firmajiq Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Частите са следните: MB Gigabyte GA-5AX rev.4.1 (на линка е rev 5.2, за 4.1 не намерих линк) CPU K6-2/400 + Fan RAM 192MB(3x64MB) 168pin ECC EDO Video 8MB AGP Permedia2 Sound ISA Creative Vibra16 lan PCI 10MBit Combo Цена на комплекта - 79 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeBUG Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Частите са следните: MB Gigabyte GA-5AX rev.4.1 (на линка е rev 5.2, за 4.1 не намерих линк) CPU K6-2/400 + Fan RAM 192MB(3x64MB) 168pin ECC EDO Video 8MB AGP Permedia2 Sound ISA Creative Vibra16 lan PCI 10MBit Combo Цена на комплекта - 79 лв. <{POST_SNAPBACK}> Kakva bi bila cenata za dunoto, procesora i videoto? Eventualno edno malko HDD kam tyah /4-8-10Gb/? Rev. 4.1 poddarja li SDRAM i kakvi sa razlikite s 5.2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted March 29, 2005 Author Share Posted March 29, 2005 Ами на външен вид разлики няма - каквото е на линка, такова е и при мен. Дъното поддържа и СДРАМ, но просто пристигна комплект - тези памети ме съмняват да тръгнат на друго дъно. Иначе съм ги оценил приблизително: MB+CPU+Fan ~35лв. RAM ~3 х 10= 30 лв. Video & Sound ~ 7 лв. Lan - 5 лв. за комплекта има отстъпка, естествено. Но дъното, процесора и паметта се продават заедно. Само към комплекта - HDD 10GB Maxtor - с което цената става общо 100 лв. за всичко. Бонус - кутия АТХ без захранване и без странични капаци .Диска не се продава самостоятелно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeBUG Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 OK, no men me interesuva kombinaciata MoBo + CPU + VGA + HDD. Gotov sam da platya malko po-skapo (v razumni granici!) i da ne se zanimavam s prodajbata na ostanalite komponenti... Ne moje li da uredim neshtata taka ili iskash da se ottarvesh ot vsichko nakup? Edit: Naprimer cena ot 70lv bez pametite, lankata i sound-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted March 30, 2005 Author Share Posted March 30, 2005 За съжаление диска вече го продадох с друга система... Освен това за тази памет трябва да чакам някое много специално дъно, което да я поддържа (сигурно в момента на някой му трябва точно такава , ама на...). За момента не желая да разделям дъното и паметта. Мога да предложа следната комбинация: МВ+CPU+Fan+Video (дотук те интересуват тези неща) +RAM+HDD 20GB (без ланката и звука) - пак за 100 лв. (+бонуса естествено ) Дискът е Quantum Fireball lct20, произведен за IBM и не се продава отделно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeBUG Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Ще си помисля ден-два, че точно такава памет не ми трябва /имам 256 PC133/. Освен това и дискът е ненужно голям /и 4 Гб и върши идеално работа/. Ще пиша в петък вечерта, ако не е продаден до тогава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Може да намина за малко рамове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted March 31, 2005 Author Share Posted March 31, 2005 Ами най-добрият вариант е ако си разделите частите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted March 31, 2005 Author Share Posted March 31, 2005 За съжаление (или по-точно, за радост ) и диска 20GB замина с друга система. Така че нова комбинация - с 30GB на мястото на 20-ката: 110 лв. Между другото, въпреки че не съм специалист по овърклок, реших за проба да пусна малко отгоре по множител. В момента вече 3 часа дъното върти MEMTEST при същото охлаждане и при шина 100 и множител 5.5х (т.е. К6-2/550 ). Явно CPU-то е добра бройка , а дъното може да му се променя и шината до 140МНз! Така че място за ентусиазъм има Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeBUG Posted April 1, 2005 Share Posted April 1, 2005 Еее, човече, аз смятам да си взема подобен компютър да го използвам като пишеща машина на работата, а ти все по -големи хардове предлагаш.... Дай го с някой малък и без рама и го взимам на момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted April 2, 2005 Author Share Posted April 2, 2005 Ей, убеди ме... То добре, че изпадна един 4GB, пък и едната 64-ка я продадох Значи МВ+CPU+Fan+VGA+4GB - 60 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeBUG Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 ОК, в понеделник съм дежурен до 19:30, във вторник към 13:30 става ли да дойда да го взема? Знам къде ти е магазинчето Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted April 2, 2005 Author Share Posted April 2, 2005 Заповядай във вторник следобед Запазвам ги... Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 Повечето компоненти са продадени, останаха: Sound Card Creative Vibra16 ISA - нова цена 5 лв. RAM 64MB 168-pin EDO 2бр - цена 10 лв/брой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.