ivancho93 Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Какво мислите за тях Надявам се ся да не съм създал тъпа тема защото вече ми омръзна да ми казват Има вече такава тема и т.н. А иначе според мен ако си купиш 2 хубави локи токита като мойте например(Motorola T5720)Можете да ги видите тук.Изглеждат хубави а .Пише че може до 5 км. ама на мен обхвата в градски условия е 1 км.Ама на мен пак ми върши работа Също искам да питам да ли някой има Локи Токита и ако може да си ги сложи та да жидим кво представляват.Може и да няма такива защото си мислите 4е си има GSM za taq rabota.Оставям вие да прецините Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 naistina sled kato ima gsm-i za6to da polzvame walky talky-ta? makar 4e predi nqkolko godini(okolo 5-6) mnogo se zaribqvah i kato hodehme na planina s brat mi mnogo se kefehme da si govorim s tqh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 GSM-a si e GSM a Walkie-Talkie si e druga rabota.Towa e ot radioljubitelska gledna tochka...Prez men sa minali dosta radiostancii,w towa chislo i tokita.Njakoi dori sym si gi prawil az.no towa e druga tema. Ta za towa koj kakwo toki ima.Moeto e ALINCO DJ-F1. Za syjalenie njama kak da go pokaja zashtoto njamam kamera da go snimam.Dowolno staro e,nawremeto go kupih za $270 no i do dnes si raboti bezuprechno.Moshtnost-5W.S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe. Ako uspeja njakyde w neta da namerja kartinka shte ja sloja tuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Разликата в обхвата е значителен проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 no nai golqmata razlika m/u GSM , a i Lokito e , 4e pri ednoto pla6ta6 zverski sumi vsqka minuta , a loki-to e ... napalno bezplatno i az imam ama sa takava marka , 4e dori i ne pi6e hahahaha a we te sa nekvi glupavi takiva ..... za ne poe4e ot 10lv. ama se pak sam gi kupuval predi 5 godini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 локи токита <{POST_SNAPBACK}> Не че се заяждам, ама не се ли казва Уоки Токи? Същото е като Уокмен, Джони Уокър и др. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 @bate_pesho с т`ва твоето Уоки-Токи колко метра обхват имаш?Защото твоето уоки-токи мисля,че е детско а не професионално и според мен обхвата му няма да е над 100 м. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 no nai golqmata razlika m/u GSM , a i Lokito e , 4e pri ednoto pla6ta6 zverski sumi vsqka minuta , a loki-to e ... napalno bezplatno <{POST_SNAPBACK}> Не е точно така.Не се плаща ако токито е с мощност до 100 миливата.А това са бебешки токита .Оттам нагоре според ДКД (държавна комисия по далекосъобщения) се плащат годишни такси според вида излъчване и класовете на мощност.Писано е в НАРЕДБА-2 не помня от коя дата в държавен вестник.Имам тази наредба тъй като ме касае пряко - тя е сред задължителните документи които трябва да има една радиостанция.Разбира се цените не ги помня наизуст.А и не съм плащал от няколко години Дано ДКД не ми отнеме инициала... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Death_rideR Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe. aide be?! naistina li? abe tuka ne6to opleskah ama govoreh na Niakoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 @bate_pesho с т`ва твоето Уоки-Токи колко метра обхват имаш?Защото твоето уоки-токи мисля,че е детско а не професионално и според мен обхвата му няма да е над 100 м. <{POST_SNAPBACK}> a we da we az tva ti kazvam , 4e siq po magazinite nqma da sa nad 10-15 lv. da takiva sa detski nekvi i da obhvatat im e nekade kam 50-100m. Не е точно така.Не се плаща ако токито е с мощност до 100 миливата.А това са бебешки токита .Оттам нагоре според ДКД (държавна комисия по далекосъобщения) се плащат годишни такси според вида излъчване и класовете на мощност.Писано е в НАРЕДБА-2 не помня от коя дата в държавен вестник.Имам тази наредба тъй като ме касае пряко - тя е сред задължителните документи които трябва да има една радиостанция.Разбира се цените не ги помня наизуст.А и не съм плащал от няколко години Дано ДКД не ми отнеме инициала... <{POST_SNAPBACK}> ami az da ti kaja IZOB6TO ne gi znam tiq raoti de naistina moite lokita sa nekvibebe76ki am ne bqh 4uval 4e tre pla6ta6 ne6to si za deto govori6 po loki - ta , no pak e savsem vazmojno offf i az kvo pisha priznavam si ni6ti4ko ne rabiram ot lokita taka , 4e po-dobre da ne palna pove4e temata Link to comment Share on other sites More sharing options...
