Jump to content
BulForum.com

любовта-свят на взаимни компромиси

Recommended Posts

I idva edin moment v koito obache mu pisva i si kazva:"Zashto po dqvolite az sam s neq/nego?Da ne sam glupak,che samo az da pravq kompromisi?".......

Добре е ,ама я/го обича толкоз силно, че дори и да се жертва повече това нв му пречи.Той/тя е сигурен/на ,че въпреки човека до него да не го обича толкова "много"/кавички,шото любуфтът не са мери/ ше напраи грешка ,ако се разделят.Просто приема да се жертва повече в имиту на ЛИБУФТЪТ:):)Нз,обаче,аз съм толкоз малка и неопитна ,че ма е срам,и имам чувството ,че само спамя,е тва си е...Аз мисля ,че в реалността ни мои да има такаа взаимна любов ,с толкова саможертви от двамата.'се пак ни стаа въпрос зза Ромео и Жулиета ,а за нечестния/повечето пъти/,гаден живот,дет остааш изработен.хах

• 10 months later...
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply
  THE SHAMAN said:
Казвам го КАТЕГОРИЧНО, ако се налагат компромиси, 100% любов няма!!!Напълно е възможно двама човека да живеят в абсолютно пълен синхрон ,изпитвам го на свой гръб вече 6 години! :love :moon: :heart: ;)

Браво бе пич... Това твоето трябва да се филмира. Да знаеш, че си с единствената такава връзка в света, по мои наблюдения. ;)

Jane_Doe said:
I idva edin moment v koito obache mu pisva i si kazva:"Zashto po dqvolite az sam s neq/nego?Da ne sam glupak,che samo az da pravq kompromisi?".......

Добре е ,ама я/го обича толкоз силно, че дори и да се жертва повече това нв му пречи.Той/тя е сигурен/на ,че въпреки човека до него да не го обича толкова "много"/кавички,шото любуфтът не са мери/ ше напраи грешка ,ако се разделят.Просто приема да се жертва повече в имиту на ЛИБУФТЪТ:):)Нз,обаче,аз съм толкоз малка и неопитна ,че ма е срам,и имам чувството ,че само спамя,е тва си е...Аз мисля ,че в реалността ни мои да има такаа взаимна любов ,с толкова саможертви от двамата.'се пак ни стаа въпрос зза Ромео и Жулиета ,а за нечестния/повечето пъти/,гаден живот,дет остааш изработен.хах

Неминуемо, ако само ти правиш компромиси, ще ти писне доста бързо, ще видиш! :excl:

LadyBlue said:
Винаги единият обича повече .

Какво е компромис ? Любовта ни прави "безкомпромисни", никой не прави компромис с любовтта си.

Ти наистина ли ми слиш това, което каза току-що? Рано ти е да се излагаш така...направи поне 100 поста! ;)

И все пак да кажа... Казвал съм го винаги, даже и тук май имам някакви мнения, но нищо... ЕДНА ВРЪЗКА СЕ ГРАДИ ОСНОВНО И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НА КОМПРОМИСИ!!! Правят се ежедневно и най-различни. Само любов не е достатъчна. Трябват много други работи, за да просъществува една връзка повече от първоначалната сексуална еуфория... Темата за парите също няма да я засягам, вече сме се карали за това...

Ако започваш с "сексуалната еофория" наистина ще ти се наложи да правиш много компромиси :) Такова начало води до объркване на любовта със секса и както вече казах в една друга тема :всяко повърностно нещо бързо се изпарява и започват разногласията :) един вид "проглеждането" . Дали ще правиш компромиси зависи от теб - от начина по който харесваш и по това как си подредил преоритетите си . Секса трябва да не черешката на върха а захарта на дъното на чашата ти :)

LadyBlue said:
Ако започваш с "сексуалната еофория" наистина ще ти се наложи да правиш много компромиси :) Такова начало води до объркване на любовта със секса и както вече казах в една друга тема :всяко повърностно нещо бързо се изпарява и започват разногласията :) един вид "проглеждането" . Дали ще правиш компромиси зависи от теб - от начина по който харесваш и по това как си подредил преоритетите си . Секса трябва да не черешката на върха а захарта на дъното на чашата ти :)
еуфория, приоритети.

