aivan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Та за какво става дума: Ами от няколко години разполагам с едно от творенията на всепризнатата марка SONY. Спомням си с какъв кеф я взехме и я инсталирах в стаята си: Dolby Pro Logic Звук, 5 диска, дигитален тунер, 5 колони (към настоящия момент + subwoofer). Прекрасна работа. Скоро я свързах и към РС-то и диска общо взето стана неизползваем поради наличието на МР3-ки. Мина си гаранцията, никакъв проблем... И от веднъж какво стана? Ми диска без почти да е използван отказа да чете всякакви носители: ни купешки, ни CD-R. Реших, че на тоя етап не ми се дават пари за поправка, и без друго в последствие разбрах, че лазера е капризен. До тук добре: имам си уредба без компакт диск. Минаха се няколко месеца и какво стана? Ми единия дек за касетите отказа. реших да ползвам втория, нали пак свири След време и той отказа. Голяма работа, и без друго не използвам касети почти хич, само врътвах някоя и друга за уокмена. От няколко месеца пък като спре тока не дай си боже и после пак дойде дек Б почва да трака, без да има касета в него и не може да се спре по никакъв начин освен да вкарваш и изкарваш щепсела от мрежата докато не спре. Айде... като спре хубаво. Пък и не се искаха толкова много опити. От няколко дни вече не се трае: одеве съм се мъчил над 5 минути да пусна проклетата уредба без да трака. Сега съм решил да не я спирам въобще. Та споделете впечатленията си относно "великата" марка. Само мит ли е качеството на SONY?! Лично за себе си казвам, че повече няма да се набутам с техен боклук. Изгоряха ми и парите, и нервите покрай тази уредба. edit: За това става дума Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 имам home theater SONY около година и 3-4 месеца вече. досега никакъв проблем с нищо. дано да продължава да няма проблеми. за мен си остава една от най-добрите марки Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 имам home theater SONY около година и 3-4 месеца вече. досега никакъв проблем с нищо. дано да продължава да няма проблеми. за мен си остава една от най-добрите марки <{POST_SNAPBACK}> Аз пък имам уредба на Сони от 30 години (баща ми е донесъл от ъъъ... незнам ) и до сега аз лично не съм имам проблеми , и се надявам да продължи така . Но иначе някои (не казвам всички) от по-новите не са толкова надежни Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 имам home theater SONY около година и 3-4 месеца вече. досега никакъв проблем с нищо. дано да продължава да няма проблеми. за мен си остава една от най-добрите марки <{POST_SNAPBACK}> Дано ти бачка и за напред, щото май само цените са им високи съдейки по своята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Сони от корекома и от Сони от технополис и подобни хипер шитни разлика от земята до небето ...аз несъм със Сони ...малко по-дорбо Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 Сони от корекома и от Сони от технополис и подобни хипер шитни разлика от земята до небето ...аз несъм със Сони ...малко по-дорбо <{POST_SNAPBACK}> От някакъв добър магазин за техника в Пловдив беше, но вече не помня името... Трябва да отбележа, че зчукът е наистина впечатляващ, но да ползвам цяла уредба като усилвател и радио си е меко казано подигравка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 всъщност това с тракането на дековете се случва често и на други марки уредби.Но причината не мога да си я обясня/не вярвам да е,че не са използвани дълго време/.А лазера пробва ли да го почистиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 всъщност това с тракането на дековете се случва често и на други марки уредби.Но причината не мога да си я обясня/не вярвам да е,че не са използвани дълго време/.А лазера пробва ли да го почистиш? <{POST_SNAPBACK}> Пробвах с онези дискове с четчиците, но без резултат. Уж лесно се свалял горния капак и се почиствал с памуче и спирт, но не съм опитвал. Може в скоро време да я разпарчосaм, пък каквото стане. Най-много само колоните да ми останат от цялата уредба Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Ами това са евтини работи , ти какво очакваш..