JOU JOU Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Хайде да си помечтаем малко. Как виждате световната рок и метал - сцена след 10 години? Кои според вас ще са бъдещите рок "динозаври"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirk_H Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Metallica Slayer Anthrax Другите за които се сещам след 10 години ще са на по 20 което според мен не ги прави динозаври Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 MetallicaSlayer Anthrax <{POST_SNAPBACK}> те тия вече са си динозаври Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Линкинк Парк и други от този сорт можеби!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miskinin Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Linkin Park след 10 години не ми се струва че ще съществуват камо ли да са ДИНОЗАВРИ ! А , ако случайно още ги има ще са далеч от РОК музиката ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 RAMMSTEIN (пристрастен съм) Можеби ... Korn, Slipknot, Statik X (ако не се разпаднат до тогава) EDIT: както каза FIXXXER Apocalyptica Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Apocalyptica Machine Head Slipknot I razbirase za kade bez Mick Jager i ROLING STONES Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Korn Slipknot Acidust / ако сте ги чували / Има и още, ма тия със сигурност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 определено новите те4ения .динозаври според мен 6те са: Killswitch Engage, Shadows Fall, Lamb Of God, God Forbid, Atreyu, Unearth, the Haunted. предполагам о6те :Hammerfall,Edguy i tn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 С това мнение отново ще ядосам някой и много ще ме псуват, ама кво да направя? Според мен РОК- динозавър те правят феновете. Техният брой, дали ходят на концертите ти и дали ти купуват дисковете. Като гледам как се изражда младото поколение (от което съм и аз де, но съм нормален), просто след 10-20 години за рок-динозаври ще се смятат разни гей-дружинки като Линкин Парк и Еванейсънс. Много ми е мъчно да го кажа, обаче групи като Металика и Мейдън няма да има никога повече, защото те се образуват от хора като нас. А просто ако всички хора харесват разни издънки на музиката като PROGRESSIVE METAL, NEO METAL и айде да не продължавам нататък, че ще стане грозно.... няма да има кой прави истински метъл. Със всяко поколение тези хора ще стават все по-малко и докато се усетим вече ще куфеем на Disturbed и разни подобни. Искам отново да подчертая, че това си е лично мнение и не агитирам никой. Да няма разни хора дето ми казват, че съм кон с капаци или че не зачитам чуждите предпочитания (последното си е вярно донякъде)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Не сам фен на Progressive Metal-a но не сам съгласен с теб да каже6 4е е издънка е сме6но.това е супер техни4на и сложна музика.няма място за сравнение меvду нея и Neo Metal-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOU JOU Posted March 22, 2005 Author Share Posted March 22, 2005 Хайде по-смело де! Няма ли българска група, която заслужава място в световния рок. Крайно време е вече да има пробив. Кой ще е? Със сигурност има какво да дадем на музиката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOU JOU Posted March 22, 2005 Author Share Posted March 22, 2005 Хайде да изреждаме: Metallica, Manowar Antrax WASP IRON MAIDEN Judas Priest . . . ?..... bg? . . групите са много - и какво от това. Дали самото разнообразие на рока не се оказва фатално. Много групи поемат в различни течения на тази музика и всички се отъждествяват, че свирят истински рок. Дали пък бъдещето няма да е вкарването на повече етно мотиви в стила на групите. Не знам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Според мен новите гиганти ,като изключим тези групи които са изброени до сега:evanescence,slipknot,distrubed а защо не и апокалиптика Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miskinin Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 С това мнение отново ще ядосам някой и много ще ме псуват, ама кво да направя? Според мен РОК- динозавър те правят феновете. Техният брой, дали ходят на концертите ти и дали ти купуват дисковете. Като гледам как се изражда младото поколение (от което съм и аз де, но съм нормален), просто след 10-20 години за рок-динозаври ще се смятат разни гей-дружинки като Линкин Парк и Еванейсънс. Много ми е мъчно да го кажа, обаче групи като Металика и Мейдън няма да има никога повече, защото те се образуват от хора като нас. А просто ако всички хора харесват разни издънки на музиката като PROGRESSIVE METAL, NEO METAL и айде да не продължавам нататък, че ще стане грозно.... няма да има кой прави истински метъл. Със всяко поколение тези хора ще стават все по-малко и докато се усетим вече ще куфеем на Disturbed и разни подобни. Искам отново да подчертая, че това си е лично мнение и не агитирам никой. Да няма разни хора дето ми казват, че съм кон с капаци или че не зачитам чуждите предпочитания (последното си е вярно