Jump to content
BulForum.com

Subwoofer

Recommended Posts

момчета някои може ли да ми покаже структурата на субвуфера,в смисал все едно напречно сечение за да мога да видя как е отвътре за да си направя и аз един :)

А за какъв sub става въпрос,дали за домашно кино,или за кола,има голяма разлика...TOBA TOBA А ТУК показват как се изработва стъпка по стъпка :D Успех в направата,като гледам няма да е лесно....(като напишеш subwoofer в google даже и чертежчета има :P ЕТО заповядай)

а бе няма да е лесно,но съм твърдо решен да направя нещо яко благодаря ти за помоща

момчета някои може ли да ми покаже структурата на субвуфера,в смисал все едно напречно сечение за да мога да видя как е отвътре за да си направя и аз един :)

Човече,да не мислиш,че много лесно се правят-Сковаваш кутийка,ръгаш в нея един високоговорител и си готов.

Това е много тънка работа.Има специални софтуерни програми с които се изчисляват размерите на кутията,отворите за басите,филтрите за честотите и един куп такива неща.За всеки високоговорител размерите са различни,понеже имат различни параметри.

Ще трябва доста да си поиграеш докато направиш субвуфер с приличен звук.

Пожелавам ти УСПЕХ.

Човече,да не мислиш,че много лесно се правят-Сковаваш кутийка,ръгаш в нея един високоговорител и си готов.

Това е много тънка работа.Има специални софтуерни програми с които се изчисляват размерите на кутията,отворите за басите,филтрите за честотите и един куп такива неща.За всеки високоговорител размерите са различни,понеже имат различни параметри.

Ще трябва доста да си поиграеш докато направиш субвуфер с приличен звук.

Пожелавам ти УСПЕХ.

хаха знам ама нали трябва да се провалиш за да се научиш аз вече го започнах като го довърша ще кача клип да видите как е станало.Мерси на всички

pi6i kato go zavar6i6 da vidim kakvo e stanalo i ne se pritesnqvai ne e 4ak tolkova slojno prosto se porovi malko iz neta ... i edin savet razdeli se s malko pove4e pari i si vzemi markov govoritel razlikata e ogromna :punk

pi6i kato go zavar6i6 da vidim kakvo e stanalo i ne se pritesnqvai ne e 4ak tolkova slojno prosto se porovi malko iz neta ... i edin savet razdeli se s malko pove4e pari i si vzemi markov govoritel razlikata e ogromna  :punk

да прав си...но препоръчаи някув марков и горе долу колко пари варвят.между другото касата я започнах до седмица смятам че ще съм готов :D :D :D :D :punk

да прав си...но препоръчаи някув марков и горе долу колко пари варвят.между другото касата я започнах до седмица смятам че ще съм готов  :D  :D  :D  :D  :punk

Стоянчо или как ти е там името признавам те-тъп и упорит си. :D

Аз, ако става въпрос за касата за един ден ще е начукам тази каса-Зеге,циркуляр и другите му там инструменти си ги имам.

Но всичко не опира до това. :D

Не съм голям спец. по тази тема, но съм минал по този път

Ако нещо бъркам ,нека някои по голям спец. ме поправи.

Ето малко теория от мен,може да ти е от полза при направата на касата.

Пък и на други може да да е полезна.

Всеки високоворител излъчва,чрез движението на мембраната си 2 вида звукови вълни-задни и предни които са противофазни помежду си.Това се държи на това,че когато мембраната се движи напред,налягането пред високоговорителя нараства,а зад него намалява и обратно.При ниски честоти дължината на вълната е много по голяма от размерите на високоговорителя.

А именно при събвуфера се използват ниските честоти,като се режат високите и ниските с помоща на филтри.

Ако вземем една една затворена кутия и поставим в нея високоговорител влианието на задната звукова вълна е премахнато,обаче затвореният въздух противодейства на мембраната-това намалява К.П.Д. на високоговорителя.

