Jump to content
BulForum.com

македония или западна България

star_net

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

"Симид"-браво на тая фирма че не лъжат какво пишат на опаковките на хлябовете си :woot

В Охрид е по-българско от България, какво да си говорим повече. Всичко е политика и лайна забъркани с говна. На дядо ми баща му е преселник от Македония.

@bratmito :

Слушай сега, македонци в смисъла на думата в момента няма! Тая държава е изкуствено отделена от България поради политически причини, ако махнеш мърсотията от македонския език, натрупана в следствие на сръбското влияние (да живее Тито и Георги Димитров - не напразно му срутиха мавзолея, да го беше пречукал някой преди да направи тея говна) ще видиш че тея хора са са българи колкото и ти. За съжаленеие тенденцията е българите да намаляват и да бъдат асимилирани, това показва историята от последните стотина години. Статистиката (моята любима наука, обожавам вероятностите и статистиката) показва че ако нещата продължават да се рзавиват в тази посока много скоро (до 50 години) ще го духаме всички големия. Айде честито ви мангалство :wacko:

Зап. България наистина по приляга за име, но смятам че македонците са си чисти българи с много, много ..... промити мозъци. И аз съм чувал че там е селения, но въпреки това смятам че е редно да сме за идеята за Мизия, Тракия и Македония по възможност заедно. Иначе ефекта от ЕС още не е много ясен, но ще се изясни след като влезем. Според мен е възможно въпреки някои ограничения да няма значение къде сме в Европа и какво и къде го притежаваме. За Македонците и всички българи извън България са преживяли тежки години(много убити, обесени, застреляни и т.н.), но някои от тях все още се считат за българи и някои вече използват това че България ще влиза в ЕС да си вземат Български паспорт(някои може и а не са българи де, но пак ще се опитат да докажат че са такива! една от целите засега е ясна дестинация в чужбина другата е за България).

Тези западни Българи говорат диалектен Български както говорат напримен Родопчаните!И ми е много интересно как така Македонци има от 1913 изведнъж се оказали 1,3 милиона БЪЛГАРИ в Югославия!До тук нищо необичайно защото много войни е имало много Българи са оставали извън пределите на страната,НО Сърбите в продължение на толкова много години не са стоели те са направили такива закони че ако кажеш думата Българин айде в затвора!И постоянно им е втълпявано на тези Българи че са македонци че те си имат свой етнус и глупости и глупости...,и са исписани такива небивалици в историята на Македония,че ще ви падне шапката един пример.

"Ние македонците сме чисти славяни както и македонците които цивеят в България,за разлика от българите които са татари!"

Епа ако ние сме татари...

Та македонците скоро ще погледнат истинската история ще се усетят и се надявам да се присаединят към нас...

:)

:) Нямам време да прочета цялата тема точно сега и се извинявам ако повтарям думите или мнението на някой...

Та Македоня няма такава страна,имало е много одавна по времето на древните Гърци ,но не и сега... :) Ta в "Македония" говорят на Български (повечето думи са едни и сащи)

Няма смисал от две страни кадето живее един и същ по корени народ,нали?

:) СИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО :)

Абе тия македонци са супер смешници. Имах "щастието" да живея в Скопие половин година. Това все пак им е столица, а въпреки повечето население, е супер селяния в сравнение с Пловдив, за са София да не говорим.. В тяхните учебници пише че техните прадеди са древните македонци, а ние българите сме потомци на татарите. Както някой написа, никой неможе да ги убеди че не са македонци, ами българи или каквото ще! Те все пак цял живот са със това самосъзнание. А да ви кажа не ни и трябват! Супер мизерия, супер селяния, албанците са им голям проблем (дано ние да не станем така с мангалите след 50г), икономиката им е пълен смях..просто не се сещам какво положително да кажа за тази страна както и за хората там. Та дори прехваленото им охридско езеро е нищо особено. Града Охрид е целия в алъш-вериш магазинчета, все едно съм на капитан райчо..пълни селяни. На брега има 5 лебеда и 500 гларуса и някви заблудени китайци им хвърлят хляб и ги снимат. Това е то..Македония :) Не мерси!

