Jump to content
BulForum.com

csrss проблем

M-Star

Recommended Posts

Мили хакерчета,от няколко дни като си спирам компютъра или го рестартирам ми излиза съобщение,че програмата csrss.exe is not responding,имало проблем и тн.Знаете ли за какво става въпрос и какво въобще е това csrss?Аз лично не откривам никакви проблеми в работата на компа,а този надпис упорито си излиза!

csrss.exe is the main executable for the Microsoft Client/Server Runtime Server Subsystem. This process manages most graphical commands in Windows. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

Още тук и тук и тук!

Абе гугъл csrss.exe :excl:

ami damm troqnec e ... da ne si polzval sms.exe programkata

Axa, точно това направих и аз. Абе гледам че от няколко дни все ми забива като почвам да свалям разни работи. Викам си пак тоя гаден Download Master, а пък то не било от това

А ако някой може да каже как да накарам програмата да Remove-ва, това което намери, ще е още по-хубаво

ОК,де в един от линковете пише,че това животно е някакъв майкрософтски процес,ама имало и някакъв вирус със същото име.Как да разбера дали ми се е бъгнал въпросния процес или съм хванал вируса?

ОК,де в един от линковете пише,че това животно е някакъв майкрософтски процес,ама имало и някакъв вирус със същото име.Как да разбера дали ми се е бъгнал въпросния процес или съм хванал вируса?

Файла трябва да е в c:\windows\System32, ако го има и другаде - значи е вирус!

Значи виж какво намерих на компа:

C:\Windows\csrss.exe

C:\Windows\Prefetch\CSRSS.EXE-39B8819D.pf

C:\Windows\system32\csrss.exe

Кажи кое от тези не трябва да го има-това в system32 ok,ама останалите да ги трия ли?

Изтрии цялото съдържание на папката Prefetch и от време на време е трии профилактично. Там се задържат много кофти процесчета :angry:

a moje li horata, koito predlagat triene, da mi obiasniat kak tochno se trie tozi file :confused

Вероятно ти изписва, че не можеш да го изтриеш.

Решението е лесно :) . Променяш името на файла, рестартираш компютъра и вероятно ще ти исписка, че не може да го зареди(така трябва и да стане). След това триеш файла и също така изтриваш зареждащия ключ от регистъра и рестартираш за последно. Това при мен оправи нещата.

Виждам, че всеки дава по нещо вярно. Ето за какво става въпрос:

Описание:

csrss.exe е важна част от Microsoft Client/Server Runtime Server Subsystem. Този процес управлява повечето графични команди в Windows. Той е важен за стабилната и безопасна работа на твоя компютър и не бива да се терминира.. Забележи: csrss.exe е също процес, който се регистрира като :

-W32.Netsky.AB@mm worm

- the W32.Webus Trojan

- Win32.Ladex.a и други...

Този вирус се разпространява през интернет посредством е-мейлите и се получава под формата на e-mail message, ако отвориш принадлежащия му атачмънт.. Червеят има собствена SMTP engine, което означава, че може да прониква в е-мейлите от твоя компютър и да се репродуцира. В най-лошия случай, червеят може да позволи хакерски достъп до твоя компютър, разбивайки паролите и извличане на информация, поради което трябва да се отстрани незабавно. Това най-добре става посредством програмата Win Tasks 5,0 professional.

Програмата, която открива и трие гадта се казва Win Tasks 5.0 Professional. С крак може да се свали от тук

Инсталирах тоя WinTasks, само че той нещо не ми тръгна. Обаче не мога да го ънинстална, щото ми дава някаква фатална грешка! Не мога и да инсталирам по-новата версия от вареза, защото ми казва че имало друга версия, която трябва да махна, обаче както вече казах не става. Опитах да махна всичките й парчета в компа, обаче новата версия все още я засича. Казвайте какво да правя, че направо......

