Jump to content
BulForum.com

elementarna higiena

farrell

Recommended Posts

ot izvesno vreme zabelqzvam kak horata vonqt:iskam da kaja,da po-vuzrastnite,nqkvi hora izmu4eni ot jivota i t.n.......

no u4enici-nakipreni,napraini-i kvo maina miri6at na gadno(ne kofti parfum) ta se ne traqt :sick i osobeno mi prai vpe4atlenie kolko 4esto zeh da 4uvam podobni izkazvaniq:

"hvanah si edin/a gotin/a e ,no vajnoto e 4e 4isti4uk/a!"

az li poludqvam ili naistina golqma 4ast ot horata na vsqkakva vuzrast i polojenie nqmat elementarna higiena :confused

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

за сажелние е така,аз имам 1-2ма позна ти който са така,просто до преди време ми беше неудобно да им кажа,но намерих начин...жалко е,а иначе лошото е че над миризмата(потене,дрехи с които са били изпотени и ги слагат чисти и т.н) слгат парфми и миризмата става още по отваратителна,но това е до манталитет и възпитание

в класа ми има едно момиче и едно момче, които си миришат на манджа и пот. момчето на манджа, момичето - на пот. но не каква да е пот - гадна, ужасна, тежка. сега когато беше студено всички се задушавахме. имахме избора- да мръзнем (при отворени прозорци) или да се задушим.

никаква хигиена - нищоо!

и най дъ уей момичето не ис бръсне краката и подмишниците.

Какво да кажа...винаги има такива хора!От нашия клас едно момче мирише от километри :wootАйде де то вече 2 години с него се свиква...ама не мога да разбера-толкова ли не може да си измие зъбите да си сложи дезодорант или парфюм,да си смени дрехите-все прости неща.И си носи дезодорантче да даскало ,ама един гаден :sick ,И като се напръска с туй нЯщо от 50 ст. и като се има предвид естествената му миризма представете си какво става.

Ама както и да е!Лошото е че идва лято...като си свали блузата и ще лъха на пот,мръсни зъби,маджа и крака из цялото даскало! :sick Баси момчето,да ми беше дете щях да го карам да се къпе по 4 пъти на ден!

imenno za tva staa ?,4e e ? na vuzpitanie i kude sa tiq roditeli we :confused ne moe6 da otide6 i da kai6 na 4oveka na susedniq 4in 4e vuni na umreli katerici i te zadu6ava,nali taka?ako si mu pritel...kvo 6e mu podari6 komplekt kozmetika(s tunkiq namek:'se6tai se,4e me udu6i") o6e poe4e 4e s takia hora prosto e trudno da se osu6estvqaa kontakt!togava 6o v ku6ti ne mu kajat kak stoqt ne6tata,ili i te i roditelite sa na toq hal??ne moa...glavata ne mi go pobira :blink:

тц тц тц кви велики мисли просто не е истина... вие толкова ли си нямате работа ми се чудите хората как миришели и що миришели така :confused а да ви е идвало на акъла, че някой хора просто си миришат? ще ви дам един пример: значи аз може да не си сменя 4-5 дена чорапите и няма да миришат изобщо. докато един мой приятел за 2-3 часа и като се събуе може да убие някой :blink: не е до хигиена, а просто до човек! друг пример ще ви дам за да ви убедя. ако се изкъпя и след това сложа някоя изкуствена фанелка и след 2 часа почвам да мириша ама яко на пот дори и да не съм се потил. докато ако си сложа някоя памучна даже и да се изпотя пак мирише на хубаво и се вмирисва чак като я сваля :bgrin: така че и дрехите, които обличаме играят роля :sayjin ааа и може като малки да не са ги къпели със солена вода и за тва да вонкат :lol:

vsi4ko e vapros na vaspitanie kato idva6 ot selo i si pasal ovcete dosq kak iska6 da se vpi6e6 v ob6testvoto

Това беше много тъпо. Познавам много чистоплътни "овчари" и много фмирисани гражданчета дето се мислят за големи тешкари, а единственото тежко е миризмата им. Така, че това си е до манталитет и лична култура.

Да допълня Stenli: има и заболяване при което нещо ти се прецакваха потните жлези и просто си миришеш. Става въпрос, че почваш да миришеш половин час след като си излязъл от банята примерно. И е един такъв много специфичен аромат-не точно на пот. Въпроса е че даже и да си болен от тва нещо като се къпеш си личи/надушва. Просто самата гадна миризма е някак си по-чиста :bgrin:

ПОТ И ЧЕСЪН-АРОМАТ НА МЪЖ :bgrin:

Edit:Aquila абсолютно съм съгласен

Zna4i da uto4nq,4e mirizmata na pot ne idva ot tova dali se kupe6 vseki den il ne.Potnite jlezi mogat da budat 2 vida-apokrinni i amokrinni,kato purvite izdavat secret s tazi tolkova specifi4na mirizma tui kato pri tqx v otdelqniqt secret vurxovete im izpuskat specifi4no organi4no ve6estvo koeto se razgrajda v potta.

Zatova mirizmata na pot ne e samo vupros na xigiene,a i na organizum.Za mirizmite na 4esun,na nekupan 4ovek,na mandja,na piknq i dr. nqma da komentiram.Prosto e ujasno.Primeri mnogo.

Имах приятелка, която беше адски нечистоплътна, постоянно и беше мазна косата, а като се изкъпеше не си переше дрехите, а продължаваше да ги носи още 1-2 седмици. Кожата и съответно беше ужасна от постоянното натрупване на мръсотия. Тая мадама в момента е женена за страхотен мъж, бивш манекен, невероятно красив и лъхащ на скъп парфюм отдалече. Него не съм го виждала да е несресан или да няма ръб на панталончето. Ей на това и до ден днешен немога да се начудя.

