Jump to content
BulForum.com

Локи Токитата

Recommended Posts

Какво мислите за тях :confused Надявам се ся да не съм създал тъпа тема защото вече ми омръзна да ми казват Има вече такава тема и т.н. :wacko: А иначе според мен ако си купиш 2 хубави локи токита като мойте например(Motorola T5720)Можете да ги видите тук.Изглеждат хубави а .Пише че може до 5 км. ама на мен обхвата в градски условия е 1 км.Ама на мен пак ми върши работа ;) :P Също искам да питам да ли някой има Локи Токита и ако може да си ги сложи та да жидим кво представляват.Може и да няма такива защото си мислите 4е си има GSM za taq rabota.Оставям вие да прецините :huh:

GSM-a si e GSM a Walkie-Talkie si e druga rabota.Towa e ot radioljubitelska gledna tochka...Prez men sa minali dosta radiostancii,w towa chislo i tokita.Njakoi dori sym si gi prawil az.no towa e druga tema.

Ta za towa koj kakwo toki ima.Moeto e ALINCO DJ-F1. Za syjalenie njama kak da go pokaja zashtoto njamam kamera da go snimam.Dowolno staro e,nawremeto go kupih za $270 no i do dnes si raboti bezuprechno.Moshtnost-5W.S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe.

Ako uspeja njakyde w neta da namerja kartinka shte ja sloja tuk.

no nai golqmata razlika m/u GSM , a i Lokito e , 4e pri ednoto pla6ta6 zverski sumi vsqka minuta , a loki-to e ... napalno bezplatno :D i az imam ama sa takava marka , 4e dori i ne pi6e hahahaha :laughing: a we te sa nekvi glupavi takiva ..... za ne poe4e ot 10lv. :D ama se pak sam gi kupuval predi 5 godini :D

@bate_pesho с т`ва твоето Уоки-Токи колко метра обхват имаш?Защото твоето уоки-токи мисля,че е детско а не професионално и според мен обхвата му няма да е над 100 м.

no nai golqmata razlika m/u GSM , a i Lokito e , 4e pri ednoto pla6ta6 zverski sumi vsqka minuta , a loki-to e ... napalno bezplatno

Не е точно така.Не се плаща ако токито е с мощност до 100 миливата.А това са бебешки токита :).Оттам нагоре според ДКД (държавна комисия по далекосъобщения) се плащат годишни такси според вида излъчване и класовете на мощност.Писано е в НАРЕДБА-2 не помня от коя дата в държавен вестник.Имам тази наредба тъй като ме касае пряко - тя е сред задължителните документи които трябва да има една радиостанция.Разбира се цените не ги помня наизуст.А и не съм плащал от няколко години :) Дано ДКД не ми отнеме инициала...

@bate_pesho с т`ва твоето Уоки-Токи колко метра обхват имаш?Защото твоето уоки-токи мисля,че е детско а не професионално и според мен обхвата му няма да е над 100 м.

a we da we az tva ti kazvam , 4e siq po magazinite nqma da sa nad 10-15 lv. da takiva sa detski nekvi i da obhvatat im e nekade kam 50-100m. :D

Не е точно така.Не се плаща ако токито е с мощност до 100 миливата.А това са бебешки токита :).Оттам нагоре според ДКД (държавна комисия по далекосъобщения) се плащат годишни такси според вида излъчване и класовете на мощност.Писано е в НАРЕДБА-2 не помня от коя дата в държавен вестник.Имам тази наредба тъй като ме касае пряко - тя е сред задължителните документи които трябва да има една радиостанция.Разбира се цените не ги помня наизуст.А и не съм плащал от няколко години :) Дано ДКД не ми отнеме инициала...

ami az da ti kaja IZOB6TO ne gi znam tiq raoti de :D naistina moite lokita sa nekvibebe76ki am ne bqh 4uval 4e tre pla6ta6 ne6to si za deto govori6 po loki - ta :D , no pak e savsem vazmojno :punk offf i az kvo pisha priznavam si ni6ti4ko ne rabiram ot lokita taka , 4e po-dobre da ne palna pove4e temata :bgrin:

:lol:  :lol:  :lol: "loki"..qko

Имаш ли да кажеш нещо сериозно по темата явно не,еми не пиши тогава.Сигурен съм,че ако не беше видял някой друг пост и ти щеше да го напишеш грешно,но ае нали е на готово хайде да се смеем на хората.

