Jump to content
BulForum.com

За или против еднополовите бракове

Трябва ли България да узакони еднополовите бракове  

217 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Не гласувах... Може би трябва да разрешат тези бракове, но ме тревожи само едно - правото за осиновяване! Мисля, че едно дете се нуждае от грижите на родители с различни полове, а не просто от едностранчиво възпитание...

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply
Шш пичове, това си е супер далавера! Ако нашата родина ги узакони, педа**те от половин Европа ше дойдат тука да се бракуват и ще носят печалба! Пък после тяхна си работа!

хм, това е интересен коментар. всъщност, както вече се видя в други страни, приемането на еднополовите бракове въобще не води до наплив на желаещи да се "бракуват" чужденци. най-малкото, защото бракът няма валидност извън страната, в която е сключен, а някъде дори трябва да си гражданин на съответната държава. също така, няма и особен наплив от желаещи не-хетеросексуални да се обвържат законно. т.е. притеснението от някакъв "гей-бум" е доказано неоправдано.

като цяло в западната цивилизация в момента бракът губи някогашната си важност и все повече хора живеят на семейни начала без сключен брак. в България към 2004 г. 42% от децата са родени извън брак. но това не значи извън семейна среда, а просто че родителите им нямат сключен брак. което ме навежда на мисълта, че може би трябва по-сериозно да се помисли върху институциите съвместно съжителство и граждански съюз. виждам от гласуването, че повечето хора са недогледали тези възможности, а те имат огромна важност за цялото общество, не само за не-хетеросексуалните. представете си примерно - двама души живеят заедно от години, единият преживява катастрофа, изпада в кома, и другият няма право на посещения в болницата, защото законно му е никакъв. или трябва да се направи операция, и партньорът няма думата, отново по тази причина. или жената на някого ражда, а той не може да я откара до болницата, щото трябва да ходи на работа и не може да се освободи, щото нямат сключен брак и тя му е никаква на книга. или партньорът/ката умира и другият/ата не може да е на погребението, защото от работа отново не го/я пускат по горните причини.

но да се върна на коментара на Deftur - да от гей-френдли инициативи може много да се печели, защото на запад гей-хората имат доста развито общностно (т.е. стадно) чувство и често масово посещават места и пръскат пари само за идеята, че нещо се прави специално за тях.

пресен български пример за това е и спортният гей-фестивал Tangra Cup, който ще се проведе през май в Албена. както разбрах до момента има заявени 12,000 участия и са организирани 20 чартърни полета от цяла Европа. едва ли трябва да припомням, че май месец е слаб сезон за морските курорти и толкова закупени нощувки, при това съвсем не на ниски цени, са добре дошли за туристическата индустрия.

повече инфо

и накрая, исках да благодаря на всички, че са се придържали към възпитан тон на дискусия по темата.

Абсолютно против тези бракове съм за мен тези хора са болни и не подлежат на лечение ... според мен трябва да се изселват на строго охранявани местности и там да правят к'вото искат ... има и друго решение ... (по бързата процедура и на ония свят).

ПС: имам да кажа още много неща но поради това че трябва да се придържам към добрия тон (без псувни) трябва да се въздържа. По тези въпроси съм крайно настроен и ако модераторите решат да дел-нат поста.

Може съжителство но не и брак!То и бездруго имаме отрицателен прираст - остана да насърчим хомосексуализма и ще я втасаме съвсем

"Еднополовите врзъки са нещо НЕНОРМАЛНО и дори неморално"-честно пич мисля,че имаш нужда от пре-настройка на усещанията си за хората тук и навсякъде...Това твое изказване -категорично/крайно.....не е НОРМАЛНО,според мен...Ти може да мислиш,че...еди какво си,но да го твърдиш в позицията в която си без да си имал възможност да усетиш другата позиция...извинявай,но Думи нямам ...,всъщност имам ги,но не ми е позволяно да ги използвам....

Че кой си ти..да отсъдиш,кое какво е и защо е такова...мисля,че е добре за теб да прочетеш тема "Какво е да си нормален?"...

А за НЕМОРАЛНОТО...ама моля ти се...?!

Разбирам,че си изразил мнение,защото си свободен да го направиш и аз уважавам свободата на Избора,който си направил...Не ми е за цел да те засягам.аз просто също съм свободна да избера какво да пиша и на кой...с други думи искам да кажа само това - Уважавай Избора на ВСЕКИ,независимо в какво отношение е направен...защото наистина последиците са за направилия въпросния избор..и отговорността ще си я носи той,не виждам теб какво те притеснява в случая....

Виж какво, всеки трябва да си носи отговорност за различията и ексцентризма си. Някой като носи странни дрехи по улицата всички го гледат, нали? На него това може да не му е приятно, но е длъжен да го търпи, щом носи такива дрехи! С гейовете е същата работа. Като предпочита да лапа п**ки, няма да може да се жени! Толкова е просто.

