Jump to content
BulForum.com

Какво означава да си "християнин"?

unufrii

Recommended Posts

Човека е прав в дефиницията на "християнин".

А тъпизмите ти са,че не оценяваш мнението му и не се замисляш над очеизвадни неща ;)

Извинявам се че съм останал неразбран, тъпизмите са от "Как така се е появил човекът?" надолу. И кои са тези очеиздадни неща?

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply
1. Какво означава да си "християнин"?

За да отговоря на този вапрос ще ви задам няколко реторични вапроса.

Нека започнем с един страничен вапрос: Какво означава да си хитлерист?

Който и да е няма да му е толкова трудно да отговори на този вапрос.

Отговора е прост: хитлерист=полседовател на Хитлер следователно християнин би трябвало да означава последовател на Христос (то си се садържа в думата).

А сега още един малко по-близо до целта вапрос: В какво вярва хрисиянина?

И този вапрос не вярвам да ви затрудни. То си е ясно! Християнина вярва в това което е казал Христос (като е негов последовател е нормално да смята, че всичко е така както казва този когото следва)

Трети вапрос: Как и от каде мога да науча какво е казал Христос?

Всички го знаят! Пише го в библията.

Я някой от колегите да сложи магарето,че от одеве само спамим...

:spam:

защо не го сложиш ти, да не си нещо гузен!

Не съм гузен,нямам линка ;)

Иначе отдавна да съм го оплезил тука

Брутален офтопик

Не съм гузен,нямам линка ;)

Иначе отдавна да съм го оплезил тука

Ми тва трябва да е http://warez.ru:8080/FTP/Pictures/Denied_.png

Аз си знаех че няма да можете да се оправите без мен в тая организация ама айде...

Не е важно да знаеш къде е,а да знаеш че го има :D Истината е във хаоса!

Не е важно да знаеш къде е,а да знаеш че го има :D Истината е във хаоса!

Брутален оффтопик отговор - поначало не ме кефеше тва магаре.Бях си направил собствен печат,ама защо,като си има иконки към самия форум?

Religiqta ne e tova,koeto si mislqt pove4eto xora.Vsi4ki tezi ne6ta predstaveni v bibliqta(suotvetno i v drugite religiozni knigi) sa takiva za da mogat da dostignat do obiknovennite xora.Edva li ako vqrva6 v bog 6te go vuzpriema6 kato belobrad 4i4ko ili drug kakuvto i da e oblik.Vupreki 4e ne sum ot nai-vqrva6tite ne moje s leka ruka da se prenebregva tolkova su6testveno i zaema6to ne malko mqsto v na6eto ejednevie.

Хахах именно. Браво!

Няма да коментирам мненията но omega_ko е близко до моето.Какво означава ли?Ами християните са най обикновени хора които имат желания мисли стремежи като всички,но не са коне с капаци.Те са добри,по различни са това се вижда ако имате такъв човек в компанията веднага ще разберете.Той е по особен надявам се да сте ги срещали или да съществуват във ващите компании.

Имам такъв(такава) в компанията и е доста изнервящо. Постоянно се опитва да убеди всички колко е права и колок грешим ние, така че определението на The`ScorpioN е съвсем точно, защото не могат да приемат нищо по различно от това в което вярват.

Имам такъв(такава) в компанията и е доста изнервящо. Постоянно се опитва да убеди всички колко е права и колок грешим ние, така че определението на The`ScorpioN е съвсем точно.

Всяко стадо има мърша Аз съм християнин и какво да съм те карал да правиш това или онова ,не няма и да те накарам.Всеки си има глава на раменете :D

Може да сте ме разбрали погрешно. За това ще обясня.

Размислите надолу след обяснението какво е да си християнин бяха написани с цел да покажа, че макар и да се смятаме за много "умни" и "велики" има и по-висш над нас. Преведох множество факти с надеждата някой да ги погледне сериозно, но май нищо не стана. А сега ще ви кажа по-накратко какво ми е мнението. Аз съм християнин. Чел съм библията (за съжаление само жеднъж и се опитвам втори път) и в нея не предполагате колко неща се крият. Много от въпросите които си задаваме са зададени там заедно с отговорите им. Много от така наречените "наши" народни мъдрости са от там. За пример ще вземем поговорката "Който не работи не трябва да яде". Хубава поговорка, а? Но тя не е оригинална. В библията звучи така "Който не работи, то нито и да яде". Има описани дори действия, които са се случили много след това (т.е. след написването). От друга страна дори и да погледнем научно или логично (както направих в предното си изказване) все стигаме до извода, че има бог.

В едно свое произведение Ботев казваше: Какъв е тоя бог, който ги е създал и после зарязал (не е цитат, а преразказано), но той изпуска друг вариянт - ние да сме го оставили.

И дори сега предпочитаме да гледаме само това което искаме и като кон с капаци (да не се обиждат тези които го споменаха по-рано) въпреки очевидните факти си казваме "Няма Бог". Но дори и да си затворим очите пред падаща тухла върху нас и да си викаме, че я няма то това няма да я спре да ни удари.

Така, че не знам какъв е този кон, но с голяма радост бих го видял.

Mi to za da si hristiqnin trqbva osnovno da vqrva6.Da vqrva6 v Bog,v liubovta,v dobrotata,v milosyrdieto,da umee6 da pro6tava6 i da iska6 pro6ka...No to ob6to vzeto po4ti vsi4ki religii propovqdvat tova.

