Jump to content
BulForum.com

Гадатели,врачки,магове...

Fibaman

Какви са те ?  

98 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Хубаво ама аз не съм чел нито една от тях,а относно второто : сигурно после много мирише ,а? :punk

еми авторът на книгите май се казваше Норбеков или нещо такова, а

относно второто : няма амбипур флаш или тем подобни,няма прошка всичко зелено умира в радиус от 2 м ,два,два и нещо.

не бе хора просто това беше образно казано с клатенето на полилейя !

аиде пийс и не им вярвайте на такива врачки и врачове , а по въпроса за заекването малкият ми братовчед когато беше на до 4 годинки заекваше и без никаква външна намеса горе долу на 4 се оправи от самосебе си,до тогава беше и супер слаб,блед направо .......,обаче изведнъж се разяде ,разруменяиха му се бузките и си напълня доволно. И повтарям без ВЪНШНА намеса

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Може да има хора, които да усещат разни неща. но тези дето ги дават по ТВ са пълни мошенници. :angry1 Според мен трябва да им се забрани на всички да се появяват в ефир. :pirate

EDIT: Много ми е интересно как си измислят различни звания: Някои са екстрасенси, други - магове,

трети - медиуми и т.н. :D :busted2:

Аз доколкото съм чувал има дори спициални училища за т'ва и там ги титуловат :blink:

Ами просто е...доколкото съм наясно с "тези неща"...те си се делят на няколко вида - магове,шамани,медиуми,ясновидци,екстрасенси(някои от тях може би са развили повече способности),не е толкова трудно да се възприеме...има ги...но колко са?!

Най-яко става когато кажат :Моята диплома/сертификат са признати тук и там и ....: Показват някакви хартийки ако изобщо са истински.

Да,има специални училища,където се занимават с парапсихология...и по-скоро се опитват да я обяснят с разбираеми/достъпни научни термини...и най-близко докосващо се е физиката...няма да навлизам в подробности и да ви обяснявам защо магията действа...всички знаем че всичко е енергия,самата ни мисъл също ... всеки е способен да влияе върху други(ето,Хитлер го е правил...) и много други също..всеки го може...но на каква цена?!

Простотия до шия :>

Превключвам каналите и гледам някъф мангал застанал на някъв стол, с кърпа на глава, и говори нещо- ще имаш еди кви си пари, ще ти се случи еди кво си, болен си от 30 болести, иди да се лекуваш еди къде си :>

Луда работа, аз направо се чудя на хората, дето се обаждат по тия телевизии :>

Аз съм ходила по разни врачки, принципно ме интересуват такива неща, но не и тия по канал 2001 :>

А дали познават, или не.. няма да коментирам ;)

Преди малко повече от три години бях при една врачка, която ме покани в дома й, седнахме един срещу друг и тя започна да ми обяснява неща от живота ми: Позна ми името, без да съм го казвал. Позна цвета на очите и на косата на майка ми, позна й първата буква от името, позна цвета на косата и очите на баща ми. Позна по същия начин първата буква от името, цвета на косата и очите на момичето, в което тогава бях адски влюбен, и с което съдбата ни раздели. Позна и ситуацията, че сме разделени, а се обичаме.

Предсказа ми някои неща, и категорично ще кажа дали са се сбъднали като навърша 27 години.

Гласувах за "има и от двата вида", защото има много шарлатани...

Ami to v bibliqta e kazano da nqma6 nikakvi kumiri,da ne se klanq6 na drugi bogove,a za men tezi hora,koito imat takiva sposobnosti sa pratenici na Bog.I kato se zamislim kolko moje da sa pratenici,i za da si takyv dali ti trqbvat razni udostovereniq i t.n.Dvete ne6ta za men sa svyrzani/za6toto Bog vsy6nost e energiq,dvije6ta sila/I ot tuk izliza ,4e moje bi nai-mnogo edna deseta ot horata,koito tvyrdqt ,4e imat takiva umeniq ,kazvat istinata.Az li4no vqrvam donqkyde ,no i vnu6enieto igrae vajna rolq.Ne pomnq ot kyde 4uh za edna jena,koqto strada ot bezsynie i vsqka ve4er pie hap4eta,za da moje da zaspi.Edna ve4er oba4e si ostavq hap4eto na masata i zabravq da go izpie,no ma6inalno si lqga kato do takava stepen si e vyobrazila ,4e to 6te i pomogne,4e zaspiva bez problemi/samo za6toto e sigurna 4e go e izpila/

