Sudden Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Търсих някакъв форум в датата за оправдание на това защо по едно време нямаше търсене и нямаше достъп до форумите им(най-вероятната причина е може би закона де, но...). Натъкнах се на интересна тема от 24 март 2005 год. http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=332091 http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=3381...%EF%E8%F0%E0%F2 http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=3304...%EF%E8%F0%E0%F2 http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=3076...%EF%E8%F0%E0%F2 В Dir.bg http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board...page=&view=&sb= Ама като гледам май този форум е най-изчерпателен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Засича ти се IP-то, идват "управляващите", казват "Искаме да видим кой се крие зад това IP, дето е свалило <едиколко си> ГБ днес. ЕК ти дават адреса, тъй като са длъжни. "Управляващите" идват у вас и те изкарват с белезници Второто ти изречение е подобно на: "Не стига, че си купих телевизор, ами и сега и ток и кабелна ли ще му плащам?!?!" <{POST_SNAPBACK}> Първият който ще бъде задържан ще са шефовете на ЕК ,заради терабайтите нелегален software . Когато няма да има warez-и , на всеки ще е все едно дали ще е на Евроком , Визио или Лангейм . Т.е. тогава трябва да се борят фирмите за по-висока скорост (и с по-нисък пинг ) Интернет (не локален warez ) . Евроком ще престане да държи козовете в играта и ще стане доста интересно . Аз лично бих си купувал всичко стига да имам възможността , тогава спокойно ще мога да играя онлайн , да се купува Hardware както е по белите държави , но заплатите трябва да скочат едно 10-15 пъти . С влизането ни в ЕС както писах и по-горе нищо чудно това да се случи . @Alukard , локален за прекалено много "фирми" не мислиш ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 emi to4no kakto na shithappen si mislih i az 4e ako zatvoriqt warez-a i si4ki drugi v bg to interneta 6te sko4i ujasno mnogo(kato skorost) na niski ceni kakto v drugite darjavi Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Казваш за музиката, че можеш да спестиш и да си купиш оригинален диск. Ами я се постави на мястото на един меломан като мене. Разполагам с над 30 000 MP3-ки. Само до преди половин час заредих да се свалят още 750. Я си направи една елементарна сметка колко пари би ми струвало цялото това удоволствие ако за всеки 10-15 песни аз плащам цената за оригинален диск. <{POST_SNAPBACK}> Я кажи каква част от тия песни си ги слушал повече от 1 път?или може би си ги слушаш всеки ден всичките?Разбирам 5-6 хиляди песни айде, ама това си е направо алчност.Колко хора дават по 1.60 на ден за цигари, по 1 лв за кафе със сметана, по 1 лв за кока-кола, 300-400 лв за новичко гсм-че, само че не им се дава по 1 лв за видео касета, 3 лв за билет за кино, или парички за компакт диск(тук вече си признавам че не знам какви са цените).Логиката е че като има нещо без пари, закво да го плащаме, признавам си и тук, че и мен ме изкушава тая мисъл.Само дето като нямам пари не си купувам цигари и не ходя по кафета... предполагам, че голяма част от вас тук сте умни хора и ще го схванете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aivan Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Я кажи каква част от тия песни си ги слушал повече от 1 път?или може би си ги слушаш всеки ден всичките?Разбирам 5-6 хиляди песни айде, ама това си е направо алчност.Колко хора дават по 1.60 на ден за цигари, по 1 лв за кафе със сметана, по 1 лв за кока-кола, 300-400 лв за новичко гсм-че, само че не им се дава по 1 лв за видео касета, 3 лв за билет за кино, или парички за компакт диск(тук вече си признавам че не знам какви са цените).Логиката е че като има нещо без пари, закво да го плащаме, признавам си и тук, че и мен ме изкушава тая мисъл.Само дето като нямам пари не си купувам цигари и не ходя по кафета... предполагам, че голяма част от вас тук сте умни хора и ще го схванете. <{POST_SNAPBACK}> Не, не ги слушам всеки ден, някои дори не съм слушал въобще. Това е ясно. Работата е, че обичам разнообразна музика, да знам, че като пусна shuffle-то ще чуя такава. Залагам на доказали се компилации (веднага давам пример с Dream Dance - има я на warez-a), така че много рядко се среща нещо, което и да не ми допада. Иначе всеки си прави сметката. Едно е да дадеш лев-два за цигари, друго е да дадеш ХХ долара за диск, който омръзва след десетина слушания. Не, че пуша Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Aбе не е точно така,защото аз компютара сам си го купил,както и телевизора!Прекарал съм си кабелна и интернет!И си ги плащам!Плащам си и тока! Аз по принцип не свалям много често,но има хора които само за това са си прекарали нет!!Повярваи те ми познавам поне дузина такива.