exo Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 БТК вдига цените шоково от април Телекомът ще извади още 80 млн. лева от джоба на абонатите си Колко струва да кажеш само "ало" по телефона? 13,2 стотинки с ДДС, отговарят от БТК. От следващия месец монополистът въвежда твърда такса за свързване, която ще се плаща при всички градски и извънградски разговори. Отделно ще се таксуват и изговорените минути. "Увеличението на цените на селищните разговори е само с 21,1 на сто", обяви преди месец търговският директор на частната компания Тони Робинсън. Не е ясно какви изчисления са правили в телекома, но сметките излизат други. За разговор от 4 минути, колкото е 1 импулс, сега се плащат 10,8 ст. с ДДС. От 1 април обаче таксуването вече няма да е на импулси, а на минути. И всяка ще струва по 1,8 ст. с ДДС. Отделно за всяко успешно свързване ще се плащат по 13,2 ст. с ДДС. Какво излиза? За същия разговор от 4 минути клиентите на телекома от другия месец ще плащат по 20,4 ст. Излиза, че сметката ще скочи с 89 процента! Нещо повече. По данни на самата БТК средната продължителност на разговорите от стационарен телефон е 2-3 минути. Следователно за същото време на слушалката от 1 април ще ни цакат между 56 и 72 на сто повече! Обажданията в часовете от 21 до 7, през уикендите и в празнични дни ще са безплатни, съобщиха с гордост от компанията. Между другото бе казано, че за всяко свързване пак ще се плаща първоначалната такса от 13,2 ст. Сега в тези дни и часове 1 импулс от 10,8 ст. с ДДС се отброява на 9 минути. Излиза, че абонатите ще имат сметка само ако говорят повече от 10 минути, стига да има какво да си кажат. Новият начин на тарифиране ще засегне 66% от абонатите, а до края на годината и 80 на сто. Именно тези клиенти трябва да са готови да плащат повече на частния монополист от следващия месец. Сметката на средностатистическия абонат обаче ще набъбне още, защото освен цените се вдигат и месечните абонаменти. Масовият става 10,50 лв. без ДДС. Икономичният се повишава с 30% до 6,50 лв. Най-големият ценови шок е за хората, които живеят в градове с по-малко от 10 хиляди поста. Защото от 1 април те ще плащат наравно с големите селища. И месечната им такса от 9,50 лв. ще скочи на 10,50 без ДДС. От вдигането на абонаментите БТК ще спечели 18 млн. лева, твърдят експерти от телекомуникационния бранш. А от новите тарифи компанията ще прибави над 80 млн. лева към тлъстите си сметки. По неофициална информация броят на частните абонати на телекома е около 2,3 милиона. Интересно е какви официални цифри за клиентите си ще съобщят от БТК, след като дойдат новите сметки за телефон? Източник: www.standartnews.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Аз за това си имам GSM и Skype Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Ако го направят (в което не се съмнявам) спирам си телефона и могат да не хванат за .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Аз за това си имам GSM и Skype <{POST_SNAPBACK}> i az sam kato tebe. pochti vsi4ki razgovori sa mi prez internet i tva e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Кофти .. ама аз рядко ползвам услугите на БТК но квото е такоа ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Mdaaa super gadno, no kolkoto i da gi digat, vse pak ste ti izleze po evtino da se obadish na baba si na selo po stacionarnia otkolkoto da i zvanish ot GSM-a ili da i kupish PC, da i prekarash internet i da ia obuchish da raboti s SKYPE Link to comment Share on other sites More sharing options...
agop4o Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 da zastanat 4elno kam vaprosa i da mu govorat otblizo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Засега БТК може да прави каквото си поиска докато все още е монополист на пазара и няма конкуренция това е истината. Това би трябвало да бъде в някакви граници, но ще видим колко хора със сигурност ще се откажат(това ще се види след месец два). Компанията се опитва да направи услугите по-добри обаче като гледам и по-скъпи. Ако продължава така да се развива ще стане не само монополист в България, но и на други места(и накрая може да стане някакъв гигант в което сега се съмнявам). Чувал съм че май има конкуренция, но тя явно е само на места или още не е изградена цялостна такава мрежа от друг оператор(другия оператор може да бъде и Мобилтел). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Ами....кво да правят хората които много обичат да говорят часове по телефона И все пак де....аз не мисля че много хора ще се откажат,може много да кажат че ще се откажат,но на всеки му е нужен телефон.Вкъщи постоянно се говори по телефона и плащаме големи сметки а с увеличението - ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOVANI Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Tova 6te bade dosta nepriqtno za vsi4ki.Ako prodaljavat s tezi uvele4eniq sam absolutno siguren, 4e dosta hora 6te predpo4itat da imat GSM,otkolkoto dom.telefon!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 имам стационарен телефон в къщи и всички имаме GSM-и за стационарния плащам м/у 20-30 лева ...... мисля си зашо тия 20-30 лева да не си ги поделим м/у GSM-ите и да си закрия телефона или пък да го оставя само на входящи обаждания Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 То и без това мобилния ми вади същата сметка !