Jump to content
BulForum.com

Диамантеният път.....

AuReOluS

Recommended Posts

Интересно ми е да разбера,дали в Пловдив има хора(защото в този сайт е застъпен форумния глас на този град),които търсят своето място в машината,стойностните неща в живота,себе си....ако да..ги призовавам да споделят своя опит....

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Да разбирам ли,че никой нищо не прави за себе си....не прави дори опит - малък за самоусъвършенстване???

Безумна работа.....

Може би,когато имам повечко време...май ще се излея първа...явно...

поне да знам...че евентуално на някой ще бъда полезна...

Хора всякакви.Ако беше дал/а по-ясно съдържание на темата,повече хора щяха да отговорят.Какво е това място в тая машина?Машина за месо?

И какво самоусъвършенстване?Всеки се самоусъвършенства по свой собствен начин.

КОГАТО ЧОВЕК ОСЪЗНАЕ, ЧЕ Е МАЛКО ЗЪБНО КОЛЕЛО, ТОЙ МОЖЕ ДА Е ЩАСТЛИВ, ЗАЩОТО ЩЕ НАМЕРИ МЯСТОТО СИ В ЦЯЛАТА МАШИНА....А КОГАТО ПЪК ОСЪЗНАЕ, ЧЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА ЗЪБНОКОЛЕЛЦЕ ЦЯЛАТА МАШИНА РАБОТИ..........СТАВА ХУБАВО :О)

А КОГАТО ВСИЧКИ ЗЪБНИ КОЛЕЛЦА МИСЛЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН.....ЕХ ЧЕ ХУБАВО СТАВА :О)

- цитирам приятел.....

А за това ,че всеки го прави индивидуално и различно(донякъде) от другия ми е ясно...по-горе пиша за "споделянето на опит".....

какво толкова сложно има в постинга ми...???ама че работа.... :D

naistina ne6to ne shva6tam kakva e vryzkata m/u "стойностните неща в живота,себе си" i "търсят своето място в машината" ne6to ne se vryzvat ne6tata poqsni pls

ina4e az postoqnno tyrsq stojnostnite ne6ta v jivota (naqsno sym koi sa, prosto iskam da gi vzema ama e mn trudno za sega :( )

my4a se da se razbera, po skoro znam se kakvo predstavlqvam ama ne moga da razbera kak takova 4udo moje da sy6testvuva izob6to :devil

edit: ooo taka li bilo "zybnoto kolelce" mrazq da se 4uvstvam taka - spodred mene tova ne e ot stojnostnite ne6ta

no nemoga da otreka 4e vyr6i rabota ponqkoga... (primer voennata ma6ina e izgradena izcqlo na tozi pricip)

ква е тая машина?! аз не искам да съм част от машина. "едно зъбно колелце" - машинките не са само от зъбни колелца - има и по-важни честици. е аз не исакм да съм най-ниското. според теб това (че съм "зъбно колелце) би трябвало да ме радва, защото "нещо зависи от мен". така ли?

ми не мисля така. като "зъбно колелце" ти си ръководен от "големите зъбни колелца" и го духаш много здраво.

ква е тая машина?! аз не искам да съм част от машина. "едно зъбно колелце" - машинките не са само от зъбни колелца - има и по-важни честици. е аз не исакм да съм най-ниското. според теб това (че съм "зъбно колелце) би трябвало да ме радва, защото "нещо зависи от мен". така ли?

ми не мисля така. като "зъбно колелце" ти си ръководен от "големите зъбни колелца" и го духаш много здраво.

А пък ние бай Тошо искаме да ни го духат много здраво вместо това нали?

AuReOluS не се засягай. Не ни познаваш, а ние сме леко лоши понякога, въпреки че знаем, че не бива. Тошо е прав според мен...не е това начинът да бъдеш щастлив. Индивидуалността приветствам аз. Машината е гадно нещо...

мнооооооооооо ясно уе, копеуе! уи ар бед бойз. фак дъ систъм. рейдж ъгенст дъ машийн. хахаха :)

Индивидуалността приветствам аз. Машината е гадно нещо...

"А някакъв тип си мели кайма"...

Индивидуалността е хубава.Cogito ergo sum. :) Нали така.Е аз пък съм колелце.Ама съм от ония гадните,дето скърцат,имат счупено зъбче и прецакват работата на останалите ;)

Тая идея за машината и зъбните колелца много ми напомня една книга "Кошерът на Хелстрьом" и хич не ми харесва, GeorgiK е прав индивидуалност му е майката, в природата всеки работи за себеси, а не за общото благо.

Ham i az tva iskah da kaja,tuk groover pi4 si otnovo prav.Vqrno e 4e vsi4ki hora sa 4ast ot edno ob6testvo,imat ob6ti cennosti,moral,kultura,demek trqa da se razvivat ,za da se razviva i ob6testvoto.No tuk stava duma i za drugo.Navlizaneto na moderniq svqt i kultura si kazvat dumata.4ovek tyrsi samostoqtelno razvitie sred ob6testvoto.Estestveno 4e iska da e polezen,no po svoi na4in,iska da pokaje na4ina si na mislene,svoqta sy6tnost i du6evnost,i ako moje da pomogne na drug.Pyk i vse pak v 21 vek sme.Estestveno 4e trqbva da sme zadrujni/zybni kolelca,no vsqko ot tezi kolelca da se rzviva i otdelno,da tyrsi svoi na4in za samoizqva,da izpykne sred drugite.

