GoDZiLa Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Дъното ми е Biostar M7VIF с КТ333 - и биоса ми не позволява да променям множител и волтаж. Но идеята ми е такава - да пусна фабрична честота на процесора на 166мхз, а не на 133 каквато му е. По този начин PCI честотата ще си остане същата. Това мисля да стане с Pin-Mod - ето това е: http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html Но лошото е че пише че е за AMD Athlon XP, T-Bred and Barton CPUs а незнам за моя Duron Applebread на 1800мхз ще стане? Моля помогнете - идеи? Реално ще направя това със сокета : а предплагемия резултат ще е: 13,5х166 =2241мхз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Така е.Обаче направи и за вдигане на волтажа че може да не тръгне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 18, 2005 Author Share Posted March 18, 2005 Така е.Обаче направи и за вдигане на волтажа че може да не тръгне. <{POST_SNAPBACK}> Да се надяваме че при дефоут волтаж ще тръгне АБе важното е да не изгори - нямам никви пари за нов процесор Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Tози пин-мод отдвана го гледам и се чудя дали да го направя. Все още нямам отговор на въпроса какъв точно материал трябва да се използва за поставяне в сокета. Трябва ли нещо по-специфичено да се прави с кабела/телта(или каквото е) или просто трябва да се постави в съответните дупки на сокета? Каква е опасноста нещо да се развали? Дъното ми е ECS K7VTA3 rev6.0 с процесор AMD Athlon XP 2000+. Интересното е, че на кутията на дъното ми пише, че е възможен Overclock, а от BIOS(ъпдейтнат до последна версия) мога да променям единствено FSB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 18, 2005 Author Share Posted March 18, 2005 Ето и малко инфо за това как се прави: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...8818#post538818 Смятам да ползвам жичка от дата кабел за хдд Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Tози пин-мод отдвана го гледам и се чудя дали да го направя. Все още нямам отговор на въпроса какъв точно материал трябва да се използва за поставяне в сокета. Трябва ли нещо по-специфичено да се прави с кабела/телта(или каквото е) или просто трябва да се постави в съответните дупки на сокета? Каква е опасноста нещо да се развали? Дъното ми е ECS K7VTA3 rev6.0 с процесор AMD Athlon XP 2000+. Интересното е, че на кутията на дъното ми пише, че е възможен Overclock, а от BIOS(ъпдейтнат до последна версия) мога да променям единствено FSB. <{POST_SNAPBACK}> Просто внимавай да не се допре телчето до други съседни крачета.Аз на твое място с тва дъно не бих правил клок,но опитай все пак страшно няма.Нищо няма да се развали.Възможно е като пуснеш някоя игра картината ти да има трептене поради това че не е увеличен волтажа и няма стабилност.Имах го същото дъно и знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Аз пин мода го правя отзад на платката ама е по-рисковано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 18, 2005 Author Share Posted March 18, 2005 Нищо не стана - остана си на 133 мхз незнам що така )))), явно има разлика между Durona и останалите Ма хубуто е че нищо не изгоря - все още не е сигурно !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 Този пин-мод става ли при Sempron да се повиши шината от 166 на 200 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 19, 2005 Author Share Posted March 19, 2005 Този пин-мод става ли при Sempron да се повиши шината от 166 на 200 ? <{POST_SNAPBACK}> Ми хубу - като гледам пин библията - за да стане на 200мхз - се вързват 3 крачета? по принципа на логиката трябва да стане - ама знам ли??? не отлепи от 133 и тва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Този пин-мод става ли при Sempron да се повиши шината от 166 на 200 ? <{POST_SNAPBACK}> тогава се прави малко по различен мод моя Атлон е 1700+ с отключен множител и съм го пуснал от 133х11.5 на 200х10 само с модове доста телчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 тогава се прави малко по различен мод моя Атлон е 1700+ с отключен множител и съм го пуснал от 133х11.5 на 200х10 само с модове доста телчета <{POST_SNAPBACK}> Ся си мисля- не би трябвало да има значение дали е отключен множителя, за да променя честотата от 133 на 166 нали??? То има и пин мод за отлючване на множителя Edit: Цитат: Този пинмод става на всички процесори за сокет А-Дюрони,Торобред,Бартъни и.т.н.!Ако нещо не става, то е заради нещо друго Какво ли не е наред? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Ако има някакъв мод за отключване на Sempron ще съм много благодарен ако се даде някакъв линк и инфо тук. Щот съм се наканил на моя да го правя ГОЛЯМ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 няма пин мод за отключване на множителя! има само за смяна нещо си сбъркал за да не ти тръгне на 166 а може от дъно да сработва някаква защита ... или да има джъмпер който да го оставя на 133 ... ти си знаеш дъното Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Тва дъно никога няма да тръгне на 333 с тоя пин мод. Пък и да тръгне, няма делител 5 така че представи си колко ще ти е PCI Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 Тва дъно никога няма да тръгне на 333 с тоя пин мод.Пък и да тръгне, няма делител 5 така че представи си колко ще ти е PCI <{POST_SNAPBACK}> Това за PCI не го схванах. Казаха ми че с подобно дъно на моето се е получил този пин мод? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 А дали ще мога да отключа множителя на Barton 2600+. Дъното ми е Elitegroup L7S7A2. Искам да постигна 10х200мхз. Стандартно е 11.5х166мхз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Не е от процесора - дъното е виновно че не става пин мода До каква стойност на множителя мога да го увелича??? Интересно ми е - трябваше да погледна в биоса - когато бях направил мода - на 166мхз колко мхз ми дава да бъде PCI шината. При условие че тогава ми я дава на 33, следователно пин мода е можел да стане и да кача на 166 от биоса - знам ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 А дали ще мога да отключа множителя на Barton 2600+. Дъното ми е Elitegroup L7S7A2. Искам да постигна 10х200мхз. Стандартно е 11.5х166мхз. <{POST_SNAPBACK}> Не тръгва ли на 11.5x200? Все пак това е само 2300. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoDZiLa Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Направих го пак пин мода за 166мхз шина - ! Включих биоса - на 166/33мхз - но не запалва PC Чудя се да не би да иска повече волтаж?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Направих го пак пин мода за 166мхз шина - !Включих биоса - на 166/33мхз - но не запалва PC Чудя се да не би да иска повече волтаж?? <{POST_SNAPBACK}> Добре де защо правиш пинмод на фсб? след като от биоса можеш да си я зададеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Не тръгва ли на 11.5x200?Все пак това е само 2300. <{POST_SNAPBACK}> Пали на 11.5х200, но при влизането в win-а забива. Вдигал съм и волтажа (+1%;+3%;+5%) и все си е същата работа. Някакви идеи? Възможно ли е да не му стига захранване? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Пали на 11.5х200, но при влизането в win-а забива. Вдигал съм и волтажа (+1%;+3%;+5%) и все си е същата работа. Някакви идеи? Възможно ли е да не му стига захранване? <{POST_SNAPBACK}> От шибаното дъно е иначе не трябва да забива на 2300.Поне моя е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 От шибаното дъно е иначе не трябва да забива на 2300.Поне моя е така. <{POST_SNAPBACK}> Е какво пък му е на дъното? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Е какво пък му е на дъното? <{POST_SNAPBACK}> какво ти е дъното? на мен ми правеше същия номер на ECS600a сега дори съм го пускал на 2,4 но доста грее и ме е страх Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.