Jump to content
BulForum.com

Каменица vs. Шуменско

Mr_Vain

Recommended Posts

Бирения сезон идва, което ме подсеща за един спор. Коя е първата пивоварна в България?

Навсякъде се сблъсквам с противоречива информация от рода на: След Освобождението в Пловдив е открита и първата пивоварна фабрика или В Шумен е построена и първата пивоварна в България... - пример

Ако сравните етикетите ще видите: Каменица - 1881, Шуменско - 1882. А дали е така и какво точно означава тази дата?

Всичко зависи от източника на информация. Щом на етикетите пише тези дати, значи това са официалните (публично обявени) години на създаване. Т.е. Каменица е по-стара. Историята на тези напитки търси в официалните сайтова, аз от къде да я знам!

Мисля, че ще е добре да разширим темата като: Любимата ви марка бира? Българска или чужда? Светла или тъмна (червена и т.н.)? И как се справяте с бирения корем? :P

Ще ти бъда благодарен, ако ми ги кажеш тези официални сайтове.

EDIT:

Deftur голям сайт ми даде, всичко ми стана ясно. :P

chem много хитро :)

VooDooMaN Загорка наскоро удари стотака, така че не влиза в класацията.

Мисля, че вече има poll за любима бира.

Навсякъде се сблъсквам с противоречива информация от рода на: След Освобождението в Пловдив е открита и първата пивоварна фабрика или В Шумен е построена и първата пивоварна в България... - пример

Ако сравните етикетите ще видите: Каменица - 1881, Шуменско - 1882. А дали е така и какво точно означава тази дата?

Всъщност и двете са верни, защото 1881г. :sick Пловдив е бил в Източна Ромелия, а Шумен в Княжество България.

А когато цифрите говорят и chem мълчи :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...