Имах възможност да се запозная с много македонци миналата година... Какво да ви кажа, те просто имат изкривена представа за историята, за България, за собствения си произход. Разказваха ми как Александър Македонски е създал държавата им :punk Общо взето такива глупости... И наистина смятат част от народните ни песни за свои, много жалко. А азбуката им е изменена от сърбите и е почти идентична с тяхната, както и самият им език. Не посмях да опонирам на "лютите" македонци относно истинската история за Балканските страни (все пак не бях в свои води), но поне им казах, че Охрид е бил българска столица преди много години. Те просто нямаха какво да кажат по въпроса, а ме гледаха недоумяващо. Поколения наред са заблуждавани от сърбите по най-зверския начин и не мисля, че нещата вече са поправими. Дори да им докажем собствения им произход, пак няма да променим мисленето и самосъзнанието им, това е положението...

nai-veroqtno ne q znaete pogovorkata :

kvo 4ovek go my4i za tova samo govori

kogato si pro4etete istoriqta (oba4e ne bylgarskata, a svetskata) togava 6te razberete 4e:

vsi4ki bylgari sa makedonci

poneje kogato e bilo vremeto na aleksandar makedonski (The Great) nqmalo t.n Bylgari. a sa bili Tatari

ps:iskam da zadam vapros - zato vsi4ki ulici v ki4uk parij sa s makedonski gradove za6to ne si slojite blgarski :} i drugoto za6to v centara do djumaqta stoi statua na filip(ba6tata na aleksandar)makedonski a ne na nqkoi blgarin? ili namate nikoi taka nare4en izvesten i na 4ujd grb se slavite??????

poneje kogato e bilo vremeto na aleksandar makedonski (The Great) nqmalo t.n Bylgari. a sa bili Tatari 

ps:iskam da zadam vapros - zato vsi4ki ulici v ki4uk parij sa s makedonski gradove za6to ne si slojite blgarski :} i drugoto za6to v centara do djumaqta stoi statua na filip(ba6tata na aleksandar)makedonski a ne na nqkoi blgarin? ili namate nikoi taka nare4en izvesten i na 4ujd grb se slavite??????

Аз като те гледам какво си писал, разбирам че си "македонска" рожбичка.Ще ти отговоря на въпросите доколкото мога:

1-ви въпрос:Вземи го напиши на БЪЛГАРСКИ,защото нещо не му хващам смисъла ;)

2-ри въпрос:Статуята на Филип седи ,щото управниците пак са олизали г*за на някой!Ние не го решаваме това.Като го сложиха май нямаше доволни-и по телевизията го даваха.Сигурен съм че поне 99% от българите или от пловдивчаните,ще са съгласни да се махне този паметник и на негово място да има паметник на Симеон I,Хан Крум,Цар Борис I или която и да е българска личност от онова време преди робството.

...нямаме с кой да се славим наистина-кой е тоя Хан Кубрат,кой е тоя Хан Аспарух,кой е тоя Хан Крум,или Омуртаг,или Пресиян,или Княз Борис,или Цар Симеон Велики,Самуил,Асен I,Цар Калоян,Иван Асен II и т.н.

А къде е била Македония през това време-в територията на България и след това в Османската Империя. :woot

Я ми кажи нещо сега БЪЛГАРЧЕ! ;)

nai-veroqtno ne q znaete pogovorkata :

kvo 4ovek go my4i za tova samo govori

kogato si pro4etete istoriqta (oba4e ne bylgarskata, a svetskata) togava 6te razberete 4e:

vsi4ki bylgari sa makedonci

Приятелю,не искам да споря с теб защото си много заблуден!!Ти знаеш ли какъв е бил Александър Велики!!Според теб,ти си негов потомак таак ли?!! :lol: :lol: :lol: Смешен си приятелю!Александър Велики е бил ЕЛИН,тоест грък!Все едно да кажеш,че ние българите,както и вие сме ТРАКИ,защото по това време по нащте земи са живели траките!И мисля,че е време администраторите да вземат това под внимание,защото за такива мнения като на моя приятел от ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ,мене ме изхвърлят от тяхните форуми!Аиде с здраве българино от Македония! :D

...ps:iskam da zadam vapros - zato vsi4ki ulici v ki4uk parij sa s makedonski gradove za6to ne si slojite blgarski :} ...

