tracker Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Субуфър 30W, център 15W, 2 предни и 2 задни сателита по 15W, дървени, в кашон. Цена 65 USD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 moje6 li da ka4i6 aktualni snimki Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 moje6 li da ka4i6 aktualni snimki <{POST_SNAPBACK}> Ето линк, на който може да се види всичко - http://www.luxeonav.com/en/5.1/t5.1.htm П. С. : Питах тука разни меломани за аукустиката, казаха че колоните били супер мощни и с много качествен и чист звук, т.е като цена/качество си било много изгодно и добро предложение. Друго не знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Ето линк, на който може да се види всичко - http://www.luxeonav.com/en/5.1/t5.1.htmП. С. : Питах тука разни меломани за аукустиката, казаха че колоните били супер мощни и с много качествен и чист звук, т.е като цена/качество си било много изгодно и добро предложение. Друго не знам. <{POST_SNAPBACK}> Така са ти казали хората. Я кажи ти лични доволен ли си от тях и защо ги продаваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 Така са ти казали хората. Я кажи ти лични доволен ли си от тях и защо ги продаваш <{POST_SNAPBACK}> Така и не ми остана време да ги пробвам. Защо ги махам ли - ми явно защото нямам време, а и защото ако взема да ги пробвам е много вероятно да ме изселят барабар с колоните заради това че имало паднали прозорци и напукани стени . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Edna moq priqtelka ima absoliutno su6tite i WOW kakuv zvuk vkarvat a za basa da ne govorim Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Edna moq priqtelka ima absoliutno su6tite i WOW kakuv zvuk vkarvat a za basa da ne govorim <{POST_SNAPBACK}> Да готини са колоните, приятелката ми има такива и до половина като се увеличи къв звук вадят , не ми даде да ги увелича на макс. защото хората от целия блок щяха да се размрънкат Хубави са, който има възможност да ги взима Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Ас имам същите колони много съм доволен звука е на добро ниво а и цената е премлива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_A_I_D_E_R Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 5+1 Speakers Luxeon t5.1, Tree 57 Y 0 Взето е от ценовата листа на Jar.Ако искаш идвам чувам ги, ако ми харесат ти давам 70лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Така и не ми остана време да ги пробвам. Защо ги махам ли - ми явно защото нямам време, а и защото ако взема да ги пробвам е много вероятно да ме изселят барабар с колоните заради това че имало паднали прозорци и напукани стени . <{POST_SNAPBACK}> exe.айде по-полека, а това са само 15W. звука им е добър, но не и мощен. стават за кино. аз давам 75 лв след проба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilioX Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 И мен ме интересуват тези колони...след проба мога да ти предложа 80лева... А някаква гаранция имат ли??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 И мен ме интересуват тези колони...след проба мога да ти предложа 80лева...А някаква гаранция имат ли??? <{POST_SNAPBACK}> Виждам че има интерес, затова ще направя компромис - 90 лв. е последната цена! Гаранция имат, но тя изтече в кашона . Току що ги разопаковах да видя дали не са ми продали ябълки вместо колони и да я тествам аз тая мощност - на повече от една трета от капацитета не ми се наложи да ги пусна, все пак не живея на полето . Звукът беше чист, а относно мощността смятам, че за озвучаването на една стая са повече от достатъчни. Всичко вибрира - врати, прозорци като в дискотека. Успях даже да изгледам 5 минути от един филм с тях - звучаха просто супер реалистично. Нямам какво повече да кажа. Връщам ги обратно в найлоните и кашона. П. С. : Само да кажа относно изказването на един от потребителите за цената им (57 USD) в JAR. Не казвам че разбирам кой знае какво, но там си пише че това е цена на едро за дилъри и второ нека да се опита да си ги купи LUXEON(както и доста други марки - например Epox) без да му начислят пълно ДДС. Проверих в няколко от по-известните компютърни фирми в града, там където имаше - задължително ДДС слагат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilioX Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 aide dai nqkakyv gsm za vryzka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Ами като гледам колко хора са изписали какви ли не хвалби за тези колони реших, че няма нищо лошо и аз да си изкажа мнението. Днес имах възможност да изпробвам този модел във един приятел, който си мисли, че са голяма работа. Пуснахме ги и му казах да пусне някаква песен с як бас. Пусна ми момчето и увеличи на мах, ама баса се губеше някъде, никакъв го нямаше. Иначе вдигат страхотна гюрюлтия, имах чувството че само високите се чуват. Креатив с по-малка мощност направо издухва Луксеон(поне този модел). А разликата в цените не е никак голяма. МОже би моят приятел преди да си ги купи не е чувал как свирят Креатив и за тва се кефи на Луксеона си . Моят извод е: Ако искате гюрюлтия (яки пищялки) Луксеон е по-добрият избор, ако предпочитате да слушате песента такава каквато си е (с ниските,високите и тем подобни) и да усещате ефекта 5+1 при гледане на филми Креатив в това отношение са по-добрите. П.