unufrii Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Скъсах се вчера да прощавам и да искам прошки... и ми беше леко досадно даже... аз не вярвам в Бог (християнски или какъвто и да е)... вярвам си в разни мои неща извън научното обяснение за света... и си седя сега и се чудя какво е "християнин"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Религията е измислена за да подчинява масите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted March 13, 2005 Author Share Posted March 13, 2005 Напълно съгласен ... въпреки, че не отричам, че на моменти е изигравала доста полезна роля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Напълно съгласен ... въпреки, че не отричам, че на моменти е изигравала доста полезна роля <{POST_SNAPBACK}> ...и продължава да играе. Истината е, че човек изпитва неистово желание да вярва в нещо ...може би така е по-лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Аз също не вярвам в бог ,но съм твърдо ЗА религията .Ако всички спрат да вярват в бог може би ще настъпи и края на света Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Биииииип! Грешка! Ако всички спрат да вярват в НЕЩО. Искам да те питам нещо-какво разбираш под Бог? Защото (според мен поне) Бог не е просто онази фигура от библията. Бог е събирателно за нещата в които вярваш-било то Джа,Аллах,Теб самия или каквото друго се сетиш(и айде без тъпотии от сорта на Великденския Заек и Дядо Коледа ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Религията е едно от доказателстата за деградацията на човека като вид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Какъв брилянтен резултат от комунизма. След толкова гонене на хората от църквите до това се стига. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Какъв брилянтен резултат от комунизма. След толкова гонене на хората от църквите до това се стига. <{POST_SNAPBACK}> Нещо не те разбах Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Аз също не вярвам в БОГ ,това са глупости.Хората са си втълпили ,че е истина защото имат нужда да вярват в нещо.Чак се очудвам ,че все още се обръща толкова голямо внимание на религията като цяло.Религията е вреда за цялото човечество ,а съществуването на БОГ е една Масова заблуда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Религията е измислена за да подчинява масите. <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Християнин е този,който вярва в християнството...или по-просто казано-човек,който се вслушва в съветите,дадени в Библията..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Аз също не вярвам в БОГ ,това са глупости.Хората са си втълпили ,че е истина защото имат нужда да вярват в нещо.Чак се очудвам ,че все още се обръща толкова голямо внимание на религията като цяло.Религията е вреда за цялото човечество ,а съществуването на БОГ е една Масова заблуда. <{POST_SNAPBACK}> Не съм съгласен с теб.Смятам,че религията учи само на добри неща.Друг е въпроса,че има фанатици които я изопачават.Ако някои от вас е чел поне малко от библията ще се съгласи,че съм прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Не съм съгласен с теб.Смятам,че религията учи само на добри неща.Друг е въпроса,че има фанатици които я изопачават.Ако някои от вас е чел поне малко от библията ще се съгласи,че съм прав. <{POST_SNAPBACK}> Имено фанатиците имах впредвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Християните са хора, които искат живота да им е максимално опростен и да си мислят, че някой друг им дирижира "съдбата". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Какви колеги сме с тебе бе , какво искаш да ти поразясна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivoanna Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Hristianinut e Chovek Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega_ko Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Предупреждавам че ще бъда дълъг, така че ако все пак ви гризе любопитството какво пише по-долу ще ви е нужно много търпение! Надявам се на вашето търпение! 1. Какво означава да си "християнин"? За да отговоря на този вапрос ще ви задам няколко реторични вапроса. Нека започнем с един страничен вапрос: Какво означава да си хитлерист? Който и да е няма да му е толкова трудно да отговори на този вапрос. Отговора е прост: хитлерист=полседовател на Хитлер следователно християнин би трябвало да означава последовател на Христос (то си се садържа в думата). А сега още един малко по-близо до целта вапрос: В какво вярва хрисиянина? И този вапрос не вярвам да ви затрудни. То си е ясно! Християнина вярва в това което е казал Христос (като е негов последовател е нормално да смята, че всичко е така както казва този когото следва) Трети вапрос: Как и от каде мога да науча какво е казал Христос? Всички го знаят! Пише го в библията. 2. А сега малко за вярата Ще продължа с още няколко реторични вапроса и както винаги ще почна със малко странични въпроси. Как така се е появил човекът? Има различни теории: 1) Някои смятат, че познатата ни вселена е плод от хаоса. Това е така познатата еволюционна теория. Според тази теория всеки организъм е евулюирал докато се е стигнало до най-висшия организъм - човека. Но наистина ли е така? Някои какзват, че това казва науката, но дали и това не е блъф?! Според законите на физиката нещата стоят обратно (а природата не е човек за да може да си противоречи :-) ). Нещата не вървят от простото към изграждането на по-сложно (защото това изисква енергия), а напротив - от сложното към простото (който се занимава с ядрена физика трябва да знае това добре). Много научна теория а? :-) А сега малко пояснение. Тази теория е от векове. Тогава просто един човек (Чарлз Дарвин) забелязал, че съществата в природата си приличат и на базата на това изградил цяла теория. Тя не е по-различна от теориите, че Земята е плоска, или тази че Земята е център на вселената. Още ми е чудно защо се изучава в училище! Единствения отговор който виждам е това, че много хора, които са учили напразно тази теория ще останат без работа, а това е много неудобно за тях и както се забелязва и от разни "научно популярни" филми с всячески сили се опитват да си запазят хляба. Ако така не се е появила земята и човека тогава как? За да се появи по-сложен организъм той трябва да бъде добре проектиран, но да предположим, че това се е случило случайно, то тогава от каде идва внесената енергия за преминаване в по-сложна структура. Тук би трябвало да ви замирише (не в лошия смисъл на думата) на умишлено действие (не случайност). Значи все някой или някои са ни създали! 