Evil_Hacker Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Значи проблема е такъв , пц-то ми се рестартира по кажи речи 5-10 пъти на ден . Незнам от какво става това.. Също така след като бъде изключен по някое време се включва сам : Вечер го спирам на сутринта вингаи е сключен,но и през деня става , преди малко го спрях и ся го намирам пак пуснат За рестартирането първо си помислих ,че може да е заради темепературата и си сложих "Hardware Sensors Monitor" и като видях стойностите ми падна шапката. Температурата варира 30-100 като постоянно се сменя, както на процесора така и на дъното :ph34r: Ако някой може да ми помогне по някакъв начин ще съм му много благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Варира от 30 до 100? Напреженията мерил ли си му на това РС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Погледни дали всички вентилатори си вършат работата , сигурен ли си ,че тази програма отчита вярно , сканирай и за вируси все пак , какво ти е захранването ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 27, 2005 Author Share Posted March 27, 2005 Значи пц-то го отворих , всички вентилатори ги смазах , и ги проверих -работят. Захранването в интерес на истината не помя вече какво е.. Програмта поне у съседа работи както трябва Едит как по точно да му измеря напрежението Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Да си ровил нещо в БИОС?Не знам какво ти е дъното, но примерно моето има опция в БИОС, която позволява при спиране на тока да избирам какво да прави после компа (да стои изключен или да се включи).Та мисълта ми е, че ако проблема ти е в захранването и тази опция е включена може при срив в захранването после да се включва сам.Спомням си, че компа на един приятел проявяваше подобен характер и накрая проблема се оказа в батерийката на дъното, която беше изхабена.Сменял ли си тази батерийка, на колко време ти е дъното? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 27, 2005 Author Share Posted March 27, 2005 Дъното ми е - GA-8SG667-на 2 години и малко В биос-а нищо не съм барал Link to comment Share on other sites More sharing options...
cTo9H Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 преинсталираи и ще се оправи и аз имах подобен проблем само че не ми се включваше самичак.Твоя може да е развил някъв изкуствен интелект Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 преинсталираи и ще се оправи и аз имах подобен проблем само че не ми се включваше самичак.Твоя може да е развил някъв изкуствен интелект <{POST_SNAPBACK}> Според тебе като преинсталира ще спре да се включва сам, така ли? Мислете като гооврите. Що се отнася за проблема: мисля, че е захранването. Най-добре пробвай с някое друго ако имаш възможност да вземеш от някъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Виж да не си закачил някакъв вирос.Миналата година имаше един дето рестартираше комповете през 1 минута. Виж и разклонителя за захранването.При мен преди ми даваше лош контакт и ми създаваше проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponko_g Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Виж да не си закачил някакъв вирос.Миналата година имаше един дето рестартираше комповете през 1 минута.Виж и разклонителя за захранването.При мен преди ми даваше лош контакт и ми създаваше проблеми. <{POST_SNAPBACK}> този от "миналата година" кадето компа се рестартира го бях хванал преди месец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 28, 2005 Author Share Posted March 28, 2005 Май май ще да е захранването... Ся погледнах "волтажа" и той много страннен (сменя се като темепратурата рофл) 10х , ще си купя ново явно ( ся ако може и да препоръчате едно :ph34r: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Май май ще да е захранването... Ся погледнах "волтажа" и той много страннен (сменя се като темепратурата рофл)10х , ще си купя ново явно ( ся ако може и да препоръчате едно :ph34r: ) <{POST_SNAPBACK}> кажи ни как са стойностите. По-добре вземи от някой на заем и пробвай дали ще се оправи, вместо веднага да се набутваш за ново. Иначе аз съм с Fortron 350 W и съм много доволен, но и цената му е солена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 При такива проблеми винаги се тръгва от щателна проверка на ел.инсталацията(вкючва проверка на предпазитела на таблото които много често от претоварване греят и създават проблеми,а също и незанулен контакт респ. разклонител).Всияки връски трябва да бъдат добре затегнати. Блок захранване също създава много проблеми ,ако е менте ,а повечето АТХ захранвания са такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_one Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 1-vo : proveri si biosite 2-ro : vij dali ne e ot virus (6toto as edno vreme imah edno virus4e deto kato se konekna kam neta i vednaga mi otbroqva 1 min i kompa mi se resva) 3-to : proveri da ne ti e ispatkalo ne6to (naiveroqtno sa ti istekli kondenzatorite na dunoto). pri taq temperatura nai veroqtno tretoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smsdeliverer Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 Може ли още една идейка. Съгласен съм с почти всичко дотук. Ако беше от слабо захранване най-вероятно щеше да рестартва, а не да се изключва. Включването е по-интересно от къде идва!!!! Провери си добре ли е закачен конектора от захранването към дъното, защото, ако се е разхлабил някак, може да не прави добър контакт и ту да гаси ...ту да стартира ( провери най вече зеления и черните кабели). Друг възможен и много абсурден проблем е да си се е прецакал power-on/off бутона, или обувчицата, която е от бутона към дъното.... Случвало ми се е А играенето на температурите.....я пробвай с някоя друга програма, защото, ако тая мери правилно, досега да си се простил с половината чаркове 100*С са си фатални....Пробвй с CPUZ, MBM 5, та дори с Everest . Имай пред вид че гидабайтските дъна дават сериозни отклонения от реалните темперетури Последно като идея...дъното ти се е прецакало...пробвай да флашнеш биоса с по-нов. GIgabyte предлагат и он-лайн флаш.Лесно става. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted March 30, 2005 Author Share Posted March 30, 2005 CPUZ: CPU Voltage : 0.6 -1.3-1.4 като най-много се върти около 1~ ,не намерих къде точно мери температурата туй чудо Everest: Това на български и пак неможах нещо да се оправя... показва некъв волтаг 1.75 волта и не мърда Темепература пак не намерих от къде се мери :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
