Bate Pavcho Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Значи имам DVD ELITE DHT790X . Проблемът ми е , че някои от филмите, които пускам вървят нацепено. Става въпрос за филмите във XVID формат и то по-специално новите. Картина и говор и субтитри излизат, но филмът върви насечено. Казаха ми че имало програма , с която можело да записвам филмите така че да не ми насичат когато ги пусна на DVD-то. Така ли е това и ако е така коя е тази програма? Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ CyberGod Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 pich neznam shto ti gi nasicha filmite, az edno vreme si go obqsnqvah s gadnata mi mashina, posle pyk si misleh che e ot encoding-a, posle i drugi prostotii mi kazaha i veche ne sam siguren, no znam che kogato ima takyv problem, toi e v pc-to... na men ot 1 godina nito 1 film ne mi e nasichal(vkl i novite, a az gledam non-stop) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Доколкото разбирам става дума за DVD преар който декодира и DivX. Ако става дума за това, значи проблемът е в т.н. 2 point GMC. Предполагам че накъсването става главно в сцени където камерата се движи бавно. XviD 1.0 бяха първите които въведоха тази екстра и в началото и ffdshow имаше проблем, както и всички DivX декодери. С версиите от миналата година това се оправя, но хардуерните устройства са в проблем. Единствения начин е да прекодираш филма (което със сигурност ще го направи по-голям)... или да се надяваш някой firmware update да оправи нещата (малко вероятно). Ако ти си записваш материалите, просто премахни GMC-то, или използвай някой от divx profiles. DVD Player-ът вероятно е сертифициран за DivX и профилът показва какви екстри може да използва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Проблемът вероятно е тъй наречения quarter pixel (qpel) или също packed bitstream. Преди да запишеш филма на диск, с GSpot проверяваш дали филмът е кодиран по този начин. Ако е, прочети това - http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=78050 Там обясняват коя програма и как премахва packed bitstream. Освен това имай предвид, че хардуерните декодери като този на Елит, не могат да възпризвеждат филми с резолюция над 720 Х 5хх. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.