Jump to content
BulForum.com

Най-подходящ избор за router

Recommended Posts

Значи искам да попитам знаещите, защото знам, че тук са доста :

Какво е най-добре да се използва за рутър - слаба машинка или някакъв друг вид (броудбанд, суич или нещо такова). Става въпрос на мрежа с 2 компютъра, интересувам се от предимствата и недостатъците на конкретните варианти, цени, харчене на ток, разпределяне на трафика и такива неща в общи линии, но тъй като не разбирам от мрежов хардуер (хич даже), много бих искал да ми дадете някакъв съвет как е най-добре да се направи мрежата.

П.С. - претърсих тази част на форума, намерих доста интересни неща но нищо по-конкретно, извинявам се, че пускам нова тема :)

Zna4i az nesam mnogo vesht no shte ti kaja kakwoto znam az sam s edna bara4ka 166mhz daje nqma i hard s BSD na disketka i mi rabodi dosta dovolno zna4i predimstwoto e 4e vse pak davash ili po mlako pari ili polzvash po visok trafik.V slu4ai 4e se slu4im da teglim 2mata zaedno vrazkata se deli po4ti na polovina v smisal 4e ne e mnogo to4no i se meni.Ako si gamer mislq 4e imash problem zashtoto pone az nemoga da prawq sarver na igrite ama.......Sha trqbva

KASMET

Мерси,

значи въпроса е кое от двете е по-добре да се използва за рутер. Доколкото знам броудбанд-овете хабят по-малко ток, но не могат да делят трафика 50/50 а са стил "кой превари той завари". За слабите машинки съответно знам, че хабят малко повече ток (около 80-100W) обаче пък може да се инсталира истинска ОС и нормален шейпър. Но тъй като само съм чувал и не съм използвал ще ви помоля да споделите какво използвате вие и какви са впечатленията ви. И като цени и места в Пловдив имате ли идеи къде се продават броудбанд рутери.

Това със шейпването не е болка за умиране, освен ако не се правиш на провайдър, иначе рутери има във всяка уважаваща себе си фирма.

Значи искам да попитам знаещите, защото знам, че тук са доста :

Какво е най-добре да се използва за рутър - слаба машинка или някакъв друг вид (броудбанд, суич или нещо такова). Става въпрос на мрежа с 2 компютъра, интересувам се от предимствата и недостатъците на конкретните варианти, цени, харчене на ток, разпределяне на трафика и такива неща в общи линии, но тъй като не разбирам от мрежов хардуер (хич даже), много бих искал да ми дадете някакъв съвет как е най-добре да се направи мрежата.

П.С. - претърсих тази част на форума, намерих доста интересни неща но нищо по-конкретно, извинявам се, че пускам нова тема :)

сетих се че тази тема е доста добре разискана тук:

http://www.warez.ru/invision/index.php?sho...c=6788&hl=ruter

има неща от които да се пучиш :) и едно от тях е search

b4ur2m : четох я тази тема, но не можах за себе си да разбера кое е по-добрия избор, кое рутира по-добре, с тока как седи хавата щото 16 кинта на месец ми изглежда малко нереално ама не съм компетентен тука. И основното което исках беше някой да сподели впечатления, не че съм маняк на тема рутиране, просто ми се наложи и с това да се занимавам и щеше (и още ще) да ми е полезна малко информация от хора които също са се занимавали с това.

Благодаря за мненията :)

Ами хората, които разбират доста от тези неща, изглежда един по един ни напускат (форума). Няма да споменавам поредното ИМЕ, сигурно сте забелязали.

По моето скромно мнение, за два компа и за непретенциозно рутиране, си вземи един switch, и не се занимавай повече. Иначе ако вземеш едно старо ПЦ на около 133 МХц, пак няма да сгрешиш, не харчи чак толкова ток колкото си споменал, особено като се има предвид, че няма да има работещ монитор около него, също и харддиск (вероятно). Малко повече играчка е, но пък има и малко повече възможности.

По моето скромно мнение, за два компа и за непретенциозно рутиране, си вземи един switch, и не се занимавай повече.

....искаш да кажеш broadband router? Той иска да вързва две РС-та та и да ги шейпва!? Малко ненужно е за 2 РС-та да се купува РС на старо, почти за същите пари ще е и въпросния рутер/суич. Друг е въпроса, че ако има РС даже и без хард, може да го подкара с FreeSCO без проблеми. Последната версия 0.3.3. има доста екстри, но шейп няма. :(

b4ur2m : четох я тази тема, но не можах за себе си да разбера кое е по-добрия избор, кое рутира по-добре, с тока как седи хавата щото 16 кинта на месец ми изглежда малко нереално ама не съм компетентен тука. И основното което исках беше някой да сподели впечатления, не че съм маняк на тема рутиране, просто ми се наложи и с това да се занимавам и щеше (и още ще) да ми е полезна малко информация от хора които също са се занимавали с това.

Благодаря за мненията :)

Малко по горе "Pisach" ти е отговорил много точно. Няма смисъл да си "рошиш главата" след като има готови решения и то на много сностна цена 2thum.gif Аз бих ти препоръчал "Broadband Ruter"-цена 60-70 лв.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...