Jump to content
BulForum.com

ROCK, HEAVY METAL

JOU JOU

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply
никога не забравяте от къда е тръгнал хеви метала  JUDAS PRIEST   

Хехе те вече са дедовци, та камоли след 10г. 

чети внимателно какво съм написал :angry: може да са дядовци но нали ще издадът осте пет албума и съм сигоре че не си слушал новият им,но и дори да си го слушал явно си много малък и не разбираш от класика ;)

чети внимателно какво съм написал  :angry: може да са дядовци но нали ще издадът още пет албума и съм сигоре че не си слушал новият им,но и дори да си го слушал явно си много малък и не разбираш от класика ;)

чети внимателно какво съм написал  :angry: може да са дядовци но нали ще издадът осте пет албума и съм сигоре че не си слушал новият им,но и дори да си го слушал явно си много малък и не разбираш от класика ;)

Кво има да чета внимателно, че то ти си написал едно изречение :bgrin: .Никаде не съм казал, че не са класика и че не струват. Темата обаче е за бъдещите лидери в жанра, а не за застаряващите такива!!!

Мога само да кажа за Judas Priest, че са велика група. Моите адмирации към завръщане на Rob Hallford и последния им албум.

Надявам се ако не друго, то поне след 10 години да бъдат издатели на групи които вървят по техните стъпки.

За жалост всичко на пазара се комерсиализира и взеха да преобладават групи като Adema, Linkin Park и подобни... Групите почнаха да правят музика за парии, за масите и се "разлигави" стила... Айде да не кажа силна дума ама почти всеки месец излиза нова група, направи един сингъл, направи си пенсията и са оттегля или не се чуват повече... Ето ви едни Limp Bizkit: Уес Борланд се махна(може би точно заради това, не знам) и настроението в песните на бай Дърст веднага станаха някак си "по-спокойни и любовни" и почнаха да ги слушат общо взето друга аудитория от хора, ок ама тва не е Фред Дърст показващ среден пръст на задната част на обложката на "Chocolate starfish and the hotdog favoured water". Бунтарсия дух в лириките и мелодията го няма. Надявам се лябимите ми групи да не продължават да се разпадат или да си сменят стила, щото и Slipknot и KoЯn и Static-X не са от най-стъбилните за момента, дано и със SOAD да не стане подобно щото не знам дали ще останат метъл-динозаври, които да слушам с нови парчета, а за рок и хеви-динозаври ще си останат за мен Metallica, Apocalyptica и останалите казани по-горе

Едит: Мисля, че няма нужда да казвам(но все пак), че не съм чак такъв разбирач и че си е мое мнението

mnogo pesimizam ose6tam v dumite vi. vqrno 4e vsi4ko naposledak e tolkova komersialno, 4e pove4e ne moje ama o6te sa6testvuvat grupi kato Edguy, Dream Evil i mnogo drugi, koito 6te produljat da sa6tesvuvat dokato ima koj da gi slu6a. spored men matalut ima bude6te, kakto ima i minalo, makar i minaloto da e mnogo po-slavno ot bude6teto

HEAVY METAL FOREVER!!!!!!!!!! :beer:

След 10 години няма да има динозаври запетая защото са умряли преди милиони години точка и удивителна

След 10 години няма да има динозаври запетая защото са умряли преди милиони години  точка и одивителна

Динозаври е в кавички удивителна А иначе браво на теб запетая току що откри топлата вода точка Как да не знаехме за динозаврите /без кавички/ удивителна и въпросителна

Динозаври е в кавички удивителна А иначе браво на теб запетая току що откри топлата вода точка Как да не знаехме за динозаврите /без кавички/ удивителна и въпросителна

Ей много съм умен нали удивителна и въпросителна

Бтв: забелязали че имам правописна грешка въпросителна

едит: @UncivilizeD нямам какво да кажа може ли да си хода :)

Благодарим за лирическото отклонение... Остана ли някой, още не изказал/писал се ПО ТЕМАТА

Едит: за да не излезе, че и аз спамя, наистина ще ги има ли групите ни или всичко ще се превърне в ъндърграунд, щото по принцип музиката си е комерсиална, а нашата все по-малко като се слуша от "човека от 21-ви век" :angry1

Едит2: Може, @Boro , може ;)

Благодарим за лирическото отклонение... Остана ли някой, още не изказал/писал се ПО ТЕМАТА

Едит: за да не излезе, че и аз спамя, наистина ще ги има ли групите ни или всичко ще се превърне в ъндърграунд, щото по принцип музиката си е комерсиална, а нашата все по-малко като се слуша от "човека от 21-ви век" :angry1

Пак това КОМЕРСИАЛНО. Нека кажа още нещо. Смятам, че ако не е комерсиалната музика няма да има и рок, и хеви метъл. Нали по някакъв начин трябва да се отличава комерсиалното от некомерсиалното. Аз лично гледам с интерес как някои музикални канали налагат като хитов този или онзи изпълнител/група, лансират го и след като му покажат на бял свят и майчиното мляко го изхвърлят като непотребна вещ. Мисля, че такъв случай с Рок/Метъл група все още не се е случвал и не би се случил в бъдеще.

Iskreno se nadqvam 4e grupi kato KORN,STATIC-X,APOCALYPTICA,KILLSWITCH ENGAGE,HATEBREED 6te sa novite "dinozavri" v rock/metal-a.

A na vsi4ki koito ne vqrvat v bade6teto na tazi muzika 6te citiram Sex Pistols:NEVER MIND THE BOLLOCKS.