пък и японците от край време се знае, че не са първенци при аудио техниката. Изобщо пари за уредба са пари на вятъра, ако искаш нещо добро си купи отделно компоненти+колони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 Ами това са евтини работи , ти какво очакваш..пък и японците от край време се знае, че не са първенци при аудио техниката.Изобщо пари за уредба са пари на вятъра, ако искаш нещо добро си купи отделно компоненти+колони. <{POST_SNAPBACK}> Ще ме извиняваш, но по онова време беше 700 лева. Не са много, но не са и малко за мене. Като купувам нещо марково очаквам то да е качествено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Има едно много голяма НО ..Значи тези кобо'та дето се кутират последните 3-4-5 години са пълен боклук ама пълен , подаряваха ми едно аз го отказах...разберете нема по хубаво от отделните компоненти..на мен що не ми се е разтракал дека роден 79 година?! Да не говорим кви записи правят тези декове (само decks)...то динаика то височки честоти..абе лудница ...тея уредби едни съраунди ми вкарват ,некви ехота записа мирише на лайна отдалече Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Ами да, но това, че е марково не означава задължително, че е качествено. Пък и с 700 лева качествена музика трудно можеш да си купиш. Качеството на уредбите е едно и също, единственото нещо, което съм слушал и ми е харесало е liberty серията на сони, но пак не си струваха четирицифрената сума . Това е нещо там да си озвучаваш детската или хола и толкова Не можеш да очакваш да те изкара дълги години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Ами това са евтини работи , ти какво очакваш..пък и японците от край време се знае, че не са първенци при аудио техниката.Изобщо пари за уредба са пари на вятъра, ако искаш нещо добро си купи отделно компоненти+колони. <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм. Е, аз съм с KENWOOD 2х100 уредба от 3 години сигурно, доста съм доволен от усилвателя и звука, и касетните декове са отлични, компакт диска работи добре все още (доколкото го пробвам от време на време), с изключение на това, че като надуя звука на 70 или нагоре, и прескача поради това, че колони+уредба са на един плот. Една приятелка има SONY 2x95 ако не се лъжа, на около 4 години, няма никакъв проблем засега. Купувана е от един магазин на главната (но лично аз съм по-доволен от звука на моя kenwood отколкото нейното сони). Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 Има едно много голяма НО ..Значи тези кобо'та дето се кутират последните 3-4-5 години са пълен боклук ама пълен , подаряваха ми едно аз го отказах...разберете нема по хубаво от отделните компоненти..на мен що не ми се е разтракал дека роден 79 година?! Да не говорим кви записи правят тези декове (само decks)...то динаика то височки честоти..абе лудница ...тея уредби едни съраунди ми вкарват ,некви ехота записа мирише на лайна отдалече <{POST_SNAPBACK}> Зная, че няма но за тези пари какво щях да взема?! Спомням си, че един хубав CD Player на Technics, който успя да ми грабне окото беше 565 лева. Като бял ден го помня Ми колони? Ми радио? касети? Всичко скачаше главоломно, а не можех да си го позволя. Виж, аз не съм искал да съм на върха на удоволствието с тая уредба, да се кефя на някакъв разтърсващ звук, просто да РАБОТИ. Не измествайте темата към това кое е по-добро от към качество на звука. edit: Нека темата не се превръща в място, където всеки да започне да се изхвърля аджеба колко яко озвучение има в дома си. stefan, а ако марковото не е задължително качествено то кое ще е?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Е казваме си впечатленията, и те не са добри Усилвател+колони втора употреба +двд с добър саунд = около 700 лева Напоследък толкова боклуци има, че неможеш вече да си кажеш А, това е сони, или пък която друга известна марка се сетиш, защото повечето неща се правят на едно и също място и качеството пада всяка година. Тенденцията не е само тук, има я и при автомобилите и при каквото се сетиш... Изобщо гледането е голямо и има много случаи, в които нещо не чак толкова марково е в пъти по-добро от марковото. Основното е да си наясно какво купуваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Ами като погледнем реално и аз като се замисля повечето ми приятели мангизлий всичките си накупиха уредби ..