А колкото до това кой съм аз, че да отсъждам, аз съм гражданин на тази държава и съм в пълното си право да изисквам нормален живот! Това изключва да гледам пед*****ки изпълнения и извращения по улиците! Извинявам се за езика, ама какво да направя? Такава е темата

ПРОТИВ.

Да мрат е*б*н*те п*дали. Много се дразня като видя такива (гнусссс). Оф да не запо1вам,че се ядосвам...

Ами аз нямам нищо против лесбийките, но от педалите ме е гнус. А за браковете им, да прават квото искат, но да не е около мен, защото в този случай храносмилателната ми система става отделителна...

Има интересни мнения, но не цялостно обосновани все едно говорите по телефона и отговаряте само с "да" и "не" това нормално ли е?

Кое да гледаме първо незнам, но може би трябва да има сексуална свобода(казвам "може би" тъй като и аз не съм много сигурен) обаче от друга страна прираста(по-точно демографски срив) на населението в България е отрицателен и много лош от тази гледна точка съм 100% против еднополовите бракове независимо какви са.

Иначе гледах някакво предаване по Discovery и казаха май, че това за еднополовото привличане се дължи на нещо в мозъка и че май си е било заложено и ние не можем да го променим. Ако го има в уареза ще се радвам :) че може да го използвам като доказателство ама ако ме питате как се казва по-добре се откажете не помня :allien . Някои като го гледат може и да си променят мнението(не всички де има и със сигурност философи, но от тази гледна точка е доста интересна или поне за мен беше така...)

Не е хубаво да насилстваме много нещата. Някой(който не си е сменял пола и не е обратен) обяснява ли си как някой мъж(жена) иска да стане жена(мъж)? Няма логично обясняние според мен.

Съвсем друга тема искам да дам като пример "Закона срещу пушеното на обществени места". Ако някой е разбрал последното да пише ако не(то наистина е много дълго за обяснение) по хубаво да не пише.

ПРОТИВ.

Да мрат е*б*н*те п*дали. Много се дразня като видя такива (гнусссс). Оф да не запо1вам,че се ядосвам...

Гнус те е а!?Някой модератор ще ми посочи ли причината, поради която наличието на звездички в думите ги прави по-малко обидни, или и аз да почвам.

Гнус те е а!?Някой модератор ще ми посочи ли причината, поради която наличието на звездички в думите ги прави по-малко обидни, или и аз да почвам.

той па кво обидно е казал всичко е истина

БЕЗ ПРАВО ЗА ОСИНОВЯВАНЕ!

Абсолютно :punk - без това да правят каквото си искат!Все ми е тая лично на мен!Те и без това ще си съществуват и да не е законно ;)

Някои хора казаха, че мразят "педалите", че ги било гнус, че много се дразнели като ги видят, че им се повдигало. ОК, всеки има право на мнение и не е възможно всички да се харесват.

Според едно сравнително ново изследване на френския психолог Жак Кораз, едва 14,3% от гейовете са женствени и им личи.

В тази връзка, ако може някой да ми отговори на следния въпрос: какво правиш като срещнеш някой от останалите 85,7%, на които не им личи? В случай че са си забравили светещата табелка "Аз съм гей" вкъщи, как решаваш от кого точно да те е гнус и кого да мразиш?

И примерно, мразиш ли един от близките и приятелите си, щото може да е гей? Е, вярно, може да не му личи и да не знаеш за него, ама този човек го има. Той е там, край теб, всяка вечер като излизаш с компания, като се забавляваш, пие и се смее с теб. Или му се обаждаш, когато имаш нужда от помощ, или му споделяш, когато нещо ти тежи. Или този човек те е направил и отгледал, а може би и в момента те издържа. Или сте израсли заедно, защитавал те е и ти е помагал, и всяка вечер те е приспивал. Или е направил хляба, който ядеш. Или е дарил кръвта, която са ти преливали някога. Или те е учил в училище.

Вярно, ти не предполагаш, че точно той е гей, но това не го прави по-малко такъв. Та, този човек мразиш ли го?

И като псуваш и обиждаш "педалите" на всеослушание, дали той се чувства добре?

Мисли , че ние българите не сме дорасли за такова нещо като брак между еднополови. Трябва още много години да минат за да може това да се възприема за нещо нормално. А според мен няма нищо лошо в това ако двама души се обичат (независимо дали са еднополови или не) да сключат брак. А пук и защо не и да отгледат дете. Всеки човек има право на избор.

e tva ve4e e prekaleno!ne stiga 4e neprekusnato se pokazvat,ami sega daite im i prava!daite im da se jenqt,daite im da se "plodqt"?abe vie hora poludqhte li?ne vi interesuvalo 6om ne vi pre4ili,ami utre i vie 6e imate deca,i nedai boje da zeme da vi popre4i!tiq hora sa za kliniki!seki si ima pravo na izbor-da,taka e!no kogato posledstviqta reflektirat i vurhu drugite,za kvo pravo,za kuv izbor mi govorite?samiq fakt 4e ne mogat da si imat sobstveni deca ne vi li govori ne6o?4e tva NE E NORMALNO!4e takia hora ne trqaa da ostavqt sleda sled sebe si!za6to li?ami sigurno za6toto ne vodqt sveta kum ni6to hubavo,ami naprotiv,kum gibel!nujno li e da komentiram 4e geiovete vi otvra6avali,a lesbiikite ne?emi stranno e, ne mislite li? posle ne pre4eli na nikoi,dobre we!

