Jump to content
BulForum.com

Kakvo LanCard da si vzema???

xb00t

Recommended Posts

Nqkoi koito razbira moje li da mi preporucha kakva LanCard da si vzema. Sled nqkolko dena shte idvam horata s modema i trqbva vsichko da e 6+. Ako moje nqkoi da mi kaje vuobshte kakvo trqbva da imam v PC kato Hardwear i Softwear za da ne stanat nqkoi izdunki. Govorim za Evrocom Cable ;)

Blagodarq vi predvaritelno...

lan kartatite koito moga da ti prepora4am sa 3 COM ili tezi s 3 COM 4ipove-saotvetno Intel ili Compaq.

Struvat okolo $10, malko po-skapi ot ostanalite, no sa jelezni. Edin pat sloji6 li q v pc-to i zabravq6 za neq-nito za driveri misli6 nito za podrajka....

Ina4e software, koito ti trqbva e WINDOWS + BROWSER ne mislq, 4e 6te ima6 problemi da go osiguri6!

i 4estito za i-net-ta 6a 4erpi6!

Che shte cherpa shte cherpa. Mersi za suveta a kakvi programki bi mi preporuchal koito da mi trqbvat sega (upload, net control i t.n.)

Viarno e che 3OCM e mercedes-a na LAN cartite, no cenata na istinskata 3COM karta e dosta poveche ot $10. Eto ti edin variant:

LAN Card PCI 3C905TX 10/100Mbs 3 Com $36.00

Taka che ne se nadiavai za $10 da si kupish istinski 3COM. Za takiva pari mozesh da si vzemesh neshto ot roda na Realtek, koito ste ti varshi idealna rabota.

Ako obache iskash naistina hubava karta, vzemi 3COM!

Viarno e che 3OCM e mercedes-a na LAN cartite, no cenata na istinskata 3COM karta e dosta poveche ot $10. Eto ti edin variant:

LAN Card PCI 3C905TX 10/100Mbs 3 Com $36.00

Taka che ne se nadiavai za $10 da si kupish istinski 3COM. Za takiva pari mozesh da si vzemesh neshto ot roda na Realtek, koito ste ti varshi idealna rabota.

Ako obache iskash naistina hubava karta, vzemi 3COM!

6to be ima si lanki na COMPAQ i INTEL s 3COM-ski 4ipset...

Az li4no sam si pazaril 3com-ove po $10...

...nali imash usb, karai s nego...

Poznai e prav. Pres USB porta INterneta vurvi mnogo iako, a i ako imash LAN koiato polzvash za mrega Interneta ti otslabva. Az biah purvonachalno na LAN, no posle zaradi smushteni prichineni ot mregaata v koiato sa dvata mi kompa, si smenih kabela s na USB porta i sega fsichko e OK.

Az biah purvonachalno na LAN, no posle zaradi smushteni prichineni ot mregaata v koiato sa dvata mi kompa, si smenih kabela s na USB porta i sega fsichko e OK.

ZeRoCoOl, iavno si imal niakakav problem s mrezata ili neshto ot roda za da se poluchava takova neshto. Ako vsichko e konfigurirano kato horata i niamash niakakav hardueren problem niama znachenie dali ste vaerzesh modema na USB ili LAN.

Nqkoi koito razbira moje li da mi preporucha kakva LanCard da si vzema. Sled nqkolko dena shte idvam horata s modema i trqbva vsichko da e 6+. Ako moje nqkoi da mi kaje vuobshte kakvo trqbva da imam v PC kato Hardwear i Softwear za da ne stanat nqkoi izdunki. Govorim za Evrocom Cable  ;)

Blagodarq vi predvaritelno...

ako imash USB port (sumniavame da niamash) , niama smisul da si kupuvash lanka, edva li o4akvash po dobur internet sus lan karta?!... sus USB si4ko si e OK.

mdam, no ima edin mani4ak problem pri USB varianta. Kakto znaete evrocom vi scanira mac adresite i puska internet samo togava kogato mac adresa vi savpada s tozi koito e v tqhnata baza, koeto pravi polzvaneto na Internet ot druga e absolutno nevazmojno. Dokato ako imate lan karta vinagi mojete da si q premestite ot ednoto pc na drugoto.