P.S.Neznam kolko e vqrno,no vnu6enieto e golqma rabota,vse pove4e se ubejdavam :rolleyes:

Не отричам че има хора с такива способности, но те са не повече от 1% (пример Ванга) от всички наричащи с общото название - гадател.

Лично аз НЕ вярвам.

Вярвам им - но според мен гадателите в България, които наистина познават се броят на пръстите на едната ръка /и определено не са от тези, които виждаме по телевизиите :D /

Нека сега ви кажа едно друго нещо...от мен си...гадателите,които виждат нещо...и са наистина такива...са хора като нас,просто с далеч по-развита интуиция от обикновено...Та идеята ми е,че и ние го можем,но просто или не ни се занимава,или така ни е по-лесно или ни е страх,от това,което ще видим,защото не го познаваме....и си е спичащо...Да!

Най-голямата шарлатанка е Светлина!!! Един приятел заведе гаджето си :

1-път Взе му 10 лева за преглед

2-път Взе му 100 ЛЕВА!!! за премахване на родово проклятие

3-път Взе му 180 ЛЕВА!!! за 10 годишна защита от магии

Ефекта - НУЛЕВ

Просто хора които вярват може да им помогне чисто психологически

И ако го прави за доброто на хората защо взима толкова много пари!!!

Наскоро гледах предаване за тях по "някоя" телевизия и ми стана интересно какво мислят и другите.Заслужено ли ги дават по ТВ или ги дават само защото си плащат ?

Анкетата отразява моето мнение по въпроса.Според мен не е важно дали има шарлатани-това е пределно ясно.Въпросът е че никой разумен човек не може да отхвърли вероятността да има "нещо повече" на тоя свят освен научно доказаните явления.Я се замислете за deja-vu например...

Наскоро гледах предаване за тях по "някоя" телевизия и ми стана интересно какво мислят и другите.Заслужено ли ги дават по ТВ или ги дават само защото си плащат ?

Вярвам в магията, но не под път и над път...Шарлатаните с лопата да ги ринеш. Доста от тях познават понеже назовават често случващи се събития ("ще преживееш катастрофа", "някой от роднините ти е прекарал операция", "преживял си някакъв стрес", "Във вас неведнъж се е случвало да се карате за глупости" и т.н.), често срещани имена(Митко,Иван,Николай,Мария и т.н.), споменават общовалидни факти ("Около теб има повече лицемерие отколкото приятелство").Естествено, познават-да. Това е един доста лесен начин да "решим" проблемите ( премахвайки черната магия ) си - достатъчно е само да имаме 20-тачка под ръка и малко......вяра.

Guest Phoenix

Изчел съм адски много литература по всички паранормални явления, бил съм при гледачка и мога да ви заявя изключително отговорно, че наистина съществуват хора с такива способности. Като цяло е доказано, че нормалния човек използва едва 3% от реалните възможности на мозъка си, само Айнщайн е използвал 5% :huh: Дори и аз, колкото и смешно да ви прозвучи, съм имал (и продължавам да имам) адски много от тези моменти, наречени дежа ву - или "спомен" за нещо, което се случва на момента, сякаш си го виждал и преди. В началото наистина мислех, че е някакво чисто съвпадение, но след като почна да се случва почти всеки ден се замислих сериозно. Всеки един от нас има скрити дълбоко в главата си мисловни дейности на много високо ниво, а има и хора, които наистина притежават способности, ненормални за останалите хора. Има индивиди, които местят чрез мисълта си цели мебели (това е документирано и се разучава все още), други пък са способни да "се вселят" в човек, който е на хиляди километри от тях и да "виждат" през неговите очи, да го манипулират. За тези...хора...по канал 2001 няма да коментирам, просто са смешни :angry1 Но аз лично съм бил в контакт с жена, която се оказа в последствие, че има наистина способности...