Секса е едно оръжие в ръцете на жените. Не, че и те не го искат, но много често именно чрез него изискват компромиси от страна на мъжа ;] И именно от там нещата тръгват да се сгомнясват. Щото мъжа като цяло си е свободолюбива птица, докъто доста жени май предпочитат не птица, а бивол. И щом мъжа започне да усеща плавното слагане на хамут обикновено бяга :) gg

The`ScorpioN said:
еуфория, приоритети.

Секса е едно оръжие в ръцете на жените. Не, че и те не го искат, но много често именно чрез него изискват компромиси от страна на мъжа ;] И именно от там нещата тръгват да се сгомнясват. Щото мъжа като цяло си е свободолюбива птица, докъто доста жени май предпочитат не птица, а бивол. И щом мъжа започне да усеща плавното слагане на хамут обикновено бяга :) gg

При мен никой не е избягал :) напротив - аз бягам :) Понякога се налага да ги ръчкам за да излязат на свобода , много е трудно :) не искат и не искат ...не волове ами инати магарета :D

The`ScorpioN said:
еуфория, приоритети.

Да речем, че не е точно така :rolleyes:

Това не се отнася до мъже/жени, а си е напълно индивидуална черта в някои хора. Свобода? А защо си мислите, че в една връзка няма свобода? Ако човека, кого обичате не е свободен, обичате ли го всъщност? Всеки трябва да е свободен! Не може да задължите човек да ви обича, но той е свободен да ви обича, дори и това да ви е неприятно.

Любовта не винаги значи връзка, а и връзката не винаги значи любов.

Morskia said:
Да речем, че не е точно така :rolleyes:

Това не се отнася до мъже/жени, а си е напълно индивидуална черта в някои хора. Свобода? А защо си мислите, че в една връзка няма свобода? Ако човека, кого обичате не е свободен, обичате ли го всъщност? Всеки трябва да е свободен! Не може да задължите човек да ви обича, но той е свободен да ви обича, дори и това да ви е неприятно.

Любовта не винаги значи връзка, а и връзката не винаги значи любов.

Taka e :) Всеки мъж заслужава жената която има и обратното . Дали ще има любов и каква ще бъде тя , зависи единствено от нас самите. Ако си духовно беден и елементарен и любовта ти ще е такава . Задоволяването на емоциите и чувствата зависи от нивото на което са.

LadyBlue said:
Taka e :) Всеки мъж заслужава жената която има и обратното . Дали ще има любов и каква ще бъде тя , зависи единствено от нас самите. Ако си духовно беден и елементарен и любовта ти ще е такава . Задоволяването на емоциите и чувствата зависи от нивото на което са.
А самотата кои я заслужават?

LadyBlue said:
Никой не може да ти причини самота :) само ти можеш
от другаде:
  LadyBlue said:
В живота думи като "никога" , "абсолютно" , "завинаги" са само понятия и в мига в който ги изречеш като твърдение те опровергават :)

В такъв случай, излиза, че винаги си самотен :))

LadyBlue said:
Аз не виждам от къде излезе :) някой друг освен скорпи :) вижда ли ? :P

Добре, съжалявам, че ще трябва да обясня като на идиот.

Нека си представим не-самотата. Ти си ВИНАГИ с някой до себе си, бил той приятел, бил той любим, бил той тъпкач. Обаче, самата ти изхвърли 'винаги', анатемоса я като самоопровергаваща се дума. И тогава какво излиза - любимия след известно време ще спре да те люби, приятелят ти ще му писнеш, ще се отдаде на монашески живот в Тибет или просто ще ти тегли майната (или ти на него), на тъпкача ще му писне да те тъпче и ще се прехвърли на друга фея. И к'во остана - самота. Опааа...

