Jump to content
BulForum.com

Спират безплатното теглене на мp3 и филми

pipidylgoto

Recommended Posts

Аз също смятам ,че p2p е бъдещето , ако остане само то както споменах горе несъмнено ще трябва да се увеличат всички скорости . Този вид даун/ъплоад съществува от край време , явно и ние ще трябва да се приобщим към нея .Колкото даваш , толкова и ще получаваш .

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Аз също смятам ,че p2p е бъдещето , ако остане само то както споменах горе несъмнено ще трябва да се увеличат всички скорости . Този вид даун/ъплоад съществува от край време , явно и ние ще трябва да се приобщим към нея .Колкото даваш , толкова и ще получаваш .

абе кофти е така.. чакаш някой да влезне за да си свалиш една песен.. Например аз чаках един 15 дена за да сваля една гръцка песен... :(

Ползвам торенти от както съм си пуснал интернет и съм много доволен, намирам почти всичко което ми трябва, неща които обикновенно не се намират по фрий-тата.

абе кофти е така.. чакаш някой да влезне за да си свалиш една песен.. Например аз чаках един 15 дена за да сваля една гръцка песен... :(

И все пак е по-добре да изчакаш отколкото да дадеш хх $ за целият албум , нали ? :) :D

С чалгата нещата седят по коренно различен начин ;). Този раздел от музиката не го намесвайте.

Ако си мислите че бат Бойко като се пие в гърдите и даде 2 интервюта ще направи нещо се лъжете ;). До момента никои не е успял да се пребори с пиратството и няма и да успее ;).

Сега по темата с p2p. Филмите игрите и музиката които се качват в сървъра от къде мислите че идват :confused. Както беше споменато по - рано в темата не се тормозете излишно. Варианти има доста. Първите които преминават на нов етап от развитието си са arenabg.com. Вече почти всичко им е на торенти. Съвсем скоро се очаква целият им архив да бъде прехвърлен и да няма повече http и ftp. В този случай вече нищо немогат да направят срещу тях. Какво да бъде спряно. Няма сървър с незаконно съдържание. Няма никакво предоставяне на дадена услуга. Единствено сървър който помага на хората да се свързват един с друг. Няма нищо незаконно в това.

Съгласен съм за това дадох и линк към магарето :)

За да получаваш трябва и да даваш(това е философията на p2p мрежите иначе как ще има нещо което се тегли от там)

P2P мрежите имат много повече работи от който и е warez (да не кажа и от всички warez-и взети заедно което е и нормално).

Колкото до противниците на тази идея и какво става с такива програми ще дам пример именно с тези програми като Napster, Kazaa, Gnutela на тяхно място се появиха други и/или в последствие добиха по-голяма популярност e-mule е с отворен код и доста интересна, BitTorrent е друга такава програма може да има и други не са ми известни.

http://store3.data.bg/pchelp/p2p/peer.html

С чалгата нещата седят по коренно различен начин ;). Този раздел от музиката не го намесвайте.

Ако си мислите че бат Бойко като се пие в гърдите и даде 2 интервюта ще направи нещо се лъжете ;). До момента никои не е успял да се пребори с пиратството и няма и да успее ;).

Сега по темата с p2p. Филмите игрите и музиката които се качват в сървъра от къде мислите че идват :confused. Както беше споменато по - рано в темата не се тормозете излишно. Варианти има доста. Първите които преминават на нов етап от развитието си са arenabg.com. Вече почти всичко им е на торенти. Съвсем скоро се очаква целият им архив да бъде прехвърлен и да няма повече http и ftp. В този случай вече нищо немогат да направят срещу тях. Какво да бъде спряно. Няма сървър с незаконно съдържание. Няма никакво предоставяне на дадена услуга. Единствено сървър който помага на хората да се свързват един с друг. Няма нищо незаконно в това.

Най-много да им спрат тракера (колкото е възможно да спрат и контент сървор), но тракер се мести много по-лесно и на практика не може да се спре. Колко зор си дадоха, за да спрат suprnova.com, нашите "полисмени" ли ще са по-ефективни...