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 da ne govorim za prekrasnata vruzka koqto se osu6estvqaa!zvuni6 si kudeto trqaa ,a te te svurzvat sus suvsem razli4en nomer,i se nabutva6 po 100 puti da vurti6 dokato uceli6! i posle 6e digat smetkite,mi digaite gi,znam za kvo mi glupavoto vi BTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Вече парите за телефон ще отиват за Интернет и GSM , ще се маха това телефонче .. без това не се ползва често . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 wahahaha никва изненада това с цените... В смисъл не само за мен (понеже майка ми работи там), но по принцип мисля разбирате, че е логично - БТК беше купена (по невероятно баламски начин, if I may add...), закриха се много работни места, а сега е следващата фаза - откриват се нови, в раздела с ADSL и 3-ти мобилен. И на тези хора, които се назначават, са им обещани по-високи заплати. Работата е обаче, че няма баланс - някои идват в тези отдели от други, където са взимали една заплата, а други идват от по-низши места, където взимат по-ниска заплата. И на всички е обещано увеличение, като се споменава, че няма да е по метода на усредняването (тоест да се увеличи на тези с по-ниска, да се намали на тези с по-висока и така да се получи средна). С две думи - всички ще получават по толкова, по колкото ще взимат тези с висока заплата + тяхното увеличение. А тези пари трябва да дойдат от някъде, нали... Да не говорим, че им трябват пари и за изграждането на нови съоражения, за рекламната кампания на новите услуги... Изобщо сега ще видим още по-"тежка" версия на монополиста, и много хора ще се откажат (както вече пишете), но все пак БТК ще печелят в началото... Искам също така да кажа, че тези цифри (80 млн лева) споменати в началото не са много реални точно по същата причина, понеже много хора ще си закрият телефоните и ще ползват GSM + PC, и все пак БТК ще спечелят много... След опитът за замазване на очите, който направиха по-рано с онова "поевтиняване" на международните разговори... сякаш много ма боли мен тва, седнал съм да говоря с USA през домашния при наличието на skype или в краен случай разните там карти за намаление... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red_Bull_Man Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Emi ima6e edna prikazka ..... " alo po6tata li e ? Ne bodosnabdqvaneto e . Nishto i na vas da vi eba maikata." Sega moje da kajem "alo po6tata li e? Ne BTK . Nishto i na vas da vi eba maikata. Li4no az ot edin mesec i pove4e ne sam digal telefona 6tot pove4ete mi priqteli imat PC-ta sas net i si govirm po skype. To ina4e tva drugoto e bezbojno ... to moje to biva ama to tva na ni6to ne prili4a!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 to moje to biva ama to tva na ni6to ne prili4a!!!!! <{POST_SNAPBACK}> ти да видиш след увеличението (в речника на тези от БТК - "намаление на международните разговори с леко загатнати промени на другите видове") само кво става ако искаш да говориш с гаджето си във Варна примерно... Ох малеее... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LSS Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 e to ot BTK kvo moje da se o4akva. s gsm ve4e e po-evtino. za men skype e nai-dobria variant, no za sujalenie malko ot horata koito poznavam go polzvat, taka pak ste se naloji da q turpim taq telekomunikacionna kompaniq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Вчера си пуснах молба за минаване на ограничен режим (за да ми стане таксата 3.60лв!) и след това още една, за забрана на набиранията (за да съм сигурен, че няма да прехвърля 10-те "безплатни" импулса, които се включват в таксата и да не могат да ми формират сметката по тяхна преценка). В резултат на което си имам перфектно работещ еднопосочен телефон, на цена, която мага да си позволя. И съм спокоен, че няма де ме изненадат със сметката, когато от БТК "случайно" ми объркат цифричките или съвсем невинно ми добавят някое и друго импулсче към сметката, ей така, колкото за ДДС. Ще я караме на мобилни и Скайп! Излиза, че е по-евтино! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirk_H Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Както стана ясно БТК далеч няма тлъсти сметки просто защото фирмата която я купи го е направила със заем.Тайно след това са заложили БТК за да си върнат първия заем и сега търсят как да си оправят бакиите-чрез нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Тая новина е стара. А след 9 часа и почивните дни + празниците ще се говори на цената на 1 импулс без значение от продължителността. Това някой отбеляза ли го ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flameblind Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Тая новина е стара. А след 9 часа и почивните дни + празниците ще се говори на цената на 1 импулс без значение от продължителността. Това някой отбеляза ли го ? <{POST_SNAPBACK}> но пак имаш начална такса за свързване... Която между другото леко обезсмисля тези намаления за празниците и вечерта, понеже така или иначе по друг начин пак ще си ги платиш тия пари. Anyway, тва е мое мнение (ама не само...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Егати... Тамън си купих нов безжичен телефон... И сега няма да мога да му се радвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ico_manekena Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 nqma strashno shte minavame na gsmi to ve4e stava i tolkova kato ceni no ka4estvoto e mnogo po dobro Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 От 3 години карам само на GSM и не съм умрял Изпотрябвал ми е домашен телефон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.