Grupite si idvat i otivat. Zavisi kvo oznachava "dinozavri". Grupi koito praviat po 3 mil prodajbi na album? Grupi koito gi vyrtiat po televiziata? Grupi koito praviat "mnogo iaka jica". Moje bi tribva se otochnite za da moje horata da davat tochni mnenia. A pak Apocalyptica ne sa rock ili pone taka smiatam. Veche metal muzikata i elektronata pochnaha da se preplitata. Mislia si che sled 10 godini grupi kato Linkin Park shte sa mnogo moderni smesvashti dvete techenia.

Grupite si idvat i otivat. Zavisi kvo oznachava "dinozavri". Grupi koito praviat po 3 mil prodajbi na album? Grupi koito gi vyrtiat po televiziata? Grupi koito praviat "mnogo iaka jica". Moje bi tribva se otochnite za da moje horata da davat tochni mnenia. A pak Apocalyptica ne sa rock ili pone taka smiatam. Veche metal muzikata i elektronata pochnaha da se preplitata. Mislia si che sled 10 godini grupi kato Linkin Park shte sa mnogo moderni smesvashti dvete techenia.

Не знам на кой въпрос по-напред да отговоря?!

Всъщност мога едновременно на всички.

Става въпрос за групи, които след 10 години /този период е относителен, разбира се/ ще свирят качествена музика и ще печелят фенове сред всички възрасти. И естествено, че албумите им ще се продават в милиони. Там от време на време феновете си купуват албумите - за разлика от нас /и себе си включително/ - но това е начин на мислене.

Колкото до Linkin Park- няколко пъти се споменават - ............... ами мястото им не е в тази тема. По-скоро може би тема: "До колко е възможно да съществува група, която е токлова объркана, че меши рап/ да ме прощават рап-феновете/ с някякво подобие на рок ли е, метъл ли е - и аз не знам".

Апокалиптика е велика група и мястото й е тука, а и в много други теми, свързани с метъла и рок въобще.

Малко е обидно да се прави паралел между Апокалиптика и .... хм Linkin Park.

пфф,рапърче-къде се буташ в тая тема бе,тва тук да не ти е антропология,че да ми обяснваш кога са измряли динозаврите.

@сандман-ъъммм,поста ми не беше адресиран специално към теб,апокалиптика квото и да правят все ще си свирят с гадулки(един дейв метъл не прави) а за правописната грешка-сори ;)

относно ъъъ линкин парк-ми момчетата стигнаха до предела на творческият си потенциал-сега остава да изкарат един албум с кавъри на тяхни парчета и ги пиши бегли.същото квото направиха и лимп бизкит....

за рейдж агейнст-мааму,верно ли са се разпаднали бре?тц тц,лоша новинал.макар и отстрани-кефеха.

@сандман-ъъммм,поста ми не беше адресиран специално към теб,апокалиптика квото и да правят все ще си свирят с гадулки(един дейв метъл не прави) а за правописната грешка-сори

I kakvoto i da pravqt APOCALYPTICA 6te si ostanat rock ni6to 4e svirqt na 4ela(a ne gadulki).Li4no za men tazi grupa e edna ot na dobrite i inovativni grupi koito sa se poqvqvali i bade6teto na rock/metala e v takiva kato tqh.Nqdqvam se da ne sam edinstveniq koito misli taka.

Като фен на почти всички видове рок и метъл бих казал, че от нео метъла "динозаври" няма да има, защото смисъла, който журналистите влагат в това понятие някак си не се връзва с имиджа на тези групи. А единствените, които имат потенциала да бъдат легенди са Корн и Слипнот.

Иначе е ясно като бял ден кои са "динозаврите" /без да претендирам за съвсем изчерпателно изброяване/: Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC, Guns'N'Roses, Metallica, Judas Priest, Iron Maiden, Pantera, Sepultura.... (макар че последните 2 групи също не ми се връзват много с това понятие). От по-"леките" и "комерсиални" групи - Bon Jovi и Whitesnake. Аз лично бих сложил в листата на великите и Nirvana, Pearl Jam и една от баш любимите ми групи - Alice In Chains. Те избутаха класическия метъл на заден план, но според мен са едно музикално явление, което не бива да бъде пренебрегвано.

офтопик: за комерсиализацията и парите - те винаги ще играят роля, защото музиката е (за съжаление) не само изкуство, а и бизнес. Поп, рап, метъл.. навсякъде се търсят групи, които се продават. И когато един стил стане по-малко продаваем, скачат на друг. Предния не умира, но запада, защото грозната истина е, че без пари нищо не става като хората. За да запишеш добър албум трябват продуценти, студия, издатели, по-нататък и режисьори за клиповете и какво ли още не. Честно казано единствената група в днешно време, която се продава относително добре без да работи въобще за имиджа си е Tool. И за разлика от Пърпъл през 70те, Мейдън през 80те и Гънс и Металика през 90те днес няма метъл група, която да оглави тъпите класации. И както казва Бъгс Бъни - that's all folks. А както казват едни други гениални чичковци - SAD BUT TRUE

Едно възраждане на големи концертни форуми като Monsters of rock и Dinamo само би оказало благотворно влияние на съвременната рок и метал музика. А защо не такъв фестивал на балканите. Това би било една алтернатива пред задръстената и пренаситена западна сцена.

Може да звучи фантастично, но би било гот, нали?!

JOU JOU napalno te podkrepqm sega ostava i da mu izmislim ime na tozi festival :D :D :D :

(един дейв метъл не прави)

Naprotiv pravi,za primer Dave Mustaine

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...