Jump to content
BulForum.com

mplayer-the moie player неприятности..

Romel

Recommended Posts

Аз съм Linux -lame...то и от аватара ми се подразбира.. ;) проблема ми е сигурно тривиален ама .....накратко:

slack 10.1 , слагам го playera...пускам го ..стартира се, всичко е активно, избирам си една мп3 -ка не тръгва...поглеждам инфото - казва че не е за тази цел ама трябва да върви...усъмнявам се, че е скапана и решавам да я пробвам с друга програма ..хващам една по една всичките "вградени " плеери и опа..и те вече не работят..( като казвам не работят имам в шредвид с МП3 )..почвам да намествам разни кодеци по описаните места...нищо що е мп3 не откъсва... разглеждам разните логове за грешки ( които евентуално знам , че съществуват) хм.....решавам да видя ако го махна и сложа няма ли нещо да се оправи ( деБил Гей ми е учителя все пак ...номера с колата :)) ) хаха резултата го знаете.... Исега си седя без мп и без мп3 ....някакви идеи да си върна мп3 - то поне....

Пробвай mpg321 мп3-то да видим дали ще пропее.

mplayer-a от сорс ли го инстална? На mplayerhq.com има essential codecs (въпреки, че Слака си има всичко нужно)..

Дай още инфо - логове, всичко.

Така... сега ще направя едно огромно налучкване. Ще си изпробвам медиумските сили, така да се каже ;)

Значи виждам KDE, имаш звук като щракат прозорците. Диагноза: artsd заема звуковата карта и не я пуска 5 минути след това. Решение: mplayer -ao arts или изключваш arts daemon-а от котнрол панела на kde.

Иначе аз имам друг проблем, с кернел 2.6.x не ми тръгва звука. А иначе това беше първото нещо което направих на slackware с кернел 2.2.x. Репортувал съм и на kernel и на alsa...

Така... сега ще направя едно огромно налучкване. :) направи го , ама не позна :) всичко си върви като по вода защо според теб ако искам да си пусна не МП3 а каквото и да е друго тогава" artsd НЕ заема звуковата карта и не я пуска 5 минути "?

"mplayer-a от сорс ли го инстална? На mplayerhq.com има essential codecs (въпреки, че Слака си има всичко нужно)."

да от сорс.....а като не просвири като хората се хванах за кодеците и си ги свалих . а после "разхвърлях" по местата , където се очаква да се намират.... mpg321 ще се опитам да преборя, защото все чакам ей така едно "виндовче" ;) да се отвори и да завалят блага ;) ( демек още не съм му оправил ¨options¨ ) a относно логовете - ми посочи ми в кои според тебе ще има описание на събитията ( защото доста ги поразрових ама какво ли вдявам..) та да го изкопая.....

оффтопик: бахти , сега пък не ми работят и butonite za quote, code i т.н ....

а бе хора вече нищо не разбирам....значи поиграх си аз с тоя мpg321 ....базиках го . после ми се видя неудобно да му посочвам пътя до една бивша Вин директория...изкопах фаиловете от нея, забучих ги в една друга дир, прекръстих ги с по 1 буква, да не си троша пръстите ;) , после по случаиност докато бях като роот чукнах върху един от прекръстените и тои взе ,че ръгна на noatun player..i posle на всички , които ми паднаха.....после се махнах от root и като user пак всичко си върви.....би трябвало да съм доволен ,ама напротив , сега съм разярен кво става тука....знам , че проблемите на linux идват най вече от "задклавиатурното пространство" и все пак....

резюме: оправи се работата , но нищо не разбрах защо и как ....благодаря на всички които се опитаха да помогнат...усещам , че ще има много да "рева" в тоя форум :) 10Х пак

я кажете някои линк за МР ама да си е пакет за slack... че тоя соурс маи ми изяде главата....

това беше 4 тия сайт от както се заинтересувах от linux които си добавих в bookmarks ама това не обезценява оказаната помощ 10Х....питаи ме защо не се сетих за него .....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...