2) Дойдохме и на теорията, че накакъв вид извънземни са създали човека, но защо? Не може да се вложи нещо в някакъв проект ей така просто за ей така. Би трябвало бизнесмените да знаят това най-добре (а може би и по-инициативните още небизнесмени)! Значи има някаква цел за съществуването на Земята и човека. И сега отново ще се отклоня за малко. Нека ви попитам когато човек ходи на работа не е ли точно е инструктиран (в устен или по-често писмен вид какво да прави) защо изобщо е на това място. Още един въпрос: Когато някой произвежда нещо например кухненски робот той дава подробни инструкции за функциите му (давам го за пример поради факта, че е по-сложно устроен). И ако за всяко нещо си има инструктаж то е нормално и за човека да има нещо подобно за да знае аджеба какво прави тук и какво е това около него. Ако наистина има такава разяснителна бумажка, то е нормално тя да съществува от много време и както винаги отговора ма "най-великия въпрос" може да се окаже под носа ни (топлата вода се пуска от червения кран :-) ) Така стигаме до третата теория: 3) Теорията за божественото сътворение Тази теория изглежда направо невъзмножна и някои я смятат за бабини девитини, но нека се абстрахираме от това за миг и я обсъдим! Нормално е човек да е създаден от по-сложно същество или същества (според законите на физиката от по-сложното се минава към по-просто). Ако създаде нещо то е нормално да е направено с цел (дори човека не е толкова глупав да инвестира в нищо, а това би трябвало да е с по-сложен разум). И тъй като е дал разум на новите си творения, то би трябвало да ги инструктира за функциите им. А така! Отново стигнахме до инструктажа. Но тук за разлика от другите теории присъства такова нещо. То е старо (почти от създанието но света) и има много заповеди и съвети, дори с приери от житейския жижот, за да го разберем по-лесно. Е няма как да не се досетите какво е това нещо. И все пак (както и до сега) ще си отговоря сам - това е библията. (Пъзела се подрежда!). Веднага може би ще кажете това е дърта книга, направо отживелица. еднага може би ще кажете това е дърта книга, направо отживелица. Но дали наистина е така? Тази книга наистина е стара, но станно защо още се търси и чете следователно е нормално да има нещо в нея. Тя дори се явява най-продаваната книга в света. Страно защо? На този въпрос няма да отгворя, а ще го оставя за вас. И чак сега да се върнем на въпроса с вярата! Защо човек вярва? Повечето казват, че вярва защото това е в него заложено и ако човек не вярва в нищо то няма смисъл да живее. А не се ли замисляте, че това наше вярване може да не е случайно заложено у нас от съдателя ни (или създателите ни за тези, които си мислят, че не е само един) и не е точно това целта да вярваме в него? Просто трябва само да си прочетем инструктажа (библията). Това може би прозвуча много религиозно, но като поогледате малко по-внимателно и се позамислите може да забележите, че все пак има някаква логика в това което казах. Ако нещо от това ви заинтругива моля да пишете във форума или лично до мен на адрес: omega_ko@abv.bg P.S. Ако има правописни грешки много съжалявам, но не мога да изпиша толкова без абсолютна грешка и благодаря за търпението на тези, които стигнаха до края. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 хахахахахахахахахахахахахахаххахахахаххахахахахахахахахахааа Това са най големи те простотии които съм чел за 20 години и ако е вярно, че нещата вървят "от сложното към простото " то горното е доказателство за това, защото започват да се пишат все повече таки абсурдни тъпизми. хахахахахахахахахаххахахааа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 мм ся във физиката нещата могат да вървят от по-сложното към по-простото но я се замисли как стоят нещата в биологията? там пък е обратното и ако не беше така нямаше да ни има нас. първата клетка сравнена с една от днешните е далеч далеч по -проста. ся по темата иаз мисля че няма такованещо бог,то е масова заблуда,но тя толкова голяма че чак по някой път и аз преди изпит или в напрегната ситуция си викам "моляти ср господи аиде помогни ми аз другия път ще си науча и тнн." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 хахахахахахахахахахахахахахаххахахахаххахахахахахахахахахаааТова са най големи те простотии които съм чел за 20 години и ако е вярно, че нещата вървят "от сложното към простото " то горното е доказателство за това, защото започват да се пишат все повече таки абсурдни тъпизми. хахахахахахахахахаххахахааа <{POST_SNAPBACK}> Голяма част от тъпизмите са твои Човека е доста прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Кои са ми тъпизмите и в кое е прав? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Хубаво е човек да вярва в нещо,а ако пък се и спазват нещата, който проповядва християнството ще е супер. Та на въпроса: за мен християнин е човек който не само вярва в Христос,а и който спазва това което той е проповядвал Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Мом4ета не се карайте и не изпадайте в разни умопомра4ителни размисли относно , нещо което според мен не съществува на нивото което част от вярващите хора достигат. Може и да има нещо , но никога няма да РАЗБЕРЕТЕ . С 2 думи , излезте запалете една църква и както казвам в подписа си ........... ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Човека е прав в дефиницията на "християнин". А тъпизмите ти са,че не оценяваш мнението му и не се замисляш над очеизвадни неща Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.