P.S.Stiga ve4no s tva ob6to i za vsi4ki 4e posle verno pak go duhame,6toto takiva "golemi kolelca"deto ne im puka za malkite vinagi precakvat rabotata :punk :punk :punk

Jane___Doe,приветствам те.... :D

Май,мацка...само ти ме разбра...щеше ми се да бяха повече хората...макар че дори един от многото е много за мен и другите...

С любов за всички,които разбират кои сме,къде сме и защо сме там....и всички,които се опитват...и се движат и не засядат в собствената си "тиня",не се засягайте...не сте виновни.... :D

И да ви се иска и да не ви се...сте част от тази велика МАШИНАТА... :devil

По-добре за вас е да го разберете.....

Благодаря за мненията все пак...

Чак пък толкова......??? Айде няма нужда!!! Прекаленото замисляне по принцип не води до Нещото, а до задънените странни мисли на човека, с които той е задължен да съжитества цял живот. Е това е странно. На човек не му е нужно усъвършенстване /това би го комплексирало/, по-скоро му е нужна фантазия, която да ползва и бяга от време на време от себе си. Тогава резултатите са къде – къде по – добри и полезни.

по-скоро му е нужна фантазия, която да ползва и бяга от време на време от себе си. Тогава резултатите са къде – къде по – добри и полезни.

Аз пък не съм съгласен с това. Защо трябва да се налага на човек да бяга от себе си? Ако той съумее да постигне баланс (с близките, с природата, със себе си), то тогава нищо не би трябвало да може даго "бутне". И да си седи мирен и спокоен, а не да се чуди как да избяга.Дотук с глобализацията. Оттук нататък всеки сам решава за себе си по какъв начин да постигне този баланс.

как ще бягам от себе си - кой би избягал от същество като мен :) хахаха!

всеки нека бъде себе си. няма нужда да бягаш.

тая машина била голямо нещо. и аз да не знам че съм "колелце". бахмаааму! добре че тука има "просветени" да отварят очите.

Времето на големите майстори и тесни специалисти мина,

сега се търсят "общи работници с английски език"

@ groover i GeorgiK: хм, вие отричате "машината", но давате ли си сметка, че зависите от нея в голяма степен. Няма начин да не бъде така, защото живеем в общество и животът на всеки засиви от живота и труда на други "зъбни колелца". Така че щете или не щете, все сте си зъбни колелца.

Друг въпрос е, че има големи (защо това да не бъдете и вие, ако имате достатъчно качества) и малки колелца - хората са различни и допринасят по различен за живота на другите. Но така и трябва да бъде - не всеки има лидерски умения, а малките колелца трябва да бъдат насочвани нанякъде. Та това, което се опитвам да кажа е, че подкрепям желанието ви да бъдете различни, но смятам, че трябва да бъдем "united in our diversity" - май някъв такъж лаф имаше.

А сега по темата - ами, търся мястото си в машината... Не знам дали съм го намерил (засега съм само едно колело ученик ;)), но има достатъчно време да го намеря. Търсенето продължава.

П.С. AuReOluS, много ме радва оптимизма и любовта, които струят от теб. Надявам се да има повече хора като теб в тоя сив свят :)

btw, ще ми кажеш ли откъде идва "диамантения път" в заглавието. Напомня ми на една книга на Пауло Коелю, която съм чел, но там не се споменаваше много за тоя път...

Времето на големите майстори и тесни специалисти мина,

сега се търсят "общи работници с английски език"

Само от личен опит мога да добавя и с шофьорска книжка, без претенции към работно време и заплата :angry1

....И дойде време, когато хората доброволно започнаха да стават роби и да са доволни от това- а Колелото се въртеше ли, въртеше....

Само от личен опит мога да добавя и с шофьорска книжка, без претенции към работно време и заплата  :angry1

....И дойде време, когато хората доброволно започнаха да стават роби и да са доволни от това- а Колелото се въртеше ли, въртеше....

...И СТАЖ

А машината е отдавна сглобена! А ние можем да бъдем горивото , примерно!!! :excl: :D

К'ви ги говорите бе?! Машина отдавна няма! Всеки сам управлява живота си! А обществото е група от индивиди съгласували егоизма си! Т'ва не значи, че си помагат. Всеки гледа да изкяри от другия, но не всеки си го признава! Нали искаш да те харесват, да те обичат, да живееш добре? Обаче за да може да си "отгоре" трябва да има някой "отдолу". Това винаги е било и винаги ще е така! Ти си сам срещу всички и всичко! Естествено имаш и близки, така е, но когато някой от тях те предаде разбираш ужасната истина! :sayjin

А самоусъвършенстването не случайно се пише САМоус..... ;) . Всеки си има собствено виждане по въпроса! Аз лично се опитвам да стана по-добър, наистина се опитвам......но е адски трудно когато си САМ! :cry

1984.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...