Аз с на брачеда бебешкото токи съм прехващал на такситата сигналите. Чувах ги как си бъбрат по станцията. Малко лошо беше качеството, ама се чуваше :D Искам да си взема, ама не ми се дават 60 кинта и нагоре за токи :ghost

Dowolno staro e,nawremeto go kupih za $270 no i do dnes si raboti bezuprechno.Moshtnost-5W.S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe.

Малииииииии якоооо! Какво ти казаха?! Аз се опитах да се свържа с мойто ама каза, че на толкова близко не хваща и ме върза с някакви си Бенджи, Закс и Звездния принц. Ма на Бенджи хич не му се разбираше какви ги приказва... сигурно неговата станция е била слаба.

Аз с на брачеда бебешкото токи съм прехващал на такситата сигналите. Чувах ги как си бъбрат по станцията. Малко лошо беше качеството, ама се чуваше  :D  Искам да си взема, ама не ми се дават 60 кинта и нагоре за токи :ghost

На моите не мога да хвана станцията на таксита. :( Но все пак ми върши работа.А относно уоки токи или локи токи се в гъс :lol:

S nego sym prawil wryzka s kosmicheskata stancija MIR kogato tja oshte syshtestwuwashe.

aide be?! naistina li?

abe tuka ne6to opleskah ama govoreh na Niakoi

Съвсем наистина.Слушах ги на честотата на която си говорят с командния център.Тя беше 143,625 mHz.Там не можеше да се обаждаме.Но космонавтите имаха и радиолюбителски инициали UA0MIR и UA1MIR.Работеше се на 145,525 mHz.С тях лично не съм говорил защото те никога не правеха връзки с любители.Може би горе не им е оставало време за това....Но съм се закачвал с моя компютър и радиостанцията за техния.Имаше любителски малък BBS който беше 5К само и работеше денонощно.С програма се изчисляваше точно кога станцията минава над хоризонта и се пробваш.От многото опити които направих само веднъж за около 2 минути се закачих за ББС-а и след това МИР си замина нататък.Но остана удоволствието че съм направил връзка на 390 км разстояние (станцията летеше ниско)...Хайде стига съм спамил...

tva e nqkav vid kofi4ki ot kiselo mlqko s konec.zavisi kvi sa de.ako govorim za teq detskite sa to4no tva,no ako stava duma za profesionalni te ve4e sa drugo ne6to .s tqh moje da se 4ue6 kadeto i da si,dori i v zatvoreno pome6tenie.qki sa. :P

Хайде стига съм спамил...

Не само че не спамиш ами правиш едни от най-интересните и увелкателни постове които съм чел в последно време във форума. Keep it up! :D

tva e nqkav vid kofi4ki ot kiselo mlqko s konec.zavisi kvi sa de.ako govorim za teq detskite sa to4no tva,no ako stava duma za profesionalni te ve4e sa drugo ne6to .s tqh moje da se 4ue6 kadeto i da si,dori i v zatvoreno pome6tenie.qki sa. :P

Ti vidq li za kvo stava za vupros ili ne.Zashtoto mai ne si vidql moite.I kak mozhesh da govorish za profisionalni koito se 4uvat v zatvoreno pomeshtenie.Mi te profisionalnite se 4iva okolo 5 km. :devil :tongue

Ti vidq li za kvo stava za vupros ili ne.Zashtoto mai ne si vidql moite.I kak mozhesh da govorish za profisionalni koito se 4uvat v zatvoreno pomeshtenie.Mi te profisionalnite se 4iva okolo 5 km. :devil  :tongue

Истинските "професионални" хващат доста повече от 5 км. и струват майка си и баща си....но пък имат и сума екстри, надеждно кодиране и т.н. Тези дето ги продават тук по 70-80 лв. са аматьорски или полу-професионални, но вършат работа за по-елементарни цели. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...