Dejo Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Всички правят оverclock, и аз си направих един минимален. Клокнах си Celeron 2.4 нa 2.66 (при повече таймингите на RAM-а се качват и оставам без звук) при което изпробвах и намалих напрежението от 1.55V -> 1.45V. Не съм пробвал да го намалям още, но въпроса ми е има ли смисъл да се намаля. До кокото знам би трябвало да се смъкне температурата на процесора. Върви стабилно и мисля че няма спад в производителноста. И възможно ли е според вас да се смъкне толкова напрежението и температурата че да може да се махне вентилатора и да работи стабилно? (без да се слага 1кг радиатор) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaden Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 bez radiator nqma6 6ans 6te go izpyrji6 za sekundi .. prosto zabravi ... nai dobriq variant e da si nameri6 heatpipe bez ventilator da ne ti bram4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 За 2-рото забрави. За звука е от PCI/AGP шината е . На мен ми беше същата работа, преди да я заключа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejo Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 bez radiator nqma6 6ans 6te go izpyrji6 za sekundi .. prosto zabravi ... nai dobriq variant e da si nameri6 heatpipe bez ventilator da ne ti bram4i <{POST_SNAPBACK}> Не аз имам предвид без вентилатор, с обикновен радиатор или може би малко по голям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 И какъв ти е проблема, слагаш нискооборотен вентилатор, и няма шум, няма нищо. Аз съм с подобен (на 2500 rpm Thermaltake) и почти не се чува. Можеш и допълнително да му намалиш оборотите, но без вентилатор не е препоръчително, освен ако нямаш друг вентилатор във въздуховода (дано имаш поне такъв). Шумът идва отдругаде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.