Имам лицензиран Windows XP Home  :bgrin: , а ти?

Ми аз пък нямам, и няма и да си купя! :)

Ма много ми е интересно ти защо си си купил ?! :)

1. Взел си си лаптоп и не е можело да го вземеш без Windows-a

2. Имаш фирма

3. Взел си си марков компютър, комплект с Windows-a

4. Някой ти го е дал на старо за 5 лв.

А другия ти софтуеар как е ? :bgrin:

Ми аз пък нямам, и няма и да си купя! :)

Ма много ми е интересно ти защо си си купил ?! :)

1. Взел си си лаптоп и не е можело да го вземеш без Windows-a

2. Имаш фирма

3. Взел си си марков компютър, комплект с Windows-a

4. Някой ти го е дал на старо за 5 лв.

А другия ти софтуеар как е ?  :bgrin:

Е определено не се засилих да си купя OS-то отделно, а беше OEM на лаптоп.

Другият софтуер - Netbeans (free from java.sun.com), Winamp (free from winamp.com), Firefox, Open Office, JEdit ... да не изброявам всичко. В 90 процента от случаите има свободен софтуер за нуждите на всеки. Ако много се затръшкам за Photoshop или Corel Draw явно ще искам да вадя пари от него и трябва да си го платя, прав ли съм?

Нооооо, дискусията си я бива естествено, но, но, но ... ясно е, че free servers в БГ няма да бъдат затворени. Пруструктурирани (като АренаБГ примерно) или локални (като нашия), но ще останат.

Това не пречи ако наистина ви кефи някой филм да си го купите на оригинално DVD - е не са чак толкова скъпи... Еби му майката, преди 8-9 години за тези пари се купуваше пиратско CD :pirate .

Пък и какво по-хубаво от това да си купиш оригинална продукция на любимия състав - така показваш, че наистина те кефи.

Преди няколко месеца пихме с едно италиано и си говорехме по този въпрос. То й имаше лицензиран XP Home, но си беше сложил XP Professional и смяташе, че за да чуе 1-2 пъти някоя песен не е нужно да я купува и имаше хиляди MP3-та. Но беще заклет фен на Metallica и си беше купил цялата дискография.

Аз също съм на подобно мнение.

Да свалиш песен, за да я чуеш няколко пъти и ако ти хареса да си купиш продукцията е едно, друго е да "печеш" дискове за съседите и да правиш горница от това, че някой си е направил труда да издири и качи най-новото на warez-a.

Най-много да им спрат тракера (колкото е възможно да спрат и контент сървор), но  тракер се мести много по-лесно и на практика не може да се спре.

Нищо незаконно не правят с този тракер ;). Но както ти вече спомена може да се премести изключително лесно. "Пиратите" действат доста по динамично от всички институции.

Му-ха-ха-ха, никога не съм говорил за групи, а за японски анимационни филми :) , на които оригиналните им DVD-та идват с толкова много екстри, които и Толкин не може да предложи :)

И по повод коментарите към мен за наглостта и 2К евро:

Вземете си сменете чипа или очилата!

В България вървим към Български Заплати + Европейски цени! :)

Това ли ви харесва, или предпочитате да живеете по-качествено!

Съгласен съм, че не трябва да пиратстваме, но нека живеем при равни условия, не може да има равни условия, само когато трябва да плащаме, а когато трябва да печелим, да няма. Не говоря за равни заплати, а за равни възможности за развитие, което никога няма да стане, следователно винаги ще има Робин Худ! А това е защото масите винаги са били страхливи и податливи на контрол :) Да е жив и здрав бате Бойко и полицията и дано има повече контрол. Все пак вървим по пътя на УСА, която отдавна се е превърнала в диктатура на бизнеса и полицейският контрол :) Успехи на всички :)

Еее,ама и аз съм се поизложил малко с тия японските неща :unsure: .Карай де,мисълта ми беше да дам пример за неща,които не можеш да ги намериш в магазаина,а само по интернет.

