Jump to content
BulForum.com

zapisva4ka

Recommended Posts

Пробвай в HARDWARE форума.Иначе моят съвет е да си вземеш DVD писачка.Вече са доста евтинки.Ето ти малко инфо ТУК. Успех.

iskam da si kupq zapisva4ka.ako moge da me orentirate kakvo moga da vzema za 40-50lv. i da kagete nqkoi dalaverski magazin.mersi predvaritelno

:D dalaverski magazin nqma.vsi4ki te zaribqvat 4e pri tqh e nai eftino ili 4e tva pri drugiqt e neznam si kolko i t.n. .24 scorosten 4isto nov Lite-on e MAX 24-25 $ NOV,52 scorostna CD-RW Philips nova e okolo 27-30 $ .tva e .DVD- zapisva4kite ve4e po4vat ot 60$ nagore

здрасти.

Относно магазините - да всички по принцип продават на една цена.

По принцип при нас една писачка е 28-30 долара Sony / LG 52/32/52

DVD записвачките наистина поевтиняха - LG двуслойната записвачка (не и помня точно модела), черна я продаваме на 72-74 долара.

Относно магазините - да всички по принцип продават на една цена.

По принцип при нас една писачка е 28-30 долара Sony / LG 52/32/52

DVD записвачките наистина поевтиняха - LG двуслойната записвачка (не и помня точно модела), черна я продаваме на 72-74 долара.

Те това си е реклама.

Остава да кажеш къде е това при нас и сме там!

Иначе frodo,

зависи за какво ти трябва тази записвачка и каква да е.

star_net,

правилно ти е казал.

Всеки си продава тази която има за най-добра.

Но вече всички са абсолютни ментерляци.

И не се лъжи от тези скорости които дават производителите.

Няма да ти свършат никаква работа.

Или ще пишеш на тях,ама няма кой да го прочете(или само ти ще си го четеш).

На твоята де.

Моят съвет е да си намериш една добра second hand за толкова лева,не $ и ще си по-добре.

Навярно ще се обадят доста други хора с друго мнение и те ще са прави за тях си.

Искам да отбележа,че говоря за CD-RW.

КЪСМЕТ!

nonsan, не исках да прозву4и като реклама,

нямах това предвид.

иначе си прав че сичко е ментерляк. но защо да взимаш нещо втора ръка за 30 лева например, след като една нова е 43 !?!?

и поне е с една година гаранция, а втората употреба няма, нали?

Те това си е реклама.

Остава да кажеш къде е това при нас и сме там!

Иначе frodo,

зависи за какво ти трябва тази записвачка и каква да е.

star_net,

правилно ти е казал.

Всеки си продава тази която има за най-добра.

Но вече всички са абсолютни ментерляци.

И не се лъжи от тези скорости които дават производителите.

Няма да ти свършат никаква работа.

Или ще пишеш на тях,ама няма кой да го прочете(или само ти ще си го четеш).

На твоята де.

Моят съвет е да си намериш една добра second hand за толкова лева,не $ и ще си по-добре.

Навярно ще се обадят доста други хора с друго мнение и те ще са прави за тях си.

Искам да отбележа,че говоря за CD-RW.

КЪСМЕТ!

Втора ръка , еййй това хи4 пък не е реклама ,о4аквам скоро да я предложиш ...сигурно от доста време лежи в някой шкаф ,само да излезе някой будала да я вземе , гледам добре подготвяш по4вата !

Ин4е по темата : Каква втора ръка ще вземаш ве знаеш ли колко е въртяна тази писа4ка , ами само малко да се увели4и напрежението на лазера и всеки стар таралясник който не може нищо да 4ете (пише ) ...веднага запо4ва да 4ете и такива надрани дискове ,4е ще си кажеш е*ахти писа4ката , НО не за дълго ,скоро това ще и се отрази пагубно ,специалисти в БГ има всякакви нямаш си на представа какво може да и направят само и само да изглежда добре за месец два :) -според мен само нова ,....а това са пълни глупости за ментярляците , за ЦД-записва4ките Лайт-он и ЛГ са си супер ЛГ е малко капризни4ка а Лайт она е малко шумни4ка , но ина4е вършат 4удесно работата за която са предназна4ени ...а освен това имат гаранция ,която ако слу4иш на фирма -можеш да ползваш спокойно ( дано да не ти се налага),. Това 4е са направени в Китай ,не озна4ава 4е са ментярляци !

