Jump to content
BulForum.com

Problem s filmi na DVD

Recommended Posts

Значи имам DVD ELITE DHT790X . Проблемът ми е , че някои от филмите, които пускам вървят нацепено. Става въпрос за филмите във XVID формат и то по-специално новите. Картина и говор и субтитри излизат, но филмът върви насечено. Казаха ми че имало програма , с която можело да записвам филмите така че да не ми насичат когато ги пусна на DVD-то. Така ли е това и ако е така коя е тази програма? Благодаря предварително.

pich neznam shto ti gi nasicha filmite, az edno vreme si go obqsnqvah s gadnata mi mashina, posle pyk si misleh che e ot encoding-a, posle i drugi prostotii mi kazaha i veche ne sam siguren, no znam che kogato ima takyv problem, toi e v pc-to... na men ot 1 godina nito 1 film ne mi e nasichal(vkl i novite, a az gledam non-stop)

Доколкото разбирам става дума за DVD преар който декодира и DivX.

Ако става дума за това, значи проблемът е в т.н. 2 point GMC. Предполагам че накъсването става главно в сцени където камерата се движи бавно.

XviD 1.0 бяха първите които въведоха тази екстра и в началото и ffdshow имаше проблем, както и всички DivX декодери. С версиите от миналата година това се оправя, но хардуерните устройства са в проблем.

Единствения начин е да прекодираш филма (което със сигурност ще го направи по-голям)... или да се надяваш някой firmware update да оправи нещата (малко вероятно).

Ако ти си записваш материалите, просто премахни GMC-то, или използвай някой от divx profiles. DVD Player-ът вероятно е сертифициран за DivX и профилът показва какви екстри може да използва.

Проблемът вероятно е тъй наречения quarter pixel (qpel) или също packed bitstream. Преди да запишеш филма на диск, с GSpot проверяваш дали филмът е кодиран по този начин. Ако е, прочети това - http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=78050

Там обясняват коя програма и как премахва packed bitstream.

Освен това имай предвид, че хардуерните декодери като този на Елит, не могат да възпризвеждат филми с резолюция над 720 Х 5хх.

Успех

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...