alexa Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 trqbva mi programa koqto da iz4istva glasa ot primerno edna MP3 i da ostava samo musikata...!!!demek iz4istva vokala i vs dr ostava...! namerih okolo 20 hidqldi gluposti i na vsqka vse neshto i imashe..moje li d adadete idei ili da me naso4ite kam nqkoq!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozz_man Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 ima dosta opiti za towa "iz4istwane" oba4e w powe4eto opiti ne stawa, osobeno ako pesenta e na visoki 4estoti, a vokala "pishti" wse pak mojes da probwash sWinamp plug-in Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 Ами Goldwave имаше такава функция. P.S. За втори път отговарям на такъв въпрос в различни теми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 27, 2005 Share Posted March 27, 2005 За 22 път отговарям на подобни теми . С плугина на Winamp няма да постигнеш особено добър резултат. Същото може да се каже и за подобни програмки от рода на YoGen например. Аз за целта ползвам някои манипулации със саунд редактор, които трудно могат да бъдат обяснени тук. Ако все пак ти трябва малко по-добра програма за целта - потърси Vogone - там като екстра имаш и честотни настройки. Само имай предвид, че грубо казано песните се разделят на 4 равни части. Същото твърдят и от фирмата Thomson, която прави специални уреди за целта, струващи $$$$. - 25% - резултатът е доста добър и може да се ползва пълноценно - 25% - резултатът е добър и би могъл да се ползва непрофесионално, тъй като остава част от оригиналния вокал и/или се засяга част от останалия инструментал - 25% - резултатът може да се ползва само при добро желание и ниски критерии за добър звук - 25% - само дядо Господ може да махне вокала, с др. думи резултатът е плачевен Общото правило е следното - най-добър резултат се постига при песни, където главният вокал не е удвоен и е разположен в средата на панорамата. Допълнителни екстри са - по-слабия му баланс спрямо инструментала, по-малко ривърб и др. ефекти приложени върху него и още няколко по-незначими неща. Но нещо задължително, което много малко хора отчитат - тъй като MP3 компресията е компресия със невъзвратими загуби след като се приложи - почти невъзможно е да се получи добър резултат, дори и ако са спазени горните условия, върху MP3-ка със стандарна компресия 128 К/с (малко по-добре е при по-високите - от 224 нагоре). А най-качествен резултат се получава ако първоизточникът е стандартен WAV файл. Надявам се, че съм бил полезен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.