За ДВД-записва4ките : в момента на пазара има 4удесни ЛГ-та който са Корейска сглобка а именно моделите 4120 и по - новия ( даже май най новия на БГ пазара ) 41 63 В ...и двете са 4удесни писа4ки ,като по - новия модел освен 4е е по- бърз , има по- голяма съвместимост от по- стария ( но това е малко относително ,защото може и да е било софт. -проблем )

Имам познати с Лайт - он , който не са се оплаквали от тях , но те не ги ползват много интензивно ,,,ина4е из нета има доста противоре4иви мнения за тях !

Втора ръка , еййй това хи4 пък не е реклама ,о4аквам скоро да я предложиш ...сигурно от доста време лежи в някой шкаф ,само да излезе някой будала да я вземе , гледам добре подготвяш по4вата !

NONSAN незнайно защо почва да ми прилича на прекупвач и на търгаш./.....

Ако е същия, дето е регнат и във форума на датата.......

Ин4е по темата : Каква втора ръка ще вземаш ве знаеш ли колко е въртяна тази писа4ка , ами само малко да се увели4и напрежението на лазера и всеки стар таралясник който не може нищо да 4ете (пише ) ...веднага запо4ва да 4ете и такива надрани дискове ,4е ще си кажеш е*ахти  писа4ката , НО не за дълго ,скоро това ще и се отрази пагубно ,специалисти в БГ има всякакви нямаш си на представа какво може да и направят само и само да изглежда добре за месец два :)

Поредния "капацитет" по въпроса :D

Приятелю, ти някога отварял ли си записвачка? Или говориш на принципа "чух един, дето го чул от друг...". Ако не знаеш - номерът с усилването на лазера върви при СД-тата, защото там има излъчване на само една честота на лазера, докато при записвачката са 3 различни честоти - за четене, за писане на CD и за писане на CD-RW. Поне досега колкото писачки съм отварял (верно - не много, десетина) - нито една нямаше тример за увеличаване на силата на лазера, което ме навежда на мисълта, че там регулирането е доста по-сложно, отколкото при СД.

За старите писачки си прав - също не препоръчвам стара писачка, но по причина, че не знаеш колко СД-та е извъртяла. Ако обаче е нещо като Plextor или Yamaha около 16х - бих я предпочел пред един нов Samsung например. Така че и измежду старите може да има добри.

Поредния "капацитет" по въпроса :D

Приятелю, ти някога отварял ли си записвачка? Или говориш на принципа "чух един, дето го чул от друг...". Ако не знаеш - номерът с усилването на лазера върви при СД-тата, защото там има излъчване на само една честота на лазера, докато при записвачката са 3 различни честоти - за четене, за писане на CD и за писане на CD-RW. Поне досега колкото писачки съм отварял (верно - не много, десетина) - нито една нямаше тример за увеличаване на силата на лазера, което ме навежда на мисълта, че там регулирането е доста по-сложно, отколкото при СД.

За старите писачки си прав - също не препоръчвам стара писачка, но по причина, че не знаеш колко СД-та е извъртяла. Ако обаче е нещо като Plextor или Yamaha около 16х - бих я предпочел пред един нов Samsung например. Така че и измежду старите може да има добри.

Не съм 4увал нищо от никой и не говоря на този принцип !

Писа4ка не съм отварял ,но съм 4овъркал доста ЦД-та ..,просто прдположих ,4е има такава възможност и при писа4ките ....а примера беше не за да конкретизира то4но усилването на лазера ...а по принцип 4овъркането из устройствата !

