Jump to content
BulForum.com

От VHS на VCD

botevbeerboys

Recommended Posts

Значи питането ми е следното:Имам няколко VHS касети с важни моменти от живота ми,свадби,кръщенета и.т.н.Само че видеото ми от няколко години напълно здаде багажа!И сега търся начин да си прехвърля записите на диск!Ако някои знае как,или каде извършват такива услуги,ще му бъда много благодарен!

мога та ти кажа само как - закачаш видеото към ТВ тунер и записваш в подходящия формат (ако софтвера на тунера го позволява) ако ли не го кодираш допълнително и печеш.вчера правих на един колега свадбата от видео касета на двд-много досадна работа отнема доста време :sick .та от него разбрах че някаде в пловдив ги правят тези неща но не знам точно каде -струвало нещо от рода на 8 лева.

Значи питането ми е следното:Имам няколко VHS касети с важни моменти от живота ми,свадби,кръщенета и.т.н.Само че видеото ми от няколко години напълно здаде багажа!И сега търся начин да си прехвърля записите на диск!Ако някои знае как,или каде извършват такива услуги,ще му бъда много благодарен!

Аз мога да ти свърша тази работа! VHS->(S)VCD ; VHS->DVD каквото искаш, може и в DivX (avi) формат.

А знаете ли дали може от лентите на много стара камера филмчетата да се качът на диск Говоря за онези филмчета които се прожектират на стената :wacko: Баща ми се интересува защото всичките ни моменти от моето и на брат ми детството са записвани на такива ленти :P

А знаете ли дали може от лентите на много стара камера филмчетата да се качът на диск Говоря за онези филмчета които се прожектират на стената  :wacko:  Баща ми се интересува защото всичките ни моменти от моето и на брат ми детството са записвани на такива ленти :P

И това мога да направя :)

Kopirnia centur na GLADSTON/do tehnicheskata knijarnica/100% sum siguren che tam gi pravat!!!

Да наистина там ги правят от видео касетка на ДВД или на каквото се иска аз лично сам правил там една касетка...

Да наистина там ги правят от видео касетка на ДВД или на каквото се иска аз лично сам правил там една касетка...

Току що се връщам оттам, да, прехвърлят от VHS на DVD, но само толкова! Попитах ги дали правят (S)VCD или DivX (avi), казаха да попитам в някое видео студио. Прехвърлят единствено и само на DVD! цените са 10 лв. за първия час, за всеки следващ по 5 лв. като максимума на DVDто е 3 часа.

- Не се занимават да правят менюта на DVD.

- Не се занимават да правят чаптъри ("прескачане" до избрани моменти от видеото).

- Ако искаш да направиш някакви корекции по видеото (да изрежеш някакви сцени, които не искаш да присъстват в DVD'то или да направиш записа по-светъл, или по-тъмен ) казаха, че не извършват тази услуга.

На botevbeerboys чера му написах едни примерни цени, като в тях включих всичко - прехвърляне на видеото от VHS на DVD, менюта, чаптъри, изрязване на сцени, марков диск и хубава кутийка ... може и някаква обложка да измислим.

Ако ще е само за прехвърляне от VHS на DVD/VCD/DivX, без никакви други занимавки, спокойно мога да извърша услугата за 5 лв. за 1 час (60 мин.).

И това мога да направя :)

Ако ще е само за прехвърляне от VHS на DVD/VCD/DivX, без никакви други занимавки, спокойно мога да извърша услугата за 5 лв. за 1 час (60 мин.).

Щом можеш от такива ленти да прехвърляш на дискове кажи ми колко взимаш :P Много ще съм ти благодарна но имай впредвид че може да не мога веднага да ти дам лентата защото сега нямам пари но когато мога ще имаш доста работа Бая ленти имаме :D

• 6 months later...

tva za lentata predpolagam 4e i az moga da go napravq ako ima nqkoi po razbira6t neka me popravi no tova ne se li pravi s transparanten skener i sled tva s (zabraih imeto na programata) ta s taq programa se narejdat kadrite i stava kato film4e ...

ta az programata i skenera gi imam no ne znam tova li e na4ina

• 2 weeks later...

V internet royal na glavnata tam ima

ot vhs > dvd vhs > vcd vhs >avi

tam moje da zapisvash samo chast ot kasetata , da rejesh chast ot kasetata

i vzemat 10 lv na edna kaseta do 3 chasa

15 na kasetata ot 4 chasa

interneta e na glavnata do dioneri aladin

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...