Jump to content
BulForum.com

За или против еднополовите бракове

Трябва ли България да узакони еднополовите бракове  

217 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Пояснение:

1. Еднополов брак е брак между партньори от един и същи пол. Дава пълни брачни права на двойката, вкл. право на осиновяване.

2. Гражданският съюз дава на еднополовите двойки почти всички брачни права, без право на осиновяване (т.е. право на обща собственост, на наследяване, на платен болничен, на болнични посещения, на разрешения за медицинска намеса и пр.)

3. Съвместното съжителство дава на всички небрачни двойки някои от правата, които имат брачните (пр. право на платен болничен, на болнични посещения, на разрешение за медицинска намеса)

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

:ph34r: Не, но може да приеме съвместното съжителство :ph34r:

Е, айде ся! Нямам нищо против мъжете и жените, които си падат по еднополовите връзки(т.е. гейове и лесбийки в общия случай), ама чак пък бракове! Всеки си има право на собствен избор, обратните като не ми се бъркат в работата и аз няма да им се бъркам, да си живеят и да се радват, ама нормално ли е да си обратен? Не особено! Тогава кви бракове кви ПЕТ лева???

1. Еднополов брак е брак между партньори от един и същи пол. Дава пълни брачни права на двойката, вкл. право на осиновяване.

2. Гражданският съюз дава на еднополовите двойки почти всички брачни права, без право на осиновяване (т.е. право на обща собственост, на наследяване, на платен болничен, на болнични посещения, на разрешения за медицинска намеса и пр.

Добре де аз не разбрах :blink: В 1-во пише че е позволено осиновяването,а във 2-ро че не е! :blink:

Иначе съм твърдо против еднополовите бракове! :angry1 То си е в природата да се женят мъж и жена и да си създадат поколение,а онея лигльовци нежни...спирам! :P Пък и представете си да сте син/дъщеря на такова семейство,защото аз не мога да си го представя :tongue

Против съм всички форми на еднополово съжителство. Достатъчно е, че не ги гонят, ами и права да им дават - никога, ако от мен зависеше...

:D

Да отказваш на някого правото на законно обвързване с партньора му, това не е ли "бъркане в работата"?

Ако всички плащат равни данъци и имат равни отговорности пред закона, не трябва ли да имат и равни права? Нали уж правата и свободите на всеки гражданин се разпростират дотам, докъдето не нарушават правата на другите граждани. Ако двама души сключат брак, това с какво нарушава правата на останалите хора? Аз така си разсъждавам. Май съм прекалено либерален за нашата реалност. ;)

За осиновяването - и аз не мисля, че обществото ни е дорасло за това и не е в полза на децата. Но не защото се съмнявам в родителските качества на не-хетеросексуалните хора. (повече по темата - Развитието на децата с хомосексуални родители)

За 1 и 2 - да, именно, в това е и разликата между двете опции - едната дава право на осиновяване, а другата не.

Всеки да се жени за който си иска, но като става дума за осиновяване вече е друг въпрос. Смятам, че подрастващите имат нужда от мъж и жена до себе си, за да израснат нормално. Има изключения разбира се, но законово би трябвало да не им бъде позволено да отглеждат деца. Иначе нека имат всички останали права...щом се обичат и са решили да прекарат живота си заедно какво значение има кой от какъв пол е, това не ги различава от обикновените женени двойки.

Всеки да се жени за който си иска, но като става дума за осиновяване вече е друг въпрос. Смятам, че подрастващите имат нужда от мъж и жена до себе си, за да израснат нормално. Има изключения разбира се, но законово би трябвало да не им бъде позволено да отглеждат деца. Иначе нека имат всички останали права...щом се обичат и са решили да прекарат живота си заедно какво значение има кой от какъв пол е, това не ги различава от обикновените женени двойки.

Именно. Напълно съм съгласен.

нямам против еднополовите бракове, нито хомосексуализма като цяло. Имам против демонстрирането на хомосексуализма по грозен начин (целувки по улиците и тн.) и имам против осиновяването! Нека ако искат да сключват граждански съюз, но не и да осиновяват деца и да създават личности изтъкани от комплекси и не наясно със сексуалността. Не мога да си представя как геи двоика може да отгледа едно нормално дете, на защото няма да се грижи за него - всички сме хора и можем да обичаме, а защото детето ще вижда постоянно контраста "вкъщи/другаде", и определено няма да има шанс да усети само сексуалната си ориентация.

тъй че - нека имат всички права, без осиновяване. Мисля, че и повечето от тях го осъзнават по този начин.