А за новите Самсунг....ами каквото и хванеш май ще е по- добре от тях !

Приятелю, събери си още толкова парички и си вземи нещо наистина добро, като имаш в предвид, че новото е било винаги по-добре.В момента твойта тема се превърнала в някакъв спор, който няма нищо общо с твоя проблем.Обикновено така става, к'во да се прави.

dokolkoto znam LG 52 skorosti vur6i nai dobra rabota i struva samo 41 leva da ne e i po malko ve4e.zatva ne4akai otivai v nai blizkiq magazin i si zimai nqma da sujalqva6 garantiram. :wacko:

....а това са пълни глупости за ментярляците ,  за ЦД-записва4ките Лайт-он и ЛГ  са си супер ЛГ е малко капризни4ка а Лайт она е малко шумни4ка , но ина4е вършат 4удесно работата за която са предназна4ени ...

ХАХАХАХААХАХАХАХАХХ! Пуканх да се смея!!! LITE-ON и LG, чудесни записвачки! Хахахаха! Приятелю и идея си нямяш колко развалени LG-та съм видял! Това е най-смотаното дисково устройство на пазара! А за LITE-ON-a няма да коментирам... Истината е, че в момента всички CD писачки за боклук. Вземете си DVD!

ХАХАХАХААХАХАХАХАХХ! Пуканх да се смея!!! LITE-ON и LG, чудесни записвачки! Хахахаха! Приятелю и идея си нямяш колко развалени LG-та съм видял! Това е най-смотаното дисково устройство на пазара! А за LITE-ON-a няма да коментирам... Истината е, че в момента всички CD писачки за боклук. Вземете си DVD!

Aйде още един дето бил "видял"........... :angry: само не разбрах защо няма да коментираш Лайтона........................... и ми интересно как стигна до извода "...... че в момента всички CD писачки за боклук......"

~едит~

@frodo взимай смело един Лайтон(42-43лв и 24м.) и няма да съжаляваш

Тука е пълно с малоумници и специалисти които дават невероятен акъл.

Ще кажа няколко думи само. Събирам PC-та от много време , най-много слагам писа4ки LiteOn - при4ината е следната , ниска цена , добро ка4ество и голяма гаранция. По някаква слу4айност и на моето PC съм с такава. Не пиша много дискове , но не са и малко. Който смята да си вади хляба с писа4ката , което е ве4е по4ти отживелица да си взима някой Plextor и да му топи лагерите. Писа4ките се правят от 2-3 фирми , само металната обвивка е разли4на и панелите , хванете се да разглобите 3-4 записва4ки и ще видите доста еднакви компоненти и механики :P

Да си кажа и аз мнението. Имам лайтон 24х10х40 на една година и съм изписал над 300 диска. Карамана има същата и е изписал двойно повече. При мен не се е скапал нито един диск и не съм имал проблеми при четенето, при него доколкото знам също е нямало проблеми, така че според мен лайтона си е една много добра записвачка на много добра цена.

П.П. Ако на LG записвачките са като CDROM - вете :wir :tongue

@abatt doom много си прав :punk

пс:само да спомена, че дори и за писане в "промишлени" количества Лайтона няма да те подведе, особенно ако се пишат евтини "гаражно" производство(естествено няма проблем и с качествените), които на Плекстора не са му силната страна

Имам сони, чувал съм кви ли не глупости, записал съм около 1000 диска и не съм имал проблем. Един познат също има сони и той е записал към 1000 диска и той не е имал проблеми. На отгоре на тва записвачката е ултра безшумна, дори като чете на 50 скорост

Имам сони, чувал съм кви ли не глупости, записал съм около 1000 диска и не съм имал проблем. Един познат също има сони и той е записал към 1000 диска и той не е имал проблеми. На отгоре на тва записвачката е ултра безшумна, дори като чете на 50 скорост

Аз си взех такава онзи ден за 44 лева наистина е много безшумна и имам 2 години гаранция ако искаш мога да ти кажа от де я купих :) Няма да съжаляваш

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...