Jump to content
BulForum.com

Problem

Recommended Posts

Значи онзи ден реших да си изчистя клавиатурата.Отворих я, след това е измих изчаках я да изсъхне и я сглобих.Работата е,че нито един клавиш не работи.Лампичката нум лок си свети биоса си ми е намира като клавиатура. Някакви идеи от какво може да е и как би могло да се оправи?

П.С. не съм мил и платките :)

П.С2 клавиатурата си ми е обикновена с преходник към пс/2

Значи онзи ден реших да си изчистя клавиатурата.Отворих я, след това е измих изчаках я да изсъхне и я сглобих.Работата е,че нито един клавиш не работи.Лампичката нум лок си свети биоса си ми е намира като клавиатура. Някакви идеи от какво може да е и как би могло да се оправи?

Slu4aino nqkoi skasan kabel.

Влязла е вода между фолията и дава постоянен контакт поне на един клавиш. Това блокира останалите. Чешмяната вода съдържа соли и е проводник, а намокриш ли с нея фолията, тя си остава между тях поради капилярния ефект и няма изсъхване.

Клавиатура се мие с дейонизирана вода (може и дестилирана), като основното след това е сушенето посредством попивателна хартия между трите фолия. Може да се ползват и парчета вестник.

Основния проблем на клавиатурите е да се осигури добар контакт на малката платка с електрониката към контакните повърхности на фолиото.Провери дали притиска добре!Успех!!

Влязла е вода между фолията и дава постоянен контакт поне на един клавиш. Това блокира останалите. Чешмяната вода съдържа соли и е проводник, а намокриш ли с нея фолията, тя си остава ..... и  няма изсъхване.

pfuuuuuu според мен не е изобщо така мия си клавиатурата секи месец по веднъж от една година насам и то само с чешмяна вода и си съхне оставена до прозореца и досега не съм имал проблеми

Само информативно, как успя да влезеш в биоса като не ти работи нито един бутон??

по добре си вземи нова клавиатура ако е от най евтините.

Зависи каква е клавиатурата, защото аз винаги си взимам Chicony, които мия редовно. Те като се разглобят, платката и фолиото се отделят от клавишите и тогова за каква вода говорим там? Ако нашия човек си е изпрал "кликащата" клавиатура, тогава, голям зор ще види за да я подкара. :D

Само информативно, как успя да влезеш в биоса като не ти работи нито един бутон??

Може и да не разбирам много от тези неща, но нали ако не е разпозната клавиатура в началото компютърът спира да зарежда? Мисля, че това искаше да каже той, а не че е влизал в BIOS-a.

Хех, без клавиатура няма проблеми да стартира компа

Малко е извън темата, но когато клавиатура няма, моя комп спира зареждането и казва "Сложи клавиатура". Чак когато я сложа продължава.

Малко е извън темата, но когато клавиатура няма, моя комп спира зареждането и казва "Сложи клавиатура". Чак когато я сложа продължава.

Има BIOS-и, които имат опция ДА НЕ СЕ СПИРА ПРИ ГРЕШКИ, която е много удобна, когато ще правиш от РСто рутер. Много гадно става, като цъкне тока и се рестартира РСто - рутер без KBD.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...