактът, че се хвали колекцията толкова много - защо няма например "Властелинът"? Защото сиренето е с пари.

И защо се хвалят, че едва ли не подаряват книгите - издателство Penguin продава ПОРЕДИЦАТА Penguin Popular Classics на цени от 5 лева и то в оригинал!

А изданитето на "Труд" и "24 часа" превъзхожда единствено по твърдите корици, хартията нещо не ми се стори първо качество.

При положение, че се създаде истерия и искат да продадат по-голям тираж съм сигурен, че ще излязат и на печалба.

В един форум един пич разказа, че съседката му щяла да си ги купи всичките, за да си има ПОРЕДИЦА ;).

Да, това са двете крайности. Ясно е, че българинът не чете. От чалга и "Шоуто на Слави" нима остава време за четене?

Двете крайности - едната е да се биеш за нещо, което не ти трябва, но е на аванта; другата - да си събереш ПОРЕДИЦА, защото е хубаво да имаш. Пък и са ти я избрали вече, няма нужда да четеш излишни книги...

Жалко и смешно, но факт.

Инициативата иначе в началото ми хареса. Но те във всеки брой имат по 1 страница минимум по темата и едва ли не се изживяват като просветители. Меркантилни глупци...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...