dls12 Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Здравейте! Въпросът ми е следният: Имам инсталиран СУСЕ 9.2 Професионал искам да си направя УЕБ сървър да се вижда и от БГ и от Вън понеже съм новобранка в ЛИНУКС не знам как става. Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете. Предварително ви благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Ще обясня възможно най-кратко: Значи всичко от което имаш нужда е инсталирано Apache. Конфигурационният му файл се намира във /etc/apache (или /etc/apache2/) и се казва httpd.conf Трябва да го редактираш със някой текстов редактор, като основната настройка която трябва да направиш е да посочиш коя да ти е директорията в която се намира web страничката. Самия файл е добре коментиран така че не виждам проблем. Самото стартиране на сървъра става със: apachectl start Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
dls12 Posted March 15, 2005 Author Share Posted March 15, 2005 Не ми дава да го запиша а и не съм много сигурен дали е същото ще съм ти благодарен ако ми укажеш съдеиствие?!! Благодаря ти предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Значи влез със root и тогава редактирай файла.Рзгледай всичките Опций в него ,има няколко който трябва да настройш ,след това Сейвни файла и в конзолата напиши httpd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Сусето си има графичен модул за настройка на Апача - естествено в YAST Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Сусето си има графичен модул за настройка на Апача - естествено в YAST И аз това ще кажа.... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.