Веднага ти отговарям: защото в онзи квартал са се заселили бегълци от македонския край и от беломорска Тракия по време на Балканската и Междусъюзническата войни. Ако не знаеш, имаме и квартал "Беломорски". Тези хора са нарекли улиците в чест на родните си градове и местности, което е нормално. Обаче аз ще ти задам в същата връзка следния въпрос: Защо са бягали към Княжеството , а не например към Сърбия, Гърция или Албания, а? В такива мътни времена хората бягат при СВОИТЕ, запомни това!

И още: Никой не е искал паметник на Филип, това е политическа машинация. Солунската община дарила пари, разбираш ли, с изискване да се построи паметник точно на Филип??? Кой общинар е нагушил и колко, остава неясно. Ясна е обаче тънката цел на гръцките управници - да насадят погрешна представа за историческите събития. Понеже Филип НЕ Е основал Филипопол, а го е нарекъл на свое име, след като го е завзел.Тоест имало е град преди да е имало Филип!!!

nedeite mnogo da biete v gradi.... za6toto "han" e to4no tursko naimenovanie... zna4i te sa TURCI i drugoto koeto e prez va6ta cvetna bulgariq sa minali tolkova mnogu turci i ne se znae kakvi to4no ste, a pak i kato si znaem v bulgaria koito i da mine semeto si ostavq taka 4e.... :P :P :P

a ako iskate pove4e da doznaete za istoriqta ot svetski istorici a ne bulgarski ili makedonski zapovqdaite na www.historyofmacedonia.org

preduprejdenie... na angliski e

Веднага ти отговарям: защото в онзи квартал са се заселили бегълци от македонския край и от беломорска Тракия по време на балканската и междусъюзническата войни. Ако не знаеш, имаме и квартал "Беломорски". Тези хора са нарекли улиците в чест на родните си градове и месности, което е нормално. Обаче аз ще ти задам в същата връзка следния въпрос: Защо са бягали към Княжеството , а не например към Сърбия, Гърция или Албания, а? В такива мътни времена хората бягат при СВОИТЕ, запомни това!

Браво приятелю,това е точно така!Знам го защото моята баба и дядо са били точно такива хора,които след като родните им места са били насилствено откъснати от родината,са предпочели да оставят родните си къщи,но да са в родината БЪЛГАРИЯ!!

nedeite mnogo da biete v gradi.... za6toto "han" e to4no tursko naimenovanie... zna4i te sa TURCI i drugoto koeto e prez va6ta cvetna bulgariq sa minali tolkova mnogu turci i ne se znae kakvi to4no ste, a pak i kato si znaem v bulgaria koito i da mine semeto si ostavq taka 4e....  :P  :P  :P

То затова сме красива нация, защото сме поомешали гени с други народности. Това не пречи на националното самосъзнание, момче. Като те гледам на снимката, може да поназнайваш нещо от генетика, или бялата манта лъже :D

И ако си въобразяваш, че си наследник на Александър, значи много яко са ти промили мозъка. Също така е смешно да се твърди, че Александър е бил славянин - виж старите фрески и мозайки, там е изобразен с тъмна коса, тъмноок и с гръцки нос :P

nedeite mnogo da biete v gradi.... za6toto "han" e to4no tursko naimenovanie... zna4i te sa TURCI i drugoto koeto e prez va6ta cvetna bulgariq sa minali tolkova mnogu turci i ne se znae kakvi to4no ste, a pak i kato si znaem v bulgaria koito i da mine semeto si ostavq taka 4e....  :P  :P  :P

a ako iskate pove4e da doznaete za istoriqta ot svetski istorici a ne bulgarski ili makedonski zapovqdaite na www.historyofmacedonia.org

Българино,не разбираш ли,че това не е вашта история!!Тоест това не сте вие,вие сте българи!! :punk Кажи ми пак за Александър Велики,а?На македонски ли е говорил тои,а?Разбери едно тогава по нашите земи са живели елини и траки,но това не значи,че това е така и сега!Защото ако беше така ти секга щеше да говориш на гръцки,а не на български! :woot И искам да те питам и нещо друго след като си учил на запад!Защо България е призната на всякаде като народ и нация,а така наречената Македония половинта свят не признава за съществуването и? :woot

