Jump to content
BulForum.com

Какво мислите

diabolik

Recommended Posts

"Не сме народ"

Петко Славейков

Не сме народ, не сме народ, а мърша,

хора, дето нищо не щат да вършат.

Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

И не знаем, не можеме, не щеме

да работим за себе си със време.

Само знаем и можеме, и щеме

един други злобно да се ядеме...

Помежду си лихи, буйни, топорни,

пред други сме тихи, мирни, покорни...

Все нас тъпчат кой отдето завърне,

щот сме туткун, щото не сме кадърни...

Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875

Бе то много лесно да виниш за лошата си работа държавата, манталитета, шефа и филанкишията !

Ето това е лошата черта.

Не си били работели по специалността ! :devil То за директори местата са ограничени ! Повечето хора могат само да ръководят. И за жалост това е валидно най вече за сферата на услугите. Понеже ставаше въпрос за заведения - колко заведения знаете в Пловдив дето изтрайват да привличат интерес за повече от година след като отворят ? На пръсти се броят - щото балъците идват докато е ново и интересно (може би с надеждата че този път ще е различно), но като се убедят че и тука салатата варира от 80 до 150 гр (при примерно норма 100), че готвача (дето иска да е художник авангардист примерно) никога не приготвя два пъти по един и същи начин и най простото ястие и че няма еднакви цени за еднакви неща и хоп - заведението западне. След това го вземе някой друг, направи ремонт и цикъла се повтаря.

Ако това го преодолееме (да мислим че сме по-умни и по-важни от клиента) ще се оправят нещата според мен.

А че блеем за 150 лв си е наш проблем - те профсъюзите не са паркинг за сгафили политици, а нещо което защитава правата на работника по принцип.

Balgarin i rabota sa dve nesavmestimi ponqtiq.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...