Така,че все едно сега да ни спрат всички програми на кабелната и да ни оставят примерно само 5!! Ами помислете си кои ще остане абонат на тая кабелна?! <{POST_SNAPBACK}> Разбери едно нещо - игри, филми и музика се продават, така както и храната и пиенето. Това че някои хора са си прекарали нет, само за да "крадат" тези продукти, не ги оневинява. Даже напротив, прави ги смешни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Я кажи каква част от тия песни си ги слушал повече от 1 път?или може би си ги слушаш всеки ден всичките?Разбирам 5-6 хиляди песни айде, ама това си е направо алчност.Колко хора дават по 1.60 на ден за цигари, по 1 лв за кафе със сметана, по 1 лв за кока-кола, 300-400 лв за новичко гсм-че, само че не им се дава по 1 лв за видео касета, 3 лв за билет за кино, или парички за компакт диск(тук вече си признавам че не знам какви са цените).Логиката е че като има нещо без пари, закво да го плащаме, признавам си и тук, че и мен ме изкушава тая мисъл.Само дето като нямам пари не си купувам цигари и не ходя по кафета... предполагам, че голяма част от вас тук сте умни хора и ще го схванете. <{POST_SNAPBACK}> Дам съгласен съм и с теб ама тук вече май се отклоняваш малко от темата . Явно е и няма как хардуерните специалисти са винаги по печеливши от софтуерните(може би изключение прави Бил, но неговата компания е монополен гигант). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Разбери едно нещо - игри, филми и музика се продават, така както и храната и пиенето. <{POST_SNAPBACK}> Айде като се продават иди и ми намери "Гладиатор" на оригинално DVD да си го купя. да не говорим кво става за някой по-стари филми пак казвам даже и да имахме възможност да си купуваме оригинална музика, игри, филми... просто НЯМА от къде да си ги намерим Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Абсолютно съм съгласен! С удоволствие бих си купил ако не всички,то доста от филмите които ме кефят,само дето повечето са супер стари и или изобщо не са излизали тук(90% от тях) или не се продават. С удоволствие бих си купувал и комиксите които ми харесват,само дето тряа да се задоволявам само с тези които излизат в момента(X-Men и Spider-Man). Ми естествено че ще си ги сваля тези неща като немога да ги намеря. Айде кажете ми къде мога да намеря цялата Legacy of Kain серия(включително и Blood Omen 1)-веднага отивам и си ги купувам. Докато пазара тук е толкова стегнат ще продължавам да свалям. Edit:забравих-от къде се продполага да си намеря албуми на Twiztid и Insane Clown Posse? Почти никой не е чувал за тях,камо ли да се продават някъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 фреетата според мен няма да умрат просто ще минат в по дълбока нелегалност защото дайте да не се залъгваме ама те са нелегални и в момента ииии какво ще правят гигабит.нет например ако им затворят фрее-тата ;-) ам ще умрът прави , което нещо не ми се вярва да стане пък само гигабит ли ще са на зор ??? всяка забрана може да баде заобикулена примери за това в интернет колкото щеш И за това ГИГАБИТ си разширяват MBOX.TV-то от 28.03.2005г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Айде като се продават иди и ми намери "Гладиатор" на оригинално DVD да си го купя. да не говорим кво става за някой по-стари филми пак казвам даже и да имахме възможност да си купуваме оригинална музика, игри, филми... просто НЯМА от къде да си ги намерим <{POST_SNAPBACK}> Тогава против ли ще си ако примерно ти въведат някаква такса за сваляне на такава продукция като по този начин нещата се легализират? Аз не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Айде като се продават иди и ми намери "Гладиатор" на оригинално DVD да си го купя. да не говорим кво става за някой по-стари филми пак казвам даже и да имахме възможност да си купуваме оригинална музика, игри, филми... просто НЯМА от къде да си ги намерим <{POST_SNAPBACK}> Говорим за влизането в ЕС нали? Все пак тогава ще се спрат фрийтата, а тогава няма да имаш никакъв проблем да си купиш каквото пожелаеш от ebay или подобна програма/shopping мрежа. Да не говорим, че тогава и стоките ще влизат по-масирано в България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Това че някои хора са си прекарали нет, само за да "крадат" тези продукти, не ги оневинява. Даже напротив, прави ги смешни <{POST_SNAPBACK}> Да разбирам ли, че и ти си смешен в случая? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niksi Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Ami ako polu4ava6 dobri pari nikav ne e problema da si pla6ta6 i da e ka4estveno!!! Ama nqma kintiiiiiiii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Тогава против ли ще си ако примерно ти въведат някаква такса за сваляне на такава продукция като по този начин нещата се легализират? Аз не. <{POST_SNAPBACK}> не, не съм против. Говорим за влизането в ЕС нали? Все пак тогава ще се спрат фрийтата, а тогава няма да имаш никакъв проблем да си купиш каквото пожелаеш от ebay или подобна програма/shopping мрежа. Да не говорим, че тогава и стоките ще влизат по-масирано в България. <{POST_SNAPBACK}> фрии-тата едва ли ще ги спрат даже и да влезем в ЕС. дано си прав и да имаме възможност тогава да си купуваме всичко легално. защото повечето хора предпочитат да си взимат оригинални неща вместо боклуци с кофти качество Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ko3a C KaCkA Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 А какво ще стане със нашия уарез?