a za osinovqvqneto izob6o ne iskam da komentiram,tva e prosto absurdno :angry1

Guest Phoenix

Според мен най-добрият вариянт е 2рия възможен отговор в анкетата. Всеки има право да избира сам начина си на живот, но според мен е абсолютно недопустимо двама мъже да осиноват дете, например. Това е просто против всички природни закони...представете си какъв човек ще стане като порастне това дете...ще му се случи да го питат "Майка ти как изглежда?" и то ще им отговаря "Зависи в кой ден на седмицата е, щото в Понеделник Сашо е тате, а Иван е мама, във Вторник Сашо е мама, а тате е Иван...." :angry: УЖАС!!!!! :angry1

e tva ve4e e prekaleno!ne stiga 4e neprekusnato se pokazvat,ami sega daite im i prava!daite im da se jenqt,daite im da se "plodqt"?abe vie hora poludqhte li?ne vi interesuvalo 6om ne vi pre4ili,ami utre i vie 6e imate deca,i nedai boje da zeme da vi popre4i!tiq hora sa za kliniki!seki si ima pravo na izbor-da,taka e!no kogato posledstviqta reflektirat i vurhu drugite,za kvo pravo,za kuv izbor mi govorite?samiq fakt 4e ne mogat da si imat sobstveni deca ne vi li govori ne6o?4e tva NE E NORMALNO!4e takia hora ne trqaa da ostavqt sleda sled sebe si!za6to li?ami sigurno za6toto ne vodqt sveta kum ni6to hubavo,ami naprotiv,kum gibel!nujno li e da komentiram 4e geiovete vi otvra6avali,a lesbiikite ne?emi stranno e, ne mislite li? posle ne pre4eli na nikoi,dobre we!

a za osinovqvqneto izob6o ne iskam da komentiram,tva e prosto absurdno :angry1

ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА

ами лично мен гейовете въобще не ме отвращават... нито лесбийките.... също съм против това да отглеждат деца... но не е необходимо да ги обиждате и те са хора... при това някой от тях са чудесни... боли ме като виждам лесбийки понякога, но това е заради личен опит... нищо повече...

Ne pomnia nicka, tozi deto pishe, che gledal niakakvo predawane po discovery..

;>

Naskoro prisystwah na edin spor, w koito stawashe duma dali e vrodeno ili ne da si gei. Do edna stepen twa e wrodeno-dadenia chovek se rajda s leko 'mrydnali' hormoni i edwa kogato stigne polowa zrialost- syznava, che e s obratna rezba.. prez towa wreme rolq igrae psixika, razbiraniq, seksualni vlecheniq i pr. Izkluchwame primeria, w koito myj wliza w zatwora- bodwat mu go edin-dwa pyti hareswa mu, i kato izlezne ot tam weche e gay :D

I az sym syglasna s Karaman za tolerantnost.. Spodeliala sym si mnenieto za lesbiikite i gayowete- che niamam nishto protiw tiah, nito pyk biseksualnite, edinstveno ne razbiram trawestite.. no ne sym kazala 'mrazia typite trawersi, daite da gi izselim niakade i da prawiat kakwoto iskat'..

Кат са харесват и обичат да праат каквото си искат :D Въпреки тва обаче аз не одобрявам тези бракове

Mi mnogo e stranno ,4e v edna "civilizovana " dyrjava moje da se vodi podoben razgovor.Tova e porednoto dokaztelstvo ,4e zaradi balkanska prostotiq sme na tozi hal Da vqrno e ,4e ima gayove ,koito mnogo draznqt ,no kogato vidq Azis ili Evgeni Minchev po TV ,az prosto smenqm kanala.Prosto ne me byrka -te sa gayove i sa antipati4ni,no ima i gayove ,koito sa simpati4ni kato hora.Tova deto go pravqt pomejdu si men ne me zasqgai ne iskam da znam.

6to se otnasq do nqkoi ot komentarite v tozi Poll...Nqkoi hora mai nqmat qsni dokaztelstva ,4e sa myje i za tova obijdat gayovete.I kakvo e tova dvoinstveno otno6enie kym lesbiikite.

V BG se e syzdalo ne6to kato psihologiq na netolerantnostta.Horata gi drazni vsi4ko.Ciganite samo kradat,gayovete samo razvra6tavat,evreite ni upravlqvat 4rez zagovor,horata gi drazni muzikata ,koqto drugite slu6at.Ima 7 000 000 pri4ini za netolerantnost.Hora,jiveite si jivota i ostavete drugite da jiveqt

NE SYDETE I NQMA DA BYDETE SYDENI!

Protiv......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...