gggggogi Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Някой ще може ли да ми помогне? Имам да пиша доклад по биология , обаче не знам от къде мога да взема малко информация! Та трябва да пиша за бактериите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_2004 Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Probvai s referati.com ili bg ne pomnq kak beshe nakraq Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggogi Posted March 27, 2005 Author Share Posted March 27, 2005 Ами там няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 ми....аре нали си адаш да ти помогна .....ако тва ще ти помогне....... Бактериите във вечните ледове произвеждат метан, твърдят учени Бактериите, живеещи в Аляска във вечен студ при минус 40 градуса не просто съществуват, но и отделят газове. По-рано се смяташе, че при подобни екстремални условия бактериите не са активни. Откритието противоречи на основите на биологията, която предполага, че за функционирането на едноклетъчните форми е необходима вода в течно състояние. Като изследвали различни бактерии доктор Николай Паников от технологичния институт “Стивънс” в щата Ню Джърси и д-р Владимир Романовски от университета в Аляска открили, че те произвеждат газове, като този процес е един от “страничните ефекти” на метаболизма, съобщава Би Би Си. Във вечния студ бактериите обикновено се намират в “дремещо” състояние, но ние изяснихме, че дори в замразен вид, дори и твърде бавно, те се възпроизвеждат и дишат, отделяйки газове, в това число въглероден двуокис и метан, посочи д-р Паников. Водата се счита за необходим елемент за наличието на живот – било то голям организъм или едноклетъчна бактерия. Именно водата позволява на организма да обменя газове с околната среда. И фактът, че тези бактерии при минус 40 градуса не са замразени “до смърт”, както се смяташе по-рано, имат жизнена дейност, предизвиква интересни въпроси за това как действат техните жизнени механизми. Ние открихме, че това не е чист лед, а смес от лед и минерални частици, който позволява осъществяването на газообмен, съобщи Паников в интервю за Би Би Си. Едно от обясненията може да се заключи в това, че бактериите сами окисляват веществата във вечния лед и по този начин сами си изработват топлината. Според друго предположение тези микроорганизми създават някаква разновидност на антифриза, благодарение на която в клетките им водата съществува в течно състояние. Вечен лед покрива около 1/5 от цялата твърда повърхност на Земята: в Сибир, в Аляска, в Северна Канада неговата дебелина варира от няколко сантиметра до 300 метра. Дори малко увеличение на температурите на въздуха може да окаже съществено влияние на метаболитната активност на бактериите в Аляска, което от своя страна ще се отрази на биохимията на почват, смятат изследователите. А ако жизнената дейност на бактериите се разглежда в общия контекст на климатичните прогнози, то вечните ледове може да станат източник на парникови газове, коментират те. Припомняме, наскоро космическият апарат Mars Express откри наличие на метан в ниските слоеве на атмосферата на Марс. Този газ се свързва с ледовете, намиращи се на повърхността на планетата и в резултат се появиха предположения за евентуално съществуване на биологичен източник на метан. Доун Съмнър, професор по геология в Калифорнийския университет помага на групата от НАСА, изучаваща Марс. Тя се надява, че мисията на апарата Phoenix Lander, която е насрочена за 2007 година, ще позволи <о-обширен достъп до потенциално обитаемите зони и ако живот на Марс действително съществува, той може да бъде открит именно в леда. Резултатите от работата на Николай Паников подкрепят нашата концепция, че зоната на съществуване на живот може да включва и по-ниски температури, отколкото се смяташе по-рано, посочва проф. Съмнър. ..дано съм ти помогнала малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Аман от такива дето не са си написали домашното! Защо решават, че за всяка тяхна задачка трябва да има тема във форума???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 извинявам се за офтопика,ама на къв се правиш с тва магаре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Pogledni tuk: http://sci.bio.argon.acad.bg Az poddurjam tozi sait. Ako ne si nameri6 ne6to polezno, zdrave da e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 извинявам се за офтопика,ама на къв се правиш с тва магаре? <{POST_SNAPBACK}> Не,изобщо не се извинявай!Много съжалявам,че изпуснах темата за "антиспамърите" или каквито сте там!Ай стига вече с тези забележки-адски е изнервящо.Има си модератори-те да си раздават warn,когато е необходимо.Постоянно мрънкате,че другите само трупат постове,а вие само от тъпите си забележки колко постове сте направили...Престанете вече,за да не почне да се разпространява и друго лого с вашите никове! Извинявам се за Offtopic-а! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Не,изобщо не се извинявай!Много съжалявам,че изпуснах темата за "антиспамърите" или каквито сте там!Ай стига вече с тези забележки-адски е изнервящо.Има си модератори-те да си раздават warn,когато е необходимо.Постоянно мрънкате,че другите само трупат постове,а вие само от тъпите си забележки колко постове сте направили...Престанете вече,за да не почне да се разпространява и друго лого с вашите никове! Извинявам се за Offtopic-а! <{POST_SNAPBACK}> Логото го имам,само трябва да го ъплоудна...иначе тва магаре е ужасно тъпо нещо и престанете да го слагате..... gggggogi,в реферати.сом има разни глупости за бактериите Link to comment Share on other sites More sharing options...
sad3 Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Аман от такива дето не са си написали домашното! Защо решават, че за всяка тяхна задачка трябва да има тема във форума???? <{POST_SNAPBACK}> Offtopic: Тука на спам ми мирише! Поне да беше помогнал нещо на пича с твоя пост.... С тва магаре хубаво правиш забележка на другите ама поне го спазвай и ТИ Аман от лизогъзци които се борят за ...... и аз не знам за какво Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 @R_a_p_t_o_R Абе ти освен магарета друго постваш ли? Защо не използваш репорта като мислиш че темата е затваряне? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 29, 2005 Share Posted March 29, 2005 @R_a_p_t_o_R Абе ти освен магарета друго постваш ли? Защо не използваш репорта като мислиш че темата е затваряне? <{POST_SNAPBACK}> Ами,обърнете внимание на регистрацията на човека.Един от първите потребители е.И,да поства други неща освен магарето.Обърнете внимание и на броя на постовете му.От цялата групировка може да се каже единствено за мене,че съм спамър - аре сега изяще ме с парцалите.Само внимавайте да не се задавите.Знаете ли за колко подобни теми,особено в раздел Документи съм докладвал?И знаете ли колко народ се юрва урбулешката да пуска "умни" теми,без да е ровнал из гугъл?Не знаете,отде ще знаете..... Мога да помогна на човека с реферата - завършил съм биология и химия с подпрофил микробиология.Но няма.Щото всеки чака на готово.Да,ама Господ дава,но в кошара не вкарва. Още противници? А това за гъзоблизците няма да го коментирам...Само човек с изключително ниска култура би направил такова твърдение...Ами да лижа задници,що да не лижа - ама не гълтам лайна.Ще продължавам да лижа- кой знае,може модератор да ме направят.Ама що ми е да съм модератор,като си имам администраторски права в друг форум? Ама не - давайте да обиждаме!!!То ние,българите мразим тия дето са способни и не разбират другите - стадото.Тях като нас трябва да ги направим...И като няма как - плюем ги.Плюйте бе!Плюйте повече!Само показвате,че сме прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.