Jump to content
BulForum.com

imam nuja ot pomosht..?

alexa

Recommended Posts

trqbva mi programa koqto da iz4istva glasa ot primerno edna MP3 i da ostava samo musikata...!!!demek iz4istva vokala i vs dr ostava...! namerih okolo 20 hidqldi gluposti i na vsqka vse neshto i imashe..moje li d adadete idei ili da me naso4ite kam nqkoq!?

Ами Goldwave имаше такава функция.

P.S. За втори път отговарям на такъв въпрос в различни теми :huh:

За 22 път отговарям на подобни теми :P . С плугина на Winamp няма да постигнеш особено добър резултат. Същото може да се каже и за подобни програмки от рода на YoGen например. Аз за целта ползвам някои манипулации със саунд редактор, които трудно могат да бъдат обяснени тук. Ако все пак ти трябва малко по-добра програма за целта - потърси Vogone - там като екстра имаш и честотни настройки. Само имай предвид, че грубо казано песните се разделят на 4 равни части. Същото твърдят и от фирмата Thomson, която прави специални уреди за целта, струващи $$$$.

- 25% - резултатът е доста добър и може да се ползва пълноценно

- 25% - резултатът е добър и би могъл да се ползва непрофесионално, тъй като остава част от оригиналния вокал и/или се засяга част от останалия инструментал

- 25% - резултатът може да се ползва само при добро желание и ниски критерии за добър звук

- 25% - само дядо Господ може да махне вокала, с др. думи резултатът е плачевен

Общото правило е следното - най-добър резултат се постига при песни, където главният вокал не е удвоен и е разположен в средата на панорамата. Допълнителни екстри са - по-слабия му баланс спрямо инструментала, по-малко ривърб и др. ефекти приложени върху него и още няколко по-незначими неща.

Но нещо задължително, което много малко хора отчитат - тъй като MP3 компресията е компресия със невъзвратими загуби след като се приложи - почти невъзможно е да се получи добър резултат, дори и ако са спазени горните условия, върху MP3-ка със стандарна компресия 128 К/с (малко по-добре е при по-високите - от 224 нагоре). А най-качествен резултат се получава ако първоизточникът е стандартен WAV файл.

Надявам се, че съм бил полезен. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...