Fifo Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 От няколко дни компа ми забива чат пат.Вади ми син екран със следния надпис: HARDWARE MALFUNKTION CALL YOUR HARDWARE VENDOR FOR SUPPORT THE SYSTEM HAS HALTED Значи нищо не е овърклоквано по състемата.Според мен е възможно да е от захранването.То е 250 вата, а има навързани 2 харда и мощна видеокарта, обаче досега си работеше без такива проблеми.Дали е така?Ето и компа ми: Компютър: Операционна система Microsoft Windows XP Professional Пакет на обновление на ОС Service Pack 2 Дънна платка: Тип централен процесор AMD Duron XP, 1100 MHz (5.5 x 200) Дънна платка Jetway V266B (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 4 DIMM, Audio) Чипсет на дънната платка VIA VT8366A Apollo KT266A Системна памет 256 MB (DDR SDRAM) Тип BIOS Award (01/02/03) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт Communications Port (COM2) Комуникационен порт Printer Port (LPT1) Дисплей: Видеокарта NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (128 MB) 3D-ускорител nVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X Монитор Monitor Мултимедия: Звуков адаптер VIA AC'97 Enhanced Audio Controller Съхранение на данни: Флопи-дисково устройство Floppy disk drive Дисково устройство FUJITSU MPE3064AT (6 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/66) Дисково устройство ST320014A Оптично устройство SONY CD-RW CRX230E Раздели: C: (FAT32) 4947 MB D: (FAT32) 14107 MB E: (FAT32) 6161 MB Вход: Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Мишка PS/2 Compatible Mouse Мрежа: Мрежова карта SURECOM EP-320X-R 100/10/M PCI Adapter Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmei_gorqnin Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Парво пробваи дали нямаш някои вирус или червей или spyware. Ето ти програмка за spyware -> "HijackThis".Пускаш safemode пyскаш програмата и гледаш Ако не намериш нищо най-добре отивай в сервиза! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Много е вероятно да е от захранването. А ти сигурен ли си че е 250 вата? И аз мислех така за моето, докато не видях табелката 235W Но аз съм с нормално видео, един хард и една писачка. Нямал съм проблеми с него, но все пaк. След такова натоварване от твоя страна, вероятно нещо се е повредило и вече не работи като хората. Между другото ще го продавам това захранване 235 W понеже си взех 400W поради предстоящ ъпгрейд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Може наистина нещо да ти се е повредило, защото на братовчед ми му бяхме сложили два CD-ROM-а и монитора гаснеше, или пък харда не искаше да "запали". И като го махаме цд-то и всичко се оправяше, което според мен беше от захранването, макар че уж му е 300W. Би трябвало и на теб да ти гаснат така нещата, но щом нямаш такъв проблем, по добре го карай в сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_petrov Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Много вероятно е да имаш лоши сектори на харда(дано не сам прав!) или от захранването. Провери го за всеки случай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted March 23, 2005 Author Share Posted March 23, 2005 Засега положението е OK. Вече не мисля че е от захранването, а от дъното.След като почистих днес 2 тона прах от дъното и от захранването се оказа че сега пък неможе да познае втория хард.Двата по отделно ги познава, а заедно не.Единия си е мастар а другия си е слейв.Сега втория е вързан заедно с писачката.По бавен трансвер ама поне си го виждам.Между другото като са двата заедно на един кабел биоса или не го познава втория или му вади някакво маймунско име.Егаси работата.От една беля на друга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Много е вероятно да е от захранването. А ти сигурен ли си че е 250 вата?И аз мислех така за моето, докато не видях табелката 235W Но аз съм с нормално видео, един хард и една писачка. Нямал съм проблеми с него, но все пaк. След такова натоварване от твоя страна, вероятно нещо се е повредило и вече не работи като хората. Между другото ще го продавам това захранване 235 W понеже си взех 400W поради предстоящ ъпгрейд. <{POST_SNAPBACK}> Много ми е интересно какво значи нормална видео карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan1961 Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Провери си кабелите. Щом не ти познава втория твърд диск, когато е бил на един кабел с първия, твърде вероятно е втората част на кабела да е с прекъснат проводник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 И аз мисля,че е от кабела вторият ти проблем.По отношение на първият ти предлагам да си смениш захранването.Много маимунки си накачил на него.Вземи си по мощно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted March 26, 2005 Author Share Posted March 26, 2005 Работата не е от кабела.Връзвах единият хард и на двата куплунга поотделно и работи.Значи всичко си му е ОК на кабелчето.Дали е възможно да е от дъното.Вече доста време ми служи вярно.Засега хардовете си работят ама това проблемче си остава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.