sista_blia Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Не че се заяждам, ама не се ли казва Уоки Токи? Същото е като Уокмен, Джони Уокър и др. <{POST_SNAPBACK}> "loki"..qko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 "loki"..qko <{POST_SNAPBACK}> Имаш ли да кажеш нещо сериозно по темата явно не,еми не пиши тогава.Сигурен съм,че ако не беше видял някой друг пост и ти щеше да го напишеш грешно,но ае нали е на готово хайде да се смеем на хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Аз с на брачеда бебешкото токи съм прехващал на такситата сигналите. Чувах ги как си бъбрат по станцията. Малко лошо беше качеството, ама се чуваше Искам да си взема, ама не ми се дават 60 кинта и нагоре за токи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Dowolno staro e,nawremeto go kupih za $270 no i do dnes si raboti bezuprechno.Moshtnost-5W.S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe. <{POST_SNAPBACK}> Малииииииии якоооо! Какво ти казаха?! Аз се опитах да се свържа с мойто ама каза, че на толкова близко не хваща и ме върза с някакви си Бенджи, Закс и Звездния принц. Ма на Бенджи хич не му се разбираше какви ги приказва... сигурно неговата станция е била слаба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivancho93 Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Аз с на брачеда бебешкото токи съм прехващал на такситата сигналите. Чувах ги как си бъбрат по станцията. Малко лошо беше качеството, ама се чуваше Искам да си взема, ама не ми се дават 60 кинта и нагоре за токи <{POST_SNAPBACK}> На моите не мога да хвана станцията на таксита. Но все пак ми върши работа.А относно уоки токи или локи токи се в гъс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Njakoj Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe. aide be?! naistina li? abe tuka ne6to opleskah ama govoreh na Niakoi <{POST_SNAPBACK}> Съвсем наистина.Слушах ги на честотата на която си говорят с командния център.Тя беше 143,625 mHz.Там не можеше да се обаждаме.Но космонавтите имаха и радиолюбителски инициали UA0MIR и UA1MIR.Работеше се на 145,525 mHz.С тях лично не съм говорил защото те никога не правеха връзки с любители.Може би горе не им е оставало време за това....Но съм се закачвал с моя компютър и радиостанцията за техния.Имаше любителски малък BBS който беше 5К само и работеше денонощно.С програма се изчисляваше точно кога станцията минава над хоризонта и се пробваш.От многото опити които направих само веднъж за около 2 минути се закачих за ББС-а и след това МИР си замина нататък.Но остана удоволствието че съм направил връзка на 390 км разстояние (станцията летеше ниско)...Хайде стига съм спамил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_one Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 tva e nqkav vid kofi4ki ot kiselo mlqko s konec.zavisi kvi sa de.ako govorim za teq detskite sa to4no tva,no ako stava duma za profesionalni te ve4e sa drugo ne6to .s tqh moje da se 4ue6 kadeto i da si,dori i v zatvoreno pome6tenie.qki sa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Хайде стига съм спамил... <{POST_SNAPBACK}> Не само че не спамиш ами правиш едни от най-интересните и увелкателни постове които съм чел в последно време във форума. Keep it up! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivancho93 Posted March 23, 2005 Author Share Posted March 23, 2005 tva e nqkav vid kofi4ki ot kiselo mlqko s konec.zavisi kvi sa de.ako govorim za teq detskite sa to4no tva,no ako stava duma za profesionalni te ve4e sa drugo ne6to .s tqh moje da se 4ue6 kadeto i da si,dori i v zatvoreno pome6tenie.qki sa. <{POST_SNAPBACK}> Ti vidq li za kvo stava za vupros ili ne.Zashtoto mai ne si vidql moite.I kak mozhesh da govorish za profisionalni koito se 4uvat v zatvoreno pomeshtenie.Mi te profisionalnite se 4iva okolo 5 km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Ti vidq li za kvo stava za vupros ili ne.Zashtoto mai ne si vidql moite.I kak mozhesh da govorish za profisionalni koito se 4uvat v zatvoreno pomeshtenie.Mi te profisionalnite se 4iva okolo 5 km. Истинските "професионални" хващат доста повече от 5 км. и струват майка си и баща си....но пък имат и сума екстри, надеждно кодиране и т.н. Тези дето ги продават тук по 70-80 лв. са аматьорски или полу-професионални, но вършат работа за по-елементарни цели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.