Инсталирах тоя WinTasks, само че той нещо не ми тръгна. Обаче не мога да го ънинстална, щото ми дава някаква фатална грешка! Не мога и да инсталирам по-новата версия от вареза, защото ми казва че имало друга версия, която трябва да махна, обаче както вече казах не става. Опитах да махна всичките й парчета в компа, обаче новата версия все още я засича. Казвайте какво да правя, че направо......

Съжалявам, че се натресе!

Отдавна не бях използвалм описаната програма. След твоя пост я свалих. При мен проработи, но отказа да се деинсталира по обичайнич начин. Какво да направиш?

При деинсталацията се получава Error 1721.

Стъпка по стъпка изпълни следното:

1. Инсталирай наново Win Tasks, същата версия от data.bg, за да възстановиш частите, които ръчно си изтрил.

2. Рестарт

3. Bios -> F8 -> Safe Mode

4. В safe mode избери Start -> Run напиши : cmd.exe - OK

5. В command Prompt напиши: msiexec/unregister - натисни "enter"

6.В command Prompt напиши : msiexec/regserver -"enter"

7. Напиши : Exit - "enter"

8. През control panel -> add remove programs деинсталирай Win Tasks

Aко имаш отново проблем, си инсталирай Microsoft Installer Cleanup Utility, стартирай го през Start , избери от листинга на програмите Win Tasks и няма начин да не се деинсталира.

А, Microsoft Installer Cleanup Utility можеш да свалиш от тук

man ei 6a sha go opraim ei sq 6a ka4a programkata zaedno s dva .reg faila koito 4istat toq troqn ot registry-to samo mi kaji kude ti e win-a (d:\ ili c:\ ili drugade) i kuv ti e win-a za da napraviq failove.az taka si go opravih puska6 faila det sha ka4a v warez-a i sled tova spira6 procesa s task manager-a. originalnoto csrss pi6e 4e e zadeistvano ot system i to se namira v ?:\windows\system32\.a fal6ivoto pi6e 4e e zadeistvano ot teb i se namira v ?:\windows\.zna4i trie6 fal6ivoto sled kat spre6 porcesa. a pri win 98 nqma takuv proces.

a ako taka nestane pravi6 nov profile na win-a sled tova dava6 restart na comp-a i puska6 stariq profile dava6 log off i se log on s noviq tam vliza6 v papkata det ti e fal6ivoto csrss.exe i go trie6.restart comp i puska6 stariq profile i ve4e go nqma (:.

pi4 nikude nemoga da gi ka4a .na data.bg store3 ne ba4ka wareza puk nqma mqsto emi ei instukcii kak da si go napravi6 toq fael.copyra6 po-dolu napisanoto i go paste v notepad sled tova go save kato .reg fael i gotovo ama ti preporu4vam na4ina s profile-lite.

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\run]
"WINDOWS CSRSS SERVICE"="C:\WINDOWS\csrss.exe"

a ako si s win 9x

REGEDIT4

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\run]
"WINDOWS CSRSS SERVICE"="C:\WINDOWS\csrss.exe"

http://warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/sms.send...orm.reg.remove/

премахва worm-a от registry-to на win-a.по горе съм писал как става след това.дано INF който съм дал да помогне.

Аз вече го оправих мойто. Става точно за 1 минута. От СТАРТ даваш RUN и там пишеш msconfig. Там даваш STARTUP и махаш отметката на csrss.exe. Рестартваш и след това го изтриваш. Фасулска работа както казва народа :)

Аз вече го оправих мойто. Става точно за 1 минута. От СТАРТ даваш RUN и там пишеш msconfig. Там даваш STARTUP и махаш отметката на csrss.exe. Рестартваш и след това го изтриваш. Фасулска работа както казва народа :)

Виждам, че си успял по начина по, който ти обясних. :)

тоя начин не го знаех ама между другото така става най-лесно.

Да ама така него изтриваш от регистрите на линдолса :excl: :excl: :excl:

тоя начин не го знаех ама между другото така става най-лесно.

Да ама така него изтриваш от регистрите на линдолса :excl:  :excl:  :excl:

Бях му обяснил и как да го изтрие от регистъра, но и така си му е добре стига да изтрие самия файл(вирус).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...