Затова на кутията се прави отвор-така нареченият басрефлекс.През този отвор излиза задната вълна.Затова при конструирането на озвочителното тяло се спазват определени размери,задната звукова вълна да закъснее с половин период.В резултат на това вълните,излъчени във вътрешното пространство от високоговорителя и от отвора,стават синфазни,т.е.усилват се ниските честоти.

Ето и 2 програми за изчисляване на тонколони:bassbox 6-Не мога да се сетя дали оттук е дръпнах,ако не работи има качени в Датата още на поне 2-3 места.

win ISD

Разучи ги. В тях има богата база данни за високоговорители.

Е това е от мен,че нещо ме домързя да пиша.

Ако някои иска да допълни нещо към моита малка статийка е добре дошъл.

Нали за това са форумите-да обменяме опит и знания.

Ако имаме по една ябълка и ги разменим,пак ще имаме по една.Но ако имаме по една идея и ги разменим ще имаме по две. :D :P

да прав си...но препоръчаи някув марков и горе долу колко пари варвят.между другото касата я започнах до седмица смятам че ще съм готов  :D  :D  :D  :D  :punk

Само да ти кажа, че касата се прави спрямо говорителя.Всеки говорител си има различни изисквания за обем.Така че първо си купи говорител и към него в кутията ще си има книжка в която си пише характеристиките му, с които трябва да се съобразиш, ако искаш да свири както трябва. :punk

Zanimavam se ot dosta vreme s takiva neshta.Moga da ti pratiq shemi na mnogo kutii i filtri samo che parvo si iziasni kakav efekt iskash da postignesh i kolko pari imash a az ste ti izpratq shemite mejduvremenno.Mejdu drugoto dnes kupih kachestven bas govoritel 150W sviri po dobre ot 300Wata boklucsi.

Vzemi si neshto no sfiasno.

Dai si maila ili si pusni edin sarvar da ti gi kopiram che shemite i croossoverite sa dosta - sabiram gi otdavna :punk :music

Само да ти кажа, че касата се прави спрямо говорителя.Всеки говорител си има различни изисквания за обем.Така че първо си купи говорител и към него в кутията ще си има книжка в която си пише характеристиките му, с които трябва да се съобразиш, ако искаш да свири както трябва. :punk

Toчно така.И аз това се опитвам да обясня,забравих. :D

По добре си купи марков с параметри.Вярно -по скъпи са,но работата ще стане

отколкото китайски за които няма параметри.

Въвеждаш параметрите в тези програми ,които дадох като линкове и те ти изчисляват размерите на кутията и така нататък.

Toчно така.И аз това се опитвам да обясня,забравих. :D

По добре си купи марков с параметри.Вярно -по скъпи са,но работата ще стане

отколкото китайски за които няма параметри.

Въвеждаш параметрите в тези програми ,които дадох като линкове и те ти изчисляват размерите на кутията и така нататък.

купих паинер.8 инчов.отзад пише 250 вата но дали е толкова не знам.А на eagle мога да му кажа да не разбира чак толкова много щото както сам каза форума е да обменяме идеи и щом баи хуио,аз съм стигнал до тук да питам значи наистина си нямам представа за тва недеи да ми викаш че сам тъп и упорит

booser маила ми е drane@mail.bg и все пак мерси на всички ви отново

купих паинер.8 инчов.отзад пише 250 вата но дали е толкова не знам.А на  eagle мога да му кажа да не разбира чак толкова много щото както сам каза форума е да обменяме идеи и щом баи хуио,аз съм стигнал до тук да питам значи наистина си нямам представа за тва недеи да ми викаш че сам тъп и упорит

Да си упорит по някога е полезно :punk С нетърпение чакам снимки на твоето произведение,и аз съм на тази вълна (бас) :D за сега се спрях на едно Jamo за около 240 кинта,70 вата е,страхотия....Пайнерче 250 вт,хъмм,трябва много да си ядосан на съседите си или да живееш на полето :woot :wacko:

купих паинер.8 инчов.отзад пише 250 вата но дали е толкова не знам.А на  eagle мога да му кажа да не разбира чак толкова много щото както сам каза форума е да обменяме идеи и щом баи хуио,аз съм стигнал до тук да питам значи наистина си нямам представа за тва недеи да ми викаш че сам тъп и упорит

Ти от маитап не разбираш ли бе. :angry:

Такъв е лафа.Нали както виждаш помагам с каквото мога.

