Jump to content
BulForum.com

трябва ми видео конвертор

lil_stenly

Recommended Posts

аве хора може ли да правя дискове без dvd записвачка?

щот на dvd-to пише че чете и cd-r т.е че може да чете avi формат нали.

стандартния декодер му е mpeg-2 и включва и mpeg-1 на система PAL и NTSC.

трябва ли файловете да са в .mpg формат или може и .avi. аре моля помогнете спешно ми трябва.10x :unsure:

Значи DVD дискове не можеш да записваш без DVD записвачка-просто става въпрос за съвсем различни носители на информация,макар да изглеждат едни и същи.А иначе можеш да записваш в DVD формат на обикновени CD-та.Мисля,че това,което се получава се нарича Mini DVD,ама не съм много сигурен за името.Така или иначе съм пробвал и съм си правил такова животинче с програмата WinAvi Video Convertor,който по мое скромно мнение е доволно добър и ще ти свърши работа.Преди го имаше на warez.ru,ама сега нещо го няма.Виж в data.bg-там проверих и го има.Само,че трябва да имаш предвид,че не всички DVD плеъри четат въпросната изгъзица и може да имаш проблеми,както е написано и в самата програма.Пробвай все пак,много е лесно.

Значи DVD дискове не можеш да записваш без  DVD записвачка-просто става въпрос за съвсем различни носители на информация,макар да изглеждат едни и същи.А иначе можеш да записваш в DVD формат на обикновени CD-та.Мисля,че това,което се получава се нарича Mini DVD,ама не съм много сигурен за името.Така или иначе съм пробвал и съм си правил такова животинче с програмата WinAvi Video Convertor,който по мое скромно мнение е доволно добър и ще ти свърши работа.Преди го имаше на warez.ru,ама сега нещо го няма.Виж в data.bg-там проверих и го има.Само,че трябва да имаш предвид,че не всички DVD плеъри четат въпросната изгъзица и може да имаш проблеми,както е написано и в самата програма.Пробвай все пак,много е лесно.

А субтитрите можеш ли да ги вграждаш с тази програма? Или пак трябва играчка с VitrualDub?

Edit : WinAvi Video Convertor + VobSub директно вграждат субтитрите.

Zna4i ima okolo 50 takiva temi polzvaite go malko toq SEARCH.Tova 4e DVD-to poddarja CD-R ne zna4i 4e 4ete .avi failove za da napravi6 edin film da se gleda na DVD-to trqbva da go zapi6e6 kato VCD(Video Compact Disc).Za celta ispolzvaite programite TMPG enc. VirtualDub i SUB2SSA(za subtitrite).A ako ne mojete da se opravite s tqh poglednete v tozi sait eto tuk.Aide sas zdrave i polzvaite search-a predi da post-vate temi.

Zna4i ima okolo 50 takiva temi polzvaite go malko toq SEARCH.Tova 4e DVD-to poddarja CD-R ne zna4i 4e 4ete .avi failove za da napravi6 edin film da se gleda na DVD-to trqbva da go zapi6e6 kato VCD(Video Compact Disc).Za celta ispolzvaite programite TMPG enc. VirtualDub i SUB2SSA(za subtitrite).A ako ne mojete da se opravite s tqh poglednete v tozi sait eto tuk.Aide sas zdrave i polzvaite search-a predi da post-vate temi.

А ти ако погледнеш предния пост ще разбереш, че има доста по-лесен начин от този с VirtualDub+TMPGEnc. ;)

Не знам защо, но с WinAvi Video Converter се губи звука на втората половина от филма, когато се прави на DVD. Някой има ли идей? :confused

@FIXXXER не, че е по трудно но просто иска повече време и игра. ;)

Zna4i i az imah problemi sas zvuka kogato zapo4nah da se zanimavam s tezi ne6ta problema be6e 4e pri nqkoi filmi zvuka na vtoriq disk se razminava6e s videoto kakto po kasno nau4ih audio-to trqbva da se napravi kato otdelen .wav file i sled tova da se sloji (TOVA OBA4E SE OTNASQ ZA TMPG Enc. i VirtualDub za WinAvi neznam kak stavat ne6tata)

Zna4i i az imah problemi sas zvuka kogato zapo4nah da se zanimavam s tezi ne6ta problema be6e 4e pri nqkoi filmi zvuka na vtoriq disk se razminava6e s videoto kakto po kasno nau4ih audio-to trqbva da se napravi kato otdelen .wav file i sled tova da se sloji (TOVA OBA4E SE OTNASQ ZA TMPG Enc. i VirtualDub za WinAvi neznam kak stavat ne6tata)

При TMPG Enc. + VirtualDub работата ми е ясна. ;) Интересно ми е, обаче защо, когато с WinAvi го правя VCD целия филм си има звук, а при ДВД се губи във втората част. :unsure:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...