Lud_Canar Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Значи онзи ден реших да си изчистя клавиатурата.Отворих я, след това е измих изчаках я да изсъхне и я сглобих.Работата е,че нито един клавиш не работи.Лампичката нум лок си свети биоса си ми е намира като клавиатура. Някакви идеи от какво може да е и как би могло да се оправи? П.С. не съм мил и платките П.С2 клавиатурата си ми е обикновена с преходник към пс/2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Значи онзи ден реших да си изчистя клавиатурата.Отворих я, след това е измих изчаках я да изсъхне и я сглобих.Работата е,че нито един клавиш не работи.Лампичката нум лок си свети биоса си ми е намира като клавиатура. Някакви идеи от какво може да е и как би могло да се оправи? П.С. не съм мил и платките П.С2 клавиатурата си ми е обикновена с преходник към пс/2 <{POST_SNAPBACK}> Slu4aino nqkoi skasan kabel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Влязла е вода между фолията и дава постоянен контакт поне на един клавиш. Това блокира останалите. Чешмяната вода съдържа соли и е проводник, а намокриш ли с нея фолията, тя си остава между тях поради капилярния ефект и няма изсъхване. Клавиатура се мие с дейонизирана вода (може и дестилирана), като основното след това е сушенето посредством попивателна хартия между трите фолия. Може да се ползват и парчета вестник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Основния проблем на клавиатурите е да се осигури добар контакт на малката платка с електрониката към контакните повърхности на фолиото.Провери дали притиска добре!Успех!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Влязла е вода между фолията и дава постоянен контакт поне на един клавиш. Това блокира останалите. Чешмяната вода съдържа соли и е проводник, а намокриш ли с нея фолията, тя си остава ..... и няма изсъхване. <{POST_SNAPBACK}> pfuuuuuu според мен не е изобщо така мия си клавиатурата секи месец по веднъж от една година насам и то само с чешмяна вода и си съхне оставена до прозореца и досега не съм имал проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Значи онзи ден реших да си изчистя клавиатурата.Отворих я, след това е измих изчаках я да изсъхне и я сглобих.Работата е,че нито един клавиш не работи.Лампичката нум лок си свети биоса си ми е намира като клавиатура. Някакви идеи от какво може да е и как би могло да се оправи? П.С. не съм мил и платките П.С2 клавиатурата си ми е обикновена с преходник към пс/2 <{POST_SNAPBACK}> Само информативно, как успя да влезеш в биоса като не ти работи нито един бутон?? по добре си вземи нова клавиатура ако е от най евтините. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Зависи каква е клавиатурата, защото аз винаги си взимам Chicony, които мия редовно. Те като се разглобят, платката и фолиото се отделят от клавишите и тогова за каква вода говорим там? Ако нашия човек си е изпрал "кликащата" клавиатура, тогава, голям зор ще види за да я подкара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 Само информативно, как успя да влезеш в биоса като не ти работи нито един бутон?? <{POST_SNAPBACK}> Може и да не разбирам много от тези неща, но нали ако не е разпозната клавиатура в началото компютърът спира да зарежда? Мисля, че това искаше да каже той, а не че е влизал в BIOS-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Хех, без клавиатура няма проблеми да стартира компа Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Хех, без клавиатура няма проблеми да стартира компа <{POST_SNAPBACK}> Малко е извън темата, но когато клавиатура няма, моя комп спира зареждането и казва "Сложи клавиатура". Чак когато я сложа продължава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Малко е извън темата, но когато клавиатура няма, моя комп спира зареждането и казва "Сложи клавиатура". Чак когато я сложа продължава. <{POST_SNAPBACK}> Има BIOS-и, които имат опция ДА НЕ СЕ СПИРА ПРИ ГРЕШКИ, която е много удобна, когато ще правиш от РСто рутер. Много гадно става, като цъкне тока и се рестартира РСто - рутер без KBD..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 stiga mu zadavaite vaprosi na pi4a ve , vijte 4e nqma klaviatura i ne moje da viotgovori ;P p.s: I birata se okaza provodnik ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JORDANRAW Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Само солите във водата ще са ти направили мизерията.Пробваи със спирт,тои поне по4иства и е летлив успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.