Бях на кафе с един приятел и му се обади една стара приятелка, пита го навън ли е да се видат. В последствие дойде тази въпроса жена...оказа се, че е на около 32-5 години, разведена с дете, преподавателка по Литература в ОУ. Докато пиехме кафе моя приятел спомена нещо за гледане и аз от абсолютно чисто любопитство и известна доза ирония я помолих да ми гледа, ей така...Трябва да ви кажа, че направо ме срази с нещата, които ми каза...неща, които само АЗ знаех до тогава. Просто гледах като тряснат докато жена, която познавах от има-няма 1 час ми разказа едни от най-важните моменти в живота ми, повечето от които знаех САМО И ЕДИНСТВЕНО аз. Тогава тя ми каза, че не помни абсолютно нищо от това, което казва...просто изключва и чрез нея говори сякаш някой друг. Обясни ми, че бъдещето е невъзможно за предсказване, защото "човек, от самото си рождение се мъчи да се самоусъвършенства...бъдещето е пътя, по който човека изминава, за да стигне заветната си цел, а имено съвършенноста, но пътеките, по които минава са най-различни...човека сам избира по коя да мине...една е дълга с много завои, друга е къса и права...всичко опира до ИЗБОРА, за това бъдещето е невъзможно да се предскаже напълно...мога да ти кажа какво ще стане ДОКАТО не дойде време да ИЗБИРАШ, а това хората правят почти непрекъснато, макар и несъзнателно.." и т.н. Каза ми, че ще бъда изправен пред доста дилеми, изхода от които ще бъде и в двата случая тежък...и наистина дойдоха тези дилеми след известно време, наистина избора беше тежък...

Интересното е, че тази жена не гледа на всеки...някак си сама си избира дали ставаш или не ставаш за това.. в случая тя се съгласи веднага, щом я помолих :) Имало е случаи, докато е давала частен урок на някакъв нейн ученик той я помолил да му гледа, пили по едно кафе...гледала му, но без тя да знае, той и сложил 10 лева в джоба, да се почерпи...една седмица била с 40 градуса температура, просто била като тръшната...докао най-накрая не намерила тези 10 лева в джоба на палтото й...питала всичките и ученици дали някой от тях не ги е сложил, разбала кой е и му ги върнала...на следващия ден била като нова :huh: :blink: :unsure:

ne vqrvam v tezi neshta,no ima i takiva hora,koito deistvitelno poznavat......

ima naistina takiva hora i te ne sa malko naprimer baba Vanga Bog da q prosti no sega v momenta v Balgaria ima samo 6arlataNI KOITO SI NQMAT DRUGA RABOTA OSVEN DA BALVAT SAMO BULSHITS

Vijte sega...za 5 leva gledam na bob...4at pat poznavam. 5te leva shte gi izhar4a za bira i kartofki...demek smisleno neshto, taka 4e idvajte pri men.

Po temata...ne vqrvam. I teq izmishliotini deto gi mrunkat...ami da dojdat pri men po-logi4ni shte im gi izmislq. I kak puk da mu se nevidi vsi4ki ot sarce stradat...i drobovete i te. Kak edin nqmashe problem sas slivicite ili hodilata. Pak vi kazvam elate pri men...pone shte znaete kade shte idat parite vi :)

абе,деца - той затова Христос е искал една религия, за да няма магии и тъмни сили . Стига глупости,не се въвличайте в темподобни имбецилщини и не вярвайте на шарлатани!!! Ай сиктир,Бе!!!~

Guest Phoenix
абе,деца - той затова Христос е искал една религия, за да няма магии и тъмни сили . Стига глупости,не се въвличайте в темподобни имбецилщини и не вярвайте на шарлатани!!! Ай сиктир,Бе!!!~

А Христос съществувал ли е наистина? :confused :angry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...