То затова сме красива нация, защото сме поомешали гени с други народности. Това не пречи на националното самосъзнание, момче. Като те гледам на снимката, може да поназнайваш нещо от генетика, или бялата манта лъже :D

dostaty4no znam za genetikata... i to kogato se umesat 2 ne6ta izliza 3 a ne bylgarin

Българино,не разбираш ли,че това не е вашта история!!Тоест това не сте вие,вие сте българи!! :punk Кажи ми пак за Александър Велики,а?На македонски ли е говорил тои,а?Разбери едно тогава по нашите земи са живели елини и траки,но това не значи,че това е така и сега!Защото ако беше така ти секга щеше да говориш на гръцки,а не на български! :woot И искам да те питам и нещо друго след като си учил на запад!Защо България е призната на всякаде като народ и нация,а така наречената Македония половинта свят не признава за съществуването и? :woot

ako bqha elini i traki za6to e aleksandar "makedonski"

dostaty4no znam za genetikata... i to kogato se umesat 2 ne6ta izliza 3 a ne bylgarin

Спал си, спал по лекции... или не ти отърва. За доминантен ген явно не си чувал. Много са ти плитки доводите, изказваш се неподготвен по национално-историческата действителност на Балканите. По-добре замълчи, за да не ставаш смешен. Нали получи отговори на въпросите си.

ako bqha elini i traki za6to e aleksandar "makedonski"

Защото областа се е наричала Македония!!Както също и Епир,Атика и.т.нВсе едно да кажеш,че гърците трябва да се делят на Епирци,Атиканци и Македонци!! :lol: :woot Явно предмета история ти е куцал в австралииското училище :sick :woot

To se vijda 4e neste dodtaty4no zreli za da raberete nqkoi ne6ta no kakto i da e dal sam vi dodtaty4no info za da razberete nqli ne6ta a sled kato vie ne iskate i iskate da si ostanete typi va6 problem no sve pak tova e slobodna dyrjava, moje da mislite koi kak si iska, ot men tolkova no poredno dokazatelstvo za bylgarska prostotiq.

P.S imam mnogo priqteli bylgari koito si me priemat takyv kakyv to sam i nqmam nujda da se obqsnqvam na hora kato vas. poneje kazvate 4e moita istoriq kuca i nesam dostaty4no obrazovan uspeh na vas i va6ta istoriq. samo se nadqvam da dostignete moito nivo... kakvo sam minal i kakvo imam. USPEH

ХАХАХАХА, стахотно инфо и много възвишено, няма що. Поредния Холивудски трик. Това не е история, дами и господа, това е МАРКЕТИНГ! Нали филмчето трябва да се продава :lol:
To se vijda 4e neste dodtaty4no zreli za da raberete nqkoi ne6ta no kakto i da e dal sam vi dodtaty4no info za da razberete nqli ne6ta a sled kato vie ne iskate i iskate da si ostanete typi va6 problem no sve pak tova e slobodna dyrjava, moje da mislite koi kak si iska, ot men tolkova no poredno dokazatelstvo za bylgarska prostotiq.

P.S imam mnogo priqteli bylgari koito si me priemat takyv kakyv to sam i nqmam nujda da se obqsnqvam na hora kato vas. poneje kazvate 4e moita istoriq kuca i nesam dostaty4no obrazovan uspeh na vas i va6ta istoriq. samo se nadqvam da dostignete moito nivo... kakvo sam minal i kakvo imam. USPEH

А каквото имаш, имай го и си го ползвай, но не забравяй къде си го придобил!

И друго - поогледай се малко, преди да си вириш носа с "ниво"-то си. Би трябвало да ти е ясно, че каквото и да си минал и каквото и да имаш, винаги ще има някой по-нагоре от теб!

Нали гледам тука какво си постигнал ;)Не сме били зряли...добре аз може да не съм толкова образован,щото не съм на твойта възраст ама за alchemy и botevbeerboys да ми говориш, че не са зряли...айде моля ти се българче!

Само се надявам да достигнете нашата история,че да не ви е срам да казвате от къде сте.Или може би не се надявам... :woot

И ако става въпрос ти се направи на голям "македонец" и почна да разправяш колко е стара и велика Западна България.Никой не ти е казал че като си "македонец" значи си лош човек... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...