С. Аз все още нямам 5+1 и сериозно се бях замислил закупя този Луксеон, но добре,че иамх възможността да го послушам и си направих сравнение с другите системи които съм слушал. Съвета ми е преди да закупите нещо подобно изпробвайте различни марки. Сори,ако съм развалил нечия работа.Казах си мнението-разни хора,разни идеали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 До преди 2 седмици се чудех какви колони да си взема и най накрая се спрях на Creative Inspire P5800, защото съквартиранта ми има Р580 и много добре знам как свирят. Днеска и аз отидох при едно момче от нашия блок със същите LUXEON-ки, просто от любопитство да разбера дали съм се набутал като съм си взел Creative. Извода: Абсолютно съм съгласен с @levent_7. Luxeon-a дига страшна гюролтия но като качество на звукът никакъв го няма. А Creative-a има звук със страхотно качество, плътен, идеален баланс между ниски, средни и високи, а едновременно с това и децибелите му не са никак малко! Едит: Още нещо което не ми хареса при Луксеона: Субуфера е хоризонтален и заема ужасно много място, освен това потенциометрите за управление са монтирани на самия субуфер и не са изнесени като на креатива с дистанционно управлени (с жица). Поставянето на земята, където му е и мястото на един субуфер е почти невъзможно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 ilioX имаш ПМ. Така сега относно последния коментар. Няма нищо лошо всеки да си изкаже мнението си, всеки има право на свободен избор. Така форума става по-димамичен и информативен. Аз не съм карал никой насила да хвали или не еди кое си. Който желае оставя своето мнение за което съм благодарен на всички потребители които се включват активно по темата за тонколоните. Така има една важна подробност - на каква звукова карта се тестват една Home Thetre система за домашно кино (разбира се може и на ДВД плеуър - оригиналните кабели на колоните са точно такива). Не съм бил там когато си ги тествал - може наистина на компютъра на приятеля ти да се е губил баса, като изключим хардуера му, може колоните да не са наред. При мен такова нещо като липса на бас няма (аз също имам познати с такива колони без никакви оплаквания), няма го и ефекта на гирлотията. Е сигурно ако пусна на максимум ще стане какафония, но както казах една трета е повече от достатъчно, и повече да се надуят звука ще се изкриви чак когато се стига вече максимума, което би се случило на всяка една колона. Относно креатив - няма да изпадам в подробности защото не съм тествал тази марка. Доволен съм от звуковите карти на Creative, но нещата с тонколоните стоят по-малко по-особен начин. Но както и да е няма да хваля една или друга марка, всеки сам си преценява дали има възмоожност да тества различни марки на колони и на различни хардуерни компоненти. Остава основното съотношение цена/качество(в т.ч мощност и чистота на звука). От мене толкова. С каквото мога се опитах да бъда полезен на потребителите във форума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Моят извод е:Ако искате гюрюлтия (яки пищялки) Луксеон е по-добрият избор, ако предпочитате да слушате песента такава каквато си е (с ниските,високите и тем подобни) и да усещате ефекта 5+1 при гледане на филми Креатив в това отношение са по-добрите. П.С. Аз все още нямам 5+1 и сериозно се бях замислил закупя този Луксеон, но добре,че иамх възможността да го послушам и си направих сравнение с другите системи които съм слушал. Съвета ми е преди да закупите нещо подобно изпробвайте различни марки. Аз преи време се сдобих с Creativе 2+1 и сам страшно доволен. Един приятел е с някакъв Luxeon и той много се кефи (дървени, 5+1 и т.н.) аз нещо не съм впечатлен обаче. Като че ли моят Creative е по-добър въпреки че са само 2 колонките а не 5. Иначе най-доволен съм от факта че включих другия компютър направо към уредбата и трябва да ви кажа че SONY-то вади многократно по-добър звук от всякакви такива колонки (като за 10х цена предполагам редно е) само че на същият този мой приятел звука от моята уредба не му харесва а предпочита една друга система за домашно кино май самсунг беше, а за музика тези системи не стават ... поне според мен ... и според мнението на всички продавачи в деком, технополис и техномаркет европа. Затова най-добре вижте сами и се преценете харесва ли ви звука или не - за всеки влак си има пътници Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilioX Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Аз се отказвам от колоните...ако някой ги иска давай му ги! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Моля всички коментатори (без никакъв интерес към обявата) да прочетат съвсем скоро правилата на раздела buy/sell ! (ако не ги видя до утре да четат правилата - warn++) Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 LifeFeel понякога имам чувството,че си комплексар!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.