A onova deto go razpravq6 za LAN kartite iskam da te pitam ne6to:Pi4 kak si uspql da varje6 kabelniq modem i drugoto pc na edna i sa6ta LAN karta? I se 4udi 6to ne ti varvi mrejata sled tova. Sigurno si gi 6ibnal v nqkoi $10 hub deto mu dai samo da precakva signala...

a we as karam s edin iak REPOTEC s chipset na realtec za 4$ i ne se oplakvam hahah na koito mu se davat 36 dolara da gi dava dori i 10 sa mnoo :P 3com e dobre ama kvo ot tva ? da ne bi da vi davat pari kato si gi zemete :P

mdam, no ima edin mani4ak problem pri USB varianta. Kakto znaete evrocom vi scanira mac adresite i puska internet samo togava kogato mac adresa vi savpada s tozi koito e v tqhnata baza, koeto pravi polzvaneto na Internet ot druga e absolutno nevazmojno. Dokato ako imate lan karta vinagi mojete da si q premestite ot ednoto  pc na drugoto.

neshto si se obyrkal tuka

prez usb porta e po nestabilna vruzkata ot lankartata zatui e po gotino s lankarta

Moga da ti kaga, che prez USB porta vurvi ednakvo interneta - ZNAM GO OT OPIT.

P.S. Bez da se obigdash ama interneta prez usbeto e perla pred interneta prez LAN-a

Moga da ti kaga, che prez USB porta vurvi ednakvo interneta - ZNAM GO OT OPIT.

P.S. Bez da se obigdash ama interneta prez usbeto e perla pred interneta prez LAN-a

moga da ti kaja che ineta prez LAN varvi po dobre i ot USB ver 2.0 i ot 1.0 a prez 1.0 .. postoianno uvisvashe q modem q sichko ... ias go znam ot opit ...

...i oFtika da si turish mejdu modema i computera, vse shte si tocish sys kolkoto tam sa te shapenali i za kolkoto si plashtash :)

za 100-200-300 kbit/s ti e prez kura kakyv ethernet adapter izpolzvash... vqrno e che 3com si e 3com, ama nikoga nqma da izpolzvash pylniq kapacitet na vyprosnata platka, svyrzana s interface na cable modem :)

kolkoto za 30+$ za cenata na 3c905 ot magazina, bih predpochel da si kupq 5-6 takiva second hand.. i bez tova imat lifetime warranty ;)

Ne moa da razbera zashto sporite za gluposti. I s LAN i s USB ne bi sledvalo da ima nqkakvi problemi. Sistemata ne Evrocom e iztestvana i na dvete, tova che nqkoi imal problem s Lan-a, a druk s USB to spored men e 4asten sluchai.

neshto si se obyrkal tuka

nope!

savsem prav sam si daje :P

Ako ne vqrva6 probvai da si smeni6 interface-a i vij dali 6te ti tragne net-a!

Az sam go izpitval i ne stava:)))

Mac Adresa e vajen!

nope!

savsem prav sam si daje :P

Ako ne vqrva6 probvai da si smeni6 interface-a i vij dali 6te ti tragne net-a!

Az sam go izpitval i ne stava:)))

Mac Adresa e vajen!

Не е съвсем така. Това важи само при използването на DHCP. При ръчно зададени параметри MAC адреса на картата не е от значение.

Понеже бая се смях на някои неща в тази тема (само не се засягайте ;) ), ето ви няколко отправни точки:

1. Предимствата на USB варината са plug&play (и по-лесен DHCP) и липсата на допълнителни инвестиции в мрежова карта (и заемане на слотове и прекъсвания).

2. Предимствата на варианта с мрежова карта са по-доброто електрическо развързване на веригите (това има значение особено при гръмотевични бурички :woot, е не при всички :wir) и допълнителните мрежови възможности и удобства.

3. Спора за типа на картата е излишен: мрежови карти с цена над $10-$15 са абсолютно излишни в домашни условия, но който иска да троши пари - негов си проблем :P

4. Няма никаква разлика в "стабилността" на работа на двата варианта, ако някой въобще може да обясни какво означава това :P

Изобщо въпрос на вкус и предпочитания...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...