Jump to content
BulForum.com

Programka za CD Burning

vassko

Recommended Posts

Тъй като повечето филми са вече по-големи от 700 Мб, за да си запиша някой на диск си взех 790 Мб дискове. Проблема ми е че при Nero i Roxio не можах да намеря опция с която да покажа че диска е по-голям от 700(така го потразбират).

Дайте някоя програма с която могат да се записват такива дискове или как става това с Нерото!

na neroto ima opciq za tova

trqbva prosto da znaesh kak da go naglasish

sega otiva na preferences i davash expert features tam slagash otmetkata na enable disc at once overburning.... i si zadavash kolko minuti iskash da e

po princip nai golemite diskove sa 99 min tui4e moje da pishesh 99.

no za da mojesh da zapishesh disk kogato natisnesh dialogoviq prozorec za zapis trqbva da e na disc at once a ne na track at once.tova e ako imash problemi oshte kazvai :)

Ако става въпрос за филми от порядъка на 720-730 МБ, аз лично компресирам avi-то със зип и го пиша тогава на 700 мб CD. Обикновено постигам компресия от средно 20 МБ. С RAR може и повече за сметка на доста по-дълго време за компресия.

Така или иначе не гледам филми от CD-то, при копирането на харда просто избирам Extract Here... и готово.

Всичко си е наред с опцията в Nero-то. Пускате си няколко минутки в Expert Features (всъщност по подразбиране май бяха 82 и са предостатъчни според мен)

Хватката е че за да накарате Nero да ви предложи Overburning е да смените метода на запис. По подразбиране е на TAO (Track on Once), а вие го направете на DAO (Disc at Once)

aph3x az tva go kazah :P no nikoi ne me slusha  :woot

Не си ли се замислял че повечето хора вече се отвращават като видят нещо написано на латиница. Аз например подобни постове или не ги чета или по диагонал ;)

Ай стига оффтопик ;)

а на windows cd-burning-а колко може да запише максимално. аз нямам много опит с запис на големи фаилове на cd (като филми и т.н.) и за тва и идея нямам.

huu de 99 min e kam 790 mb

trqbvat li ti poveche

?

99 минути е към 870 Mb :)

А че дискът не се отчита като по-голям от 702 Мb, не трябва да ви притеснява....ако опциите в Неро-то са коректно настроени, записва се на по-бавна скорост в DAO режим, всичко ще е ОК.

Все пак не знам дали сте забелязали, но vassko досега май не е отговорил на нито една от многото препоръки.

• 11 months later...
  • 4 months later...

Наскоро ми се наложи да записвам върху 100 минутен диск и се получи неочакван проблем. На някъде около 94-та минута записа спря и изписа грешка. Пробвах още 2 пъти, за да се уверя че не е просто частен случай и сега си имам 3 100 минутни диска за боклука. :( Та някой може ли да ми каже, дали Nero може да записва до 100 минути (и ако е не, да ми предложете програма която може) или това е от записвачката ми? Пробвах и трите вида марки 99 минутни дискове, които познавам (Advanced, Multidisc и новите Еpro). Настройките за запис са същите които използвам както и за 90 минутните, но нещо не върви както трябва. Версията на нерото ми е 6.6.0.13

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...