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Нека и аз се намеся с един тъп пример:ако в Германия една игра за PS2 струва 25 евро то тук е от 60 до 120 лв., дистанционното е 15 евро , тук 80 лв. ( иначе и аз нямам против да си купувам легален софтуер)КУПУВАЙТЕ ДЕ.... п.п. А това ,че влизаме в ЕС не смятам ,че ще промени БГ интелекта на повечето вносители и дистрибутори ! (ЛИЧНО МНЕНИЕ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Не се косете толкова момци. Хората ще измислят алтернатива. Не сте ли сваляли мр3 от чужди сайтове? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Нека и аз се намеся с един тъп пример:ако в Германия една игра за PS2 струва 25 евро то тук е от 60 до 120 лв., дистанционното е 15 евро , тук 80 лв. ( иначе и аз нямам против да си купувам легален софтуер)КУПУВАЙТЕ ДЕ.... п.п. А това ,че влизаме в ЕС не смятам ,че ще промени БГ интелекта на повечето вносители и дистрибутори ! (ЛИЧНО МНЕНИЕ) <{POST_SNAPBACK}> В Австрия пред мен в магазина видях как едно хлапе цакна 50 евро за 1 игра . Добре, че не си падам по игрите :ph34r: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Всичко ни е наред, че почнаха да се занимават с музиката в интернет и пушенето по заведенията.А най-смешното е, че ни сравняват с "европейските страни", в които видите ли нямало такова нещо и всички там си купували легални копия.А защо не направят сравнение на заплатите???Не може един диск да струва 15лв., а в същото време средната заплата да е 150лв.Значи аз съм меломан и на месец ще си купувам поне 5 диска и какво става?Аз давам половината си заплата за музика и ми остават 75лв, с които мога да плесна с ръце и да се прегърна!Това са абсурди.Съгласен съм да си купувам легални копия и да не тегля от интернет, "както правят в Европа", но искам и заплатата ми да е европейска!Искам да получавам 1500 евро заплата, "както е в Европа" и тогава с удоволствие ще отделям по 150 евро за легални дискове и няма да тегля от интернет.А не забравихте ли и нещо друго.Преди 7-8 месеца едно радиопредаване направи проверка на "издателите" на легални дискове, които толкова много имат претенции за плащането на авторското право на изпълнителите и куп други глупости и се оказа, че някои от тези фирми не плащат никакви права на никой чуждестранен изпълнител!!!И какво излиза, че едни пирати искат да спрат други пирати, за да могат първите пирати да разпространяват залежалата си продукция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Просто забравете да давам по 50 лева за игра която сега мога да я имам за 1 час без пари.Тва ще е върха на простотията.Депутатите не плащат глоби,паркинг и други неща поне на нас да ни оставят безплатните игритци,музика,програми Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 A we za programi pak 6te mojem da gi svalqme ot neta. ima tolkova saitove s cracks/serial numbers pak 6te ba4kat. Ama problema e s mp3, igri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Да се надяваме това което говорят да не се получи... Иначе да си купуваме хардове по 200 ГБ и да ги пълним докато можем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Сигурен съм че няма да спрът фрее сърварите,помните дата.бг когато се говореше че я затварят на нова година,може и да затворят сърварите но няма да е скоро Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Не разбирам какво толкова сложно има: Музиката, игрите и филмите са развлечения, а не нещо жизненоважно (е да, има и пристрастени, ама тва е друга тема - aivan, знам как е ). И след като са развлечение, трябва да бъдат считани като един вид лукс, за който се плаща. Искаш да слушаш музика - ми купи си касетка за 2,5лв. от пазара. 'Ма била с кофти качество - еми хем гарга, хем да е рошава, ама ако може и без пари да е. Не става така. Целият свят е на същото дередже, не виждам с какво ние сме по-специални ? Е да, и аз свалям музика от дата.бг, слушам онлайн от вареза, и гледам филми. Ама не защото без това не мога да живея - ползвам free съврърите, защото ги има и защото е удобно. Както каза някой, преди време, когато интернета беше 15лв. за 10часа и дата.бг и локални сървъри нямаше, какво правехме - сваляхме от P2P и чужди сайтове. Сега ще е почти същото, само дето ще е през сравнително еволюиралия протокол на торентите. Може да не са на една ръка разстояние на локалното ФТП или на някой претъпкан с нелегални файлове БГ сървър, но мп3-тата ще ги има. Много ми е интересно според вас откъде се качва цялата музика на варез.ру - някой ръчно си е рип-ва от оригинално ЦД - да бе да. Каквото и да си говорим, можем единствено да седим и да "гледаме развитието на филма"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.