P.S.Za men vajnoto e da zqrva6 4e ima nqkoi /ili ne6to /,koito te zakrilq,pomaga,ne6to na koeto moje6 da se upove6 dori da ne si go vijdal.Am to spored men trqbva da se 4uvstva6 takyv,za da byde6 takyv ;)

В едно свое произведение Ботев казваше: Какъв е тоя бог, който ги е създал и после зарязал (не е цитат, а преразказано), но той изпуска друг вариянт - ние да сме го оставили.

И дори сега предпочитаме да гледаме само това което искаме и като кон с капаци (да не се обиждат тези които го споменаха по-рано) въпреки очевидните факти си казваме "Няма Бог". Но дори и да си затворим очите пред падаща тухла върху нас и да си викаме, че я няма то това няма да я спре да ни удари.

Така, че не знам какъв е този кон, но с голяма радост бих го видял.

Може и да има бог... ама християнската религия както и повецхето други има доста слаби страни... ами вземи даже и тази поговорка... е защо?!?! не работи - не яде... защо?! начи прадядо ми да не го храним щото не работи... ми децата? работят ли? но както и да е... поговорките едно на ръка... Ама само се замисли за цялата идея... страдайте си вие тука и вярвайте, че после ще ви е добре... ама гениално... ми тогава имам гениална идея... дай да съберем всички убийци да им раздадем оръже и да ни измъчват докато умрем и отидем в рая... бог... какъв бог... ражда се детето и умира на 2 седмици... защо?!?! били неведоми пътищата божи... страхотно обяснение... не казвам да не вярваш... вярвай! браво на теб... аз ще си вярвам в моята си представа за бог... извън църквата извън рамките на християнството, исляма, будизма и тн... и всички заживели щастливо :P

Това може би прозвуча много религиозно, но като поогледате малко по-внимателно и се позамислите може да забележите, че все пак има някаква логика в това което казах.

И дори сега предпочитаме да гледаме само това което искаме и като кон с капаци (да не се обиждат тези които го споменаха по-рано) въпреки очевидните факти си казваме "Няма Бог".

Очевидни факти :blink: Теория за божествено сътворение :blink: Накъде вървим питам аз :confused Нямам намерение да излагам моите факти (т.е. фактите), просто съм потресен, наистина. Малката ми ограничена тиква не може да разбере, как някой може да се самозалъгва по този начин :confused . Това не е начин на мислене - това изобщо не е мислене. Факти, ребра, трева, овце - къде са!

P.S. Не целя да обидя никого.

Хайде преди да правим коментари всеки да си казва дали е чел Библията.Така поне ще бъдем сигурни,че човека знае какви са идеите на християнство :)

Почнах новия завет, стигнах с неистови мъки до към средата и му бих шута, трябва да съм под смъртна заплаха, че да седна да го чета пак.

Очевидни факти  Теория за божествено сътворение  Накъде вървим питам аз  Нямам намерение да излагам моите факти (т.е. фактите), просто съм потресен, наистина. Малката ми ограничена тиква не може да разбере, как някой може да се самозалъгва по този начин  . Това не е начин на мислене - това изобщо не е мислене. Факти, ребра, трева, овце - къде са!

P.S. Не целя да обидя никого.

Евала :beerchug

Хайде преди да правим коментари всеки да си казва дали е чел Библията.Така поне ще бъдем сигурни,че човека знае какви са идеите на християнство :)

Мда прав си... е аз съм чел и стария завет и новия ... преди 3-4 години беше но си ги спомням още... може би сега е моментът да кажа, че аз нямам нищо против християнството и другите религии, а само против институциите и начинът на употреба на религиите, който както се сещате не е дошъл от някой бог а от хората... като малък ми харесваше да чета такива неща... за християнството за будизма... за шинтоизма... който и до сега ми се струва много интересен... и някак си по-приемлив със сегашната реалност... темата я пуснах за да се запозная с различни мнения на хора, които се интересуват от това... и по-специално на християните.

Оххх...докога??? :D

А бе вие хора не разбрахте ли,че няма ограничения в религиите и техните "Богове"...за какво изобщо говорим тук???

Въпросът би трябвало да бъде - Какво е да бъдеш Човек??Да ама Не!

Чела съм по-голямата част от Библията - целия Стар Завет...и половината на Новия...и рабрах,че тази книга не трябва да се разбира буквално...(но всеки с усещанията си) :D

Бог е в Нас и ние сме в Него....той не е нито добър,нито лош...като всички нас....разбирате ли ме сега?? :D

Да..виждам,че и ти си на мнение,колко е безумно всичко тук...и как не е нужно да се дискутира квото и да е....

....а за бутона EDIT - ........мисля,че се сещаш .... :evil

Вярвам че има нещо по-висшо но не е Исус,Буда или Аллах.

Според мен е природата,вселената и най-вече времето.

От последното със сигурност не можеш да избягаш

Ох! Нямах нерви да прочета цялата тема...

Християнин за мен не означава вярващ, а човек, живеещ по неписаните правила на хуманизма. Аз в никакъв случай не съм вярваща, но мога да мина и за християнка, и за будистка, както и за последователка на другите източни религии и учения, може и в определени случаи да мина и за мюсюлманка и то не за нещо друго, а защото принципите на хуманността за мен са определящият фактор.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...