Ми ... според мен наистина трудно ще се затворят уорезите, още повече warez.ru е локален за потребителите на ЕК, предполагам малко по-трудно ще се затвори. И все пак - начин ВИНАГИ ще се намери - по един или друг начин. Ще поживеем, ще видим.

А за тея спирания - датата поне мисля, че няма да се дадат лесно, както и всяко фрий. За да съществуват, те носят някаква полза. За датата това са и рекламите. А рекламите са пари => ако затворят фрий.дата.бг губят и кинти. А тея неща с НСБОП ми звучат като глупости (лично мнение) - "идва закона, ше видите вие пирати, терористи". Вярно е, че в момента ползвам всичко наготово, но с удоволствие бих си купил нещата, ако имах пари. И аз имам доста музика и не бих искал да ми спре кранчето, но хората са казали : "който търси - намира".

А, и по-скоро бих дал пари (за Интернет) за да финансирам някоя безплатна програма, отколкото за нов американски (тъп, тъп, тъп) филм. Въпрос на ценности :)

А за тея спирания - датата поне мисля, че няма да се дадат лесно, както и всяко фрий. За да съществуват, те носят някаква полза. За датата това са и рекламите. А рекламите са пари => ако затворят фрий.дата.бг губят и кинти.

data.bg не се издържат от рекламите които виждаш в сайта ;).

Info

Ееее,ние си плащаме за тия филми които теглим.Има месечен внос към доставчика и от тия пари се покриват нещата.Ако сме надхвърлили сумата в следващите седмици се препокриват нещата и така с тая врътка до безкрай :ghost

Ееее,ние си плащаме за тия филми които теглим.Има месечен внос към доставчика и от тия пари се покриват нещата.Ако сме надхвърлили сумата в следващите седмици се препокриват нещата и така с тая врътка до безкрай  :ghost

Това че доставчика ти предоставя този сървър е единствено и само за твое улеснение. Някъде да си видял да пише че плащаш за достъп до warez.ru :confused. Както доста хора казаха ти си типичен случай на хора които под интернет разбират warez.ru.

Ееее,ние си плащаме за тия филми които теглим.Има месечен внос към доставчика и от тия пари се покриват нещата.Ако сме надхвърлили сумата в следващите седмици се препокриват нещата и така с тая врътка до безкрай  :ghost

Ти си плащаш за Бг и световен трафик , даваш пари и за поддръжката на машините и плащането на заплатите на работниците на Ек , също така и да пълниш гушата на шефовете . Никъде не пише в договора , вие си плащате заради варез-а . Никъде в договора не е казано ,че ще сваляш безплатно филми,игри и какъвто и да е software ;) Една игра ,ако струва 60 лв , ти плащаш 30 ,а си свалил 15 игри за месеца , мислиш ли ,че плащаш изобщо за тях ? Кофтито е найстина ,че този които прави игрите не печели от цялата работа ..

искам да ви питам нещо...

не намерих по-добра тема...

мъча се тука да сваля едни неща от дата.бг и бол.бг

но след около половин МБ не мога да сваля:(

проблема при мен ли е?

в евроком ли е?

в сървърите ли е?

спектрум нет пак ли са направили нещо(незнам дали нашия нет се купува от тях де)?

дойде ли им времето на 2-та сайта?:)

Идва Апокалипсиса  :ghost Датата е повредена,find-bg също,край-свършва се.Поне има Арена и Варез,които ще останат

И кое и е повредено на датата?Даже връзката е учудващо добра (40К) :) Я пробвай да изтеглиш примерно това и кажи как е ;)

И кое и е повредено на датата?Даже връзката е учудващо добра (40К) :) Я пробвай да изтеглиш примерно това и кажи как е ;)

Тегли се без проблем (само дето преди края го спрях като видях, че е "Доко, Доко" :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...