Друг мой познат има проблем с носа си и са му повредени сензорите за мирис. Аз затова си му и казвам като намирисва, че сам не се усеща.

Проблемът с миризмата на пот са го решили още в древен рим :P като са започнали да се бръснат под мишниците :) , а и за миризмата на чорапи :ghost , за да не се появява бързо трябва да се носят обувки от естествени материали, а не от балатум :)

Така че този проблем е въпрос както на лична хигиена така и на финансови възможности

Наистина е малко кофти проблем - аз също съм забелязвал такива неща, но зависи и от хората. Някои цял ден нямат проблеми, някои след 1час започват да носят въпросните "ухания". Също така зависи и от работата. Лошото е ако проблема е другаде - а именно в лошата хигиена - за това просто нямам думи :confused

Pravi ste,no pak ne vijdam zashto tova e tema na obsajdane.ne moje da promenite nishto.....

Според мен човек ако си е мърляч ще си е такъв със или без пари .

Дори да нямаш особенни финансови възможности ако не обичаш да ти "ухае " ще направиш нещо по въпроса! Така ,че това не е извинение!

Ъ-ъ ? Хигиена ? Повечето ученици и ученички стават чистоплътни чак когато започнат да водят полов живот. Но от ннякой да лъха на пот, крака и други чудни ухания говори зле за родителите .На мен някой ако така ми мирише просто ще го помоля или да се изкъпе или да стои на страна от мен. Е, ако е някой по-близък или нещо такова ще бъда по-тактичен.

За краката - има си пудри, прахчета, мазила и мехлеми, които колкото и да са ти миризливи краката ако не я премахнат миризмата ще я намалят многократно. С други думи човек ако има желание все някак си ще се пребори.

Ъ-ъ ? Хигиена ? Повечето ученици и ученички стават чистоплътни чак когато започнат да водят полов живот.

Бе познавам хора които отдавна вече не са ученици,водят полов живот и пак не са много чистоплътни. Да не говорим за обескосмяване. Как ти звучи лафа(към един познат който допреди малко е бил с гаджето си) "<ИМЕ> имаш косъм между зъбите" :bgrin:

@Alliance че няма да помогне-няма,но поне ще си излеем мъката :bgrin:

Хаха, а как ти звучи лафа "имаш цици между космите " ?

Затова съм написал повечето, защото има и такива, които цял живот си остават мърлячи.

А най-обичам някоя девойка да има повече косми на ръцете от мен....

Абе вярно има хора които си вонкат по-принцип ама и хигиената си е важна. Аз например дори и да се изпотя здраво не мириша гадно освен ако не съм играл футбол 3-4 часа - тогава вече се усеща, ама има хора които просто малко като се изпотят и се вмирисват супер ужасно, както някои вече споменаха тука това си е строго индивидуално и зависи от много неща, понякога не само от хигиената, ама все пак редовно къпане и сменяне на дрехите с чисти такива дори и без да се парфюмираш си е задължително. Интересно е че доста от парфюмите (поне по качествените) им се засилва ефекта при изпотяване но не и когато си мръсен, тогава става гадост :sick :sick :sick

Що бе? Не ти ли е яко когато лятото в рейса е претъпкано и около теб поне 4 човека миришат на пот и дезодорант. На мен направо не ми се слиза.

Хората са го казали - човек е това което яде. Не сте ли се замисляли че яденето на определени храни (колкото и да са вкусни) водят до отделянето на специфична миризма. Едно е примерно да хапваш по-често зеленчуци а съвсем друго е тъпчеш дюнери непрекъснато. :P

Замислете се над това.

Аз лично съм ограничил месото... щото известно време само мръвка тъпчех и нещо.. не се чувствам комфортно напоследък.. в смисъл имам усещането че ми е някво тежко. Пък знам ли.. snejko каза за проблемите с носа и се замислих че и аз имам същия проблем защото принципно носа ми е непоправимо запушен непрекъснато, особено през лятото :cry

:angry: Сигурно е имало случаи да съм смърдял от километри без да знам и затова като научих това за храната се замислих над диетата си... така де..

Сега се сетих за друго: нивото на хормоните. Примерно през пубертета е възможно освен миризмата примерно и пърхот да имате повечко :) или.. ако работите.. и сте подложени на по-голям стрес сигурен съм че пак е свъразно...

Така че.. замислете се защото по тази логика колкото и да се къпете ще смъдите :devil

:D Айде сега, дайте да станем вегетарианци и ще изкореним всичмкото световно зло, включая и лошата миризма ! Човече , проблемът се решава с вода и сапун, а не с диети.

Остави настрана и хормоните. Не говорим за по-остра миризпма от обилно пубертетно потене (за което от тебе чувам, но е много по-възможно от това да мирише човек зле , защото е ял месо), а за миризма на СТАРА пот и стара мръсотия.

Между другото точно вчера на мене ми се появи един в офиса, дето от липса на пари не може да се оплаче, ама беше облечен като за Бог да прости и смърдеше УЖАСНО ! Два часа (буквално) склед като си замина, проветрявах на поразия, и пак във въздуха витаеше споменът за него. Ужас!

Та това е. Не е важно какво ядем, важното е добре да се измием преди и след това :D

P.S. P.S. Забравих да кажа - освен, че ям месо, както вече се е разбрало, работата ми е свързана с АДСКИ голям стрес. Но следвам мисълта на Сенека че "най-добрата миризма за тябото е липсата на миризма" и мисля, че присъствиенто ми се понася без усилия . Повечко вода и сапун, по-малко фъшкане с това и онова и нещата се оправят :D

Ха със здраве!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...