Така, отново - не-самота. За този случай взимаме само приятеля (другите доказателства са аналогични). Така той ти е абсолютен приятел (по-популярно като истински), тоест дори и да отидеш на майната си да береш гъби - той ще дойде да ти държи кошницата и да те пази от мечки (и аз искам такъв приятел). Но какво излиза - въпросния приятел не съществува, абсолютен също такова, опровергаване, ала-бала. //приятеля с изненадана физиономия се стопява в облаче пара// Пак се оказа - самотата съществува - доказано, чрез приемане на противното (де'а тая математика)

Сега успя ли да запалиш? Или трябва да се мъча да измислям примери със птички и пчелички...

Малко ми е тясно в тези твои рамки :) Аз все се разпростирам идиотски на широко и на високо , затова не забелязвам мравчиците които визираш . Сега вече знам , че мислиш по на дребно и лесно ще те разбирам :)

Няма да ти разяснявам поста си с "абсолютното' , "никога " и "винаги" защото мисля ,че да се обяснява очевидното е неуважение .

Изобщо не ти е тясно, много ти е уютно даже, просто ти така си мислиш, като се затваряш умишлено. Във форумите по принцип се чете, преди да се пише, можеби те мързи, може и да ти е тясно. Вместо да караш човека да ти се обеснява, можеше да попрочетеш някои от неговите мнения, все пак не е от вчера и поне малко щеше да разбереш как мисли, макар че това не е най-точната дума.

Блажени са верующите...

Живей си там в облаците, строй си кули там и си ги обитавай, единствено в илюзиите няма рамки ;)... Признавам се за победен - и като на идиот й обясних - пак не разбра... Поне си вярва.

The`ScorpioN said:
Блажени са верующите...

Живей си там в облаците, строй си кули там и си ги обитавай, единствено в илюзиите няма рамки ;)... Признавам се за победен - и като на идиот й обясних - пак не разбра... Поне си вярва.

Скорпи опитах се да ти попреча да се самообиждаш , нарочно вкарах в мнението си думата "идиотски" , но ти държиш да се обиждаш сам :) - За да обясняваш "като на идиот" , трябва да си идиот :)

LadyBlue said:
За да обясняваш "като на идиот" , трябва да си идиот :)

Какво?!?? :confused

Според мен е точно обратното,защото ужасно трудно се обяснява на идиоти(от личен опит)...каквото и да им кажеш,все не те разбират...и ефектът накрая е същият,какъвто би бил и ако се опиташ да обясниш теорията на относителността на 8-годишно детенце....

Само дето децата имат по-широк кръгозор и способност за възприятие.

Moon Light said:
Какво?!?? :confused

Според мен е точно обратното,защото ужасно трудно се обяснява на идиоти(от личен опит)...каквото и да им кажеш,все не те разбират...и ефектът накрая е същият,какъвто би бил и ако се опиташ да обясниш теорията на относителността на 8-годишно детенце....

Ами именно :) знаейки това - че е невъзможно на какво трябва да се надяваш , че да започнеш да обясняваш на идиот ? Единственият логичен отговор е - че смяташ ,че идиотското в теб ще ти помогне за да бъдеш разбран

The`ScorpioN said:
Признавам се за победен - и като на идиот й обясних - пак не разбра...

LadyBlue said:
знаейки това - че е невъзможно на какво трябва да се надяваш , че да започнеш да обясняваш на идиот ?

Анализ(като се имат на предвид удебелените думички)

LadyBlue,сега ли ти подтвърждаваш,че ти си идиот?!

Moon Light said:
Анализ(като се имат на предвид удебелените думички)

LadyBlue,сега ли ти подтвърждаваш,че ти си идиот?!

