lukather Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 защо след като мрежата ми е работила ок няколко месеца изведнъж без никаква причина вече не мога да прехвърлям файлове от пц на пц и когато искам да видя копютрите от работната група ми дава че нямам достъп? интернета ми работи без проблем и на двата компа! свързани са пробвах с няколко кабела,пробвах и с ръчни настройки и с автоматични но няма ефект Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 1. Нагласи си настройките в TCP/IP ръчно (за по-сигурно, изттриваш протокола, рестарт и инсталиране отново на протокола) 2. Добавяш IPX и NetB***(забравих го точно) Това се явява особено често под 98. След това може и да работи без другите два протокола, но проблема рано или късно ще се появи отново. P.S. Хал-Хабер си нямам, какво се случва, но има резултат Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 1. Нагласи си настройките в TCP/IP ръчно (за по-сигурно, изттриваш протокола, рестарт и инсталиране отново на протокола)2. Добавяш IPX и NetB***(забравих го точно) Това се явява особено често под 98. След това може и да работи без другите два протокола, но проблема рано или късно ще се появи отново. P.S. Хал-Хабер си нямам, какво се случва, но има резултат <{POST_SNAPBACK}> Незаблуждавай човека IPX i NetBUI не му трябват Ток става реч за мрежа използваща TCP/IP протокол. 2. 98 може да е боза ....ама не чак толкова. Към фоундера на темата : Да си преинсталирал вин-а????? Погледни дали компютрите са в една и съща "работна"? work group. Дали случайно не е сменена подмаската "от теб разбира се нещо от рода 255.255.255.0 " на твоето или другото ПЦ ??? . 2. При мен се получи подобен проблем обаче нямах нет а виждах комповете в мрежата........е......смених ланката и нещата се оправиха но преди това направих още поне 3 кабела докато се осетя Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted March 16, 2005 Author Share Posted March 16, 2005 1. Нагласи си настройките в TCP/IP ръчно (за по-сигурно, изттриваш протокола, рестарт и инсталиране отново на протокола)2. Добавяш IPX и NetB***(забравих го точно) Това се явява особено често под 98. След това може и да работи без другите два протокола, но проблема рано или късно ще се появи отново. P.S. Хал-Хабер си нямам, какво се случва, но има резултат <{POST_SNAPBACK}> с хр съм ама тоя номер стана до някъде т.е виждам само единия(рутера) а другия не. не не съм преинсталирал нищо работната група е еднаква маската и айпитата са както си трябва и защитната стена съм изключил и пак номера прави ту се появяват папките ту ми показва само празен екран Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 проблема че най-вероятно windows-ите не могат да се разберат кой да е мастер браузер рестартирай *едновременно всички* windows-и в мрежата ако рутера ти е линукс си пусни една самба с включен wins и обясни на windows-ите да ползват него като wins server така 'проблема' ще изчезне завинаги Link to comment Share on other sites More sharing options...
.D. Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Az pyk imah problem s neta..imam mreja vijdam vsichki ot mrejata no nqmam net!Pusnaha mi go po mac i se opravi...Vij da ne e dynoto,ako e AsRock...moje i da e ot nego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Az pyk imah problem s neta..imam mreja vijdam vsichki ot mrejata no nqmam net!Pusnaha mi go po mac i se opravi...Vij da ne e dynoto,ako e AsRock...moje i da e ot nego! <{POST_SNAPBACK}> Странно и аз съм чувал за проблеми с това дъно AsRock, но в други отношения. Проблеми и аз съм имал с локалната мрежа преди бяха от това че 98 и XP не са много съвместими това по-късно се оправи тъй като май е било само от една машина с XP. Времето отвън също оказва влияние малко по бавно се тегли. Има една много не знам как да я нарека настройка която много често при 98 прецакваше работите в настройките за мрежа има Windows Logon и Microsoft Network и при двете има разлика и понякога ми се случва да нямам мрежа и просто да ги разменя(ясно ми е каква работа вършат). Има и други проблеми, но мисля че успях да кажа някои надявам се да помогнат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.