Друг от форума да ти обърнал повече внимание на темата от мен.

Знаеш ли колко съм търсил из нета докато намеря тези 2 програмки.Поне още 20

подобни съм инсталирвал.И само тези се оказаха най-хубави.Не стига,че ти ги дадох , наготово,ами и обиждаш(баи хуио) вместо да ми благодариш. :confused

И чесно казано, не виждам да си стигнал до някаде.Купил си само високоговорителя.

Да си упорит по някога е полезно :punk С нетърпение чакам снимки на твоето произведение,и аз съм на тази вълна (бас) :D за сега се спрях на едно Jamo за около 240 кинта,70 вата е,страхотия....Пайнерче 250 вт,хъмм,трябва много да си ядосан на съседите си или да живееш на полето :woot  :wacko:

хохо саседите...ядосан съм на маика ми и баща ми...трябва да им покажа от каде изгрява слънцето и да им покажа че две тонколонки по 3.5 вата не е силна музика.... :angry1 :woot :woot

Ти от маитап не разбираш ли бе. :angry:

Такъв е лафа.Нали както виждаш помагам с каквото мога.

Друг от форума да ти обърнал повече внимание на темата от мен.

Знаеш ли колко съм търсил из нета докато намеря тези 2 програмки.Поне още 20

подобни съм инсталирвал.И само тези се оказаха най-хубави.Не стига,че ти ги дадох , наготово,ами и обиждаш(баи хуио) вместо да ми благодариш. :confused

И чесно казано, не виждам да си стигнал до някаде.Купил си само високоговорителя.

Ти ся заяждаш ли се с мен.Благодарих ти за програмите просто искам добро отношение а не тъп мъп и т.н. даи да си помагаме ако го направя както трябва обещавам по една голяма бира на всеки които ми е оказал помощ! :)

TS-W12PRS e 12 in4ov s jalta membrana dual voice coil taka 4e proveri pak ... trqbva to4no da mi kaje6 modela

сори TS-MR2040 онова било нещо друго което пишеше на кутията.пише още и нещо марине спеакър

сори TS-MR2040 онова било нещо друго което пишеше на кутията.пише още и нещо марине спеакър

Пусни сърфинг в Google.com.Има много инфо за TS-MR2040

Пиши само TS-MR2040 .Излиза,че са 200W

Пусни сърфинг в Google.com.Има много инфо за  TS-MR2040

видях ама като не разбирам...някви работи тука пише аз и представа си нямам кво сам си взел даже :(

te ne sa li za kola ?

I na kutiqta pi6e max200 watts.

Eto i edin savet ot men.

Ako gi pravi6 za taka nareceniq bass efects ne ti trqbvat dva govoritelq a edin, za6toto uhoto ne moje da vazprieme bass-a kato sarraunda-a (ili kakto tam se pi6e6e) Tai 4e edna no mo6na tonkolona e mnogo po-dobre ot dve

(" Govorq za kutiq ") a vatre v kutiqta moje da ima i 2 govoritelq.

Dano da se izrazih pravilno ako ne6to ne razbirate me pitaite :)

te ne sa li za kola ?

I na kutiqta pi6e max200 watts.

Eto i edin savet ot men.

Ako gi pravi6 za taka nareceniq bass efects ne ti trqbvat dva govoritelq a edin, za6toto uhoto ne moje da vazprieme bass-a kato sarraunda-a (ili kakto tam se pi6e6e) Tai 4e edna no mo6na tonkolona e mnogo po-dobre ot dve

(" Govorq za kutiq ") a vatre v kutiqta moje da ima i 2 govoritelq.

Dano da se izrazih pravilno ako ne6to ne razbirate me pitaite :)

нямам представа кво съм си взел пак казвам дали е за кола или не или дали е хубав или просто ми хареса как свири и си викам тва ще е.оставям на вас мнението за говорителя и касата ква трябва да е като размер

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...