Според него - да :)

Пък ако мислиш ,че един идиот може да стигне сам до извода ,че е идиот -значи идиот съм

Отново ми слагат думи в устата. Горчи, престанете. Освен това правото на самоирония (не, това не са пирони, Керът) не може никой да ми го отнеме.

MoonLight said:
Според мен е точно обратното,защото ужасно трудно се обяснява на идиоти(от личен опит)...каквото и да им кажеш,все не те разбират...
Това сигурно е базирано на богатия ти жизнен опит от... колко бяха, 16 години?
  Другото Дете said:
Ами именно :) знаейки това - че е невъзможно на какво трябва да се надяваш , че да започнеш да обясняваш на идиот ? Единственият логичен отговор е - че смяташ ,че идиотското в теб ще ти помогне за да бъдеш разбран

С това изказване, че само идиот би могъл да обясни нещо на идиот поставихте всички психиатри, социални педагози под общия множител 'идиот'... Напълнихте ги догоре с идиотщина. Да не говорим за преподавателите в училищата за деца с изостанало развитие... Горките хорица.

Редакция:

LadyBlue said:
психиатрите не обясяват на идиоти , те се опитват да ги лекуват :)

стига се връзвай де

Не се 'връзвам', а споря. Разликата е огромна, жалко, ако не я правиш!

Като четох горната престрелка си помислих - като видя разумни хора да се карат насериозно, първо ми става смешно, а после тъжно :cry - толкова насериозно се вземат каращите се, че забравят за какво са спорили, гледат само да излязат победители в спора...

Абе какво ви става, къде ви е кавалерското чувство? Може и да съм пропуснала как ентусиазирано приветствате ЛейдиБлу във форума, ама защо пък сега да се опитвате да я направите на пихтия? Нищо чудно, че във форума има толкова малко дами... :rolleyes:

По темата - дълбоко вярвам, че любовта може да просъществува дълго само с компромиси от двете страни. Според мен въпросът е не толкова колко компромиси, а какви. Или пък вероятно как приемаш компромисите, направени от тебе. Ако ти се виждат големи като изкачването на Еверест, ако се опиташ да мериш дали другия не прави по-малко компромиси - май нищо свястно няма да излезе. Ако ги правиш, защото обичаш човека въпреки недостатъците му, защото можеш да прощаваш и правейки компромиса, си щастлив - тогава си струва. Тогава може би не наричаш това "компромис" и можеш да кажеш, че не правиш никакви компромиси.

А за егото еееех, да се сещахме, че съществува, когато ни е възседнало и ни вика - давай, давай! :punk Да го турим на задната седалка, да му дадем бисквитка, за да замълчи и да вземем волана в наши ръце. :)

Jane_Doe said:
Имам въпрос.Вярвам ,че в основата нв една връзка,освен доверието, вярността, ревността, загрижеността и т.н.,са взаимните компромиси.Въпросът ми е дали ,когато двама души се обичат се обичат поравно, дали и двамата правят компромиси, или е възможно единият да обича повече от другия, само той да прави отстъпки.Или ,казано по друг начин ,дали единият винаги се оказва по-ощетен от другия, съществува ли тази любов ,в която и двамата са еднакво всеотдайни и готови на всякакви компромиси за човека до себе си. :rolleyes:

Първо отговарям, после ще чета за какво се карате, ако остане време :)

Аз лично не съм срещал любов, в която двамата да обичат еднакво и да правят "компромиси" по равно. Винаги единия е по склонен да прави "компромиси". Това е така, защото еднаквите хора не се харесват. Щастливо събраните хора са винаги допълващи се характери. Тяхната връзка е винаги изградена на "компромиси". Защо са кавичките - защото това не е точната дума. По скоро е уважение на навик, вкус, желание на другия, неприсъщ за теб до сега. Да го приемеш и да позволиш. Истината е някаде там - от двете страни на средата :)

Ако имаш предвид наистина компромиси, т.е. да стискаш зъби и търпиш само и само мир да има - бягай надалеч.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...