Defekt Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Вентиаторът ми винаги върти а пък ми вдига много градуси компа около 48-60С та въпроса ми е трябва ли ми още единли не. Да ви дам и малко инфо компа е пентиум 4 3.00Ghz и 1Gb Ram дали не е от мощноста му или незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Новите П4-ки са доста топли , така 4е не се коси Мисля , 4е горе долу е нормално , малко е пове4е ама става. За да бутнеш температурата , трябва да си направиш въздушен поток в кутията или да сменяш вентилатора на професора. Каква ти е кутията ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Виж таблицата на края на този сайт Натисни, бе Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted March 26, 2005 Author Share Posted March 26, 2005 Новите П4-ки са доста топли , така 4е не се коси Мисля , 4е горе долу е нормално , малко е пове4е ама става. За да бутнеш температурата , трябва да си направиш въздушен поток в кутията или да сменяш вентилатора на професора. Каква ти е кутията ? <{POST_SNAPBACK}> Отзад има място и за още един вентилатор и смятам да му слагам Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 С вентилатор отзад ще бутнеш малко , най-добре си направи поток , т.е. струя отнякаде да влиза и после да излиза. Най-добрият вариант е да имаш срещу процесора въздуховод или вентилатор. Аз като си сложих на моя вентилатор който да духа срещу професора температурата падна с около 6-7 градуса и върти на 1500 оборота за да не го 4увам , ако го отприщя на 3000 пада още , ама шума ме убива бавнооооооооооо Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Моят е доста по-слабичък но с един вентилатор отзад и един отпред под харда свалям около 10 градуса (е шумно е малко)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted March 27, 2005 Author Share Posted March 27, 2005 С вентилатор отзад ще бутнеш малко , най-добре си направи поток , т.е. струя отнякаде да влиза и после да излиза. Най-добрият вариант е да имаш срещу процесора въздуховод или вентилатор. Аз като си сложих на моя вентилатор който да духа срещу професора температурата падна с около 6-7 градуса и върти на 1500 оборота за да не го 4увам , ако го отприщя на 3000 пада още , ама шума ме убива бавнооооооооооо <{POST_SNAPBACK}> Е какво е това въздохоод да не би да етова където имам отстрани на котията няколко решетки. и кажи как да го направя че нещо не зацепвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Нещо такова представлява , това ти е страни4ния капак на кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Дизайнът на кутията също е от голямо значение. Моята е сървърна с цифром и словом 12 вентилатора (отпред, отзад и отгоре....4бр. добавих допълнително аз....в бройката включвам всички - CPU, GPU, захранване, кутия, хардове...). Една част работят на по-слабо напрежение и са практически безшумни. Единствено по-голяма дандания правят тези на CPU и GPU и то само като въртят на 100%, защото са бързооборотни, но тъй като мога да регулирам оборотите и на 2-та в нормално състояние почти не вдигат шум, а държат стайната температура, независимо, че CPU-то е клокнато постоянно от 2.6 на 3.2 |Р4(НТ)|....същото мога да кажа и за видеото 9800 PRO. Пускам ги на 100% само когато искам нещо дълго за правене да свърши по-бързо (конверт на аудио или видео, тест на някой 3DMark за максимални точки и т.н.). Тогава наистина става по-шумно, но пък температурата на CPU-то, от стайната се качва най-много до 48С (с меден радиатор съм). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Pri vsi4ki polojeniq e ot cooler-a.Prosto go smeni s po dobur! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted April 5, 2005 Author Share Posted April 5, 2005 С вентилатор отзад ще бутнеш малко , най-добре си направи поток , т.е. струя отнякаде да влиза и после да излиза. Най-добрият вариант е да имаш срещу процесора въздуховод или вентилатор. Аз като си сложих на моя вентилатор който да духа срещу професора температурата падна с около 6-7 градуса и върти на 1500 оборота за да не го 4увам , ако го отприщя на 3000 пада още , ама шума ме убива бавнооооооооооо <{POST_SNAPBACK}> А ще ми кажеш ли как да му конролирам оборотите че незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Ами отиваш си на сайта на производителя на дънната платка примерно , намираш си даното и все трябва да има нещо от сорта на Hardware Monitor и дърпаш и слагаш. Имаше и някаква универсална програмка SpeedFan , ако не се лъжа ... може и с нея да пробваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Ако ти се намират 30 лева можеш да вземеш един панел за регулиране на вентилаторите A2140 на Термалтейк. В Пловдив можеш да го закупиш от Жар. С него ще можеш да регулираш оборотите на 4 вентилатора и плюс към всичко това е ча всеки от потенциометрите е със светодиод, който свети в синъо зелено и червено според оборотите на вързания към него вентилатор. Още един плюс е че този панел върви със 3pin или 4pin конектори за всеки от четирите фана, така дори и най-новите вентилатори с 4pin конектори са съвместими с регулатора(чудесна опция при ъпгрейд). Панела заема едно от местата за CD/DVD на предния панел на кутията. За повече инфо влез на сайта на Термалтейк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Nqkoi shte mi kaje li koi ohlajdaniq sa dobri i koi se vodat nai dobrite i kakvi $-lari struvat predvaritelno vi blagodarq Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 abbat doom poneje na moita kutiq ima takava funiq az sam naprail slednata prostotiq-mahnah q taq funiq i si slojih edin System Fan na neq.ta nakade e po-dobre da duha navan navatre(kam CPU-Fan-a (zalman CNPS-7770-CU)) ili da si sloja funiqta pak Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Като ти гледам процесора от подписа , вземи си остави вентилатора и не слагай фунията - внимавай с оборотите , аз като го зацепя без управление цепи към 4500 оборота и професора по4ва да дига температура , като бутна на 1800-2000 вече става друга работа , просто силната струя мисля ,4е му пречи Ще е шумно , но поне ще му е хладно Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Ami to Zalmana kakto e izvesno raboti na 1600RPM maximalno a na men na 600RPM mi poddarja FUll load 48 gradusa.oki mersi i are ve4e da ne spamim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Я някой да каже фановете на кутията накъде трябва да духат? Навън или навътре? Или 1 навън и 1 навътре...? Имам 2. Единия е сложен точно под този на заранването, а другия е там където са PCI слотовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Трябва да направиш течение - ПОТОК , сам прецени откъде ще ти влиза и откъде ще ти излиза , не ме разбирай буквално Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted November 26, 2005 Share Posted November 26, 2005 Значи..аз съм с АМД А64 3000+ /с939 +бокс...Клокнах го до 3500+/2200 реална...Одеве играх Q4 към 40-45 минути и температурата скочи до 35 градуса в резултат,на което фпс ми взе да спада до 40(като се има на предвид,че го играя с 60(1024x768 high) с една дума почна да сече) и реших да сложа още 1 вентилатор на страничния капак,срещу този вентилатор на процесора,та въпроса ми е:Ще се неутрализират ли двата вентилатора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 27, 2005 Share Posted November 27, 2005 При 40 фпс да почне да насича? нещо си в грешка. И кво значи температурата СКОЧИ на 35 градуса? Това много ли е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.