Jump to content
BulForum.com

Overclock 133 to 166 pin mod

Recommended Posts

Дъното ми е Biostar M7VIF с КТ333 - и биоса ми не позволява да променям множител и волтаж.

Но идеята ми е такава - да пусна фабрична честота на процесора на 166мхз, а не на 133 каквато му е. По този начин PCI честотата ще си остане същата.

Това мисля да стане с Pin-Mod - ето това е:

http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html

Но лошото е че пише че е за AMD Athlon XP, T-Bred and Barton CPUs

а незнам за моя Duron Applebread на 1800мхз ще стане?

Моля помогнете - идеи?

Реално ще направя това със сокета :

socket.gif

а предплагемия резултат ще е:

13,5х166 =2241мхз

Така е.Обаче направи и за вдигане на волтажа че може да не тръгне.

Да се надяваме че при дефоут волтаж ще тръгне :)

АБе важното е да не изгори - нямам никви пари за нов процесор :(

Tози пин-мод отдвана го гледам и се чудя дали да го направя. Все още нямам отговор на въпроса какъв точно материал трябва да се използва за поставяне в сокета. Трябва ли нещо по-специфичено да се прави с кабела/телта(или каквото е) или просто трябва да се постави в съответните дупки на сокета? Каква е опасноста нещо да се развали?

Дъното ми е ECS K7VTA3 rev6.0 с процесор AMD Athlon XP 2000+. Интересното е, че на кутията на дъното ми пише, че е възможен Overclock, а от BIOS(ъпдейтнат до последна версия) мога да променям единствено FSB.

Tози пин-мод отдвана го гледам и се чудя дали да го направя. Все още нямам отговор на въпроса какъв точно материал трябва да се използва за поставяне в сокета. Трябва ли нещо по-специфичено да се прави с кабела/телта(или каквото е) или просто трябва да се постави в съответните дупки на сокета? Каква е опасноста нещо да се развали?

Дъното ми е ECS K7VTA3 rev6.0 с процесор AMD Athlon XP 2000+. Интересното е, че на кутията на дъното ми пише, че е възможен Overclock, а от BIOS(ъпдейтнат до последна версия) мога да променям единствено FSB.

Просто внимавай да не се допре телчето до други съседни крачета.Аз на твое място с тва дъно не бих правил клок,но опитай все пак страшно няма.Нищо няма да се развали.Възможно е като пуснеш някоя игра картината ти да има трептене поради това че не е увеличен волтажа и няма стабилност.Имах го същото дъно и знам.

Нищо не стана - остана си на 133 мхз :(

незнам що така :)))))), явно има разлика между Durona и останалите :)

Ма хубуто е че нищо не изгоря - все още не е сигурно !!!

Този пин-мод става ли при Sempron да се повиши шината от 166 на 200 ?

Ми хубу - като гледам пин библията - за да стане на 200мхз - се вързват 3 крачета?

по принципа на логиката трябва да стане - ама знам ли???

не отлепи от 133 и тва е

Този пин-мод става ли при Sempron да се повиши шината от 166 на 200 ?

тогава се прави малко по различен мод :)

моя Атлон е 1700+ с отключен множител и съм го пуснал от 133х11.5 на 200х10 само с модове :) доста телчета :P

тогава се прави малко по различен мод :)

моя Атлон е 1700+ с отключен множител и съм го пуснал от 133х11.5 на 200х10 само с модове :) доста телчета :P

Ся си мисля- не би трябвало да има значение дали е отключен множителя, за да променя честотата от 133 на 166 нали???

То има и пин мод за отлючване на множителя :)

Edit:

Цитат:

Този пинмод става на всички процесори за сокет А-Дюрони,Торобред,Бартъни и.т.н.!Ако нещо не става, то е заради нещо друго

Какво ли не е наред?

Ако има някакъв мод за отключване на Sempron ще съм много благодарен ако се даде някакъв линк и инфо тук. Щот съм се наканил на моя да го правя ГОЛЯМ :)

няма пин мод за отключване на множителя! има само за смяна :)

нещо си сбъркал за да не ти тръгне на 166 :) а може от дъно да сработва някаква защита ... или да има джъмпер който да го оставя на 133 ... ти си знаеш дъното :)

Тва дъно никога няма да тръгне на 333 с тоя пин мод.

Пък и да тръгне, няма делител 5 така че представи си колко ще ти е PCI :)

Тва дъно никога няма да тръгне на 333 с тоя пин мод.

Пък и да тръгне, няма делител 5 така че представи си колко ще ти е PCI :)

Това за PCI не го схванах. Казаха ми че с подобно дъно на моето се е получил този пин мод?

А дали ще мога да отключа множителя на Barton 2600+. Дъното ми е Elitegroup L7S7A2. Искам да постигна 10х200мхз. ;) Стандартно е 11.5х166мхз.

Не е от процесора - дъното е виновно че не става пин мода :(

До каква стойност на множителя мога да го увелича???

Интересно ми е - трябваше да погледна в биоса - когато бях направил мода - на 166мхз колко мхз ми дава да бъде PCI шината. При условие че тогава ми я дава на 33, следователно пин мода е можел да стане и да кача на 166 от биоса - знам ли?

А дали ще мога да отключа множителя на Barton 2600+. Дъното ми е Elitegroup L7S7A2. Искам да постигна 10х200мхз. ;) Стандартно е 11.5х166мхз.

Не тръгва ли на 11.5x200?

Все пак това е само 2300.

Направих го пак пин мода за 166мхз шина - !

Включих биоса - на 166/33мхз - но не запалва PC :(

Чудя се да не би да иска повече волтаж??

Направих го пак пин мода за 166мхз шина - !

Включих биоса - на 166/33мхз - но не запалва PC :(

Чудя се да не би да иска повече волтаж??

Добре де

защо правиш пинмод на фсб?

след като от биоса можеш да си я зададеш

Не тръгва ли на 11.5x200?

Все пак това е само 2300.

Пали на 11.5х200, но при влизането в win-а забива. Вдигал съм и волтажа (+1%;+3%;+5%) и все си е същата работа. Някакви идеи? Възможно ли е да не му стига захранване? :confused

Пали на 11.5х200, но при влизането в win-а забива. Вдигал съм и волтажа (+1%;+3%;+5%) и все си е същата работа. Някакви идеи? Възможно ли е да не му стига захранване?  :confused

От шибаното дъно е иначе не трябва да забива на 2300.Поне моя е така.

Е какво пък му е на дъното? :confused

какво ти е дъното?

на мен ми правеше същия номер на ECS600a

сега дори съм го пускал на 2,4

но доста грее и ме е страх :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...