Jump to content
BulForum.com

UNDERVOLTAGE... ...NO COOLER ?!?

Recommended Posts

Всички правят оverclock, и аз си направих един минимален. Клокнах си Celeron 2.4 нa 2.66 (при повече таймингите на RAM-а се качват и оставам без звук) при което изпробвах и намалих напрежението от 1.55V -> 1.45V. Не съм пробвал да го намалям още, но въпроса ми е има ли смисъл да се намаля. До кокото знам би трябвало да се смъкне температурата на процесора. Върви стабилно и мисля че няма спад в производителноста. И възможно ли е според вас да се смъкне толкова напрежението и температурата че да може да се махне вентилатора и да работи стабилно? (без да се слага 1кг радиатор)

bez radiator nqma6 6ans 6te go izpyrji6 za sekundi .. prosto zabravi ... nai dobriq variant e da si nameri6 heatpipe bez ventilator da ne ti bram4i

Не аз имам предвид без вентилатор, с обикновен радиатор или може би малко по голям.

И какъв ти е проблема, слагаш нискооборотен вентилатор, и няма шум, няма нищо. Аз съм с подобен (на 2500 rpm Thermaltake) и почти не се чува. Можеш и допълнително да му намалиш оборотите, но без вентилатор не е препоръчително, освен ако нямаш друг вентилатор във въздуховода (дано имаш поне такъв).

Шумът идва отдругаде.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...