smsdeliverer Posted March 30, 2005 Share Posted March 30, 2005 CPUZ: CPU Voltage : 0.6 -1.3-1.4 като най-много се върти около 1~ ,не намерих къде точно мери температурата туй чудоEverest: Това на български и пак неможах нещо да се оправя... показва некъв волтаг 1.75 волта и не мърда Темепература пак не намерих от къде се мери :ph34r: <{POST_SNAPBACK}> Компютър>датчик .... то си е на български, както каза ( Everest) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 със следващите редове може би ще ви озадача или поне аз останах като гръмнат от проблема пред който ме изправи един приятел. ще се опитам да ви обясня максимално точно за какво става въпрос и дано някой се сети от къде може да е проблемът или поне да даде някаква насока. та по въпроса: имаме рестартиращо се пц, което се ресва само при определени обстоятелства. а те са следните: - при влизане в определен сайт (abv, arena, msn mobile.bg/de и др. тук обаче има уловка, тъй като има сайтове, в които не се рестартира. пример за това е wrzru, сумати време се рових из форума, но не се стигна до рестарт. докато при горните сайтове се ресва макс до 2-3мин. - рестартира се, когато се гледа филм от друга страна пък не се рестартира, когато: - се играе на игри - не се бара изобщо. човекът, на който е компа, като отива на работа го оставя включен да сваля разни филми и казва, че по 12 часа не се рестартира. какво съм направил до тук: - тъй като имаше 3 xp-та на тази машина ми мина през акъла, от една страна, че нещо се е омазало, а от друга, че може да има някакъв вирус. и понеже пичът ме остави да правя каквото си искам направих zero fill, след което качих уиндоус на чисто, но ефектът беше нулев. - пробвах с друг рам, тъй като има 2 х 64 + 128 и смених плочките, но също без резултат. та общо-взето се е получава някаква ужасна главоблъсканица, която аз не успях да разреша. като за последно да напиша и конфигурацията: cpu - celleron 900mhz ram - 2x64+128 pc133 захранване 250 ватово не знам ква марка на 6 години вече video - ge force 2 64mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 пусни като начало един мемтест Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 смени видеото за проба. Може да е проблем с определени "тип" изображения, колкото и алогично да звучи. Имах комп който се рес-ваше от флаш анимациики в нета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Значи проблема е такъв , пц-то ми се рестартира по кажи речи 5-10 пъти на ден . Незнам от какво става това.. Също така след като бъде изключен по някое време се включва сам : Вечер го спирам на сутринта вингаи е сключен,но и през деня става , преди малко го спрях и ся го намирам пак пуснат За рестартирането първо си помислих ,че може да е заради темепературата и си сложих "Hardware Sensors Monitor" и като видях стойностите ми падна шапката. Температурата варира 30-100 като постоянно се сменя, както на процесора така и на дъното :ph34r: Ако някой може да ми помогне по някакъв начин ще съм му много благодарен. Я тестваи една вечер да изкараш кабела на нет-а.Ако не се лъжа имаше някаква опция на мрежовата карта за пускане на Пс-то ремут.Дай и малко данни от Евереста.Направи скрийн шотове най-добре.Тези темератури са нереални ( 100 градуса,освен ако неса по Фарадей,но пък 30 са прекалено малко ) @Stenli има една опция на вин която ти спира рестарта и показва син екран с грешката довела до рестарт.Активираи я и пасти .лог файла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shanty Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 az biah kato pri teb bes vkluchvaneto ventilatora na cpu beshe ispatkal trag a i spira tragva spira qko beshe i go smenih smazvane no need napravo mu sko4ih 2 pato ot gore i do tam za 15 lea nov s ohlajdaneto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 смени видеото за проба. Може да е проблем с определени "тип" изображения, колкото и алогично да звучи. Имах комп който се рес-ваше от флаш анимациики в нета. да ти кажа честно и на мен ми мина идеята, че може да се рестартира от някакъв вид картинки или флашчета, тъй като, както казах, във форума не се рестартира. но наистина ми прозвуча много невероятна тази идея и затова я подминах. а и като преинсталирахме всичко и ресването продължи напълно я игнорирах. довечера ще взема пц-то вкъщи и ще направя всичко, което сте казали до тук пък ще пиша какъв е бил резултатът Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted May 7, 2007 Share Posted May 7, 2007 Може това пък да е от някакъв вирус, защото и на мен преди ми се ресваше така компа, но след като преинсталнахме Линдолса всичко се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 и аз имах такъв проблем докато един хубав зимен ден не ми гръмна и видео картата и захранването след това не съм имал проблеми ,а в магазина ми обясниха че захранването обикновено прави такива проблеми за тва те съветвам да си купиш ново захранване докато не е станало късно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.