Mr_Vain Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Бирения сезон идва, което ме подсеща за един спор. Коя е първата пивоварна в България? Навсякъде се сблъсквам с противоречива информация от рода на: След Освобождението в Пловдив е открита и първата пивоварна фабрика или В Шумен е построена и първата пивоварна в България... - пример Ако сравните етикетите ще видите: Каменица - 1881, Шуменско - 1882. А дали е така и какво точно означава тази дата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Всичко зависи от източника на информация. Щом на етикетите пише тези дати, значи това са официалните (публично обявени) години на създаване. Т.е. Каменица е по-стара. Историята на тези напитки търси в официалните сайтова, аз от къде да я знам! Мисля, че ще е добре да разширим темата като: Любимата ви марка бира? Българска или чужда? Светла или тъмна (червена и т.н.)? И как се справяте с бирения корем? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted March 18, 2005 Author Share Posted March 18, 2005 Ще ти бъда благодарен, ако ми ги кажеш тези официални сайтове. EDIT: Deftur голям сайт ми даде, всичко ми стана ясно. chem много хитро VooDooMaN Загорка наскоро удари стотака, така че не влиза в класацията. Мисля, че вече има poll за любима бира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Навсякъде се сблъсквам с противоречива информация от рода на: След Освобождението в Пловдив е открита и първата пивоварна фабрика или В Шумен е построена и първата пивоварна в България... - пример Ако сравните етикетите ще видите: Каменица - 1881, Шуменско - 1882. А дали е така и какво точно означава тази дата? <{POST_SNAPBACK}> Всъщност и двете са верни, защото 1881г. Пловдив е бил в Източна Ромелия, а Шумен в Княжество България. А когато цифрите говорят и chem мълчи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 http://www.kamenitza.bg/ Edit: ся го намерих! да не съм го правил аз Като толкова искаш намери си ги сам! ЗАГОРКА е No.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Все пак Загорка е истината . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.