донякъде)! <{POST_SNAPBACK}> Напълно съм съгласен ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EuRoNimouS Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 С това мнение отново ще ядосам някой и много ще ме псуват, ама кво да направя? Според мен РОК- динозавър те правят феновете. Техният брой, дали ходят на концертите ти и дали ти купуват дисковете. Като гледам как се изражда младото поколение (от което съм и аз де, но съм нормален), просто след 10-20 години за рок-динозаври ще се смятат разни гей-дружинки като Линкин Парк и Еванейсънс. Много ми е мъчно да го кажа, обаче групи като Металика и Мейдън няма да има никога повече, защото те се образуват от хора като нас. А просто ако всички хора харесват разни издънки на музиката като PROGRESSIVE METAL, NEO METAL и айде да не продължавам нататък, че ще стане грозно.... няма да има кой прави истински метъл. Със всяко поколение тези хора ще стават все по-малко и докато се усетим вече ще куфеем на Disturbed и разни подобни. Искам отново да подчертая, че това си е лично мнение и не агитирам никой. Да няма разни хора дето ми казват, че съм кон с капаци или че не зачитам чуждите предпочитания (последното си е вярно донякъде)! <{POST_SNAPBACK}> Не съм напълно съгласен,че новите "динозаври" ще са тези,които правят нео метъл.Може да са най-продаваните(те май и сега са си такива де...),но не и най-уважаваните.Докато има кой да харесва даден стил все ще има и кой да го прави,а не вярвам до тогава музиката на Iron Maiden,W.A.S.P.,Metallica,Judas Priest да няма повече фенове. А и ако нео метълът се слуша до тогава от толкова много хора,колтото излиза от мнението ти неминуемо ще се появят МНОГО нео метъл банди(повечето от които ще са,може би,доста некадърни),което ще пренасити пазара,ще се комерсиализират още повече,а следователно ще се превърнат в най-мразените от "истинската" метъл публика! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOU JOU Posted March 22, 2005 Author Share Posted March 22, 2005 Не съм напълно съгласен,че новите "динозаври" ще са тези,които правят нео метъл.Може да са най-продаваните(те май и сега са си такива де...),но не и най-уважаваните.Докато има кой да харесва даден стил все ще има и кой да го прави,а не вярвам до тогава музиката на Iron Maiden,W.A.S.P.,Metallica,Judas Priest да няма повече фенове.А и ако нео метълът се слуша до тогава от толкова много хора,колтото излиза от мнението ти неминуемо ще се появят МНОГО нео метъл банди(повечето от които ще са,може би,доста некадърни),което ще пренасити пазара,ще се комерсиализират още повече,а следователно ще се превърнат в най-мразените от "истинската" метъл публика! <{POST_SNAPBACK}> Хм.. и на мен честно казано НЕО МЕТЪЛЪТ не ми допада. И все пак има любители едновременно на НЕО и на класически ХЕВИ МЕТЪЛ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOU JOU Posted March 22, 2005 Author Share Posted March 22, 2005 Между другото не напразно сложих кавички на динозаври. Последното нещо, което искам е любимите ми групи да станат обект на археологически разкопки и музейни експонати като въпросния биологичен вид. И още нещо. Много групи вече не съществуват и все още се слушат албумите им предимно от 80-те, все едно са излезли току що. Да изброявам ли пак: TWISTED SISTER, G&R, Led Zepelin, QUEEN, NIRVANA, SOUNGARDEN ... да ме извинят тези, които съм пропуснал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b&W Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 ICED EARTH Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Съгласен съм за LAMB OF GOD. И SLIPKNOT, разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Acidust са българска група А и то 10-20 години не са чак толкова много време, че да се забравят сегашните "рок-динозаври". Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOU JOU Posted March 24, 2005 Author Share Posted March 24, 2005 ICED EARTH <{POST_SNAPBACK}> О, ДА. Не знам защо, но им станах голям фен. Група толкова близо до класическия Хеви Метъл. Чакам с нетърпение следващ нов албум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miskinin Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Nirvana и след 20 години пак ще се слуша от много хора ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOU JOU Posted March 24, 2005 Author Share Posted March 24, 2005 Nirvana и след 20 години пак ще се слуша от много хора ! <{POST_SNAPBACK}> Разбира се. Не мога да каже, че съм им заклет фен. Но това е сигурно. Ще се слушат, въпреки че лично аз смятам- примерно Пърл Джем и Алис ин Чейнс са по-добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miskinin Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Първо да уточня , че съм фен на всички Сиатълски групи но не виждам с какво Pearl Jam са по-добри от Nirvana. Nirvana е първата група която подписва с мейджър лейбъл и пробива като така отваря вратата за групи като Pearl Jam и Alice In Chains . Soundgarden също имат договор но нямат такъв първоначален успех. сори за офтопика . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.