Jump to content
BulForum.com

Сериозен Проблем

Recommended Posts

Значи проблема е следния - PC-то ми е старичко 266 , 64 , 4.3 , - мишката ми е най-обикновена , обаче днес си купих една с 2 бутона и скрол - проблема е следния - тя е с USB порт и моя комп няма USB - намерих си представка - Сериен Порт и УСБ порт (Сериен за тези които не се сещат е онзи с дупчиците където мъжките шипчета влизат в женските) - обаче неще да захапи грам - слезнах в моя съсед (неговия комп е солиден :) ) и там мишката бачка без проблем . Какво да направя - мога ли да сложа УСБ на моя комп , ако може как да го сложа / трябва ли да инсталирам някакви драйвери за да разпознае мишката - Моля помогнете , Спешно е ..... :huh:

А би ли обяснил със каква операционна система си ????? Да не си със WIN95 ????

Няма да отправям въпроси за доуточняване, само ще отбележа, че можеш да си купиш USB за PCI слот (вкарва се една платка в някой PCI slot, която е свързана чрез кабелче с USB гнездо, което се поставя отзад на компа). Може да трябват драйвери за да тръгне, но 100% ще са ти дадени с пакета (това важи и за мишката, и за евентуално купеното USB). Не ме питай къде да си го купиш: jarcomputers.com, most.bg, reset.bg...

Сигурно проблема ти е в драиверите.Свали си драивери за WIN98 и ги инсталираи.Ако пак не стане няма смисъл да бързаш да купуваш PCI карта за USB -те са по-скъпички.Разгледаи дъното сигурно има куплинг с 8 пина за USB .Той се намира до СОМ1,СОМ2.Някаде там трябва да се намира.На него пише USB.Купуваш си само един преходник и си го включваш там.Преходника е една планка която се завива отзад на кутията,а другия му край се вкючва в горепосочините 8 пина и си готов. :D

Nqkoi shte mi kaje li site za podobni driveri za mishka - a kolko struva edna USB kym PCI slot !? :)

I problem nomer 2 - neznam kakva marka mi e mishkata poneje si q kupih ei taka ne e polzvana ama bez kutiiki i oputvaniq - otgore na mishkata nqma nishto napisano a otdolu slednoto :

"This device complies with part 15 of the FCC rules.See Instruction manual for FCC statement.

FC CE - RU RU (tfa sa nqkfi sykrashteniq no nz kakfi)

Не съм сигурен дали ще намериш преход USB-RS232(9 pin). По-добре направо ползвай USB.

PCI платка с USB можеш да вземеш, ама е към 6-7$, ако не се лъжа. Много по-евтино ще ти излезе обаче само "ламаринка" с 2 или 4 USB хъб-а, чиито кабелчета се включват към дъното. В Конрад струваха към 3 лв. Бих те посъветвал, ако не си го правил или нямаш книжка за дъното с инструкции за монтиране на USB, занеси ги на сервиз, не е срамно. По-добре така, отколкото да си изгориш дъното. Работата е за 5 минути.

Колкото да скрол-а, поддържа се от WIN98 нагоре. За WIN95 ще ти се наложи да инсталираш драйвери.

Edit: би трябвало дъното ти да има пинове за USB, но надали са за повече от два.

Ако има нещо неясно, питай.

imam edin prehodnik ot USB kym PS2 deto si varvi v komplekt s moita mi6ka moga da ti go podarq na men ne mi trqbva izob6to samo mini da si go zeme6 pi6i mi na PM ako go iska6 samo trqbva da vidq kade epo 6kafovete

Ако проблема е в драйверите първо трябва да си на win98 за препоръчване на win98SE и отделно от това има някъкви неофициални ъпдейти на win98SE които слагат автоматично разпшознаване на устройства поставени в USB или т.нар. Mass Storege Drive (нещо такова беше). Предимството на някои от неофициалните ъпдейти е че ти копира цялото system т.е. прави ти buckup и са всички включени всички или повечето от ъпдейтите на Win98 от Майкрософт. И аз имам една стара машинка (е сегашната не е стара), но тя си има указание за това как и къде се слага USB платката.

Blagodarq na vsi4ki za pomo6ta shte si kupq napravo USB PCI platka ama loshoto e 4e to4no v konrad e s 5 Usb-ta i e 28lv ima i s 3 USB-ta i e 24 lv tyi 4e ... :)

Blagodarq na vsi4ki za pomo6ta shte si kupq napravo USB PCI platka ama loshoto e 4e to4no v konrad e s 5 Usb-ta i e 28lv ima i s 3 USB-ta i e 24 lv tyi 4e ... :)

Обърни внимание на част от това, което съм ти писал по-горе:
...Много по-евтино ще ти излезе обаче само "ламаринка" с 2 или 4 USB хъб-а, чиито кабелчета се включват към дъното. В Конрад струваха към 3 лв. Бих те посъветвал, ако не си го правил или нямаш книжка за дъното с инструкции за монтиране на USB, занеси ги на сервиз...

Става дума действително само за ламаринка, на която са монтирани САМО USB портове с кабелчета, излизащи от тях. Няма PCI платка, нищо няма, само портове с кабелчета!!! Първото нещо, което трябва да провериш е, дали имаш пинове на дъното. Почти съм сигурен, че имаш, защото дори по-стари дъна имат пинове за USB на дъното. Няма да се ръснеш с повече от 3-4 лева. Провери в най-близката фирма за компютри - ако те нямат, в следващата непременно ще има. И ги помоли да ти монтират портовете.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...