Jump to content
BulForum.com

Проблем - Нямам "бас" (Subwoofer)

Recommended Posts

Значи закупих си декодер Creative DDTS-100 и системка Luxeon LogicFox T5.1. Идеята ми беше, понеже системата е аналогова, с декодера да я свържа към DVD-то (Само да отбележа че без декодер-а на системата всичко си и бачка 100%). Значи от DVD-то към декодера с оптичен кабел и от декодера към системата с жакове и чинчове. Всичко си го направих както си му е реда, обаче нямам бас/subwoofer. А на декодер-а ми на Audio Outputs има: "FRONT", "REAR" и "CENTER/SUBWOOFER/REAR CENTER". Първата "дупка" - FRONT си я свързах със предните две колонки (бачка). Втората съответно със задните (бачка си). От третата би трябвало да излиза сигнала за subwoofer-a и center-a (и rear center който не играе при 5.1). И точно там има нужда от един специален жак дето от другата страна е с три чинча. Намерих си такъв кабел с тоя специалния жак, свързах го, обаче от трите чинча, само от единия "тече" сигнал - този за center-а. Демек, subwoofer няма! Даже върнах декодер-а и им казах че не му бачка subwoofer-a, от магазина го пращаха в Софиа и къде ли не, от там го върнали щото бачкал... Абе общо взето нещо при мен не е наред, но какво?!?

Според мен тази тема ще се повтори още безброй пъти.

Да ! Пич разтарси се във форума гледал съм поне 2 същи теми!!! Аз реших проблема със разменяне на кабелите при тонколоните.

Да ! Пич разтарси се във форума гледал съм поне 2 същи теми!!! Аз реших проблема със разменяне на кабелите при тонколоните.

Кои са тея кабели при тонколоните по-точно и как ги размени, щото аз съм пробвал сиурно всички възможни комбинации. И BTW не видях подобна тема

Няма подобна на тази тема....

А ти как ги размени тея кабели?!?

Първо гледаш тука: http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=17487&st=40

защото ако си забелязал добре цветът на жака на бластерите(Creative)и на декодера който имаш са еднакви(оранжеви) и точно този "създава" проблема.Защо се получава така няма да коментирам защото ще е излишно да "поучавам" точно фирма като "Creative" или някои други.Така ,че разгледай внимателно обясненията и съм сигурен ,че ще си решиш "проблема".

Ама неее. С тоя кабел дето използвам на оранжевия куплунг на декодера съм вадил и бас и център от SB Live! с включен Bass Redirection.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...