а аз бедничкия всеки пут им скривам шапката моите раоти...еми тва ще се хванеш да бачкаш ще си сабереш пари и ще се фукаш наляво надясно ..пък и сам го каза качеството на звука ,ти си мислиш че имаш добро качество на звука ...щом само усилвателя на Sony ще ти срува колкото цялата ти система ,прави си изводите сам Пък и ако говорим за яко озвучение то не е в къщи ,то е в избата Sony уредба = дръшкофон Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 Е казваме си впечатленията, и те не са добри Усилвател+колони втора употреба +двд с добър саунд = около 700 лева <{POST_SNAPBACK}> Говорим за преди 6 години. Тогава DVD-та да ти кажа... Ами като погледнем реално и аз като се замисля повечето ми приятели мангизлий всичките си накупиха уредби ..а аз бедничкия всеки пут им скривам шапката моите раоти...еми тва ще се хванеш да бачкаш ще си сабереш пари и ще се фукаш наляво надясно ..пък и сам го каза качеството на звука ,ти си мислиш че имаш добро качество на звука ...щом само усилвателя на Sony ще ти срува колкото цялата ти система ,прави си изводите сам <{POST_SNAPBACK}> Да си го кажем - тогава бях мъничък, какво ти бачкане Качеството е добро за мене, за тебе може да не е. Искам да кажа, че ме задоволява, не че е хипер мега добро. Пак казвам - купувайки маркова техника аз не очаквам в крайна сметка да се окажа с един усилвател, очаквам да имам работеща машинка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 Със сегашния sub съм зидухал бая народ, но както казах не искам да си мерим пишките. Той от своя страна е на Pioneer, но сумата вече нарастна на 1 000 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 E ти ся от нищо нещо искаш деа ...е ся е времето да почнеш да си събираш пари ,събери някой леф аз лично ще ти помогна за избора ,съшо и част от гаранцията ...за гаранцията са базикам Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 E ти ся от нищо нещо искаш деа ...е ся е времето да почнеш да си събираш пари ,събери някой леф аз лично ще ти помогна за избора ,съшо и част от гаранцията ...за гаранцията са базикам <{POST_SNAPBACK}> Бъзикай се Работата е там, че тези неща трудно се купуват, пък сега съм студент и има доста време докато изкарам за нещо high-end Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Та споделете впечатленията си относно "великата" марка. Само мит ли е качеството на SONY?! Лично за себе си казвам, че повече няма да се набутам с техен боклук. Изгоряха ми и парите, и нервите покрай тази уредба.edit: За това става дума <{POST_SNAPBACK}> мисля че моята уредба е същия модел (малко по стар)като твоята ама оная разновидност дето идва с вграден субууфер, а не със съраунд. Досега съм доволен(меко казано) пета година всичко е ок, лазера чете даже и презаписваеми дискове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 мисля че моята уредба е същия модел (малко по стар)като твоята ама оная разновидност дето идва с вграден субууфер, а не със съраунд. Досега съм доволен(меко казано) пета година всичко е ок, лазера чете даже и презаписваеми дискове. <{POST_SNAPBACK}> Може би е до бройка, знам ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 ami ot 96 godina sam pritejatel na uredba SONY RX - 99 mislq che e sashtata kato tazi na snimkata i 4estno da ti kaja nqmam nikakvi problemi ama nikakvi problemi parvo e slushana okolo 5 godini v apartamenta , a sega ozvu4ava kashtata i to dosta dobre pomnq che cenata beshe okolo 700-750lv. togava Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 ami ot 96 godina sam pritejatel na uredba SONY RX - 99mislq che e sashtata kato tazi na snimkata i 4estno da ti kaja nqmam nikakvi problemi ama nikakvi problemi parvo e slushana okolo 5 godini v apartamenta , a sega ozvu4ava kashtata i to dosta dobre pomnq che cenata beshe okolo 700-750lv. togava <{POST_SNAPBACK}> Не е същата ЧУдя се дали да я нося в сервиз... Но сигурно ще ме одерат здраво Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 За SONY не знам ама Panasonic ако си купувате много внимавайте Иначе като ще се дават така и така пари за звук по-добре малко повече да дадеш за две колони (JBL, Tannoy) + усилвател - едва ли изобщо има уредба която да има нещо общо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.