И аз сам съгласен с снежко,просто не може да се обясни на едно дете защо има двама татковци или майки,отделно той няма да бъде отгледан палноцено,но от друга страна наистина е жалко за хората защото заради тяхните сексуални наклоности не могат да живеят пълноцено,т.е да създадът поколение да го възпитават т.н,според мен един човек ако не остави нещо след себе си не е живял стойностно,а по ярко нещо от поколение след себе си няма :huh: :unsure:

според мене няма нищо лошо в еднополовите бракове.. щом има някакво превличане по межу им нека се женят.. живота си е техен те решават какво да правят с него :)

Малко световна статистика:

Еднополовите бракове са узаконени в Холандия, Белгия, Испания и Канада, и в щатите Масачузетс и Калифорния.

Гражданските съюзи - в Дания, Норвегия, Швеция, Унгария, Исландия, Франция, Южна Африка, Германия, Португалия, Финландия, Лихтенщайн, Австрия, Хърватия, Израел, Швейцария, Люксембург, Нова Зеландия, Великобритания, Андора.

Гражданските съюзи също са приети в някои провинции на Аржентина, Австралия, Италия, Бразилия и САЩ (Върмонт, Мейн, Хаваи, Ню Джърси, Дистрикт Колумбия).

Приемането на граждански съюзи в момента се обсъжда в Ирландия, Гърция, Словения, Чехия, Тайван, Полша и Румъния.

Източници: http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_union

Мда.... нека си живеят да се женят... каквото им душа иска, щом се обичат... само за децата малко ме притеснява... не защото няма как да му обясниш на детето защо що има двама татковци/майки... то може да се обясни... ама даже и да го разбере... това го поставя в доста неравностойно положение спрямо другите... пък и децата докато са малки са доста жестоки създания (някои и след това де)... просто мисля, че е прекалено рано за това... от друга страна ако не се започне... винаги ще е прекалено рано... в случая единственият ми аргумент е личното ми мнение, че детето ще му дойде в повече нещо такова докато расте... което не е много силен аргумент.... ама аз така мисля...

Еднополовите врзъки са нещо НЕНОРМАЛНО и дори неморално. Ако "господ" е искал да има гейове, Ева нямаше да е Ева, ами Евиньо. За браковете между такива хора съм против, защото това развращава човечеството. Някой може да каже, че всеки има право на избор. Да, така е, но си понася последствията! Как в миналото са гонили еретиците и всички по-особени хора, защото са ги мислели за различни. След като хомосексуалистите искат да са различни, ще трябва да се борят с общественото мнение и законите. Няма заради група хора да променяме света. Сега искат бракове, утре ще искат да им клонират бебета понеже не могат да си имат свои! Казват, че насилието по телевизията и агресивните игри "развалят" децата. Е, според мен подобни перверзии ги развалят още повече!

Тъй като правилата забраняват да се използват нецензурни изрази, аз не мога да си изразя мнението :angry1 :angry1 :angry1

Waobshte ne me interesuwa :D

Glasuwah s 'Da trqbva', zashtoto vse pak i te sa hora, i lichno na men ne sa mi napravili nishto,nito pyk po nqkakyw nachin mi prechat s tiahnata seksualna orientaciq. A za twa dali da imat prawo da osinowqwat dete sam chestno kazano malko protiv, shtoto mnogo mi e interesno dete na dwama pedala primerno kvo shte stane? :D Lesbiika? :D Sheguwam se..

Tiahna si rabota, wseki da pravi kvoto si iska stiga na men lichno da NE mi prechi :D

"Еднополовите врзъки са нещо НЕНОРМАЛНО и дори неморално"-честно пич мисля,че имаш нужда от пре-настройка на усещанията си за хората тук и навсякъде...Това твое изказване -категорично/крайно.....не е НОРМАЛНО,според мен...Ти може да мислиш,че...еди какво си,но да го твърдиш в позицията в която си без да си имал възможност да усетиш другата позиция...извинявай,но Думи нямам ...,всъщност имам ги,но не ми е позволяно да ги използвам....

Че кой си ти..да отсъдиш,кое какво е и защо е такова...мисля,че е добре за теб да прочетеш тема "Какво е да си нормален?"...

А за НЕМОРАЛНОТО...ама моля ти се...?!

Разбирам,че си изразил мнение,защото си свободен да го направиш и аз уважавам свободата на Избора,който си направил...Не ми е за цел да те засягам.аз просто също съм свободна да избера какво да пиша и на кой...с други думи искам да кажа само това - Уважавай Избора на ВСЕКИ,независимо в какво отношение е направен...защото наистина последиците са за направилия въпросния избор..и отговорността ще си я носи той,не виждам теб какво те притеснява в случая....

Шш пичове, това си е супер далавера! Ако нашата родина ги узакони, педа**те от половин Европа ше дойдат тука да се бракуват и ще носят печалба! Пък после тяхна си работа!

Съгласен съм да се оженват/омъжват(щот както по-горе е написано, и те са хора), ама когато двама психически неуред човека вземат да предават мъдроста и опита си за живота на наследниците си, понякога стават малко изкривени неща

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...